Jump to content
POLITISTI.ro

Oops! Jandarmii francezi au uitat unde au ascuns o bombă


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Puţină atenţie vă rog!

 

De mai bine de o săptămână jandarii franţuzi, împreună cu armata şi poliţia sunt în alertă maximă. De ce?
 
Păi jandarii francezi au efectuat nişte simulări teroriste pe Aeroportul Marseille, unde au plantat un dispozitiv exploziv, pe care ar fi trebuit să-l găsească ulterior în cadrul exerciţiului. Toate bune şi frumoase, numai că a apărut o problemă. Câinii lor antrenaţi pentru găsirea materialelor explozibile nu au reuşit să-l găsească. Până aici nimic ieşit din comun, se mai întâmplă şi se poate întâmpla oricui. Partea incredibilă abia acum apare. Jadarii francezi, la care mulţi proşti din românia şi mai ales din acest domeniu se uită ca la nişte icoane ori idoli, AU UITAT unde au ascuns dispozitivul explozibil.  :))
 
10151980_762501393783961_551620171408422
 
Conform presei franceze, dispozitivul explozibil (pachetul conţinea 100 de grame de C-4, fără dispozitivul de detonare) a fost pierdut undeva în zona cargo a Aeroportului Marseille Provence, iar oficialii sunt de părere că bomba nu a fost furată, ci ea a fost rătăcită prin aeroport, încercând să asigure publicul că substanţa explozivă nu reprezintă un pericol real, "Este un produs stabil, fără mecanismul de declanşare este inofensiv", au declarat, încercând în acest fel să liniştească populaţia.
 
Bineînţeles că "jurnaliştii" retardaţi au preluat ştirea din presa franceză, fără să facă deosebirea dintre jandari şi poliţişti, ori au preluat-o din presa internaţională cu o traducere specifică unei engleze de baltă, iar la noi retardaţii titrează peste tot cu litere de-o şchoapă că poliţia franceză sau poliţiştii francezi au pierdut bomba. Nişte proşti la fel ca şi jandarii francezi.
Iar dacă nu mă credeţi pe cuvânt, citiţi acest articol dintr-un ziar francez, deci care poate să facă diferenţa între cele două structuri: 
Sau dintr-un cotidian serios, cum este theguardian:
  • Upvote 2
Link to comment

Acum jandarmii romani pot rasufla usurati, pentru ca si ei au o trasnaie de acest gen, dar pot spune mandri ca se intampla si la case mai mari.

Amintiti-va ca prin 2011 patru lăzi cu focoase pentru rachete au fost furate dintr-un tren cu armament păzit de bravii jandarmi romani.

Edited by Anonymous
  • Upvote 2
Link to comment
  • Member

Si au facut public faptul ca au pierdut o bomba ??? Sinceritate vecina cu prostia! Se ofera  recompensa celui care o gaseste?? :naughty:

Poate au pus-o intr-un avion care a plecat in cursa intre timp! :))

Link to comment
  • Moderator

Nu au făcut ei publică o asemenea informaţie. Din ce am citit o caută de-o săptămână. Era de aşteptat că se va afla din moment ce de-o săptămână roiesc jandarii, chiar şi armata pe acolo scotocind fiecare colţişor, iar aeroportul ăla e destul de mare, parcă să zic că e al doilea ca mărime din Franţa, deci multă lume se plimbă pe acolo, mulţi angajaţi, etc. Iar după ce s-a aflat şi a apărut în presă povestea au ieşit încercând să liniştească populaţia şi dând asigurări că s-a decanşat o anchetă şi vor exista sancţiuni, bla, bla, bla. 

Bine, nu văd prea corectă sancţionarea jandarilor uituci, pentru că vorba aceea: stupidity is not a crime, so they are free to go  :)) 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.