Jump to content
POLITISTI.ro

Terorişti la volan şi statul inconştient

Postare recomandată

Publicat

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/adevarul_de_seara_timisoara_vocea_banatului_accidente_rutiere_0_415759009.htmlCITESTE AICI

cititi va rog articolul fiindca este foarte interesant si daca se poate sa dati si niste sfaturi...Ce ati face in locul lui Liviu Popa in fata unei cifre de 7 morti pe zi...Cand ai 7 morti pe zi, varianta este sa-i faci pe cei din jurul tau betivani si nenorociti sau ai cauta posibilitati sa aibe si parciul ala de logan cota de benzina macar 5 litri pe zi, etc...restul spuneti voi despre cum ar putea sa scada accidentele rutiere

Publicat

vad ca exista o problema cu judecarea in stare de libertate. arestarea preventiva este o forma de preventie si nu de represiune, asa cum am mai vazut motivari pe la instatele de fond (evident, desfiintare in recurs).

indiferent ce infractiune a savirsit, il arestezi preventiv doar daca ptr viitor inculpatul este un pericol social concret. si daca a ucis 10 oameni cu masina (iau in calcul un accident auto normal din culpa), asta nu inseamna ca ai dovezi ca in viitor, aflat in libertate pina la pronuntarea sentintei va conduce iar masina si exista pericolul sa ucida sau sa altereze probele sau ..... asta ramine de dovedit.

arestarea preventiva nu tine de infractiunea savirsita ci de pericolul social concret si prevenirea unor fapte considerate periculoase.

Publicat

Maxule eu apreciez avocatii ca buni "adversari" dar dupa inregistrarea aia consider ca se impunea retinerea cel putin 29. Daca fugi de 2 politisti si un logan la 2 noaptea imi inchipui cam cat respecti niste clasice: "citatii" sau "mandate de aducere"... :emo-yessir:

Iar infractiunea pe care o comite baietasul asta este : cu intentie!!!

In fine probabil ca te refereai la alta parte a articolului ;) pt ca mie personal mi se pare o masura pur preventiva cea de retinere a unei persoane pt 6 morti din culpa. Nu neaparat pt el cat pt ceilalti. Nu uita ca abaterile grave se sanctioneaza grav astfel determinand oamenii sa nici nu mai incerce sa le incalce. Stim cu totii oameni care au implinit varste venerabile la volan fara a fi implicati vreodata in vreun eveniment... pt toti ceilalti exista masurile coercitive si Politia!

Publicat

corect de spui tu dar toate sunt presupuneri ca s-ar putea intimpla. nu poti aresta un om ptr presupuneri de aceea procurorul trebuie sa dovedeasca macar prin indicii temeinice ca exista acest pericol. presupunerea ca nu ar veni la citatie sau ca s-ar sustrage de la ancheta penala (doar in baza faptului ca pedeapsa potentiala este mare) nu sunt suficiente. la asta ma refeream.

cine impiedica parchetul ca dupa prima citare "refuzata" sa ceara arestarea preventiva? ar avea si dovezi in acest sens si toti ar realiza ca nu este bine sa refuzi o intilnire cu organele de urmarire penala. nu ar fi mai simplu?

• Moderator
Publicat

Și în plus, odată ce are la cazier și alte infracțiuni la regimul circulației, după părerea mea nu e decât o chestiune de timp până ce se va urca din nou la volan. Pe om îl doare la bașcă de legile privind circulația pe drumurile publice, iar pericolul social e prezent dacă te pui în locul unor părinți cărora le este teamă să-și trimită sau să lase să vină acasă, copilul singur de la școală.

Publicat

@catalin - sunt de acord ca recidiva este un motiv bun ptr arestare preventiva;

@marius - fuga de la locul accidentului nu este intotdeauna facuta sa zadarniceasca cercetarile sau gasirea vinovatului. unii fug de frica, sub imperiul impulsului de moment si al adrenalinei (care este totusi un drog :) ), fara sa fie constienti de consecinte si fara sa existe intentie. trebuie apreciat la fiecare caz.

Publicat (modificat)

Maxu cred ca ai dreptate .Individul este emotiv cu siguranta daca tinem cont de cazierul sau bogat. !

Modificat de dunelu
Publicat (modificat)

Mda, unii fug sub imperiul adrenalinei, restul de 99% fug pt ca sunt beti, nu au pc sau il au suspendat. :naughty:

Si in plus: ce-i in mana nu-i minciuna... l-ai prins, l-ai legat! Represiv si preventiv, dupa care ii oferi si clasicul drept la aparare! :ph34r:

Modificat de bundesgrenzschutz
Publicat

CONFIRM!

26.01.2010 sentinta 29 zile pentru accident + parasire + reparatia masinii din 16.01.2010 ...

Publicat

Cred ca in acest caz arestarea este preventiva chiar pentru autor. Viata lui ar fi in pericol din cauza unor eventuale razbunari din partea membrilor familiilor care le-au fost omorate rudele. Stiind ca a fost arestat preventiv ii tempereaza si probabil au convingerea ca moartea celor dragi va fi oarecum razbunata., desi raman cu suferintele.

Publicat

Zice in articole ca desi avea permis de numai doua luni deja incasase amenzi, inclusiv pentru depasirea vitezei regulamentare.

Asta, impreuna cu faptul ca accidentul s-a produs si datorita vitezei excesive eu zic ca sunt motive destul de bune sa presupui ca individul pur si simplu nu este interesat de respectarea legii si daca e lasat liber va continua in acelasi fel.

Publicat

Normal pentru Romanica , la noi nu exista preventie ci trebuie mai inainte ca cineva sa o pateasca sa se poata lua masuri impotriva infractorilor si de multe ori nici atunci , vezi criminali judecati in stare de libertate pe motiv ca nu sunt pericol public sau criminali care au primit pedeapsa cu suspendare. Nu este posibil asa ceva si mai vrem sa fim sprijiniti in activitate de cetateanul de rand :| .

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

ALT TERORIST si inca o data statul....

Un sofer din Timisoara era cat pe ce sa calce doi politisti cu un microbuz

Nimic nu pare să îl oprească să încalce legea! În urmă cu o lună, un individ din Timişoara a fugit cu maşina de Poliţie şi s-a refugiat în curtea casei în care locuieşte, iar rudele sale au aruncat cu un brad de Crăciun într-o dubă a IPJ Timiş şi i-au spart parbrizul. Sâmbătă noaptea, acelaşi bărbat a fugit din nou de agenţii de circulaţie şi era chiar să îi calce pe doi dintre ei cu un microbuz.

citeste aici continuarea

citeste aici

Duba de Politie atacata cu un brad la Timisoara

Tiganul asta cred ca are 20 dosare penale! ce se asteapta? Se asteapta sa calce vreun politist sau om nevinovat?

Modificat de patriotul
Publicat (modificat)

Din nou statul prin legile lui da dovada de incompetenta

Urmărire cu focuri de armă la Sf. Gheorghe după ce un tânăr a lovit trei poliţişti.

Urmărire cu focuri de armă la Sfântu Gheorghe. Un tânăr care s-a bătut într-un bar, a acroşat cu maşina trei poliţişti într-o goană nebună prin oraş şi a oprit numai după ce mascaţii au tras cu armele asupra autoturismului său. După toată această aventură, tânărul e cercetat în stare de libertate.

Un tânăr din Zărneşti care s-a bătut într-un bar din Sf. Gheorghe a fost urmărit de poliţie pe străzi. Tânărul a acroşat cu maşina trei poliţişti care au încercat să îl oprească. A oprit abia după ce mascaţii au tras cu arma în autoturismul lui.

În maşina urmăritului au fost găsite săbii şi cuţite. Cu toate acestea, tânărul e cercetat în stare de libertate pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice.

stirea completa aici

Modificat de patriotul
Publicat

aici sunt de acord ca merita arestat ptr 20 de zile. daca nici asta nu era pericol social concret, raportat la persoana si circumstante reale atunci cine beeeep meu mai este? :doh:

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Nu , babuta care a mutat tarusul ala este pericolul cel mare si s-a dovedit asta . Am ajuns de rasul curcilor :(

Publicat (modificat)

DIN NOU STATUL DA DOVADA DE INCONSTIENTA! statul prin legiile lui ne face sa ne dam seama ca noi politistii suntem cei mai prosti oameni, atata timp cat ne implicam in meseria asta...e foarte buna vorba CU CAT TE IMPLICI CU ATAT TE COMPLICI

Uitati aici ce au patit niste smecheri care au sarit sa-i bata pe niste politisti!

Au interdicţie de a părăsi localitatea, după ce au bătut un poliţist

Un şofer clujean şi fratele său din Cluj au interdicţie de a părăsi localitatea după ce au agresat un poliţist rutier. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere a traficului. Un poliţist din Cluj a fost izbit cu portiera de un şofer recalcitrant.

Poliţiştii au oprit un autoturism care avea o plăcuţă de înmatriculare neconformă cu standardele. În timp ce agenţii întocmeau procesul-verbal, şoferul a încercat să plece cu maşina şi l-a lovit pe unul dintre poliţişti cu portiera. Când agentul l-a scos pe şofer din autoturism, cei doi pasageri au sărit la bătaie la agent.

Până la urmă şoferul a fost încătuşat şi dus la poliţie. El şi fratele său, care era unul dintre pasageri, au fost reţinuţi 24 de ore. Instanţa le-a interzis părăsirea localităţii pentru o perioadă de 30 zile.

sirea completa plus video aici

Toleram taierile de salariu, toleram lipsa combustubilului si a dotarii adecvate, toleram neplata orelor suplimentare, toleram lipsa de personal si amenintarea ca vom fi si mai putini...etc! dar nu cred ca putem tolera si asemenea cazuri in care suntem ultragiati iar legile sunt de partea infractorului...DACA SAREA UN POLITIST LA BATAIE? ACUM SIGUR ACEL POLITIST ERA ARESTAT, dar e bine ca infractorii au interdictia doar de a nu parasii localitatea!

Modificat de patriotul
  • Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Felicitari judecatorului/lor ce au pronuntat aceasta sentinta.

Nu-i/le doresc decat sa aiba si el/ei parte de acelasi tratament, precum a avut politistul respectiv.

• Moderator
Publicat

Bai frate, cu riscul de a ma fi bagat astia in lista de restructurari, eu ii spargeam capul aluia de asfalt, nu il lasam in pace, va spun sincer. M-am dat dracu, sa dea unul in colegul meu si eu sa stau sa ma uit dupa ala? Nu se poate asa ceva, deja asta nu mai tine de lege, tine de orgoliul nostru personal. :blink:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.