Jump to content
POLITISTI.ro

Jandarmeria "salveaza" Romania

Postare recomandată

Publicat

General de brigadă dr. OLARU Mircea - Inspector general al Jandarmeriei Române în acţiune.

Bine, ce aşteptări să ai de o reporteriţă isterizată, dar purtătorul de palavre şi şăfu Jandarmeriei chiar se fac de râs şi de ocară.
  • Apreciez 2
Publicat

Purtatorul de cuvant al Jro a fost mult mai curajos si hotarat decat purtatorii de cuvant ai politiei in situatii similare...

Mie mi se pare ca a procedat bine oprin jurnalista lu` peste sa hartuiasca comandantul dispozitivului.

• Apreciez 2
  • Displace 2
  • Membru
Publicat

A procedat bine? O intrebi pe aia daca are probleme cu capul? Unde e diplomatia? Care mai e diferenta atunci dintre isterica aia si el, daca ajung sa se balacareasca in public reciproc?

Publicat

Citeste mai atent. A procedat bine  ca a oprit isterica din a alerga seful dispozitivului.A avut curaj.Care curaj la ai nostrii este sublim dar lispeste cu desavarsire...

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Mda, e bună ironia asta arcane. :))  Mare curaj trebuie să ai cu o fătucă ...

Ce dracu, parcă sunt nişte copii când sunt prinşi cu degetul în borcanul cu miere ori că au scris cu carioca pe perete. Ala e şeful instutuţiei şi o trimite pe fătuca aia să vorbească cu purtătorul de palavre. Păi la dracu mai e în funcţia aia ... să-i cedeze locul purtătorului de cuvânt.

• Membru
Publicat

Puteau la fel de bine ca in locul jandarmilor sa fie politisti, poate in contexte diferite,dar nevoiti si unii si altii sa suporte IMBECILITATEA "JURNALISTILOR". Asa ca reactia purtatorului de cuvant e umana :) dar nu profesionista.

Stiu, stiu. La rece, in spatele unei tastaturi e usor sa criticam si sa facem exact ca altii care intra pe forum si emit prejudecati asupra politistilor privind unele gesturi la cald. Ca de ce nu a impscat hotul in picioare si a tras in plin, de ce nu au facut filtre ca-n fast and furios si l-au fugarit prin oras, de ce nu s-a lasat hartuit seful unui dispozitiv de o duduie isterica ce peste noapte se transforma din neica nimeni in autoritate de control doar fiindca are un microfon in bot.

Repet. In locul acelui jandarm putea la fel de bine sa fie un politist.

• Apreciez 3
  • Displace 2
  • Membru
Publicat

Un politist nu ar fi fugit de responsabilitate ca jandarul ala si in niciun caz nu ar fi intrebat-o pe aia daca are probleme cu capul. Nu asa se procedeaza.

Publicat

Eu nu sunt in masura sa comentez daca a procedat bine sau nu din punct de vedere al purtatorului de cuvant. Eu am remarcat ca s-a interpus intre individa si comandantul dispozitivului de jandarmi.Si a facut-o cu succes.

Exact cum spune Ben,putea fi situatia in care in locul jandarilor sa fie politisti.Daca eu eram comandantul dispozitivului ,as fi vrut sa am un asemenea subordonat care nu lasa toate istericele sa ajunga la mine.Pentru intrebarile lor idioate exista purtatorul de cuvant.

Vi se pare aiurea ca era vorba de jandari.Daca erau politisti in discutie,era bine.

Haideti sa nu procedam ca si restul,care din prejudecata arunca cu rahat in absolut orice fac politistii,doar pentru ca nu suporta politistii ...

Nu discut daca ceea ce faceau jandarii acolo era bine sau rau,daca ala a procedat profesionist sau nu(purtatorul), eu apreciez ca binevenita interventia lui in a opri hartuirea la care era supus colonelul sau generalul sau maresalul ala ce o fi fost.

• Apreciez 3
  • Displace 3
  • Moderator
Publicat

Foaie verde taină! În locul lor puteau fi poliţişti, doctori, ingineri sau astronauţi. N-are nicio relevanţă!

Tocmai pentru că nu putem avea certitudinea că ar fi reacţionat ca jandarii. Singura certitudine este că jandarii au reacţionat aşa. Nu e deloc vreo mare diferenţă între reportera aia şi purtătorul ăla care reacţionează la fel de isteric şi şi-a mai şi pierdut cumpătul, întrebând-o aşa retoric dacă are probleme cu capul.

Ca să nu mai amintesc despre prostia şi nesimţirea fără margini dovedite prin trimiterea la poliţie a reporteriţei, când aceasta afirmă că a fost bruscată de jandari. În mod normal trebuia să o îndrume către parchetul militar, nu către poliţie, pentru că parchetul militar îi cercetează pe jandari. Asta dacă tot sunt atât de corecţi, transparenţi şi în slujba cetăţeanului, cum se laudă. Nu să-i trimită aiurea la poliţie, doar pentru a scăpa de ei.

Ditamai comandantul jandarilor habar nu are de câteva reguli elementare de cercetare penală. Auzi la el, "urmează să dovediţi dacă aţi fost bruscată de jandari"!? Comandantul jandarmeriei ar trebui să privească mai rar la emisiunea lui Capatos şi să pună mâna să mai citească prin codul penal şi de procedură penală.

Dacă tot sunt ei atât de transparenţi, salvatori ai naţiei prin profesionalism şi nu au nimic de ascuns, atunci ar fi trebuit să o liniştească ei prin răspunsuri fine şi diplomate pe reporteriţa isterică, nu să reacţioneze la fel de isteric prin îmbrânceală şi întrebări de acel gen.

Aşa că fie că vreţi să vedeţi sau nu, reacţia celor doi dovedeşte amatorismul şi primitivitatea în care se scaldă jandarmeria, nicidecum curaj. Acolo este vorba de o reacţie primitivă, animalică, specifică celor prinşi cu mâţa-n sac.

Şi repet, până una alta, nu am văzut vreun purtător de cuvânt al poliţiei să se îmbrâncească cu vreun reporter din dorinţa de a-şi dovedi apucăturile pupincuriste faţă de şeful lui. Tocmai de aceea supoziţia că ar fi putut fi un poliţist în locul lor nu-şi are locul şi e complet irelevantă. 

Publicat

Arcan, în postarea mea de mai sus am pus în discuţie şi m-am referit la comportamentul şefului jandarilor, nu la purtătorul de cuvânt, dar văd că ţii neapărat să remarcăm comporamentul acestuia. Spre deosebire de admiraţia şi pupăturile în partea dorsală pe care le-ai manifestat la adresa acestuia, eu sunt de altă părere, pentru că din moment ce purtătorul de cuvânt a fost chemat acolo chiar de comandantul lui ăl mare şi suprem, era în stare să facă orice, să se îngroape în pământ, să-şi dea foc sau să se catapulteze, doar pentru ai face pe plac şefului său al mare şi suprem. Asta e comportament de slugoi disperat şi o dovadă a supunerii necondiţionate, NU e nicio dovadă de curaj sau vreo mare bravură. Dacă comandanul îi spunea să meargă în mâini şi să facă tumbe ori să o strângă de gât pe reporteriţă, cu siguranţă făcea indiferent de consecinţe, ci doar pentru că aşa a ordonat săfu.

Paralela că puteau să fie alţii în locul lor, nu-i văd locul pentru că de fiecare dată când poliţiştii au călcat strâmb, jandari nu au ezitat absolut deloc să-i ponegrească, să-i bălăcărească şi să se umfle în pene că ei sunt mai cu moţ. Nu am văzut niciunde să le ia apărarea. Dacă tu ştii de un asemenea exemplu, să-mi arăţi şi mie. Până atunci vă urez spor la pupături şi fraternizare.
Revenind la comportamentul şefulul jandarmerie pe care l-am pus în discuţie, trebuie remarcat că datorită funcţiei pe care o ocupă nu se poate şi nu e normal ca tocmai el să trimită reporterul către purtătorul de cuvând. Dacă e retardat şi nu poate să lege două vorbe, să-şi facă bagajul şi să plece.
Rolul purtătorului de cuvânt este să transmită către presa când şeful e ocupat, nu este disponibil sau mai ştiu eu ce, tocmai punctul de vedere al conducerii unei instituţii. Dacă conducătorul suprem e de faţă, trebuie să spună singurel ce e de spus şi să vorbească cu reporterul, nu să-i trimită la purtătorul de palavre, pentru că nu purtătorul ia decizii şi nici nu conduce în locul său instituţia.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Horia, il cunosc pe Arcan, si te rog mult sa-ti retragi cuvintele referitor la ''pupaturi si fraternizari'' mai ales cand e vorba de cocalarii primarilor sau jendari. Omu' si-a spus parerea, nu fraternizeaza si nu pupa pe nimeni. Are dreptul la replica asa cum ai avut si tu, dar nu trage concluzii pripite. Te salut.

Modificat de bolund
  • Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Horia tot insisti,dar eu nu vorbeam cu tine.Cat despre pupatul in [cenzurat], Horia...te inseli amarnic.

Modificat de arcan
  • Membru
Publicat (modificat)

Paralela că puteau să fie alţii în locul lor, nu-i văd locul pentru că de fiecare dată când poliţiştii au călcat strâmb, jandari nu au ezitat absolut deloc să-i ponegrească, să-i bălăcărească şi să se umfle în pene că ei sunt mai cu moţ. Nu am văzut niciunde să le ia apărarea. Dacă tu ştii de un asemenea exemplu, să-mi arăţi şi mie. Până atunci vă urez spor la pupături şi fraternizare.

Tocmai astfel de discursuri baga vrajba printre politisti. Ne certi pt altii sau ce? Purtam o simpla discutie cu privire mai degraba la cat de isterica era duduia. Ce vrei sa facem acuma? Sa ma apuc sa caut exemple in care politistii au gresit in relatia cu presa doar ca sa-ti demonstrez tie ceva? Nu, mersi. Sunt altii care se ocupa cu asa ceva.

Ne dam singuri cu stangul in dreptul si ne certam intre noi pt alte categorii profesionale doar ca vedem lucrurile diferit cu privire la anumite situatii si nu cu privire la institutie in general si jandarmi.

Modificat de Ben
  • Apreciez 2
  • Displace 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)
Legea lor nu prevede ca ei să se prezinte/legitimeze mai întâi? https://www.facebook.com/photo.php?v=662736537108416
Modificat de rudy30
  • Displace 11
  • Membru
Publicat (modificat)

"Legea si articolul si ma legitimez"?!!

Hai las-o. Nu vrei sa-ti fac si un referat motivat in vederea legitimarii. Nu le iau apararea dar in cazul asta este exagerat ce fac distinsele doamne.

Modificat de Alex87
  • Apreciez 4
  • 1 lună mai târziu...
  • Membru
Publicat

Intamplare stupida la Brasov. Timp de doua ore, politistii si jandarmii au incercat sa convinga un barbat urcat pe un pod sa nu faca un gest necugetat.

N-au reusit si e de inteles de ce - barbatul pe care se straduiau sa-l convinga sa nu se sinucida este surd.

Barbatul a scapat cu viata in urma cazaturii de pe pod. Are doar fracturi la picioare. Abia la spital s-a constatat ca sufera o afectiune grava de auz. Asta inseamna ca, mai bine de doua ore, autoritatile au negociat cu un surd fara sa isi dea seama de asta.

Barbatul, de 59 de ani, nu este la prima tentativa de sinucidere. Traieste singur si sufera de depresie desi copiii lui, plecati in Italia, nu l-au uitat. I-au amenajat apartamentul si tin legatura cu el. Si surorile il viziteaza des mai ales ca il stiu suferind si de diabet. Sursa PRO TV.

P.S.  de fapt rolul negociatorului si l-a arogat un jandarm care nu avea niciun fel de pregatire in acest sens, adica si-a bagat nasul unde nu-i fierbe oala

• Membru
Publicat

Intamplare stupida la Brasov. Timp de doua ore, politistii si jandarmii au incercat sa convinga un barbat urcat pe un pod sa nu faca un gest necugetat.

N-au reusit si e de inteles de ce - barbatul pe care se straduiau sa-l convinga sa nu se sinucida este surd.

Barbatul a scapat cu viata in urma cazaturii de pe pod. Are doar fracturi la picioare. Abia la spital s-a constatat ca sufera o afectiune grava de auz. Asta inseamna ca, mai bine de doua ore, autoritatile au negociat cu un surd fara sa isi dea seama de asta.

Barbatul, de 59 de ani, nu este la prima tentativa de sinucidere. Traieste singur si sufera de depresie desi copiii lui, plecati in Italia, nu l-au uitat. I-au amenajat apartamentul si tin legatura cu el. Si surorile il viziteaza des mai ales ca il stiu suferind si de diabet. Sursa PRO TV.

P.S.  de fapt rolul negociatorului si l-a arogat un jandarm care nu avea niciun fel de pregatire in acest sens, adica si-a bagat nasul unde nu-i fierbe oala

Infirm P.S. tau, rolul negociatorului a fost luat de psihologul IPJ BV.

• 1 lună mai târziu...
  • Membru
Publicat (modificat)

Aeroportul Otopeni
Misiune de ordine publică la porţile cerului

O poartă către cer, care coboară spre lume. Aşa ar putea fi caracterizat aeroportul, locul unde zilnic vin şi pleacă mii de oameni, unii în interes de afaceri, alţii pentru a-şi petrece o vacanţă sau un concediu ori pur şi simplu pentru a explora mapamondul. 

Mulţi dintre noi au fost, poate, la un moment dat, agasaţi, atunci când au păşit în zona Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” Otopeni, de către cei care desfăşoară activităţi de transport de persoane în regim de taxi. Unii de bună credinţă, alţii puşi să facă un ban în plus folosind mijloace mai puţin ortodoxe.
Dar din luna octombrie a anului trecut, situaţia a început să intre pe un făgaş normal. Cu puţină muncă în plus, şi cu dorinţa de a face lucruri din ce în ce mai bune, dar şi pentru a fi aproape de cetăţeni, Jandarmeria Română a decis înfiinţarea unei secţii de Jandarmerie - singura de acest gen - în Aeroportul Internaţional Otopeni. Începutul a fost unul dificil, dar uşor, uşor, cei care tranzitau această zonă au început să aibă încredere în oamenii în uniformă. Pentru a vedea cum lucrează colegii noştri, în situaţia reală din teren, am mers săptămâna trecută, împreună cu colegul meu, fotoreporterul Cristian Dumitru, la secţia cu pricina.

Din primele discuţii, am aflat că una dintre principalele atribuţii ale celor care îşi desfăşoară activitatea aici este aceea de a apăra ordinea şi liniştea publică în zona aeroportuară. „De asemenea, executăm misiuni de identificare a persoanelor, care execută activităţi ilegale de taximetrie, dar şi a celor care împiedică desfăşurarea normală a activităţilor din zona aeroportului”, ne spunea căpitanul George Grigore (foto dreapta) din cadrul Serviciului Coordonare şi Organizare Misiuni – I.J.J. Ilfov. 
Misiunile desfăşurate de colegii noştri pot fi atât independente, cât şi în cooperare cu Poliţia de Frontieră sau Poliţia Transporturi. Programul lor începe la ora 07.00 dimineaţa şi se termină la ora 19.00 seara. Ei pot fi găsiţi în zona terminalelor Sosiri şi Plecări, în parcări şi chiar la DN1. Având în vedere că aeroportul este o un loc unde siguranţa cetăţenilor trebuie să fie prioritară, cooperarea între Jandarmerie, Poliţia Transporturi, Poliţia de Frontieră, Direcţia Securităţii Aeroportuare sau SRI este esenţială.

Veşnica problemă, taximetriştii

„Avem taximetriştii acreditaţi de către cei de la aeroport, care stau într-o parcare, iar la terminalul „Sosiri interne” există trei locuri ce sunt în permanenţă ocupate. Când un client vine şi se urca într-un taxi, o altă maşină îi ia imediat locul celei care a plecat. De asemenea, a fost înfiinţat şi biroul de comandă taxi, unde sunt două ghişee. De aici, pasagerii îşi pot comanda un taxi. Acesta, aflându-se în apropierea aeroportului, preia comanda, urcă pe stacadă, preia pasagerul şi a plecat mai departe. Este un mod de lucru civilizat”, afirma locotenent Silviu Chirnogeanu (foto stânga), şeful Secţiei de Jandarmerie din Aeroport.

Ştatul Secţiei de Jandarmi Supraveghere şi Ordine Publică - Aeroport Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti, cuprinde 31 de funcţii, dar în prezent sunt ocupate 25. Dintre acestea, patru sunt pentru ofiţeri şi restul de 19 sunt ocupate de subofiţeri. Aceştia din urmă au fost aduşi în baza unui raport întocmit de cei de la structurile mobile ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov. Deoarece nu existau oameni pentru această secţie, a fost nevoie de o reorientare şi soluţia cea mai bună a fost aceea de a aduce oameni  care locuiau în zonă şi care şi-au dorit să fie poate mai aproape de casă, iar pentru unii dorinţa s-a îndeplinit.

Secţia are încadrate şi două tinere jandarmeriţe, care au terminat Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” în 2012. Sublocotenent Simona Corbeanu (foto dreapta) era de serviciu în ziua respectivă, iar primul lucru care mi-a atras atenţia la ea a fost modul în care ştia să impună respect. A fost încadrată pe această funcţie în luna decembrie a anului 2012,  fiind în prezent şef de tură. „Munca din teren este una interactivă, datorită faptului că întâlnim oameni de diverse categorii. Având în vedere faptul că aeroportul este tranzitat de foarte mulţi oameni, chiar şi de personalităţi, situaţia îţi impune să ai o anumită atitudine. Trebuie să foloseşti un anumit limbaj,  să reprezinţi cu mândrie şi profesionalism ţara şi Arma din care faci parte ”, ne-a spus tânăra noastră colegă.
Chiar dacă pentru ea este primul loc de muncă, iar cei pe care îi are în subordine au o experienţă ce însumează aproape vârsta ei, a ştiut să se adapteze. Este conştientă că lucrul cu oamenii este dificil, dar în fiecare zi înveţi lucruri noi, pe care ulterior vei avea ocazia să le pui în practică.  Îşi aminteşte că prima zi de muncă a fost una plină de emoţie, dar primirea frumoasă făcută de către colegii săi a redus din intensitatea acelor momente. Întrebată fiind dacă ar renunţa la ceea ce face acum, pentru o muncă la birou, aceasta a spus fără să stea pe gânduri: „Nu. Aici este o împletire între munca de teren cu cea de birou”.

„Trebuie să fi pregătit atât fizic, cât şi psihic”

Şeful secţiei, locotenentul Silviu Chirnogeanu, este la rândul său unul dintre cei care au lăsat munca de la o unitate mobilă pentru cea din Aeroportul Otopeni. „Nu pot să fac o comparaţie, pentru că sunt altfel de misiuni. Lucrezi cu alt gen de oameni, care în proporţie de 95 la sută sunt oameni serioşi, care nu se pot compara cu unii dintre cei care, de exemplu, merg pe stadioane”.
Toţi cei care lucrează aici sunt conştienţi de rolul important pe care îl au în această misiune. Plini de mândrie, au spus că pasagerii sunt uimiţi când văd că există jandarmi în aeroport.„Omul, când te vede în uniformă, are mai mare încredere în tine, şi atunci are curajul să vină şi să te întrebe ceva ”, a încheiat Simona.
În fiecare zi prin faţa lor trec mii de oameni, mii de persoane, iar cu timpul au învăţat să-i recunoască pe cei care sunt certaţi cu legea, sau care ar putea împiedica desfăşurarea normală a activităţilor din zona respectivă. Una dintre misiunile importante la care au participat colegii noştri a fost cea de la „FOTE 2013”- Festivalul Olimplic al Tinereatului European – ediţia de iarnă. În acea săptămână de „foc”, jandarmii din aeroport au avut de trecut un test important pentru cariera lor şi nu numai. Dar la final totul a ieşit bine. A existat o colaborare intensă cu toate structurile din zona aeroportuară, iar rezultatul a fost unul meritoriu.

Plutonierul major Ion Niţu (foto dreapta ) are o experienţă în Jandarmerie de 21 de ani. Astăzi îşi desfăşoară activitatea în cadrul secţiei de la Otopeni. „Misiunea la care particip zilnic este destul de grea. Trebuie să fii pregătit atât fizic, cât şi psihic. În fiecare moment te întâlneşti cu oameni de toate categoriile. Aici înveţi să devii diplomat şi să te poţi ridica şi coborî la nivelul fiecărei persoane”.

http://www.jandarmeriaromana.ro/RevistaJandarmeriei/Pagini/ArhivaSiteAprilie2013.html

Imi vine sa vars. Au venit plutonierii talpa-iutem, mt-ii sa salveze aeroportul. Au eradicat rechinii de la aeroport. Phaaiiiiii... acum se baga ca musca-n curul calului si pe transporturi aeriene, taximetrie, rutiera. Militienii aia de la Biroul TA ar fi fost morti pana acum.

Ce ne-am face fara ei? 

Modificat de Ben
  • Apreciez 1
Publicat

Ce nevoie mai era de jindari? Se ocupa si de aeroporturi? Ce urmeaza? Ce se urmareste de fapt?

Colegii de la Transporturi si de la Frontiera se descurca foarte bine si fara astia! Daca vroiau sa faca ceva bun puteau sa suplimenteze numarul celor care lucreaza la aceste structuri, nu sa aduca toti jac-ii! Rusine celor din MAI! :angry:

Plutonierul major Ion Niţu (foto dreapta ) are o experienţă în Jandarmerie de 21 de ani. Astăzi îşi desfăşoară activitatea în cadrul secţiei de la Otopeni. „Misiunea la care particip zilnic este destul de grea. Trebuie să fii pregătit atât fizic, cât şi psihic. În fiecare moment te întâlneşti cu oameni de toate categoriile. Aici înveţi să devii diplomat şi să te poţi ridica şi coborî la nivelul fiecărei persoane”.

... :))  :))

21 de ani si este doar plutonier-major? :))  Asta a fost jac cu siguranta! Experienta in Jandarmerie?! :faint: Cati hoti o fi prins? Macar in vis, doi-trei... 

La nivelul lor nu stiu daca se coboara multi! Ce parere buna are jindarul despre el!

P.S. Imi cer scuze pentru rautatea de care am dat dovada, dar nu mai pot cu jindarii astia care fac de toate dar nu sunt buni la nimic!

Publicat

Se vede de la o posta diferenta intre jandari si politisti daca urmariti pana la sfarsit!

• Apreciez 4
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

"...Pe această cale dorim să informăm că organizația noastră sindicală va face demersuri pentru ca 1500-2000 de jandarmi să poată să fie transferați în cadrul Poliției Române în scopul distribuirii acestora la posturile de poliție care au deficit de personal."

Sursa: snapromania.ro

Exact de ceea ce aveam nevoie! :doh:

Bravo, domnilor! Aveti nevoie de mai multi membrii cotizanti?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.