Jump to content
POLITISTI.ro

Defect de vedere - problema admitere

stephanos

Recommended Posts

Dupa cum intelegeti si din titlul topicului m-ar interesa si pe mine cum pot sa reusesc sa trec vizita medicala pentru admitere daca port ochelari(cu o dioptrie mica la un singur ochi) adica mai clar care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurg pentru a nu intampina probleme caci zvonuri si pareri de la ,,stiutori" sunt multe.

Edited by stephanos
  • Moderator

stephanos, nu stiu daca informatiile sunt corecte, dar gasesti cateva discutii ce ar putea fi folositoare aici:

Bafta!

• Membru

prima data trebuie sa treci de vizita medicala de la cabinetul medical al ipj-ului de pe raza localitatii unde domiciliezi.daca medicul de acolo iti da ok-iul nu cred ca vor fi probleme la admitere.

Te pot ajuta daca vrei.

Trebuie sa nu ai dioptrii peste 3+ sau -.

Tinand cont ca totusi ai o boala la un ochi, boala respectiva nu trebuie sa se regaseasca pe tabelul celor de la cabinetul medical al ipj-ului ca declarandu-te INAPT.

Cum ti-a spus si cipri83; daca medicul oftalmolog iti da OK, la admitere nu vei avea probleme.

Succes!

Multumesc tuturor celor care au raspuns pana acum iar in legatura cu defectul de vedere nu este nimic grav decat o miopie de -0.50 la ochiul drept dar daca la vizita medicala din judet iti zice ca nu e nici o problema, se poate ca la contravizita medicala de la academie sa te declare inapt ?

Stephanos, dupa ce se vor afisa pe internet datele privind admiterea, inclusiv inceperea perioadei de inscriere, te poti duce la IPJ si inainte de a depune cererea de inscriere (pentru lamurirea si linistea ta sufleteasca) poti intreba medicul de acolo daca "problema" ta este acceptata. Probabil ca nu vei avea dificultati pentru ca nu este o dioptrie foarte mare sau care sa-ti puna probleme. Daca raspunsul este afirmativ, atunci iti poti deschide fisa medicala, iar la ea vei atasa o "reteta/adeverinta" de la un medic oftalmolog cu dioptriile tale. Aceasta reteta este necesara pentru tine sa demonstrezi ca ai o problema de vedere, o recunosti, iar medicul de la IPJ te va indruma sa-ti faci cererea de derogare pentru dioptrii, acesta fiind pasul urmator pentru cei cu probleme de vedere.

Derogarea este o cerere pe care o completezi in fata doctorului de la IPJ si ea, alaturi de alte zeci de cereri stranse, pleaca spre Bucuresti pentru aprobare. Toate obtin aprobare in afara de cele care depasesc +/-3.

De obicei la contravizita medicala nu te pune nimeni la aparate. Singurul care face asta este medicul de la oftalmologie din judetul tau unde te duci tu sa-ti rezolvi fisa medicala. Atat! Totul este pe raspunderea ta, inclusiv vazul. Nu intereseaza pe nimeni daca vezi bine sau nu. E de datoria ta sa comunici cam ce probleme ai tot pentru binele tau.

La contravizita medicala vei fi verificat, pe langa altele, si oftalmologic, dar daca tu ai ochelarii si derogarea, nu mai ai emotii ca Doamne fereste! tocmai in ziua respectiva nu vezi bine vreo litera de pe panou. Este posibil sa te verifice acolo dar cu ochelarii la ochi, cu care automat nu vei avea probleme de vedere. Inapt nu au de ce sa te declare, stai linistit!

Salutare la toata lumea!!!! Si eu sunt aspirant la academia de politie si eu am un defect de vedere, o miopie, insa port lentile de contact. Daca stau sa ma gandesc acel +/- 3 se refera la suma dioptriilor ambilor ochi si la mine cam ar depasi valoarea de 3.. La medical ne verifica de lentile? Multumesc anticipat pentru viitoarele raspunsuri, adica daca se merita sa risc fiind singurul defect de sanatate pe care il am.

Apropo de examenul oftalmologic :

Pe vremuri, in prealabil ,candidatii la Scoala de Militie, erau verificati (la sange) privind ,,orginea sociala,, printre altele care sunt si acum mai erau importante sa nu fi avut in familie, legionari, membri ai partidelor istorice, fugiti in Occident. In cazul in care aveai pete de acest gen la originea sociala, te tranteau/respingeau foarte diplomatic, la examneul medical iti comunicau, ca axa celor doi ochi nu este simetrica, avand o abatere de 3-4 mm, sau se legau de dantura (de atunci mitul cu dantura perfecta)

Vremuri apuse, nu sunt nostalgic, dar uneori sunt de acord ca acesti candidati trebuie verificati cu responsabilitate, nu ma ascund ca uitandu-ma uneori in ograda noastra la unii , stau si ma gandesc, cum au intrat in sistem ? (si ma refer nu numai la fizic ci mai ales la psihic ) .

Sa stii ca sunt multe trick-uri pentru a trece medicalul: coleg de liceu care avea o miopie maricica a apelat la lentile de contact si a trecut cu brio, acum a terminat si se bucura fericit de viata. Si nu e un super geniu ba chiar as spune ca mai are de invatat, in schimb era foarte bun la sport. Un viitor politist trebuie sa fie nu numai un bun pugilist ci si un individ educat, inteligent si capabil sa se comporte onorabil in situatii grave, ceea ce colegul meu de breasla nu reuseste nici sa fie politistul pe care ni-l dorim toti... suna a frustrare dar cand l-am auzit cum vorbea cu un prieten comun mi-a pierit respectul pentru el dar nu pentru haina internelor.

• Moderator

Ai povestit pe alt topic că nu ai trecut de examenul medical, iar ceea ce încerci să ne spui aici nu este altceva decât o frustrare.

Degeaba o să ne dai niște astfel de „exemple” ca cel de mai sus, nu sunt deloc credibile. În primul rând nu ești în măsură să evaluezi cât de geniu este sau nu cineva, sunt doar impresii provocate de invidie.

E un fenomen frecvent ca cei ce nu pot trece de examene să arunce cu noroi și să povestească în stânga și-n dreapta astfel de bazaconii, conform cărora în poliție intră persoane slabe d.p.d.v. intelectual. Vorbește doar invidia din tine.

Dacă nu ai aflat îți spun eu că la arma poliție intră din totdeauna cei cu cele mai mari medii la examenele de admitere, iar cei cu medii mai mici se orientează către celelalte arme jandarmi, pompieri, etc. În al doilea rând, academia de poliție este și a rămas printre puținele instituții de învățământ din țara asta unde nu se intră foarte ușor, selecția fiind foarte riguroasă și cu toate astea numărul candidaților este foarte mare în fiecare an, deci au de unde alege. Fie că vrem să recunoaștem sau nu, academia de poliție este una dintre cele mai prestigioase și serioase instituții de învățământ la ora actuală.

Dacă porți ochelari de vedere, nu înseamnă automat că colcăie inteligența-n tine, iar cel ce are o vedere bună e mai slab dotat intelectual.

Așa că povestea asta cu deștepții care nu sunt acceptați, ci sunt acceptați doar cei cu creierul cât nuca, nu ține aici. Probabil la un taifas prin fața blocului vei avea mai mult succes.

Eu as spune ca tu esti frustrat, in niciun caz eu care deja am terminat politehnica la automatica si calculatoare si vreau sa fac si academia de politie... si de unde stii tu cat de pregatiti sunt absolventii nu ii cunosti pe toti in parte ca sa ii califici ca fiind competenti sau poate esti la fel de "competent " ca si colegul meu...?

• Downvote 5
  • Moderator

Extraordinar! Ai simțit nevoia să precizezi că ai mai terminat o altă facultate ... probabil crezi că ești „automat” mai inteligent!? :doh: :ner:

Prin faptul că încerci să mă jignești nu faci nimic altceva decât să accentuezi lipsa argumentelor și să-ți etalezi limitele, confirmând zicala aceea cu strugurii acrii la care nu poți ajunge. :naughty:

• Upvote 2

Raspuns pentru agodaihh: la deschiderea fisei medicale te masoara, te cantareste si te intreaba daca ai probleme care ar putea sa nu corespunda cu profilul lor ( semne particulare chiar si de la operatii, asimetrii; la oftamologie trebuie sa te prezinti cu lentilele si reteta prescriptiei la lentile pentru a ti se confirma daca poti primi derogare de la Bucuresti; trebuie stiut ca afectiunile compuse de genul astigmatism miopic sunt respinse din start si cel de-al doilea fapt e ca dioptriile celor 2 ochi se aduna si suma nu trebuie sa depaseasca +/- 3, valabil anul trecut)... In rest la medical nu sunt probleme chiar daca unii medici te fac sa te simti ca un soricel de laborator cu siguranta vei trece cu bine... Faptul ca ai terminat o facultate in IT te-ar putea ajuta sa lucrezi la departamentul de IT al politiei eu cel putin asa stiu si vei avea o leafa mai mare decat ceilalti absolventi. Si sa stii ca am observat si eu cati cadeti ajung dupa terminarea studiilor sa poarte in mod "miraculos" ochelari.. Nu fi rautacios cu ceilalti membri de forum ca nu foloseste la nimic desi nu-mi explic cum unii cred ca traiesc intr-o lume idealista. Fiecare padure are uscaciunile ei fara exceptie.

Nota Admin

agodaihh alias agc

Pe acest forum jignirile membrilor sunt interzise.

Nu avem nevoie de mistocari, infantili ori frustrati. Daca simti nevoia sa jignesti, nu trebuie sa pierzi timp inregistrandu-ti un cont de membru, poti avea acces la informatiile postate si fara un cont de membru.

Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Inregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", iar clonele sunt interzise pe acest forum.

Avand in vedere ca iti lipsesc cei 7 ani, te pot informa ca din acest moment nu esti bine venit pe acest site, iar daca nu intelegi acest lucru, iti voi restrictiona accesul definitiv.

• 3 weeks later...

dioptriile celor 2 ochi se aduna si suma nu trebuie sa depaseasca +/- 3, ????suma lor nu trebuie sa depaseasca??eu credeam ca fiecare in parte,eu am -3,25 la fiecare ...deci..nicio sansa

• 5 months later...

Anul acesta voi susține și eu admiterea la Academia de Poliție (adică in iulie 2012), problema e că am dioptrii -1,25 ; -1,75. Se poate să întreb la medicul de la ipj de pe acum dacă pot da admiterea? Sunt clasa a XII-a si ma pregatesc din clasa a XI-a, de aceea aș vrea să știu dacă am șanse sau nu, sau sa ma apuc de învățat pentru altceva.

• 1 year later...

Cam asa ceva okros. Pe langa faptul ca nu ai voie sa ai dioptrii de +/-3, pe una din listele medicului de la inspectoratul de politie exista anumite diagnostice in urma carora esti declarat inapt din punct de vedere medical.

Dar pentru a elimina orice suspiciune, te sfatuiesc sa mergi la cabinetul medical al IPJ Arad si sa intrebi acolo.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Buna ziua, sunt clasa a XI-a si as vrea sa ma indrept spre o cariera in poltie, dar am doua probleme: am dioptriile un pic cam mari (-1.75 cu -2.25) si o amenda administrativa luata acum 6luni. Care sunt sansese la pot intra la academie? Influenteaza cu ceva aceasta amenda?

Nici nu s-a inceput urmarirea penala. Pe amenda scrie asa: Dispun neinceperea urmaririi penale ... si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ, respectiv amenda administrativa in cuantum de 100lei.

buna asta :))) Deci te cerceteaza pt 208-209 ... iti da NUP ... si acum vrei sa te faci politist :) Ma rog, sa intelegem ca discutiile cu politia ti-au deschis un nou orizont ... se accepta :)

Ontopic: atat timp cat nu iti apare pe cazier, nu-i nicio problema. In schimb daca nu iti platesti amenda aia in 60 de zile (parca atat e termenul la administrative nush sigur) aia iti apare in cazier ;)

Edited by Nightwolf
  • Marius unlocked this topic