Jump to content
POLITISTI.ro

Vanzare auto, refuz transcriere


AndreiTraian28

Recommended Posts

Buna ziua.

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea problema pe care o am: in urma cu 3 ani am vandut o masina unei persoane din alt judet. Am intocmit cu acea persoana Contract de vanzare-cumparare, fisa de inmatriculare, i-am dat si fiscal, insa acea persoana nu a transcris masina pe numele sau.

Am gresit insa, nementionand pe spatele certificatului de inmatriculare ca am instrainat masina.

Am luat legatura zilele trecute cu cel caruia i-am vandut masina, insa mi-a comunicat ca a vandut masina mai depare, iar acea persoana, la randul ei si mai departe. Am incercat sa discut cu ultimul cumparator sa transcrie masina, insa mi-a zis ca nu doreste acest lucru pentru ca trebuie sa plateasca timbrul de mediu si nu are bani.

Va rog mult, spuneti-mi ce as putea face in acest caz?

Tinand cont ca cel care a cumparat masina de la mine a vandut-o, pot depune o plangere in acest sens, tinand cont ca eu, proprietar fiind in acte, nu mi-am dat acordul pentru instrainarea masinii?

Va multumesc si va rog mult sa ma ajutati, nu stiu ce sa mai fac...

Edited by AndreiTraian28
Link to comment

Multumesc.

Voi apela la un avocat pentru a radia masina de pe numele meu din circulatie, asa e cel mai normal si legal. Sper doar sa castig procesul.

Mi-ati fost de ajutor.

Link to comment
  • Moderator

Cum să nu-l câştigi? În fond este doar o formalitate, instanţa trebuie doar să constate că maşina a fost vândută, trecând prin n-mâni, după care să dispună radierea şi să-l oblige pe actualul proprietar să o înmatriculeze pe numele său. Nu este vreun proces complicat, dar numai instanţa este cea care poate să-l oblige.

Link to comment

Am inteles, insa daca eu il dau in judecata, iar el nu transcrie masina pe numele sau nici dupa ce e obligat prin hotararea judecatoreasca (pentru ca masina nu mai e la el, ci e vanduta), eu pot radia masina din circulatie tinand cont ca nu mai am niciun act al acesteia (le-am predat cumparatorului, asa cum prevede legea)?

Adica, pot radia masina doar prin hotararea judecatoreasca?

Multumesc.

Edited by AndreiTraian28
Link to comment
  • Moderator

Exact ăsta e interesul tău, ca instanţa să dispună radierea maşinii de la drpciv. Mai departe, dacă actualul proprietar o înmatriculează sau nu ... să fie sănătos, nu te interesează pe tine. Să se spele cu ea pe cap, să o ţină în curte pe post de coteţ pentru găini, e treaba lui, important este ca tu să nu mai figurezi ca prorpietar.

Link to comment
  • 2 weeks later...

buna seara am si eu o problema acum ceva timp am facut un schimb auto cu un autovehicul inscris pe germania cu acte valabile,la acest schimb nu s-a facut niciun fel de contract.aceasta masina am folosito vreo 2 luni dupa care m-am hotarat sa o vand.la vinderea masini nu s-a facut decat chitanta de mana.intrebarea mea este mai am eu vreo treaba daca se intampla ceva cu acea masina?

Link to comment

adica am dato unei persoane contra sumei de....la care am facut chitanta de mana pentru ca eu nu eram proprietar si nu avem nici un contract de vanzare cumparare

Link to comment
  • Moderator

Îmi cer eu scuze, chiar nu am înțeles ce ai scris.

Sigur că ai legătură, pentru că ești unul dintre intermediari, o persoană care a deținut pentru un timp masina respectivă.

Link to comment
  • 4 years later...

Buna ziua, prin mai 2018, am facut si eu greseala de vanzare auto fara actele necesare, pe incredere la un prieten, la care i-am predat si talon si CIV pentru ITP. De la care a mai trecut prin 5 maini autovehiculul, doar ca acum nimeni nu imi mai poate spune unde se afla sau cine este actualul proprietar. Sau macar zona. Pentru rezolvarea in prealabil a documentelor, de transcriere sau in cel mai rau caz de recumpararea lui inapoi, ca oricum taxele locale si amenzile le platesc in continuare. Si sa o dau la Remat sa o radiez personal din circulatie, fiind un autovehicul vechi. Cum as putea sa o gasesc masina, sau proprietarul sa incercam pe cale amiabila? 

Link to comment

In 2015 am vândut o mașină la cineva. Neștiutor nu am scris înstrăinat...Acel cineva a vândut o la altă persoană.... în primărie nu apare cu datorii dar amenzi rovinetă vin la mine. Am apelat la inmatriculări de cca 3 luni de nenumărate rânduri fără nici un răspuns. Mașina a dispărut...no mai găsesc... Cei de făcut? Merg să fac plângere la serviciu rutier sau sunt alți pași? Dețin ambele contracte dar n-au ștampila vreunei instituții 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.