Jump to content
POLITISTI.ro

Jandarmeria "salveaza" Romania

Postare recomandată

• Membru
Publicat (modificat)

Aici puteti vedea o incercare de a retine un "huligan deosebit de periculos si recalcitrant" nereusita. A durat aprox 3 min si jumatate ... cam tot atat cat le-a luat sa disperseze piata de cei cateva zeci de protestatari, nu mii cum ne spune mai sus Viper30.

Modificat de Octavian
Publicat

De cand cu protestele la nivel national,jaguarii fac patrule independente,nu mai vezi unul mixt.Sa-i vezi cum stau pe dupa blocuri cu comportamentul unui boschetar(pardon, om fara adapost) care se muta de colo-colo,cu teama ca ar pute fi luati la rost de careva.......s-a dus huzuria cand mergea in dreapta politistului,si indiferent ca era 10 ziua sau 11 noaptaea,il fura somnul(pardon peisajul),cand toata activtatea era facuta de politist,minune daca se mai implica la vreo legitimare,de audiat nu mai vorbesc(f.rare exceptii)......S-au dus momentele de afirmare glorioasa cand politistul intocmea acte pentru vreun fur,distrugere,etc., iar jaguarul isi suna victorios sefii sa-i anunte ca "Am onoarea sa raportez ca am facut un dosar la........)dupa care facea un raport mai stufos decat romanele lui Dostoievski in care relata cu maxim de detalii cele intamplate,detalii in care deseori se incurcau si rugau politistul sa-i ajute in exprimare la intocmirea respectivei mizerii(pardon,raport)......Ca fapt divers la unul din ultimele apeluri la care au fost in patrula mixta-un deces in locuinta-jaguarul descria faptul ca decesul a fost cosntatat de echipa operativa care a venit la fata locului............. :ner:

Au prins tema de cetateni pt.ca povestea unul din ei ca zilele trecute o patrula de jaguari a fost luata la rost de un cetatean nemultumit de represiunile fata de cetateni in orasele unde au loc proteste,patrula respectiva retragandu-se la un paznic din zona(i-au povestit si acestuia cum i-a laudat cetateanul respectiv).

Oricum una peste alta unul din beneficiile acestor proteste este ca "Politia" a iesit din centrul atentiei mass-media,imediat dupa celebrele "arestari"de la cele 2 sectii din Bucuresti.(stirile cu politistul care.........a facut si a dres sunt ca si inexistente).

Toata atentia este pe ei iar ei sunt carne de tun ideala pt televiziuni prin neghiobismele ,gafele si incompetenta de care dau dovada atat cei din strada cat si sefii si reprezentantii aceste institutii minunate de impostori.(vezi interviurile si balbele purtatorilor de cuvant,etc).In orice moment toata turma acestei institutii de jaguari(de la sefi pana la ultimul batas par a fi depasiti de evenimente.) :ph34r:

• Apreciez 3
Publicat

ti-am dat plus big j pentru ca tot ce ai spus este perfect adevarat, eu trec prin asta de 3 ani de zile, un jandarm s-a suparat foarte rau ca nu i-am dat sa traga la xerox procesul verbal de constatare a infractiunii :doh:

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

suparator e ca toata lumea gaseste ceva ce nu e la locul lui de pe marginea actiunilor dar cel mai bine e sa isi vada fiecare de curtea lui deoarece tine-ti minte ce va spun Nu Exista Gradina Fara USCATURI.

nu am nimic cu nimeni,nu am sa spun niciodata nimic la adresa unei institutii deoarece raman la parerea ca peste tot sunt oameni care vor sa isi faca treaba,fie ei politisti,jandarmi,pompieri sau locali si acestia vor avea intotdeauna respectul meu si al vostru dealtfel.dar ca romanul cautam greseli cat mai multe in curtea altuia ceea ce nu mi se pare normal .salutari si o zi cat mai buna.respecte tuturor

Modificat de Viper30
  • Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat (modificat)

as dori ca multi dintre voi sa se uite la HG nr.1850/2005 privind stabilirea uniformei personalului militar din

Jandarmeria Română sa isi gaseasca raspunsuri la multe intrebari tampite care le pun si nu isi vad de curtea lor....in special cap V. PENTRU EFECTIVELE BRIGAZII SPECIALE DE INTERVENŢIE, UNITĂŢILE,

SUBUNITATILE

ŞI GRUPARILE CE EXECUTA MISIUNI DE INTERVENŢIE, ORDINE PUBLICA,

PREVENIRE ŞI

COMBATERE A ACTELOR TERORISTE, ETC.

sper sa va gasiti raspuns la intrebarile voastre ,aici ma refer la octavian,elvis pe care ii intereseaza ce avem pe fisa de inzestrare si ce nu, iar restul va cunoasteti

respecte

un raspuns la nedumerirea ta privind cagulele din buzunarul jandarilor,bafta

Modificat de Viper30
Publicat

Cand executati misiuni de combatere a terorismului, trebuie sa aveti grija sa nu loviti tablia patului cu mana, pentru ca exista riscul sa va treziti brusc.

Viper30 mergi pe un site dedicat jandarmilor si lasa-ne pe noi asa, mai nestiutori. :naughty:

Publicat

bine horia am sa merg,nestiutori sunt doar unii dintre voi,iar referitor la misiuni de combatere a terorismului nu abordez subiectul ca sa nu intru in polemici cu tine.iar de trezit nu stiu cine ar trebui sa se trezeasca pentru ca jandarmii nu dorm de 1 saptamana iar tu probabil ai stat bine mersi la caldura uitandu-te la antena 3 sau alte posturi care batjocoresc jandarmii.o seara placuta :emo-yessir:

• Apreciez 2
  • Displace 2
  • Moderator
Publicat

Viper30 poti fi linistit, stiam ca Jandarmeria a solicitat modificarea HG 1850/2005 anul trecut, nu mai devreme si te pot informa ca s-a discutat pe forum la timpul respectiv. Te poti convinge singurel daca citesti acest

Extras din nota de fundamentare:

În vederea eliminării riscurilor care pot interveni pe timpul desfăşurării de către efectivele de jandarmi a misiunilor antitero, de intervenţie în zone montane pentru salvarea de vieţi omeneşti şi de instrucţie alpină este necesară introducerea unor articole noi de echipament special.

Schimbări preconizate - Introducerea unor articole noi de echipament special pentru efectivele participante la misiuni de ordine publică, antitero, misiuni în zone montane, instrucţie alpină

Impostura e la ea acasa in institutia voastra, intrucat jandarii au folosit cagule cu mult inaintea acestei modificari in legislatie. Nici dupa aceasta modificare, legea nu e respectata, te pot asigura de treaba asta.

• Moderator
Publicat

Şi care e problema dacă poliţiştii stau în casă în timp ce jandarii stau în piaţă? Nu asta e treaba voastră?

Nu tu ne povesteai mai devreme că e bine ca fiecare să se uite în curtea lui? Ai uitat deja?

Tocmai asta e treaba voastră, bastonăreala, nu vă mai uitaţi după poliţişti! Da treaba lor nu e acolo în piaţă, ei fac o altă muncă. Numai prin faptul că ai intrat aici, pe acest site, nu faci altceva decât să te contrazici singur, când ne spui că fiecare trebuie să se uite în curtea lui. Pentru că tu tocmai asta ai făcut, ai intrat în curtea poliţiştilor.

Dacă vizita ta pe aici se datorează lipsei capacităţilor de orientare, atunci îmi cer scuze, văd că e o problemă generală la jandari:

Jandarm: "Băi, care prost a luat-o pe aici?"

Publicat

nu stiu cum sa-i spun ca sa nu te jignesc, insa sa sti ca pina si soferii de la sspir cunosc mai multa legislatie si tactica de actiune decit un pluton de jandarmi, si ma refer la soferii "necombatanti" (daca se poate spune asa)

nenumaratele actiuni (reale) si situatii in care au fost tiriti prin tribunale pentru "iesiri" mult mai suave decit cele ale vostre, prezentate la tv, i-a invatat ca in momentul in care o iei pe miriste, treci extrem de usor "dincolo".

• Moderator
Publicat

Ma intreb daca Radu Mazare a citit acest topic: inainte sa faca acele "promisiuni" la TV?

Publicat

daca intrati pe blogul lui Tolontan, de la gsp, o sa vedeti un articol despre jandarmi. mie mi-a placut cum este scris.

este destul de mare asa ca nu il pot copia iar link cred ca este interzis. dar google va ajuta sa gasiti blogul.

• Moderator
Publicat

Trebuie sa recunoastem ca jandarmul cu "saitu de cultura" a fost chiar spiritual. Bendeac, ia-l in echipa, la poante! :)

@maxu08

baga link aici, ca iti platim noi avocat daca iti iei amenda de la admin ;)

• Moderator
Publicat

Exact ce spuneam, jandarii ăştia nu mai pot ei de grija poliţiştilor. Peste tot se compară cu poliţiştii.

De acord, dar gîndiți-vă cum ar fi ca cei de la criminalistică să fie puși să culeagă probe sub reflectoarele camerelor TV. Se schimbă ceva în profesia noastră”, contrează un alt om din jandarmerie.

Un articol penibil în care marele ziarist nu s-a documentat deloc şi a luat de bun toate aberaţiile jandarilor

Altădată, era mai simplu. Se luptau doar cu cei de pe stadioane și cu clanurile de infractori.

Cu ce clanuri de infractori se luptă jandarii? Doar le place să facă pe grozavii. Trebuie să fii retard să pui pe acelaşi palier suporterii şi clanurile interlope. Ăştia au impresia că dacă se îmbrâncesc cu nişte ciori şi le duc la o secţie poliţie, gata au rezolvat şi au destructurat un clan interlop.

După care îl mai citează şi pe gluma aia de ziarist, ce are ca sursă un jandarm sifonar şi care publică numai aberaţii şi tâmpenii.

Este un articol penibil, probabil avea vreo datorie pe la jandari.

Publicat (modificat)

Nu vreau sa iau apararea Jandarmeriei, pentru ca au mai incercat unii si nu le-a mers bine pe acest forum. Totusi vad de multe ori argumentul ca Jandarmeria are statut militar si ca nu ar trebui sa desfasoare anumite activitati politienesti. Din cate stiu, Jandarmeria franceza si Carabinierii italieni au si ei statut militar, si fac activitate de politie adevarata, nu ca Jandarmeria de la noi, si nu se sesizeaza nici o UE.

Ca nu e legal la noi in tara, asta e alta poveste, sau ca e neclar daca e legal sau nu. Aici va dau dreptate, se gandesc legile in asa fel incat institutiile sa se calce pe bombeuri. Si eu ca civil m-as simti mai bine daca fiecare institutie ar avea treaba ei si si-ar face-o cum trebuie, nu sa se certe intre ele pe competente pentru ca legiuitorul a fost incapabil sa le stabileasca.

Ca fapt divers, si in Franta exista o mare rivalitate intre Politie si Jandarmerie, iar una dintre solutii a fost ca paza sediului Ministerului de Interne sa fie efectuata de catre un politist (in poza asta o politista) si un jandarm impreuna: http://upload.wikime...ce_dsc00801.jpg

Modificat de Polkovnik
  • Apreciez 1
  • Displace 4
  • Moderator
Publicat

@Polkovnik

Asa, ca fapt divers, poate ne scutesti de parerile tale, pt ca oricum habar nu ai pe ce lume traiesti, doar iti place sa faci pe desteptul postand aici tot felul de inchipuiri.

Povestile tale, pe un alt topic, despre cum a stat treaba cu desfiintarea jandarmeriei din Austria, nu au nicio legatura cu realitatea, sunt doar baliverne.

Jandarmeria Austriaca a fost desfiintata, in prezent existand doar Bundespolizei (in traducere Politia Federala). Acelasi lucru s-a intamplat si in Belgia. Jandarmeria Franceza se desfiinteaza cat de curand si asta asa, doar pentru informarea ta, iar cine nu crede poate citi acest articol sau asta despre desfiintarea jandarmilor din Franta.

Chiar crezi ca intereseaza pe cineva inchipuirile tale?

Ai umplut acest forum cu mizeriile tale. De ce nu iti faci un blog unde sa povestesti tot ce doresti? :doh:

• Apreciez 2
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Trebuie sa recunoastem ca jandarmul cu "saitu de cultura" a fost chiar spiritual. Bendeac, ia-l in echipa, la poante! :)

Mdea, "spiritualul" e ditai colonelul si sef de batalion la BSIJ. Nu il cunosc personal, dar din ce am auzit despre el ar fi ok ca om si profesionist. Din pacate, poarta si el stigmatu` de a fi fiu` lu` tata (fost general de jandarmi).

• Apreciez 3
  • Moderator
Publicat

Jandarmeria Austriaca a fost desfiintata, in prezent existand doar Bundespolizei (in traducere Politia Federala). Acelasi lucru s-a intamplat si in Belgia. Jandarmeria Franceza se desfiinteaza cat de curand si asta asa, doar pentru informarea ta, iar cine nu crede poate citi acest articol sau asta despre desfiintarea jandarmilor din Franta.

Îţi dai seama că prin ceea ce ai postat aici le-ai stricat ziua tuturor jandarilor urmăresc ca nişte şobolani acest topic şi ai distrus un mit, o legendă la care fiecare jandar visează şi nutreşte în fiecare zi.

Cum de este posibil ca rând pe rând, Jandarmeriile cu tradiţie din Europa sunt desfiinţate şi dispar una câte una! Vai, vai, ce tragedie!

Să se întâmple acest lucru tocmai datorită aberaţiei şi a situaţiei nefireşti pentru un stat democratic, ca cei dintr-un sistem militar să-i controleze, reţină sau sancţioneze pe civili?

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Ups...chiar am vrut sa postez link-ul cu fuziunea,dar am observat ca e deja postat ..

Modificat de arcan
  • Moderator
Publicat

Terminati cu poze d-astea ca poate se apuca jandarmii sa se umfle-n pene ca ei fac munca de CCO si cauta droguri cu porci antrenati :ner:

• Apreciez 2
Publicat

O fi porcul comandantului, scos la plimbare ca sa aiba carnea buna de Craciun!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.