Jump to content
POLITISTI.ro

Jandarmeria "salveaza" Romania

Postare recomandată

Publicat

Am mai auzit una de la jandarmi citire: La orice apel 112 jandarmul trebuie sa faca si el fisa evenimentului,insa jandarmul imi spune ca nu face acea fisa decat la apelurile 112 ,,importante,,(cele din cere iese un flagrant), restul apelurilor nu le consemneaza in rapoartele lor pe motiv ca nu sunt asa importante,nu isi anunta ofiterul lor de serviciu despre acel apel 112 la care a participat si nici fisa evenimentului nu intocmesc.Acestea sunt ordinile primite de la superiori,sa raporteze si sa consemneze doar atunci cand au un flagrant, ca sa poata iesi in presa sa spuna natiunii cat de buni sunt jandarmii si cat ajutor a primit politistul in acel flagrant.E frumoasa si foarte eficienta aceasta colaborare cu jandarmii,nu-i asa domnilor din M.A.I. ?

Publicat (modificat)

La IJJ Bz, jandarmii nu intocmesc fise de interventie la apelurile 112. De fapt, nici nu prea intervin la apelurile 112.

Modificat de Sache
  • Membru
Publicat (modificat)

Am mai auzit una de la jandarmi citire: La orice apel 112 jandarmul trebuie sa faca si el fisa evenimentului,insa jandarmul imi spune ca nu face acea fisa decat la apelurile 112 ,,importante,,(cele din cere iese un flagrant), restul apelurilor nu le consemneaza in rapoartele lor pe motiv ca nu sunt asa importante,nu isi anunta ofiterul lor de serviciu despre acel apel 112 la care a participat si nici fisa evenimentului nu intocmesc.Acestea sunt ordinile primite de la superiori,sa raporteze si sa consemneze doar atunci cand au un flagrant, ca sa poata iesi in presa sa spuna natiunii cat de buni sunt jandarmii si cat ajutor a primit politistul in acel flagrant.E frumoasa si foarte eficienta aceasta colaborare cu jandarmii,nu-i asa domnilor din M.A.I. ?

Confirm cele spuse de tine, şi la mine, la Iaşi, jandarmul sună la dispeceratul lui să raporteze 112-urile la care a fost împreună cu mine.

L-am întrebat ce treabă au ei cu aceste raportări şi mi-a răspuns că  nu se justifică activitatea lor în teren, că nu au activitate pe hârtie, şi de aceea raportează şi ei aceste evenimente.

Modificat de Bogdanel
Publicat

Apropo de "salvatori"...astazi am observat pe un canal tv, la un reportaj privind greva postasilor, un ins in uniforma de jandarm care avea o vesta alba inscriptionata "Negociator". Ce insemna asta?!

Publicat

Presupun ca era un jandarm pregatit sa actioneze in astfel de situatii si purta acea vesta pentru a fi recunoscut de catre reprezentantii partii adverse. Am mai vazut astfel de cazuri in cazul grevei salariatilor Mechel cand acestia au blocat un drum national.

• Apreciez 1
Publicat

Presupun ca era un jandarm pregatit sa actioneze in astfel de situatii si purta acea vesta pentru a fi recunoscut de catre reprezentantii partii adverse. Am mai vazut astfel de cazuri in cazul grevei salariatilor Mechel cand acestia au blocat un drum national.

Ce mama pregatirii putea sa aiba un jandarm, mai ales in negociere, doar nu asta e domeniul lor de activitate, iar vis-a-vis de grevele spontane, ce dracu' poate sa negocieze si in numele cui? E aberanta chestia asta...

Sa nu ma intelegi gresit 25tess, nu am nici o problema cu tine, chiar iti multumesc pentru raspuns! Off-ul meu era fata de jandarmi!

Publicat

Sper sa nu fiu interpretat gresit.. dar mi se pare un gest normal, pe care, imi place sa cred, oricare din noi l-am fi facut. Nu e o vitejie, nu e un gest de eroism. Dar tine totul de PR, iar biroul lor de presa ca si al localarilor, este mai activ... 

Publicat (modificat)

kayne,eu vreau sa ma interesez daca cetateanul respectiv chiar si-a pierdut portofelul ;)

Modificat de Daniel24
Publicat

Daniel, sper ca nu ai luat-o personal... era o remarca trista la felul in care se prezinta "stirile" ... sincer, si eu as fi curios daca e fabricata vestea... ;) 

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Tocmai pentru că este un gest normal şi firesc nu văd de ce trebuie mediatizat. Se laudă că sunt normali sau cum?

Dar din moment ce nu fac nimic şi nu au ce rezultate să-şi mediatizeze, apelează la astfel de "ştiri penibile". Cred că îşi vor căpăta cât de curând renumele de "jandarmii - găsitorii de portofele"

Cât de înduioşătoare este grija cu care dau ei repede fuguţa la presă să spună că au găsit o plasă rătăcită sau un portofel pierdut.

• Apreciez 4
  • Membru
Publicat

Nu doar ca e normal si firesc, dar mai e si penal in caz contrar. :D

art. 216 Cod Penal - insusirea bunului gasit

"Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun gasit autoritaţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al sau, se pedepseşte cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Cu aceeaşi pedeapsa se sancţioneaza şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare în posesia faptuitorului."

• Apreciez 4
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Mai ales ca locul unde gaseste portofelul este plin de camere video.

Publicat

Niște jandarmi puși pe fapte ”mari”. Unul îi este arătată partea dorsală de un tataie iar altul speră să câștige la păcănele.

post-335-0-97005100-1370026460_thumb.jpg

post-335-0-69467300-1370026473_thumb.jpg

• Membru
Publicat (modificat)

bsij.png

Sa le spuna careva ca e Presedintia, nu Presedentia. Ca e presedinte, nu presedente. :)

Poate ca pare o chichita, dar pana la urma e site-ul oficial al unei institutii publice, nu Gigel pe blog.

Modificat de Ben
  • Apreciez 1
Publicat (modificat)

de fapt nu se mai numeste batalionul ci brigada, deci ai reactivat o prostie mai veche a jandarmilor. Poate postezi si t ceva mai nou. Sau culcate.

Modificat de tony6066
  • Displace 12
  • Membru
Publicat (modificat)

Dle jindar tony montana, foto de mai sus e un print screen al paginii oficiale inca activa, ce poate fi vizitata de oricine nu crede.

Sfatul meu e ca pana sa va dati seama cui sa adreseti rugamintea de a veni cu ceva mai nou, mie sau cei celor care intretin site-ul, sa mai puneti mana pe carte.  Masacrati lb romana si stergeti pronumele de pe harta, in felul asta.

Modificat de Ben
  • Apreciez 1
  • Displace 1
  • 5 săptămâni mai târziu...
Publicat

Copil de 2 ani din Timisoara salvat de pompieri, dupa ce s-a blocat in casa

Agitație mare, marți după-amiază, pe strada Cerna din Timișoara. Părinții unui copil de numai doi ani au tras o sperietură groaznică, după ce micuțul a rămas blocat în apartamentul în care locuiau. A fost nevoie de intervenția pompierilor, care au spart ușa.

...si ce legatura are cu topicul...? 

UItati-va in clip sa vedeti cine sunt lacatusii de ocazie... :))))

http://www.tion.ro/copil-de-2-ani-din-timisoara-salvat-de-pompieri-dupa-ce-s-a-blocat-in-casa/1309612

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Ţineţi minte că v-am spus cu ceva vreme în urmă, despre faptul că jandarii au pus ochii pe atribuţiile pompierilor şi salivează la capitalul de imagine de care se bucură pompierii? Tânjesc şi ei să fie asimilaţi cu "salvatorii" de la ISU. După ce s-au chinuit ani de zile să inducă confuzie în rândul oamenilor de rând şi să fie confundaţi cu "mascaţii", în ultima vreme au pus ochii şi pe atribuţiile pompierilor. Vor şi ei să fie asimilaţi acestora, după ce au văzut că atribuţiile lor prind la public şi se bucură de o imagine bună. :naughty:

Ţineţi minte ce vă spun, o să-i vedeţi din ce în ce mai des în astfel de ipostaze, oamenii cheamă pompierii, dar apar şi ei şi se bagă precum chiloţii-n ... :lol:

E rău şi pentru ei, să nu-şi găsescă locul în societate şi să trebuiască să se bage aşa singuri în seamă.

Oricum e foarte tare, cum stau ei grămadă pe uşă, iar pompierul stă cuminte şi asistă de la distanţă, pe final chiar i-au luat şi ustensila pompierului şi se chinuiau pe lângă uşa aia.

• Apreciez 3
  • Membru
Publicat

E teroare cu ei. Mai nou am auzit de la ei ca au un sef, general, care pentru o stea in plus, vrea sa uneasca BSIJ cu cei de la paza institutii si ambasade pentru a crea o unitate anti-tero.  :))  :))  :))

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Deci, daca mi se strica clanta, sa chem jindari? :))  :))

Asa fac si la noi, cand este un incendiu, hop, apar si jindarii, chipurile pentru masuri de ordine si salvarea persoanelor. :))  :))

Si apoi apar la tv si povestesc cum au salvat ei ce era sau nu de salvat!

Modificat de Sache
  • Apreciez 2
Publicat

In clip pe la minutul 2:30 apare in imagine un plutonier major.Am avut ocazia sa-l cunosc personal,individul fiind un om deosebit,a practicat si concurat din partea clubului Liberty Oradea la Judo (la ora actuala clubul sa destramat-oricum !au avut niste luptatori extraordinari in judo),iar in prezent este campion national la Powerlifting...

Ca si abilitati de lacatus/spargator/pompier etc nu comentez ....rezultatul fiind acelasi :usa facuta praf, asa ca nu vad de ce sa facut atata tamtam...pompieri,salvare ,jamdarmi ...

• Apreciez 3
  • Displace 8
Publicat

Ideea datorita careia am postat clipul,nu a fost un atac asupra jandarmilor.Ci pur si simplu ma socheaza aviditatea dupa  imagine a acestora...Desi nu era sub nici o forma treaba lor,dealtfel pana si articolul se refera la pompieri,nu pot sa pricep ce cautau ei acolo,in ce calitate,si mai ales in ce calitate au spart usa???Au o probblema cu a ,,imprumuta,, atributii care nu le apartin. Nu sunt la fel de penibili ca si comunitarii,dar totusi...chiar nici un pic de respect?Pompierul ala a fost dat la o parte,doar pentru ca era presa acolo...SI nici nu au facut vreo treaba...tot distrusa a fost usa.Asta se putea face in 3 minute cu unealta hidraulica a pompierilor.Ce treaba au avut jandarmii sa sparga usa oamenilor,eu chiar nu pricep....

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.