Jump to content
POLITISTI.ro

CIA: prevede revolta armatei romane


VictorL

Recommended Posts

Tocmai am primit de la cineva un link foarte interesant.

Dupa ce am intrat pe site si am mai citit una, alta, am gasit si un articol de actualitate ce intereseaza pe majoritatea dintre noi.

Pe mine unul m-a lasat cam rece. :)

CIA: PREVEDE REVOLTA ARMATEI ROMANE

Scaderea pensiilor militarilor poate duce la revolta intregii armate romane.

Sindicatul militariilor in rezerva si disponolizati cheama la revolta

Situatia poporului roman este dramatica, la limita supravietuirii. Orice scanteie poate sa aprinda incendiul, oriunde. Depinde de unde vine scanteia. Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolutia este la doi pasi

Militarii chema direct la solidaritate in vederea unei noi revolutii si pedepsirea Presedintelui Basescu si a clicii de la puture.

Ofiterii disponibilizati reprezinta un pericol terminal si pot pune baza unei revolte a intregii armate romane.Înca din anii din ‘90, în numele modernizarii Armatei, ceruta de alinierea la exigentele armatele statelor NATO, au fost desfiintate mari unitati, uniati militare traditionale, categorii întregi de forte ale armatei. Zeci de mii de ofiteri si subofiteri au fost disponibilizati. În paralel, prin decizii de natura “economica”, a fost trecuta la fier vechi o industrie militara ca urmare au fost condamnate la foame alte mii,zeci de mii de specialisti de înalta clasa împreuna cu familiile lor.În 1989 armata avea 235.000 de militari activi. Generali, ofiteri, subofiteri si militari în termen.În 2007 ajunsese la circa 75.000 militari, iar pentru 2015 numarul acestora se va diminua la 65.000. Au disparut, deci, 170.000 de oameni, inclusiv ca urmare a profesionalizarii armatei.

în anul 1998: 36.500 ofiteri;

- la 31.12.2003: 14.252 ofiteri;

la 31.12.2009: 11.250 ofiteri;

Nici o alta institutie fundamentala a statului nu a mai cunoscut o asemenea dramatica transformare în anii de dupa revolutie!

CIA: 80.000 DE REZERVISTI SUNT O FORTA EXTRAORDINARA CARE POATE SCHIMBA ECHILIBRUL POLITIC DIN ROMANIA. PREZENTA ACESTORA ALATURI DE POLITISTI IN MIJLOCUL MASEI DE DEMONSTRANTI VA DUCE LA CADEREA REGIMULUI ACTUAL, CARE NU MAI ARE LEGITIMITATA SAU SPRIJIN POPULAR. SINGURA PROGNOZA SAU SCENARIU PENTRU ROMANIA ESTE O REVOLTA POPULARA.

Tensiunea in armata romana este un grav motiv de ingrijorare pentru cancelarile vestice. O revolta in Balcani ar fi o lovitura pentru NATO. Nu demult peste capul Departamentului de stat Presedintele Obama a semnat un ordin secret catre CIA numit Stabilizarea Romaniei care trebue citit invers. Politica de desbinare a lui Basescu in loc sa atenueze tensiunile in zona militara le accentuiaza. Prezenta militarilor in uniforma chiar in rezerva in mijlocul unor largi manifestatii ale populatiei profund nemultumite va pune pecetea finala pentru acest regim.

Folosesc acest prilej pentru a va pune o intrebare care ma framanta de multa vreme. Exista vreo intelegere secreta intre mogulul cel bun Voiculescu si mogulul cel rau Basescu?

MAFIA ARMAMENTULUI BASESCU

Cea mai puternica mafie din Romania este cea a armamentului. Ea are ca baza contrabanda de arme desfasurata in jurul lumii. Pe langa aceasta sunt comisioane fabuloase obtinute prin contracte militare. In varful acestei mafii extrem de puternice se gaseste Traian Basescu. Fiecare export de arme conform legislatiei poarta semnatura comandantului suprem. Aceasta mafie avand la dispozitie sume enorme a cumparat intreaga structura a democratiei Romanesti. Justitia. servicile secrete, armata, parlamentul sunt in mana mafiei armelor care actioneaza nestingherit. Despre aceasta mafie nu se aude mai nimic si toate eforturile mele facute in calitate de jurnalist de investigatie specializat in terorism si transport ilegal de arme se lovesc de zidul implacabil al tacerii. In lume au existat trei imperii globale de armament conduse de 3 negustori ai mortii : BOUT, KASSAR SI BASESCU. Primi doi au transportat in jurul lumii armele produse de fabricile de armament ale statului roman. Kassar a fost extradat si a luat 20 de ani, Bout a fost extradat de curand din Tailanda si in curand va avea loc procesul lui la New York.

Antena 3 nu scoate nici-un piuit despre faptul ca Basescu este citat ca martor principal ( si in curand acuzat ) in acest proces, Punctul principal al acuzarii reprezinta rachetele sol aer pe care Bout a incercat sa le procure pentru a pe trimite teroristilor columbieni FARC. Toate aceste rachete sunt de provenienta romaneasca. Absolut toate capetele de acuzare in acest proces leaga pe Basescu de transportul de armament si terorismul international. Flota aeriana a ucrainianului Bout ( 6o de avioane si helicoptere ) are ca baza cadoul facut de Basescu . Lumea vorbeste de vanzarea flotei comerciale dar nu se scoate nici-o vorbulita despre vanzarea flotei aeriene de catre Basescu pe un pret de nimic. Un Tupolev la pretul unui jeep sau unui apartament...

---------

CIA : REVOLTA ESTE SINGURUL SCENARIU POSIBIL PENTRU ROMANIA!

CIA -ROMANIA

(...)

Romania's interior minister has resigned, after police rallied against the government's harshest austerity measures in years. The opposition is now demanding the resignation of the entire government, which introduced steep wage cuts to help the country overcome an economic crisis.

Romania's Interior Minister Vasile Blaga announced his resignation after 6,000 police angry over a 25 percent wage cut marched to the presidential palace.

Witnesses said police pelted the palace with eggs, with some shouting, "Get out, you miserable dog!"

The president can expect more obstacles on the road, as further protests are planned against government austerity measures, which include sharp wage cuts for public workers and tax hikes to fight the budget deficit.

President Basescu's government has been unable to pay wages and pensions without a $26-billion bailout loan from the International Monetary Fund and other lenders. But in exchange for the deal, the IMF demands strong action to reduce Romania's debt.

In 2009, Romania's economy shrank by more than seven percent and the government needs support from the IMF, the European Union and the World Bank, partly to pay state wages and pensions.

Most macroeconomic indicators keep worsening and people are increasingly dissatisfied with their slumping living standard. Indeed, the rising poverty or attempts for marginalising of democracy could cause the civil society to eventually rebel against its rulers. Rebellion because of poverty would express a primal struggle for survival; revolt against rulers would demonstrate a political maturity seen in Bulgaria in 1997, in Hungary in 2006, and even in Moldova, in 2009. Unfortunately, an uprising seems the only workable scenario for Romania today.

TRADUCEREA FINALULUI :

O REVOLTA PARE SINGURUL SCENARIU POSIBIL PENTRU ROMANIA.

--------------

Traian Basescu a fost informat, ca de obicei, la jumatatea fiecarei luni, despre reactiile care exista la populatie vizavi de politica guvernului. Raportul a iesit de data asta si mai alarmant ca de regula. Ceea ce l-a facut pe seful statului sa poarte o discutie cu consilierii sai pe probleme de aparare, nu numai cei din comunitatea de informatii, ci si cu cei din zona militara.

La discutii nu a participat insa Gabriel Oprea, despre a carui demisie se vorbeste tot mai des. Grav este ca s-a constatat ca posibilitatea izbucnirii unui razboi civil, in care sa fie angrenate forte populare, este maxima, iar foste cadre ale armatei, fie la pensie, fie retrase in civilie in jurul numeroaselor firme sau ONG-uri, par sa fie pregatite si destul de organizate pentru a prelua puterea in cazul unor ample miscari populare. Informatia ne-a fost furnizata din zona informatiilor militare ale MApN, institutie la care se cauta o solutie care sa preintampine planul "rezervistilor", care ar actiona in sfera de influenta a generalului Degeratu.

Controversatul Constantin Degeratu, implicat in numeroase scandaluri de presa, de la Dosarul Revolutiei la Rapirea din Irak, a infiintat Federatia Militarilor din Romania, un organism neguvernamental, in fapt, un soi de CADA, pentru cine isi mai aduce aminte de zilele de dupa decembrie '89.

Federatia este formata din 11 asociatii reprezentative, care acopera un larg spectru din domeniul militar. Ca o definitie "mai altfel", FMR ar fi o "organizatie civila" a militarilor, ce doreste sa patrunda in societatea civila romaneasca. Zvonurile si comentariile din partea politicienilor din opozitie sunt: daca si asa presedintele Traian Basescu a izbutit sa controleze o mare parte din societatea civila, de ce n-ar controla si asociatia militarilor, altfel decat prin Statul major?

De altfel FMR ne atentioneaza: "Noua conducere îşi exprimă convingerea că prin activitatea sa viitoare va deveni una din vocile necesare şi credibile în demersurile societăţii româneşti de protejare şi promovare a demnităţii, onoarei şi drepturilor tuturor militarilor din structurile sistemului naţional de securitate din România."

sursa: News.ro Ştiri pe Blog

Voi ce parere aveti?

Link-ul articolului: CLICK AICI

Site: CLICK AICI

Link to comment

Politistii si militarii sunt singurele categorii sociale ,care dupa mine ar putea rasturna guvernul printr-o revolta/greva/ revolutie , insa cei mai multi dupa acest forum nici macar nu vor sa isi inchipuiasca acest scenariu, nu-i asa?

Link to comment

ar trebui confiscat tot ce au, vandut... si cu banii obtinuti refacerea infrastructurii si economiei ! Eu l-as pune pe M.Badea printre liderii de la gurvernare :)) daca ar fi revolutie si s-ar face un nou guvern :))

@Madalin... poporul nostru nu e un popor unit si se complace in situatia actuala... insa cand oamenilor or sa le ajunga cutitul la os si vor ajunge sa faca foamea in casa din cauza faptului ca s-au complacut ani de zile in situatia asta... crede-ma ca urmarile vor fi grave...

am citit articolul ala... niste javre de oameni

VIVA LA REVOLUCION !!! :naughty:

Link to comment

Madalin,nu trebuie sa faceti mare lucru.Trebuie doar sa dati mana cu multimea dupa un schimb simbolic de pietre si fumigene si sa aparati obiectivele culturale dupa aceea.Sa faceti mai mult pt. actula clasa politica ar insemna ca sunteti atat tradatori cat si batuti in cap.Cred ca nu e cazul.

Orice natiune e o democratie,atat ca unii voteaza cu stampila,altii cu parul.

Marea dilema e sa deosebesti simplul huliganism de o multime reprezentativa pt. restul tarii.Dar de asta aveti cap.

Link to comment

Mihai18 nu sunt politist , daca eram aveam un + in dreptul profilului , sunt aspirant momentan la aceasta meserie.

Vroiam sa spun ca in cazul unei revolutii , politistii ar fi greu incercati tinand cont de juramantul pe care l-au depus si conditia lor de oameni simpli /cetateni ai patriei.

Link to comment

nu va exista o revolta a armatei. scenarii se fac intotdeauna si citeodata unele vad lumina tiparului. niciodata un scenariu considerat probabil nu va deveni public inaintea producerii sale. niciodata. gaseste-mi un singur exemplu de scenariu tiparit si apoi produs in realitate!!

rezervistii pot face orice - sunt cetateni liberi, au dreptul de a protesta. in schimb, in armata este altceva, chiar si fata de politie. cunosc ambele societati si pot spune ca armata este complet diferita cu privire la multe aspecte provenite din traditia ei si modul de formare si instruire a soldatilor. mai ales ca acum nu mai gasesti toti prostii care sa fie adusi cu arcanul.

in schimb, politia este "mai civila", in care exprimarea este mai libera iar angajatii isi pot exprima parerea pe strada. Insa nu ai sa vezi nici macar la nivel teoretic o asemenea idee in cadrul ofiterilor activi (nu rezervisti sau cei in retragere) sau macar a subofiterilor.

Link to comment

Au facut totul sa distruga singurele formatiuni care puteau face cu adevarat ceva si aici ma refer la Bg.A.O.L.P. si la vechiul D.I.A.S. Era singura formatiune de interventie care putea sa faca ceva in cazul tulburarii grave a olp. In caz de ceva asemanator cu o "mineriada" tare sunt curios cum o sa se comporte jandarii, tare curios! Si o sa fie nevoie...

Edited by kelly
Link to comment

desi as vrea sa vad guvernul dat jos (prin mijloace politice) nu cred ca in Ro de astazi se mai poate face ceva echivalentului demonstratiilor din Grecia sau Franta. astea sunt iluzii, realitatea este ca romanii au devenit egoisti si invrajbiti (de catre altii) unii impotriva altora. Iar asta s-a vazut la marea demonstratie de anul trecut cind nici macar sindicatele nu au reusit sa adune pe teritoriul Romaniei sindicalisti ca sa fie bagati in seama. au trecut vremurile acelea, fiecare se gindeste la mincarea lui si nu isi risca pielea ptr o demonstratie pe care o vede fara efect dinainte sa inceapa.

faptul ca exista persoane care se implica (public, pe forum, etc) nu inseamna ca in spatele lor exista si masa critica de sustinatori gata sa iasa in strada. Nici macar voi, cu disciplina voastra, cu calitatile voastre intelectuale peste medie (ca si categorie profesionala) nu ati reusit nimic de la mitingul respectiv. S-a fasait totul!!! ce pretentii poti sa ai la muncitori sau functionari publici :) get real :)

Link to comment

Cea mai mare vrajeala pe care am citit-o de o buna bucata de vreme incoace. In afara de faptul ca nici un politist sau militar nu ar participa vreodata la asa ceva, prin insasi educatia si spiritul care i-a facut sa faca parte din structurile respective, o asemenea actiune e vecina cu tradarea si subminarea tarii.... nici unii nici ceilalti nu ar participa la asa ceva. Una e un protest organizat de un sindicat si alta e lovitura de stat.

Tot mai sus se vorbeste de revolta si revolutie. Acestea se intampla cand gradul de nemultumire a populatiei atinge un anumit prag social. Dar se mai stie ca asemenea fenomene au loc si sunt desfasurate cu mase mari de oameni tineri, oameni activi social, nici intr-un caz copii sau pensionari. Ori forta motrice care ar putea duce la asa ceva este plecata la munca in afara, aproximativ 4 milioane de romani, cam 50% din forta de munca activa a tarii. Din cei ramasi, o parte sunt bugetari, altii someri si se gandesc sa plece de saracie si lehamite, alta parte lucreaza la privat....

Eu cred ca un astfel de scenariu este imposibil in Romania si din cauza ca romanul este mai moale, lucru afirmat si de Neagu Djuvara, treaba care e istoriceste dovedita.

Cat despre un razboi civil.... sa fim seriosi... romanii nu vor lupta niciodata, organizat ca forta armata, impotriva altor romani.

E posibil in schimb sa fie mari miscari de strada, manifestatii sau chiar grave tulburari ale ordinii si linistii publice, dar la care in niciun caz nu vor participa activ structurile de siguranta si ordine publica.

Toti sunt constienti ca tara si asa sufera si ca o astfel de participare ar arunca tara cu 100 de ani in urma.

Link to comment

Kelly ce putea sa faca B.A.L.O.P.?

Cu privire la topic ....nu prea cred, romanii sunt prea bascaliosi si lasi.

Insa daca CIA propune astfel de scenarii ,base a cam incurcat borcanele pe axa Bucuresti-Londra-Washington DC.

Link to comment
  • Moderator

Nici macar voi, ... nu ati reusit nimic de la mitingul respectiv.

Dă-mi voie să te contrazic aici.

Mitingul polițiștilor din 29.09.2010 a reușit ceea ce nu a reușit nicio mișcare sindicală din țara asta. Chiar dacă polițiștii au fost blamați intenționat după aceea pe toate canalele media, chiar dacă s-a intoxicat opinia publică cu tot felul de „petarde”, cum că vezi doamne au fost batjocorite însemnele statului, uniforma militară, etc etc.

Când tragem linie și privim obiectiv, acești polițiști ... așa cum sunt ei desconsiderați de majoritatea societății, au fost singurii care au reușit să-i producă niște emoții adevărate marinarului, ... chiar dacă nu o recunoaște, chiorul s-a cam speriat atunci. De aceea a lansat și aberația aceea cu ipoteza unei lovituri de stat. :doh:

Concluzionând, efectele și consecințele acelui miting devenit celebru sunt schimbarea ministrului de interne, schimbarea șefului Jandarmeriei, schimbarea secretarului de stat Fătuloiu, schimbarea șefului poliției Tobă și mai sunt dar nu îmi vin acum în minte. Oricum aceste schimbări se datorează javrei ordinare ce s-a simțit atunci „trădat”.

Nu vreau să mai reiau ce am mai spus în topicul:

Iar lucrurile nu cred că mai stăteau așa, dacă noi polițiștii aveam dreptul la grevă. Pentru că nu îl avem, avem doar dreptul să facem miting, dar nu să oprim lucrul.

Dacă doriți putem continua discuția acolo, pentru a nu amesteca subiectele.

PS: Cu privire la revolta armatei ... nu are nicio legătură cu realitatea, după umila mea părere.

Link to comment

corect insa am vrut sa ma refer la alte actiuni de protest asa cum vazut ca se intentiona. nici eu nu vreau sa ma bag peste topicul celalat ptr ca nu l-am urmarit, nefiind in miezul problemei nu imi permit sa ma bag in seama.

Link to comment

Bine, bine, ni se induce in subconstient ca ii musai sa facem lovitura de revulutzie da stat (mai bine sa mai mergem, ca sunt satul de stat), numa' ca marea belea mare ii pa cine sa urci in loc? Ca din tot eshicherul politic actual si momental, nu prea vaz sa se defineasca vre-un lider providential.

Link to comment

Oare de ce cumpara jandarii "echipamente de reprimare a revoltelor"? De florile marului, de inca un tun, de 3 ori traiasca?

Marius are ca de obicei un punct de vedere pertinent. Nimeni in tara asta nu spoate speria matelotul mai mult decat militarii si fostii militari. Sau ma rog, politisti, militari, servicii, rezervisti si in retragere. De ce? Din cauza ca stie din interior ce le poate pielea si mai ales ca nu ameninta in van.

Analistii de la CIA, sau de oriunde, de la orice departament sau serviciu cat de cat credibil al SUA, nu isi permit sa dea cu mucii in fasole, cu toate ca au mai facut-o. Insa de la Golful Porcilor, s-au mai schimbat si la ei lucrurile. Lumea se schimba oameni buni, la noi poate nu acum, dar se va intampla si asta!

Offtopic: @Elvis; crede-ma, stiu ce spun pentru ca am fost acolo...Daca doresti iti dau detalii in particular de misiuni pe care sunt convins ca nu le cunosti

Link to comment
  • Moderator

De ce trebuie să ne intereseze numele sau culoarea celui pus în capul trebii. Să rămână și ăștia, dar să ne respecte drepturile și să ne creeze premisele necesare pentru a ne face treaba.

Noi suntem polițiști, ne-am ales această meserie și întrucât considerăm că modul de viață decent și modestia, nu sunt ceva rău. Nu cerem să ni se asigure venituri prin care să trăim într-un lux opulent, dar măcar necesarul pentru a duce o viață decentă și modestă.

Link to comment

Serhente a cam pus punctul pe I.Nu ai pe cine alege din actualii.

Legat de momentul cand se va atinge masa critica cu pricina e destul de greu de prevazut.Dar pe de o parte exista potential(simplul fapt ca se tot vorbeste de asa ceva e dovada) iar pe de alta in veritabilele revolutii exista un element de spontaneitate.In revolutiile cu voie de la politie spontaneitatea se mimeaza.

Marea dificultate in cazul purtatorilor de uniforme e sa intuiasca momentul cand e ''pe bune''.

Toata lumea stie ca la noi exista destule capabilitati in stare sa faca treaba,care stau pe tusa nevoind sa fie asociati cu actuala ''elita'' politica.Singurul nostru necaz e ca aceea schimbare va trebui sa se produca cu atata violenta incat sa inlature integral pe toti cei care s-au afirmat in spatiul public dupa 90(imensa parte sunt oricum niste gunoaie).

Daca organismele de forta ale statului ar face mai mult decat figuratie pt. actualul sistem,abia asta ar insemna tradare.Nu cred ca e cazul,mai ales ca in intelepciunea lor au facut totul pt. a umili orice aduce a uniforma.Li se aplica zicala aia cu Dumnezeu si luatul mintilor.

Link to comment

Ca o precizare!

REVOLUTIE= miscare sociala care duce la schimbarea unui sistem social (comunism, capitalism, dictatura personala) cu altul. De obicei e urmata de schimbarea sau modificarea radicala a Constitutiei.

REVOLTA= miscari sociale desfasurate in strada sau nu, rezultate ca urmare a nemutumirii unei mari mase de oameni sau categorii sociale.

LOVITURA DE STAT= schimbarea prin forta a conducerii de drept a unui stat de catre forte militare, sociale.

Asta ca o paranteza, pentru ca multi cred ca daca s-ar intampla la ce se refera la acel articol considera a fi revolutie. NU! Ar fi o revolta sociala urmata sau nu de o lovitura de stat.

Noua conducere nu ar avea nici cea mai mica legitimitate pana la organizarea de alegeri democratice corecte. Am mai spus: asa ceva ne-ar arunca cu 100 de ani in urma, social, economic, politic.

Link to comment

Kelly vezi ca manifestatiile urmatoare vor participa oamenii morti de foame care nu mai au ce pune pe masa copilasilor nu minerii cu creierii facuti praf de vodca.

Si te intreb inca odata ce putea face B.A.L.O.P. importriva poporului?

,,Jur să respect Constituţia,drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului , să aplic în mod corect şi fără părtinire legile tării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional.

Asa să-mi ajute Dumnezeu !"

Poate ai uitat ce ai jurat......

Edited by Elvis
Link to comment

Nu cred ca va exista o revolta a militarilor sau mai bine zis o lovitura de stat.

Scenariul inaintat de CIA mi se pare cam stiintifico-fantastic, iar eu, personal nu am incredere catusi de putin in ceea ce spun americanii. Sunt probabil cea mai proasta si de neincredere natie de pe fata Pamantului. Parerea mea :)

Link to comment

Total off topic - Cred ca m-ai inteles gresit Lord, nu fac apologia violentei impotriva manifestantilor daca nu se impune.

...Impunea respect! Si 20 de ani ce am facut:)).?! Nu am "aparat" ce am jurat? Ca restul am jurat altcuiva...iar chestia cu "poporul", te rog. Si jandarii nu au jurat. Ce simplu intoarcem legea cum ne convine si eu si tu!

On topic - daca nu exista o masa critica, condusa sau manipulata, cu o motivare imediata si concreta, nimeni si repet NIMENI nu o sa iasa! Loveste in educatie si vei avea o masa de oameni amorfa, loveste in biserica si vei avea oameni fara valori, loveste in structurile de aparare si vei disparea ca stat.

Dupa parerea mea textul poate fi o diversiune, un studiu de caz pentru sociologi. Asemenea teste s-au mai facut si se vor mai face

Link to comment

Pai vad ca tot o dai cu B.A.L.O.P.-ul.

Tu chiar crezi ca daca o sa rupa pensionarii cu bataia jandarii o sa dea bine?

Tot respectul pentru cei care au activat in acea structura ,dar iti repet una este sa te bati cu minerii, suporterii sau golanii si alta este sa tavalesti oameni care au avut ghinionul sa se nasca in Romania.In privinta misiunilor la ordine publica crede ca am ceva experienta

Chiar esti multumit de ce se intampla in tara asta?O duci asa de bine? Nu ai rude care se descurca foarte greu?

Violenta este ultimul refugiu al incompetentei.

Edited by Elvis
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.