Jump to content
POLITISTI.ro

Jandarmeria "salveaza" Romania

Postare recomandată

Publicat

or sa angajeze comunitauri in locul jandarilor....sunt mai ieftini :ner: case closed it was a missunderstanding ...vorba lui shoric

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

pentru catalin care ai spus..mentionez citatul tau: "Iar când ăia de la arcul de triumf au dorit să meargă şi să se alăture celor din piaţa universităţii, au trecut prin cordoanele de jandarmi ca prin brânză"

au facut foarte bine ca i-au lasat sa treaca prin cordonul de protectie, trebuiau sa inceapa violentele sau a fost mai bine ca au trecut?

doar o parere

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Atunci ar fi fost logic să nu mai existe cordoanele respective. Dar încă de la început strategii şi tacticienii din jandarmerie au anunţat chiar şi public că nu se dorea ca cele două grupuri să se întâlnească. De altfel şi treseele de defluire au fost concepute pentru a se evita ceea ce până la urmă s-a întâmplat.

Şi ca fapt divers, să ştii că nu e musai să cotonogeşti civilii, pentru a-i determina să urmeze un anumit traseu.

Publicat (modificat)

-in primul rand cordoanele sunt necesare pentru protectia grupului pe toata durata manifestarii

-si e de dorit si chiar indicat sa nu "cotonogesti civilii" de orice natura sunt ei ca sa urmeze un traseu dar tot timpul exista cineva care sa incite,sa nu respecte regulile si atunci lucrurile

escaladeaza, moment in care o decizie luata prost .......aduce audienta mass-media

Modificat de Viper30
  • Apreciez 1
  • Displace 6
Publicat

Am si eu o intrebare...: de cine trebuia protejat grupul de civili???

-in primul rand cordoanele sunt necesare pentru protectia grupului pe toata durata manifestarii

-si e de dorit si chiar indicat sa nu "cotonogesti civilii" de orice natura sunt ei ca sa urmeze un traseu dar tot timpul exista cineva care sa incite,sa nu respecte regulile si atunci lucrurile

escaladeaza, moment in care o decizie luata prost .......aduce audienta mass-media

• Moderator
Publicat

Prietene, eu vb despre cordoanele prin care au trecut ăia, din moment ce nu se dorea acest lucru.

Sau dacă la o adunare din asta, pe traseu manifestanţii se hotărăsc să schimbe puţin itinerariu, nu e nicio problemă?

Publicat

nu cred ca am mentionat nicaieri grup de civili dar conform legii Nr. 60 din 23 septembrie 1991 *** Republicata

privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice

-ART. 16

Comandantii organelor locale de politie si jandarmerie sau persoanele desemnate de

acestia au obligatia de a asigura protectia participantilor si de a stabili împreuna cu

organizatorii masurile ce trebuie luate pentru desfasurarea adunarilor publice declarate

de cine ar trebui protejati???sincer cred ca de ei insusi

da catalin,stau si ma gandesc si cred ca ai dreptate,nu cred ca era nevoie de jandarmi la acel cordon dar trebuia incercata interzicerea lor acolo(cei de la manifestatia usl)dar cred ca pana la urma romani sunt toti si toti au aceeasi durere sa spun asa

Publicat

"Cine restabileste OP cand e tulburata?"-citat Viper30

Sa incercam cu politistii de proximitate,care au acest prerogativ,nu? :naughty:

Personal nu simt sa nevoia sa vad jandarmi imbracati si dotati precum personajele din filmele SF :ph34r: ...care isi aroga dreptul de a restabili ceea ce ei insisi destabilizeaza! Nu au ce restabili si atunci cum sa-si justifice salariile primite si actiunile necoerente ...jucandu-se de-a "Ultasii si jandarmii" ! :ner:

• Apreciez 2
  • Displace 2
  • Moderator
Publicat

Nu ai înţeles. Nu ştiu de ce tactică vorbeai tu mai sus, dar şefii ăia ce au condus oamenii acolo, după umila mea părere sunt praf, total pe lângă realitate.

De ce să anunţi peste tot că se interzice migrarea de la un miting la celalalt, dacă nu te pregăteşti cum trebuie pentru a realiza acest lucru? Mai târziu, seara, cum de nu au mai putut rupe cordonul, în condiţiile în care au şi aruncat cu garduri, pietre, etc. Simplu, pentru că acolo jandarmii au fost pregătiţi.

De aceea, cel ce a condus şi stabilit amplasarea efectivelor acolo, cred că are o problemă în legătură cu tactica sau anticiparea.

Joy au fost şi vremuri când restabilirea OP era în competenţa poliţiei. În anii 90 a existat BAOLP-ul.

Publicat (modificat)

Asa e Viper30, nu ai spus nicaieri de civili.Dar ai inteles, ma refeream la respectivele grupuri..de ce or fi ele...Mi se pare ambigua rau fraza asta cu ,,protectia...,, (nu e vina ta, evident).Dar merci pt. raspuns.Si iti doresc misiune usoara, daca esti prin piata in Bucuresti.

Modificat de arcan
  • Apreciez 2
Publicat

da catalin,cel ce a condus şi stabilit amplasarea efectivelor acolo, cred si eu că are o problemă în legătură cu tactica pentru ca poate o fi numit politic,nu stiu zic si eu

Publicat

Sper ca nu ,,Conan Jandarmul,, era comandantul dispozitivului... :rolleyes:

Publicat

situatia poate fi dezbatuta pe toate partile, si fiecare va avea dreptate. stateam azi si ma intrebam... cand "ultrasii" fac ravagii pe stadion si intra jandarii in ei, unii sunt huligani infecti si altii eroi. cand tot aia de mai sus fac ravagii asupra bunului PUBLIC, unii sunt eroi si ceilalti nenorociti. dubla masura?

Publicat (modificat)

Viper , ce spui de filmul asta unde asa zisii "ultrasi " le zambesc jandarmilor?

Daca dati pe la 1:50 vedeti si niste indivizi cu veste ADP :blink:

Modificat de Madalin
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Sustin acelasi lucru...nu exista ultrasi!

Mai mult astept inca - ( minusuri) pt comenturile mele de la acei jandarmi pripasiti si rataciti pe aici :clip: si transferul acestora la Ministerul Transporturilor pt. constructia si intretinerea cat mai rapida a drumurilor Romaniei!

In continuare salut POLITIA ROMANA! :emo-yessir:

• Apreciez 4
Publicat

madaline madaline,e hilar ceea ce faci

-stii ce ma distreaza faptul ca imi arati un film facut din mai multe demonstratii(bihor,satu mare,etc)

-faptul ca striga ca si suporterii gen:steaua,cea mai proasta meserie si alte scandari e ca imita huligani sa zic asa,sunt demonstratii

-arunca ala gardul in fata si tu zici ca e facatura?intrebare:tu cum arunci ceva?cu spatele??? :hmmmt:

-arunca flacoane si sticle?probabil promotii cu grenade nu au gasit :naughty:

nu stiu ce ai vrut sa demonstrezi cu acest film luat de pe youtube,nu zic ca nu dar alte probe ai???

iar pentru tine cataline principala atributie este RIOT control,ai dreptate iar fluturii sunt bagati fortat vrem nu vrem,important e ca unii isi dau interesul sa impace si capra si varza chiar daca nu le convine multora

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

Posted 25 December 2011 - 07:39 PM

snapback.pngCristi, on 24 December 2011 - 11:08 PM, said:

... De atunci, au tot curs zeci de intervenţii imaginare, de la răpiri, luări de ostatici, tentativele de sinucidere şi până la băricadări în instituţii, case sau locuri aglomerate şi chiar taxe de protecţie şi încăierări în trafic...,

QED :ner:

Medicamente, medicamente, medicamente...cat mai multe !!!

cu numai citeva zile ininte de "tulburari" se scria pe forum. dovada destul de clara zic eu, ca baietii sunt pregatiti in domeniu.

cristi & arcan, parca ati avut gura aurita :beer:

• Membru
Publicat

Uitati aici un huligan deosebit de periculos, ce probabil ca dupa mintea jandarmului trebuia sa sara bordurile cu caruciorul ala:

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Draga Viper30 daca tot ne povestesti ca jandarmii sunt "fortati" de altii, atunci explica-mi te rog de ce majoritatea jandarilor, daca ii cauti prin buzunare le gasesti o cagula, desi pe tabela de inzestrare a lor nu exista un astfel de articol?

Ce dovada mai clara a imposturii de care sunt capabili poate exista?

Iti spun eu, care e adevarul aici. Termenul de "mascati" a fost atribuit politistilor din sias, spir, dpir, incepand de la sfarsitul anilor 90 si inceputul anilor 2000, perioada in care jandarmii erau soldati in termen. Politistii astia din trupele speciale au reusit sa-si construiasca un renume si o imagine in ochii opiniei publice pe decursul a 10-12 ani de zile, pe care in ultimii ani jandarmii, datorita inclinatiei catre impostura, o pateaza si o duc catre ridicol. Pentru ca incepand cu anul 2008 au inceput sa induca lumea in eroare, cumparandu-si cagule si purtandu-le fara a avea acest drept, doar din incercarea penibila de a face pe interesantii si de a parea ceea ce nu sunt.

Asa ca nu ii forteaza nimeni, ci totul se datoreaza inclinatiei catre impostura a majoritatii jandarmilor. Asa a fost si in cazul gardienilor publici in anii 90 dupa ce i-au infiintat, majoritatea se credeau cine stie ce forte speciale, numai pentru ca aveau niste uniforme noi negre, cu care oamenii nu erau obisnuiti, ceva asemanator cu impresia pe care o au jandarmii dupa ce imbraca o vesta multifunctionala. A fost doar o chestiune de timp pana ce oamenii de rand si-au dat seama cine sunt cu adevarat.

Modificat de Octavian
  • Apreciez 4
Publicat

"Sper ca cele petrecute să fie o lecţie şi să realizeze care este treaba lor, iar în loc să alerge după cai verzi pe pereţi, să facă ordine publică, descinderi, dosare penale pe te miri ce linie de muncă, să înceapă să se pregătească serios pe acest domeniu al lor "riot control" şi să nu mai prindă fluturi"

CATALINE crezi ca jandarmul cand ajunge la serviciu isi alege sa mearga cu un agent in patrula sau sa faca pregatire de interventie sau orice altceva?

ar trebui sa stii cum merge treaba dupa 15 ani de operativ

• Moderator
Publicat

Dragă chris788, dacă asta ai înţeles tu, nu trebuie să te mai mire de ce lumea vă atribuie aceea lozincă cu "muşchii mei, minte ...", nu faci altceva decât să le dai apă la moară. Mai citeşte încă o dată, poate avem norocul să pricepi şi tu că în fraza respectivă am făcut referire la foştii securişti, disperaţi să nu-şi piardă funcţiile călduţe pe care le ocupă în jandarmerie.

Apropo, cei "15 ani de operativ" sunt în munca de poliţie, care nu este acelaşi lucru cu munca din jandarmerie, fie că vrei să crezi tu sau nu.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Aceste masuri de protejare a identitatii politistilor ce participa la executarea unor actiuni politienesti si acte procedurale impotriva unor infractori sau grupuri infractionale cu un risc ridicat de pericol, mai exact, activitati din sfera sfera combaterii infractionalitatii de criminalitate organizata, au fost atribuite prin legislatie doar unor formatiuni de politie, intrucat Politia Romana este autoritatea statului ce are astfel de atributii si pentru a se evita unele repercursiuni asupra famililor respectivilor politisti.

Jandarmeria nu are nicio legatura cu astfel de activitati, ei doar isi depasesc atributiile in mod constient si asta pentru a justifica cheltuielile.

Singura si principala atributie a lor este restabilirea ordinii publice cand aceasta a fost grav tulburata, iar acest lucru este reprezintat de ansamblu de actiuni specifice organiazate si executate in timp, in raport de situatie, care se bazeaza pe folosirea mijloacelor si materialelor tehnice din dotare, avand drept scop readucerea situatiei la starea de normalitate.

Ori pentru acest lucru nu e nevoie de protejarea identitatii militarilor jandari, decat daca Romania nu mai este un stat de drept, iar Jandarmeria a devenit organul represiv.

Intr-un stat normal, legea trebuie respectata si de institutiile statului, ori in legea de functionare a jandarmeriei scrie foarte clar ca in exercitarea atributiilor de serviciu, personalul militar al Jandarmeriei Romane este obligat sa isi faca cunoscuta calitatea si sa prezinte.

Am ajuns o tara de "mascati", suntem in situatia in care atat jandarii cat si comunitarii viseaza si isi inchipuie ca ei combat crima organizata, ca actioneaza pentru eliberarea ostatecilor, pentru prinderea si capturarea unor infractori inarmati si/sau deosebit de periculosi, antitero si asa mai departe, cu toate ca legea nu le acorda astfel de atributii.

• Apreciez 4

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.