Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebari privind examinarea medicala


MonaR
Go to solution Solved by razvan0209,

Recommended Posts

Va salut cu respect!

Voi incepe clasa a XII-a si vreau ca anul viitor sa aplic pentru Academia de politie. Va fi un an incarcat deoarece abia acum am inceput pregatirea sportiva cat si cea pentru probele scrise, avand si Bacalaureatul si fiind si la profilul stiinte ale naturii. Cu toate acestea privesc cu optimism spre viitor.

Am fost si la IPJ in judet unde am facut de pe acum un control medical si mi-au recomandat sa mai fac un control oftalmologic (eu purtand ochelari) si unul cardiologic. Am facut acestea si la controlul cardiologic nu a gasit nimic doctorul, deci totul e bine. La cel oftalmologic mi-a zis ca am la ochiul stang dioptrie +0,75 si la ochiul drept am lentila de sticla fara dioptrie vazand perfect cu acesta. Ce m-a pus pe ganduri e ca doamna doctor a zis ca am astigmatism, dar nimic grav, sau alte complicatii. As dori sa stiu daca ar fi o problema anul viitor la examinarea medicala si la obtinerea derogarii pentru ochelari?

Mentionez ca am citit toate topicurile cu acest subiect, dar nu am gasit un raspuns concret. Cineva zicea ca a picat cu astigmatism, dar avea alte dioptrii decat ale mele si altcineva ca a fost declarat apt avand acest defect de vedere, iar un alt membru spunea ca nu treci sigur cu astigmatism de orice fel...

In concluzie v-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea oferi un raspuns concret.

Va multumesc din suflet.

Link to comment
 • Solution

Suna la IPJ-ul de unde esti (gasesti numarul pe site) si cere sa iti faca legatura  la centrul medical iar cei de acolo iti vor raspunde la intrebare.

Link to comment

Multumesc pentru raspuns! Am sunat si ce de acolo au zis ca avand doar astigmatismul, nimic altceva grav, pot face derogarea pentru ochelari atunci. Deci este in regula.

Multumesc inca o data!

Link to comment
 • Member

Daca tot e deschis acest topic evit deschiderea unui nou pentru a adresa conuscatorilor urmatoarea intrebare: daca am o cicatrice pe piciorul drept pe genunchi cam de 3 cm se poate sa ma declare inapt?P.S scuze daca s-a mai raspuns si in alte topicuri dar nu am gasit... :D multumesc :)

Edited by Dany763
Link to comment
 • Member

Sincer nu am gasit numarul de la IPJ MM pe site la ei de la resurse umane...apropo,daca tot ai lasat un comentariu putea sa fie unul care sa ajute,dar...n-are rost.

Link to comment

Salutare!  Cate o cicatrice la genunchi au toti oamenii ca...dehh, toti am fost copii. Asta nu e o problema! Eu am o problema mult mai mare. Am o cicatrice de 2 cm pe obrazul drept, este un pic cam rosie. Daca imi las barba nu este asa vizibila. Am fost la IPJ GL iar medicul de acolo mi-a spus ca pe el nu-l intereseaza semnele, ci sa fiu sanatos din punct de vedere clinic. M-au trimis la biroul resurse umane sa ii intreb pe cei de acolo daca accepta sau nu asa ceva. Am fost la biroul resurse umane ANP GL si mi-au spus ca nu e nici o problema, sa stau linistit.... Cei care ati fost studenti acolo, as dori sa va intreb...la contravizita medicala, te bibileste asa mult sa vada daca ai, daca nu ai? Am vazut un student de acolo, avea saracul o cicatrice pe nas, altul una in frunte, destul de urata...nici nu stiu ce sa fac...:\

Va multumesc mult! :)

Edited by Ciprian90
Link to comment
 • Member

Contravizita medicala se face atunci cand doctorii observa la vizita medicala de la AdP ca ai o problema de sanatate sau ceva ce ar trebui analizat mai in detaliu( spre exemplu: nu citesti bine toate literele de pe acel panou) si te bibileste in legatura cu acea problema.La vizita medicala depinde cat de zelos e doctorul care te consulta.

Link to comment
 • Member

Buna seara!Am cautat pe forum un raspuns la intrebarea mea dar nu am gasit unul concret si mi-as dorii sa ma lamuriti cei in cunostinta de cauza.Intrebarea suna in felul urmator : pot fi respins la vizita medicala din cauza ca am 2 masele (de jos) scoase?Tin sa precizez ca imi sunt cele din capat .Multumesc anticipat!

Link to comment

Buna ziua, 

 

Am citit pe forum faptul ca se admite purtarea unui aparat dentar la Academia de Politie, dar nu stiu daca se aplica si la Scolile de Agenti. Imi este teama sa nu fie o problema aparatul dentar la admitere in 2015. Mai mult, aparatul necesita o reglare la aproximativ 6 saptamani. Nu stiu in ce conditii as putea parasi Scoala de Agenti pentru 24 sau 48 de ore, chiar si in weekend sa ajung in localitatea de resedinta pentru a putea avea o intrevedere cu ortodontul in vederea reglarii aparatului.

Am luat legatura cu Inspectoratul Judetean de Politie al judetului de care apartin, dar m-au indrumat catre Centrul Medical M.A.I., iar odata ajuns acolo, am constatat ca medicii erau in concediu, in consecinta, mi-am permis sa adresez intrebarea aici. 

 

M-as bucura daca m-ati lamuri in legatura cu aceasta problema. Va multumesc!

Edited by meyertm13
Link to comment

Pai pentru siguranta ta, cel mai bine astepti sa revina medicii din concediu si sa mergi din nou la Centrul Medical M.A.I, doar ei iti pot da un raspuns obiectiv. Anul acesta la Campina nu a fost nimeni respins la vizita medicala din cauza dentitiei.

Link to comment

Am ajuns astazi la Centrul Medical MAI. Mi s-a spus ca teoretic nu ar fi nici o problema daca aduc o adeverinta de la medicul ortodont, dar doamna de acolo m-a indrumat sa il pun dupa terminarea scolii... :)

Link to comment
 • 1 month later...
 • 6 months later...

Bună ziua. O întrebare legată de fişa medicală aş vrea să vă adresez. Am terminat fişa medicală doar că medicul cardiolog este în concediu şi mi-a pus parafa un medic internist şi s-a precizat în paranteză că e în concediu cardiologul... Am înțeles că nu ar fi o problemă la IPJ în județ, dar credeți că acesta ar fi um impediment la proba medicală de la Bucureşti? Vă mulțumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.