Jump to content
POLITISTI.ro

Hartuiala prin sms si apeluri pe telefon

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Da , si pe mine ma tot suna un numar cu prefix din minesota din america odata am raspuns si  nu vorbea deloc , apoi primesc mesaje de pe numere diferite (numere de telefon din romania) , iar mesajele sunt scrise in engleza cu intrebari ciudate si nu stiu daca pot sa spun neapart amenintari , aseara nu am putut dormii din cauza la unui mesaj scris in engleza dar eu spun acum in romana : buna prietene stiu unde te aflii sa nu te sperii in catva timp ajung , iar dupa 2 minute alt mesaj de pe alt numar de telfon : in 5 minute deschide usa si vino pe scari ( mesaje primite la 4 , in miezul noptii ) . Va rog spuneti-mi ce pot sa fac si daca ar trebui sa ma tem de aceste mesaje ? Ce pot face in legatura cu acea persoana?

Modificat de Didinutz98
Publicat (modificat)

@Didinutz98

Exista probabilitatea ca mesajele respective sa fie eronat trimise catre tine.

Ai o variant cat se poate de eleganta de a bloca respectivele numere punandu-le intr-o "lista neagra", dar asta doar daca telefonul ti-o permite.

Modificat de Razvan
  • 1 an mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua, de 2 saptamani sunt hartuita prin telefon cu amenintari, injurii si alte lucruri... primesc aceste apeluri de pe numere diferite care nu mai pot fi contactate. Am vorbit la politie si mi s-a spus doar ca sunt ""cartele pre pay" iar mare lucru nu poate fi facut in privinta lor. Nu exista chiar nicio modalitate prin care poate fi depistat cel care imi face aceste lucruri ? Nu poate fi verificat de unde a luat cartela de unde a cumparat ?

Sunt disperata, am schimbat 5 numere si tot primesc aceste apeluri de la acest individ

Modificat de sorinamandchea
Publicat

Cartele pre-paid pot fi cumpărate fără act de identitate și, deci, nu exista o evidenta a utilizatorilor.

Daca ți-ai schimbat numărul de telefon de câteva ori și totuși primești apeluri și mesaje nedorite înseamnă că ai "un prieten" printre cei care îți știu noul număr de telefon.

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Buna seara! 
Tot sunt sunată de ceva vreme de un număr de telefon iar persoana de la cealaltă linie dorește sa afle informații personale sub premisa ca efectuează un studiu. 
Cand le-am spus ca mi se pare o înșelăciune mi-au închis imediat. Vreau sa știu ce pot sa fac pentru ca probabil sunt bătrâni care pot sa le cada in plasa. 
Am postat mai jos numărul de telefon.

9C509931-9671-47C3-80BC-006B53680743.png

Publicat

Deoarece nu ați suferit nicio dauna nu aveți un motiv bine întemeiat sa formulați o plângere sau petiție. Chiar dacă ați face o petiție, aceasta va fi clasata pe motiv ca nu ați fost victima vreunei Infracțiuni. Pentru a putea fi depistata persoana care folosește acel număr de telefon sunt necesare foarte multe activități și ajutor din partea unor structuri care se ocupa de asa ceva și de cele mai multe ori cei care fac astfel de fapte folosesc cartele prepaid. Cel mai bine blocați acel număr și înștiințați alte persoane despre acel număr.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua, am fost sunata fara amenintari, de o persoana care mi.a spus anumite lucruri despre o fosta relatie de a mea, vocea era distorsionata, cartela mai mult ca sigur era prepay si acu telefonul respectiv e inchis. Acum cateva luni masina mi.a fost zgariata iar prin ianuarie am primit ceva cadou anonim acasa, ma gandesc ca e cineva care nu are loc in lumea asta de mine… E posibilitatea cei de la politie sa ma ajute sa aflu cine e? Se ocupa politia de asemenea cazuri , aproba procuratura asemenea cercetari? Sau merg si ma trimit acasa. Nu pot cei de la politie sa localizeze apelul de unde a fost efectuat chiar daca telefonul e inchis ? Ma gandesc ca nici cartela nu mai exista

• Moderator
Publicat

@Ddddd92,

Poliţiştii pot efectua cercetări pentru identificarea persoanei respective doar în cadrul unui dosar penal şi sub supravegherea unui procuror.
Infracţiunea prev. de art. 208 Cod penal este definită sub această formă: "Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă."
În concluzie, nu orice fapte de acest gen pot fi încadrate ca infracţiune. Este necesar ca respectivele acţiuni să producă o stare de temere, de frică etc., iar din moment ce povesteşti că persoana respectivă îţi trimite cadouri, nu prea se poate discuta de săvârşirea infracţiunii prev. de art. 208.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.