agentul007 Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 In decursul timpului am intalnit nenumarate situatii in care conducatorul auto foloseste din abundenta produse de intretinere pe baza de silicon. Nu incerc sa ma erijez in cel mai destept din acest domeniu dar siliconul este un dusman pentru plastice, cauciuc sau suprafete vopsite. In cateva randuri am sa incerc sa argumentez de ce si cum. In prima faza folosind sprayuri de intretinere a bordului sau a suprafetelor din plastic pe baza de silicon ne vom bucura de un luciu ireal care in lumina puternica devine chiar suparator.Pare frumos dar in spatele acestei " frumuseti " false plasticele si materialele incep sa imbatraneasca prematur sub actiunea siliconului si asta veti simti chiar la contactul mainii cu volanul daca acela a fost si el tratat cum se cuvine. Sunt sigur ca in nici un showroom auto daca ne uitam plasticele sau bordul autoturismelor noi nu au acel aspect lucios gloss ca un drops.De aceia va recomand detergenti cu ph neutru sau apa si sapun si carpa din bumbac flausata. Veti constata singuri ca bordul este ca si atunci cand ati cumparat masina. Asupra suprafetelor vopsite siliconul actioneaza la fel de marsav. Ne incanta ochiul cu stralucirea masinii, motivandu-ne sa repetam siliconarea cu sarg la urmatoarea toaletare. Astfel vopseaua masinii dumneavoastra va ajunge la un nivel de saturatie dar si de contaminare. Acest fapt va va afecta grav in situatia in care veti constata ca este necesar sa revopsiti o piesa din cine stie ce necaz sau veti dori sa va revopsiti integral masina. Practic munca vopsitorului va fi dubla ca timp la pregatirea de vopsire deoarece nu va prinde absolut nimic chiar daca se va parasmirgheluii si proteja cu strat suport. Singura solutie este DECONTAMINAREA cu substante speciale. 2 Link to comment
serioussam Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 mda, corect ! eu imi tratez bordul opelashului meu cu o solutie de la sonax, e vreo 25 de lei, e mata si are un miros discret nu de ala care iti sparge nasul ! in compozitie are emulsie de silcon, solventi si apa ! de 3 ani de cand o folosesc, iar interiorul mi-l fac singur (cam 2 ore dureaza), plasticele arata mai ceva ca in fabrica, parere personala, strict ! Link to comment
Daniel Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Eu nu am folosit niciodata vreo solutie pe baza de silicon . Stiam figura ca in timp , tenta bordului capata un aspect albicios de la reactia ce o are cu plasticul. Vedeti ca exista in comert spray-uri cu solutie de intretinere care nu este pe baza de silicon . Sunt diverse marci si gramaje, fabricate prin Italia si Germania . Bordul masinii mele , ca de fapt si tot interiorul , este de culoare gri si folosesc de vreo doi ani Platinum care este foarte buna dupa parerea mea si nu s-a intimplat nimic pina in prezent . Dar ramine ideea de baza : Nu folositi silicoane ! Link to comment
agentul007 Posted February 2, 2011 Author Share Posted February 2, 2011 @Daniel, produsele profesionale pentru ingrijirea autoturismului nu le gasesti prin supermarket sau pe tarabe . Ceea ce vedem prin marile magazine sunt doar produse ce le folosesc amatorii si GARANTAT ca acestea contin silicon. Link to comment
agentul007 Posted June 12, 2011 Author Share Posted June 12, 2011 Acuma doua zile am fost rugat de un amic sa ii execut un mic polish la grila unui autoturism vw passat, trecut probabil prin "multe" de-a lungul timpului. Multumesc pentru vizionare. 2 Link to comment
agentul007 Posted June 25, 2011 Author Share Posted June 25, 2011 Asa poate ajunge un autoturism care nu este ingrijit corect . Deocamdata autoturismul se afla in lucru de aprox. 25 ore. Stare initiala a masinii se prezenta asa : revin cu imagini .... Link to comment
Daniel Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Ai avut ceva ceva de munca agentule 007 dar , a iesit mai mult decit promitator din ce se vede in imagini . Bravo . Pentru ca masina sa nu ajunga in timp la culoarea aia matuita sau sa ajunga mai greu, fiind parcata la soare in lipsa umbrei ce anume recomanzi sa folosim ca solutie de dat pe plafon si capota ? Eu unul acum dau cu WS Platinum si recent mi-am luat prelata din PEVA pe care o pun cind este soare arzator si seara o bag in masina . Asa sa nu tenteze pe vreunul . :ner: Link to comment
agentul007 Posted June 26, 2011 Author Share Posted June 26, 2011 Multumesc pentru vizionare . @Daniel , referitor la prelata auto eu am urmatoarea parere : - o prelata atrage mai multe probleme decat fara. Cand o va vedea cineva isi va inchipui ca este mai mult sau mai putin parasita, se vor sprijini de ea, vor pune tot felul de obiecte pe ea fara jena... ca doar are prelata. - prelata e buna daca ai garaj si nu vrei sa se puna praful daca depozitezi masina mult. Altfel, mizeria tot va intra pe sub ea, mai ales pe un drum circulat. La cat praf e in atmosfera, doar sa o bagi intr-o bula ermetica poti sa o feresti. - in general o prelata nu este prea prietenoasa cu vopseaua si are si efecte negative asupra caroseriei. Ca si protectie pe autoturism, eu folosesc o ceara profesionala "Dodo Juice Supernatural Wax ". Referitor la WS Platinum nu ma pot pronunta dar probabil ofera si aceasta o anumita protectie. Ramane de vazut durabilitatatea si conditile de intretinere pentru a ramane protectia pe masina. (ma refer la evitarea spalarii autoturismului cu un sampon agresiv sau cu spuma activa deoarece indeparteaza protectia). 2 Link to comment
Daniel Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 (edited) Prelata o folosesc la masina cind afara sunt temperaturi peste 30 grade si nu vreau ca soarele sa o arda 6 ore pe zi atunci cind intra in unghiul lui de actiune . Nici eu nu m-am gindit la faptul ca masina nu se va prafuii, pentru ca nu se poate . Strict pentru razele solare si la iarna este mai practica pentru zapada , o ridici si pica toata pe jos . Asa cum am zis ,seara o iau de pe masina si daca este cazul o pun a doua zi pe la ora 11 cind incepe sa se simta caldura . Materialul asta din care este facuta este un fel de matase plasticata , destul de subtirel si nu cred ca foarte rezistent in timp . Acum cind am vizionat si restul de poze pot spune ca Opel-ul prietenului tau arata intradevar fain dupa munca depusa . A iesit super , fapt care se vede prin comparatie . Felicitari . Edited June 26, 2011 by Daniel Link to comment
gyk21 Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 agentul si ce i-ai facut de sclipeste mai rau decat fat-frumos ? Link to comment
agentul007 Posted June 28, 2011 Author Share Posted June 28, 2011 gyk21, ceea ce vezi e o cosmetizare profesionala cu produse profesionale necesitand multe ore de munca pentru a ajunge la un asemenea rezultat . E un hobby pentru mine sa execut cosmetizarea unui autoturism. Sa te oftic putin, o sa iti prezint mai jos poze cu masina mea personala (nu ma refer la marca autoturismului) Link to comment
Tyropol Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 Foarte reale desenele de pe masina ta. :ner: Felicitari pentru pasiunea ta. Si eu as vrea o "intinerire" pentru masina mea, insa mai intai imi doresc o revopsire totala a masinii. Link to comment
agentul007 Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 Eu zic sa consulti un meserias cu privire la stadiul vopselei, poate merge salvata. In general omul tine la vopseaua originala a masinii, daca ai pierdut vopseaua originala a masinii...... Ramaneti aproape, revin cu surprize noi in weekend .... o sa am un bolid adevarat in lucru Link to comment
Membru Bogdanel Posted June 29, 2011 Membru Share Posted June 29, 2011 Un om talentat . agentul007 pe la Iaşi când ajungi să-ţi dau nişte maşini la cosmetizat ? Link to comment
gyk21 Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 agentul nu conteaza cat dureaza cosmetizarea....rezultatul e super...vreau si eu la masina mea asa ceva Link to comment
LEX91SPETSNAZ Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 wow, in prima poza cu octavia, la inceput nu realizasem ca de fapt e reflexia unei imagini pe o portiera, pana cand am vazut manerul ... faci treaba buna ! Link to comment
agentul007 Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 @bogdanel, ma deplasaez si la Iasi pentru minim 3 masini, in luna august cand o sa fiu in concediu o sa fiu plecat in Buzau cateva zile deoarece am si acolo masini de facut (binenteles drumul si cazarea asigurata de catre doritori) . Sau in cel mai rau caz poate iti faci un concediu in zona sibiului si atunci iti poti cosmetiza si masina. Asta depinde de situatia financiara a fiecarei persoane in parte. Pentru cei care sunt in bucuresti va pot indruma la o cunostinta care se ocupa cu "polish" iar eu garantez ceea ce face. Link to comment
gyk21 Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 pe la craiova nu cunosti pe nimeni agentul007?...ma intereseaza sa faca lucrare buna Link to comment
agentul007 Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 in progress ...................VW PHAETON LIMOUSINE to be continued ................ gyk21, cunosc si la Craiova - am acolo un amic foarte bun care se ocupa cu asa ceva. Cunosc la Cluj, Bucuresti si Craiova si garantez pentru lucrarile acestora. Link to comment
Membru Bogdanel Posted June 30, 2011 Membru Share Posted June 30, 2011 (edited) frumoasa masina .............. :emo-yessir: pacat ca nu cunosti si pe la Iasi ... Edited June 30, 2011 by bogdanel Link to comment
gyk21 Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 astept detalii in pm pentru craiova agentul007 Link to comment
agentul007 Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 Finalul cu masina promisa Full Correction - Razele Soarelui multumesc pentru vizionare. Link to comment
agentul007 Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 Si un bonus din ciclul "give me a light " - Faruri si Stopuri de VW PASSAT polishate : Sfat : Atentie cine va executa o asemenea operatiune. Exista riscul ca din lipsa experientei sa il faca "lupa" topind sticla farului si sa ramana zgarieturi pe el. Daca sunt alte intrebari ?! Link to comment
Membru Bogdanel Posted July 8, 2011 Membru Share Posted July 8, 2011 doamne frate esti belea !! Felicitari !! :emo-yessir: Link to comment
Recommended Posts