Jump to content
POLITISTI.ro

Vizita medicala pentru admitere


Michelle

Postare recomandată

Buna ziua! Cine ma poate ajuta cu cateva informatii in legatura cu examenul medical pentru Academia de Politie? As dori sa stiu in ce consta exact.. Va multumesc!

Modificat de Michelle
Link către comentariu
  • Membru

Examinări detaliate făcute în județul din care provii (de exemplu: examinare ORL, radiografie pulmonară, EKG, examen neurologic etc) la centrul medical MAI/spital.Ulterior te va examina și medicul/medicii IPJ la ochi, îți va lua pulsul tensiunea etc.Dacă ai trecut această etapă respectiv examinarea psihologică, vei mai trece printr-o contravizită medicală la București care constă tot într-o examinare mai sumară a stării tare generale(mă refer tot la puls, tensiune, vedere, platfus).În cazul în care un candidat este suspect de probleme este trimis la o reexaminare unde se va da verdictul final(apt/inapt).Examinarea medicală este o probă eliminatorie unde nu se admit contestații, reclamații etc.

Modificat de bogdancrrn
  • Apreciez 1
Link către comentariu

Buna ziua! Cine este amabil(a) sa mi raspunda la o intrebare? As dori sa dau la Scoala de Agenti de Politie Vasile Lascar, insa am o problema la ochiul drept. Vad doar 60%. Acest lucru poate fi un impediment la vizita medicala? Multumesc anticipat!

Modificat de rusinu
Link către comentariu
  • Membru

Da vei avea probleme la vizita medicală. Şi te rugăm ca pe viitor să postezi numai într-un singur loc, nu avea niciun rost să deschizi şi aici un alt topic când ai întrebat deja aici

Link către comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna!

Am 18 ani si as dori sa devin politist. La varsta de 2 ani am facut prima criza de astm bronsic. Inca o criza am avut la varsta de 8 ani dupa o raceala foarte puternica.

Tot pe la varsta de 8 ani am inceput sa practic alergarile. Am rezistenta fizica, simtome de astm nu am absolut deloc. Alti astmatici au nevoie permanent de inhalator, eu nici macar nu am in casa asa ceva. La orice control de spirometrie respir normal si am plamanii perfect dezvoltati. Sunt un tip sportiv si nici macar nu imi aduc aminte ca am fost diagnosticat cu astm decand cand vine vorba. Practic nu-mi duc boala-n spate si sunt sanatos, de crize de astm nu mai vorbesc..

Intrebarea mea este daca pot sa aplic pentru meseria de politist si daca as putea trece de vizita medicala in conditiile in care respir perfect si nu mai am nicio tnagenta cu astmul.

Va multumesc anticipat! Multa sanatate!

Link către comentariu
  • Marius a deschis acest topic
  • Moderator

Nu este un forum de doctori, deci nu ne putem pronunta. Intreaba la Centrul Medical al MAI din municipiul resedinta de judet de care apartii. 

Sanatate si tie!

Modificat de danpin
Link către comentariu
 

E probabil, dar in masura sa iti spuna exact este medicul de la IPJ-ul de care apartii. Stiu ca au picat multi cu astm, de exemplu, deci e posibil sa nu fii in parametri. 

Modificat de Marius
Te rog nu mai cita postarea anterioară, pentru că e inutil şi interzis de regulament. Mulţumesc.
Link către comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Vă salut,

Apelez la dumneavoastră, polițiștii, cu o nelămurire.  Mai exact, dacă ai o afecțiune medicală incompatibilă cu meseria de polițist, dar totuși nu este descoperită la vizita medicală din județ și la contravizita de la Câmpina, dar este descoperită în timpul Școlii de Poliție sau după ce intrii în sistem, poți fi dat afară din Școală sau din Poliție, dacă ai fost încadrat ?

Ca să pun punctul pe "i", și să mă fac mai ușor de înțeles, vă voi prezenta situația mea.

În urmă cu vreo 4 ani am fost diagnosticat cu o ușoară discromație, în sensul că din toată cărțulia aceea mare, nu văd maxim 5 planșe, în rest le văd pe toate. Evident, atât la vizita medicală din județ, cât și la contravizita de la Câmpina, sunt șanse să-mi pice planșele pe care le văd, ceea ce m-ar declara apt medical.

Însă, dacă în timpul Școlii de Poliție sau după ce sunt încadrat, se fac teste medicale amănunțite, sunt șanse să-mi fie descoperită discromația. În această situație, ce măsuri se pot lua împotriva mea ?

Vă mulțumec !

 

 

Link către comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut! Am auzit ca pentru academia de politie trebuie sa fi apt medical, iar astmul bronsic nu se permite.
Eu am fost acum cativa ani la control si mi s-a spun ca am astm, dar am facut in urmatoarele 7 luni inot de performanta cu antrenor, Mixt Martial Arts un an si culturism 2 ani si ca 4 luni, mi-am facut aspectul si conditia fizica chiar mai buna a celor mai mari cu cativa ani decat mine, iar capacitatea pulmonara mi s-a marit, asta spunandu-mi doctorul pneumolog, inca mai iau un tratament inhalator, dar foarte rar, decat cand sunt racit, mai mult ca estetic in aceasta perioada, neavand vreun atac de astmatic si inhalatorul nefiind obligatoriu, pot sta si fara prezenta lui, si pot alerga km intregi, pot participa la maratoane de alergat si ciclism si nu simt nici o problema, oare ar fi vreo problema de mi s-ar mai spune ca as avea astmul in continuare chiar de as trece cu bio testarea sportiva sau oare astmul a disparut?
Si inca ceva, am o cicatrtice de cca. 1,7 cm pe incheietura mainii stangi, asta ar afecta admiterea la academia de politie?

Link către comentariu
  • Marius a modificat titlul în Vizita medicala pentru admitere
  • 5 luni mai târziu...

Buna :)

Am si eu o nelamurire legata de stomatogie pt fisa medicala MAI...

Spuneti.mi va rog daca trebuie sa.mi fac radiografie si sa o atasez fisei sau e de ajuns sa deschid gura la contravizita medicala si sa.si dea seama daca am problema??...😕😕 

Multumesc mult!

Link către comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut, as vrea sa va intreb daca o ectopie testiculara operata, mi-ar putea face probleme la vizita medicala?

Ma pregatesc deja de ceva timp pentru academie si nu ar fi deloc o situatie buna daca as fi declarat INAPT, deoarece nu ma incurca cu nimic, mai ales ca este tratata.

Am vazut un anumit barem pe net, iar acolo era trecut inapt. 

Link către comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Daca am fost declarat inapt din cauza faptului ca mi s-a spus ca sunt discromat (Vineri) , luni pot sa ma duc sa fac iar vizita medicala ? Mentionez faptul ca vad cifrele din cadrul testului , nu stiu de ce atunci nu le-am vazut, poate emotii.  Pot in cadrul aceluiasi concurs sa refac vizita medicala ? 

Link către comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salut! Am o acnee ușoară spre moderată atât pe față cât și pe spate. Am citit baremul medical și am văzut că pentru "Acneea polimorfă şi afecţiuni cu aspect acneiform" te pot declara inapt.

Știți cumva dacă este o problemă așa mare sau se pot face derogări? 

Mulțumesc anticipat!

Link către comentariu

Salut tuturor. Urmeaza, in lunile urmatoare, a-mi face vizita medicala pentru Academie. Insa, am o problema, intrucat am lipomastie. Am grasime in jurul pieptului din cauza pubertatii, mai ales ca am fost mai grasut. Am slabit intre timp, am 1.76, 68 kg, dar tot am pectoralul mai maricel in partea inferioara. 

Credeti ca poate fi o problema in vederea vizitei medicale? Va multumesc

Link către comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna ziua ! La vizita medicala este o problema daca sunt mai slabut decat ar fi normal? (am deabea 12 ani ,dar tot sunt sub cate kg ar trebui sa am,si cred ca o sa raman mereu la mai putine kg decat trebuie,e ciudat ca un copil de 12 ani stie de acum ce vrea sa faca,dar totusi)

Vreau sa specific ca sunt sanatos mereu si pot sa fac sport (sunt cel mai rapid din clasa)

Multumesc anticipat!

Link către comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Bună seara! Este adevărat că viza medicală pentru academie este mai dură față de cea de la școli? Întreb deoarece în copilărie am avut acnee pe față, piept și spate iar acum am doar câteva cicatrici foarte puțin adâncite. 

Vă mulțumesc pentru ajutor.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.