Jump to content
POLITISTI.ro

Nelamurire timbru de mediu


remind

Recommended Posts

Buna ziua! Problema mea este cam asa: in decembrie 2013 am achizitionat un autoturism Ford Fiesta 1,3, fabricat in 2001; masina a fost adusa din Germania si inmatriculata in anul 2005 de catre proprietarul de la care am achizitionat-o eu si care, din pacate, a pierdut vechea carte a masinii (brief-ul);  nu am avut probleme la RAR, dar, in momentul in care am vrut sa platesc timbrul de mediu (care, conform caracteristicilor masinii, normei de poluare, etc. ar fi trebuit sa fie in jur de 650-700lei) mi s-a cerut suma de aprox. 2000lei pe motiv ca nu pot sa prezint o dovada ca masina a fost inmatriculata intre anii 2001-2005 (timp in care masina a avut proprietar neamt si a circulat in Germania). Nu mi s-a putut explica de ce trebuie sa platesc de 3 ori mai mult din aceasta cauza si de ce conteaza ce s-a intamplat cu masina inainte de a fi inmatriculata pentru prima data in Romania. Poate puteti sa ma lamuriti dumneavoastra . Multumesc, anticipat!

Link to comment
  • Member

Draga remind daca cu finantele ai probleme atunci doar acolo ai sa gasesti raspunsul la intreabrea ta!Cum am putea noi sa-ti dam un raspuns la decizii sau hotarari ale unei alte institutii!

  • Upvote 2
Link to comment

Ok, "reformulez": am cerut celor de la Inmatriculari Auto o copie a dosarului de inmatriculare a masinii, unde ar trebui sa existe si copii dupa actele originale ale masinii; mi s-a raspuns ca dosarele sunt tinute in arhiva pt. o perioada de 5 ani de la insriere, dupa care se transforma in "confetti". Este adevarat sau domnii politisti au vrut sa scape rapid de mine?

Link to comment
  • Moderator

E adevărat, 5 ani sunt păstrate documentele în arhivă.

PS: Serviciile de înmatriculări autovehicule și permise de conducere nu mai fac parte din Poliția Română încă din anul 2002. Aceste servicii au fost descentralizate și trecute în cadrul prefecturilor, pentru a fi "mai aproape" de cetățean. ;)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.