Jump to content
POLITISTI.ro

Jandarmeria "salveaza" Romania

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Razvan0209 un jandar il imbranceste cu brutalitate.

Eu stiu ca toti jandarii isi doresc sa ajunga politisti dar totusi............

Domnisoarele de fapt erau niste ,,teroriste' deghizate dar nu stii tu.

Oare jandarii aveau cagule in buzunar?

Modificat de Elvis
Publicat

Spuneti-mi, va rog, care sunt atributiile lor in situatia de mai sus? Au dreptul sa ridice persoane dupa bunul lor plac, pentru ca din filmarea respectiva, cam asa se pare.

Poti apela serviciul de urgenta in cazul lor, in cazul in care te brutalizeaza? Ipotetic vorbind.

• Apreciez 2
  • Displace 4
  • Moderator
Publicat

Poţi depune o plângere/sesizare la Parchetul Militar dacă consideri că acţiunile lor încalcă legea.

• Apreciez 3
Publicat

Spuneti-mi, va rog, care sunt atributiile lor in situatia de mai sus? Au dreptul sa ridice persoane dupa bunul lor plac, pentru ca din filmarea respectiva, cam asa se pare.

Poti apela serviciul de urgenta in cazul lor, in cazul in care te brutalizeaza? Ipotetic vorbind.

Jandarmii nu au dreptul legal să reţină persoane, au în schimb doar dreptul să le conducă la o unitate de poliţie sau jandarmerie numai atunci când persoanele respective săvârşesc fapte contrare legii.

Art. 35. - Persoanele care săvârşesc fapte contrare legii vor fi imobilizate, îndepărtate cât mai repede de la locul tulburărilor şi conduse, după caz, la cea mai apropiată unitate de poliţie sau de jandarmi, pentru a se lua, cu privire la acestea, măsurile de sancţionare prevăzute de lege. 

Art. 27. - (1) În realizarea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, personalul militar al Jandarmeriei Române este învestit cu exerciţiul autorităţii publice

[...]

b) să legitimeze orice persoană când există indicii temeinice că a săvârşit, săvârşeşte sau se pregăteşte să săvârşească o faptă ce constituie infracţiune ori contravenţie, precum şi persoanele care solicită intrarea într-un perimetru legal restricţionat; 

[...]

(3) În exercitarea atribuţiilor, personalul militar al Jandarmeriei Române are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia, în următoarele situaţii:

a) există indicii clare că s-a săvârşit, se săvârşeşte sau se pregăteşte săvârşirea unei infracţiuni;

b) persoana se află în stare de inconştienţă şi este necesară identificarea acesteia;

c) persoana participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu arme, produse ori substanţe periculoase. 

• Apreciez 4
Publicat (modificat)

bun, legea trebuie respectata. de catre toata lumea.

ceea ce imi sare mie in ochi, este felul in care sunt transportati omuletii la camionul in care sunt imbarcati/aruncati, camion care nu are geamuri in afara de tabla/fier de jur imprejur.

asta se intampla cam peste tot in lume. mai cu seama in tarile cu apa calda.

Modificat de cetatean
  • Apreciez 1
  • Displace 2
  • Membru
Publicat

Vezi tu, românii au impresia că s-au născut numai cu drepturi şi din faşă sunt abuzaţi. Suntem o naţie de abuzaţi.

• Apreciez 3
  • Moderator
Publicat

Explicaţi-mi şi mie ... probabil că îmi scapă ceva.

Să o luăm pe rând. În primul clip avem un grup de cinci sau şase tineri din Braşov ce sunt legitimaţi şi ulterior luaţi la şuturi (deci nu sunt conduşi la sediu), invocându-se legea 61: pct.2) constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârşi acţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice şi normelor de convieţuire socială, precum şi actele de încurajare sau sprijinire, sub orice formă, a unor astfel de grupuri de persoane, care incită la dezordine socială;

Corect?

Numai că în cazul acelor tineri, eu nu văd "scopul săvârşirii acţiunilor ilicite". Nu văd pancarde, nu scandează, nu blochează drumul, ci doar staţionează pe trotuar. Acum vă întreb: dacă o familie mai numeroasă de cinci sau şase membri sau un grup de prieteni, vecini, etc pleacă la plimbare şi se opresc în centrul oraşului în faţa prefecturii, să caşte gura, să privească, să-l bârfească pe vecinul de la parter şi aşa mai departe. Vi se pare normal ca jandarmii să vină şi să-i ia la şuturi pentru a preveni organizarea unei manifestaţii neautorizate?

De asemnea, în al doilea clip este un cetăţean în cămaşă albă care după ce i se solicită să se legitimeze, deşi spune că are buletinul la el şi chiar intenţionează să-l scoată din buzunar, este luat pe sus şi condus la sediu. Hai să presupunem că există date clare că acolo este vb despre o manifestaţie neautorizată, dar dacă ăla se legitimează, care mai este rostul conducerii sale la sediu? 

Lăsăm la o parte perversitatea jandarilor, care îi slată de pe stradă şi nu şi-i duc la sediile lor, ci fug repejor la secţiile de poliţie, lăsându-i pe capul poliţiştilor cu a căror mână scot castanele din foc.

• Apreciez 3
  • Membru
Publicat

Am observat ieri la meciul de fotbal al CSU-ului ca jandarmii de la Gruparea mobila de jandarmerie aveau pe bratul drept lipite  badge-uri cu " Detasamentul antiterorist". Din cate stiu eu CSU a jucat tot cu o echipa romaneasca ,nu cu una din Afganistan.

Publicat

Am observat ieri la meciul de fotbal al CSU-ului ca jandarmii de la Gruparea mobila de jandarmerie aveau pe bratul drept lipite  badge-uri cu " Detasamentul antiterorist". Din cate stiu eu CSU a jucat tot cu o echipa romaneasca ,nu cu una din Afganistan.

Si daca juca cu una din Afganistan, jindarii tot nu aveau competenta pe linia interventiei antiteroriste. Sunt cativa frustrati, care au crescut mari cu filmele americane din anii '90, in care personajele principale salvau lumea de orice, si se cred si ei mari eroi. Au impresia ca daca si-au lipit pe uniforme diferite insemne sau inscriptii sunt altfel. Sunt doar, niste impostori!

• Apreciez 1
Publicat

Nu va agitati cu emblema aia. 99% dintre ei nu cunosc diferenta dintre antiterorism si contraterorism...

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

E ciudat si cu protestele astea neautorizate, avocatii zice ca e voie, jandarmii zice ca nu e voie. Problema e ca legea da dreptate tuturor. Aseara veneam de la munca pe Bd Elisabeta era manifestatie pe o straduta laterala, eu circulam pe carosabil, traficul era deschis (circulau masini pe strada) si ma trezesc cu doi jandarmi in fata sarind de pe trotuar sa ma opreasca punand mana pe bicicleta (proasta idee aveam cam 35 la ora cand i-am observat si i-am busit binisor) si a inceput scandalul cu ei: ca de ce particip la un protest neautorizat, ca de ce nu m-am oprit cand i-am vazut (daca ei cred ca in 5m te opresti de la o viteza de 35 la ora spaga lor) si sa ma legitimez. Le prezint buletinul (nu l-am si inmanat) si i-am intrebat daca au si calitate de agent de politie rutiera, ei hotarati sa ma amendeze ca asea vrea muschii lor, eu hotarat ca nu. Pana la urma s-au lasat pagubasi cand le-am spus ca eu pot dovedii ca nu particip la proteste si la intrebarea cum le-am aratat track-ul GPS si legitimatia de Presa. Si sa vezi ce mielusei s-au facut. Oricum sunt idioti, noroc ca am frane bunicele si am fost atent sa nu cad dar la 35 la ora daca cadeam cine ma platea, ca nici macar nu au facut semne de oprire, nu in 5m  au sarit in fata mea si s-au infipt in ghidonul de la bicicleta. 

• Apreciez 1
  • Displace 3
Publicat

"...avocatii ZICE ca e voie, iar jandarmii ZICE ca nu e voie." :doh:  

yo3ies, nu te supara, dar cum se scrie corect? :hmmmt:

Cei care te-au oprit pe tine, in timp ce te deplasai pe bicicleta, nu au procedat corect!

• Displace 2
Publicat

Partea cu zice e o ironie la adresa jandarmilor. Dupa ce am auzit cum vorbesc m-am gandit sa scriu pe limba lor

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Sa le explici jindarilor ce inseamna ironie, ca altfel vor crede ca ai vorbit urat!

Nu vorbi pe intelesul lor, pe un site al politistilor!

• Membru
Publicat

Uitati-va la min. 7 cum se pozitioneaza ostentativ acel jandarm. Of of...

• Moderator
Publicat

O singură lege au şi ei pe care sunt singurii competenţi să o aplice şi nici măcar pe aceea nu o cunosc. S-au făcut de cacao, toată şleata în frunte cu ditamai ofiţerul superior. Normal că nu cunosc legea ce reglementează singura lor atribuţie exclusivă, pentru că ei sunt preocupaţi că prindă fluturi visând cu ochii deschişi că anihilează terorişti, în obsesia lor pentru impostură. 

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Am vazut aceste 2 videoclipuri pe internet:

http://youtu.be/Ze7Ic3TzJFw

http://youtu.be/iP6UG2yqhKc

De ce jandarmeria romana nu poate sa fie mai blanda cu romanii care lupta pentru drepturile lor? De ce sunt tratati ca niste huligani care se bat pe stadion?

Imi plange sufletul sa vad ca iarasi romanii bat romanii, sunt ordine dar toti stim ca nu e bine ce vor sa faca cei de la Chevron

Se poate observa valul de ura care il atrag acei jandarmi care "isi fac datoria", voi ce parere aveti?

Va multumesc.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.