Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Discutii privind culoarea girofarelor - Girofar

gaborel

Question

De ce exista discutii privind culoarea girofarelor? cine are rosu si albastru si cine are doar albastru si de ce?ca un cetatean oricum nu isi da seama de semnificatia acestora

• Downvote 15

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Dragul meu cetatean, legea este publica si nu este ascunsa de nimeni. Ia de citeste O.U.G. nr. 195/2002 rep. privind circulatia pe drumurile publice si vei vedea ce si cum.

• 0
  • Moderator

De ce exista discutii privind culoarea girofarelor?

Care e problema ta? Te deranjeaza ca se discuta acest subiect?

cine are rosu si albastru si cine are doar albastru si de ce?

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată

Art.32. - (1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitive de iluminare montate pe autovehicule şi au următoarele semnificaţii:

a) lumina roşie obligă participanţii la trafic să oprească în direcţia de mers cât mai aproape de marginea drumului;

b) lumina albastră obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere;

c) lumina galbenă obligă participanţii la trafic să circule cu atenţie.

(2) Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:

a) pentru lumina roşie – autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor;

b) pentru lumina albastră - autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării care însoţesc coloane militare, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminalişti din Ministerul Public, precum şi cele aparţinând Departamentului Naţional Anticorupţie, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă;

c) pentru lumina galbenă - autovehiculele cu mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite ori care însoţesc asemenea vehicule, cele care transportă anumite mărfuri sau substanţe periculoase, cele destinate întreţinerii, reparării ori verificării unor lucrări efectuate în partea carosabilă sau executării unor lucrări de drumuri, curăţeniei străzilor, deszăpezirii sau tractării, transportului şi depanării autovehiculelor rămase în pană sau avariate, precum şi tractoarele care tractează utilajele agricole si tehnologice cu dimensiuni de gabarit depăşite.

(3) Autovehiculele prevăzute la alin.(2) lit.a) şi b) trebuie să fie echipate şi cu mijloace speciale sonore de avertizare.

(4) Pe autovehiculele aparţinând poliţiei şi pe cele prevăzute la alin.(2) lit.c) pot fi instalate şi dispozitive luminoase cu mesaje variabile, destinate participanţilor la trafic.

(5) Mijloacele speciale de avertizare, luminoase sau sonore, se certifică sau se omologhează de autoritatea competentă, potrivit legii. Condiţiile de utilizare a acestora se stabilesc prin regulament.

ca un cetatean oricum nu isi da seama de semnificatia acestora

Daca tu nu iti dai seama si nu poti face o diferenta, asta nu inseamna ca acelasi lucru se intampla cu ceilalti cetateni romani.

• Upvote 2

• 0

mc pt raspuns....m-am lamurit...oricum daca am face un chestionar intre participantii la trafic 99 la suta nu stiu...si nici unii din politie care lovesc lunar pietoni pe trecere nu stiu ca ii paste condamnarea cu suspendare sau chiar inchisoarea pentru uciderea din culpa...astea trebuie mai bine intiparite in mintile conducatorilor auto nu culoarea girofarelor care vad ca e cea mai importanta problema...

Ai permis de conducere?

spre deosebire de politistii cu cazier am permis dar diferenta dintre mine si ei este ca eu stiu ce inseamna prioritatea la trecere pt pietoni si ce inseamna o condamnare pt vatamare corp sau ucid. din culpa

Edited by gaborel
  • Downvote 18

• 0

Gaborel ai primit un raspuns, detaliat politcos iar tu prin postarea ta dovedesti ca esti neam de traista . Insulti toti politstii ,, precum ca lovesc lunar pietonii pe trecere,, ,nu generaliza, dicuta pe cazuri concrete.

Dar nu... mai bine taci, educatia ta sau mai bine spus lipsa acesteia este nociva si dauneaza grav societatii.

Indiferent de raspunsul tau, te asigur ca nu ma mai cobor sa dialoghez cu tine. Pe mine printre altele profesoara mea ma invatat daca te bagi in tarate, te maninca porcii. Orice aluzie catre tine nu este o pura coincidenta.

• Upvote 4

• 0
  • Moderator

gaborel

Daca esti posesor al unui permis de conducere si nu cunosteai care e diferenta intre semnalele speciale de avertizare luminoase, nu ai facut altceva decat sa dovedesti ca nivelul tau intelectual e sub medie. Se presupune ca posesorul unui permis de conducere cunoaste legislatia rutiera, intrucat a sustinut un examen, in concluzie, nici tu nu esti mai presus decat cei pe care ii blamezi.

Oricum, se vede din posturile tale ca marea ta problema tine de "capra vecinului" si esti nascut la sapte ani.

• Upvote 3

• 0
  • Moderator

Gaborele ce te-am întrebat eu ... și ce răspunzi tu!? :doh:

Mai bine ai mai pune mâna și ai mai citi codul rutier, dacă tot spui că ai permis, pentru că ai întrebat ceva ce în mod normal trebuia să știi. Vorbești de ucidere din culpă și condamnarea cu suspendare, în condițiile în care tu nu ești bun nici de pieton ...

Observ că ai o obsesie în a te compara cu polițiștii ... atitudine specifică unora ce lasă după ei un miros de comunitari.

• Upvote 1

• 0

NA ca l-ati facut praf pe bietu baiet :ner: vorba unui coleg de mai sus 99 la suta nu numai dintre soferi ci si pietoni habar nu au ca trebuie sa se dea la o parte cand vi cu semnalele sonore si acustice :doh: de multe ori am patit sa merg la interventie cu semnale si sirena si pietonul binenteles ca era pe trecere sis-a bagat ca deh....are prioritate ce dreaq :doh: apropo ati observat ce educati sunt straini cand vad o salvare sau masina de politie in actiune????

Edited by cristm

• 0

:hmmmt: Eu nu cred ca sti...pentru ca nu sti cum sta treaba cu girofarul.

Si politistii sunt oameni, faptul ca au aceasta profesie nu inseamna ca trebuie huliti, iar profesia lor luata in deradere.

Daca te crezi atat de destept de ce nu ai ajuns politist? :hmmmt:

Opinia mea este, si va rog sa ma corectati daca nu-i asa, ca si pietonii sunt participanti la trafic, atunci cand trec pe zebra si prin locuri nepermise.

Gaborel, nu numai conducatorul trebuie sa fie atent la zebra, ci si pietonul, mai ales la zebra unde nu exista si alti indicatori, gen, semafoare.

Nu cade in sarcina politistului sa invete pietonii reguli de circulatie.

Majoritatea pietonilor loviti sunt copii.Cea mai mare vina, in cazul lor, o poarta parintii, pentru ca nu le ofera o educatie solida in acest sens.

Si uite, iti dau si un sfat, ca vad ca nu prea sti sa traversezi, asa cum nu sti sa traversezi nici prin viata : cand treci strada pe zebra, sau prin alt loc fara indicatori, te uiti in stanga si in dreapta si cand vezi ca nu vine nici-o masina treci. La zebra treci doar cand masinile se opresc, nu face greseala sa treci, crezand ca masina se va opri daca te va vedea ca treci.

Edited by angelfire
  • Upvote 2

• 0

Ca o completare ;) se intreba lumea pe vremuri de ce militienii "ie prosti", ir raspunsul era .... pentru ca depinde din ce CIVILI se trag.

Se pare ca regnul civil INCA are potential ;) :ner:

• 0
ca un cetatean oricum nu isi da seama de semnificatia acestora

Incepand de pe la gradinita copiilor li se spune ca rosu inseamna stop. Acum, daca nu iti e clar macar aspectul asta poate ca ar trebui sa mai incerci o data grupa mare.

• Upvote 2

• 0

Majoritatea pietonilor loviti sunt copii.Cea mai mare vina, in cazul lor, o poarta parintii, pentru ca nu le ofera o educatie solida in acest sens.

Unii parinti chiar trec cu copiii de mana prin locuri nepermise, ba mai mult caz real intr-o dimineata trece mama cu copilul prin loc nepermis, a doua zi, surpriza trecea doar copilul prin acelasi loc. Dar deja suntem off si chiar cred ca i s-a raspuns omului care, dupa nivelul lui de cultura chiar nu a inteles prea multe.

• 0

Gaborel de al ce vine ? De la un gabor mai mic ? Tu ti-ai propus inca de la inregistrare sa faci bascalie,insa pe aici nu prea iti merge. Dispari !

• 0

Nu ati inteles...gaborel e ...localel.Un comunitar frustrat ca, cat timp nu a avut dreptul legal la girofar , a abuzat si si-a tras unu` rosu/albastruca la politie, ca deh...

Acum il doare ca a primit si el dreptul legal la girofar, dar....doar albastru....pai cum sa fie el ,,politist,, doar cu girofar albastru ???

• Upvote 2

• 0
c) pentru lumina galbenă - autovehiculele cu mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite ori care însoţesc asemenea vehicule, cele care transportă anumite mărfuri sau substanţe periculoase, cele destinate întreţinerii, reparării ori verificării unor lucrări efectuate în partea carosabilă sau executării unor lucrări de drumuri, curăţeniei străzilor, deszăpezirii sau tractării, transportului şi depanării autovehiculelor rămase în pană sau avariate, precum şi tractoarele care tractează utilajele agricole si tehnologice cu dimensiuni de gabarit depăşite.

Ca tot veni vorba, am observat in ultima vreme, ca majoritatea care au statii CB (ma rog, cel putin le vad antena exterioara) si-au montat si-un girofar galben, cu magnet. Iar practica asta am observat-o si la autoturisme, si la autoutilitare ori dubite de tranpsort persoane.

Nu cred ca cei mentionati se incadreaza la textul de lege de mai sus, motiv pentru care intreb daca nu e normal sa fie sanctionati. Desi nu incurca cu nimic.

• 0

am pus sare pe rana?

Nu ati inteles...gaborel e ...localel.Un comunitar frustrat ca, cat timp nu a avut dreptul legal la girofar , a abuzat si si-a tras unu` rosu/albastruca la politie, ca deh...

Acum il doare ca a primit si el dreptul legal la girofar, dar....doar albastru....pai cum sa fie el ,,politist,, doar cu girofar albastru ???

sa ajungi tu comunitar ca mine si ar fi bine! :))

• Downvote 11

• 0
  • Moderator

gaborel, nu te-ai saturat de cate ori ti-ai luat-o aici? inapoi la forumul vostru, cu userul gardienel, unde esti in mediul tau.

[warn=Nota moderator]

Va rugam sa nu mai faceti reclama unui site apartinand acestor pseudopolitisti ce se baga in seama fortat pe forumul nostru, al politistilor din Politia Romana.

[/warn]

Edited by Kmcoio
Nu faceti reclama pseudopolitistilor astora.
  • Upvote 2

• 0

am pus sare pe rana?

sa ajungi tu comunitar ca mine si ar fi bine! :))

De cate ori trebuie sa ti se spuna ca esti penibil, ca sa intelegi asta?

• Upvote 1

• 0
  • Moderator

am pus sare pe rana? sa ajungi tu comunitar ca mine si ar fi bine! :))

Dragul meu, daca noi am avea ca aspiratii a ajunge gardieni publici, ar fi echivalent cu omul modern care ar vrea sa aiba intelectul celui de Neanderthal. :naughty:

Poate ne scutesti de aberatiile si de ineptiile pe care le debitezi si te-as ruga sa te gandesti, daca vrei, sa te intorci la originea omului, de unde iesim toti.

La revedere.

• Upvote 2

• 0
  • Membru

gaborel

de ce ti-ai facut cont aici? iti place de prietenii tai politistii, nu?? pastreaza sarea ptr tine.

• Upvote 1

• 0

am pus sare pe rana? sa ajungi tu comunitar ca mine si ar fi bine! :))

Prietene, te inseli grav.Daca esti comunitar, si mai ai si impresia ca cineva de pe aici sau de prin Politia Romana (cu exceptia dinozaurilor militieni) isi doresc sa ajunga slugile primarilor, inseamna ca teste psihologice pe care (uneori)le dati, sunt toate trantite.

Si mai ales nu stiu de ce naiba traiti cu impresia ca politistii va invidiaza.Cand e tocmai invers.Va straduiti din toate puterile, prin clonarea tinutei,inscriptiilor, masinilor si emblemelor Politiei Romane.

Si oaia Dolly a fost o clona, dar nu a trait prea mult.Sfarsitul l-a avut agonizant si dureros.Si asta pentru ca era ceva impotriva naturii si a lui Dumnezeu.

Cam ca si voi.

Ai grija cum duci mana la cascheta cand il saluti pe dom` sef.Lui ii place salutul rusesc.

Edited by arcan
  • Upvote 2

• 0

Completare la OUG 195/2002 art.32 alin(2) pct.a) :

...

(2) Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:

a) pentru lumina roşie – autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor si politia primariei Bistrita Nasaud. :blink:

...

Sursa aici.

post-2298-096516900 1302271457_thumb.jpg