Jump to content
POLITISTI.ro

Hartuiala prin sms si apeluri pe telefon

mihai23sb

Recommended Posts

buna seara . la ce serviciu al politiei romane pot depune o reclamatie pentru o persoana care ma hartuieste de 2 saptamanii cu mesaje foarte ofensatoare , iar dupa ce-am aflat cui apartine numarul de telefon a inceput si cu amenintari verbale la telefon. am fost la firma lui pentru a vorbi cu conducerea firmei sa-i transmita sa inceteze , dar dupa cum se spune ....mi-au dat viteza. nu sant o persoana violenta, desi fizicul ma ajuta....ma gandesc la consecinte . multumesc anticipat de raspunsuri

• Moderator

Te poţi deplasa la sediul operatorului de telefonie mobilă şi îţi poţi schimba numărul de telefon. Nu crezi că e o soluţie evidentă şi simplă?

• Downvote 1

Potrivit articolul 208, alineatul 2,Noul CP, "efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la o lună la trei luni de închisoare sau cu amendă, în cazul în care fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

da,m-am gandit si la asa ceva,ma costa 10 euro schimbatul numarului  personal pe loc,iar numarul de firma costul este 0 . dar problema este...daca isi pune in practica amenintarile si doamne fereste eu i rup trei coaste ? il platesc ca pe unul bun

Potrivit articolul 208, alineatul 2,Noul CP, "efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la o lună la trei luni de închisoare sau cu amendă, în cazul în care fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

multumesc melin de informatie

• Member

Stai sa inteleg si eu. Pana la urma te temi pt tine sau pt el? :ph34r: 

Adica e un topic "vai de mine sunt speriat; cum sa fac plangere sa scap de el" sau "tineti-ma, lume, ca-l omor"?! :blink:

Ca sa stim cum sa punem problema. Ori schimbi nr de telefon si depui o plangere la Politie ori pe individ il paste o smardoiala ca-n curtea scolii (sau a firmei) ca doar te ajuta fizicul. ;)

• Downvote 1

acum cativa ani pentru o palma si un pumn dat , am platit bani buni unei persoane . nu am chef sa mai trec prin ce am trecut . daca depun o reclamatie la politie ( ce serviciu ? ) ce face politia ? daca dupa inregistrare reclamatiei , ma intalnesc si devine violent iar el mie sau eu lui ne spargem capetele , ce se intampla ? hai sa spun scurt ce s-a intamplat....sant sofer de camion.dimineata a venit x la cabina si m-a invitat la cafea . l-am trimis politicos sa mearga sa-si bea cafeaua ca dorm. de aici s-a suparat si-a dupa cateva ore a inceput cu mesaje ofensatoare trimise de pe o cartela cu numar de germania.numai dupa o saptamana am reusit sa-l depistez . am mers la firma lui sa-i instintez ce face soferul lor  , au spus ca nu-i intereseaza.afland ca stiu cine este,a inceput cu alte mesaje si apeluri vocale . ce pot sa-i fac unui asemenea retardat mintal , daca am refuzat cafeaua lui si a inceput cu asemenea mesaje si apeluri pe telefon ?? toate mesajele le-am salvate in telefon

Si eu sunt curioasa daca se face ceva practic. Situatia mea este diferita pt ca m-a mancat pielea sa fiu curioasa cine ma cauta. Am schimbat numarul de telefon , dar am incercat sa sun la acel numar(era afisat) de pe alte cartele ca sa aflu eu cine este. Am crezut ca va ceda la un moment dat sau se va da de gol cine este. Este o persoana care ma cunoaste, insa nu m-a amenintat niciodata si nici nu mi-a dat de inteles ca ma urmareste. Doar ca ma cunoaste si imi stie unele activitati. Eu pe el l-am injurat de cateva ori. Numarul este de cartela nu abonament. As putea sa ma duc la politie sa plang de "frica" pe acolo , dar pe noul meu numar nu m-a sunat niciodata pt ca l-am dat doar persoanelor apropiate. 

Chiar daca il afla si pe ala si eu nu eram curioasa si nu il sunam de pe alt numar sa vad eu daca se da de gol (nu vorbeste cand suna, nici cand sun eu, "comunicam" doar prin sms) s-ar fi facut ceva practic? 

Nu  imi vine sa cred ca Politia Romana investeste timp si bani in a pune sub urmarire si a localiza un anumit numar al unei persoane care nu are ce face. 

Tocmai de asta am si spus daca Politia Romana intr-adevar da curs tuturor acestor plangeri. Eu stiu ce am facut, nu doresc sa depun plangere, dar am mai vazut o postare  a cuiva cum ca este hartuita dar nu vrea sa schimbe nici numarul, nici sa faca plangere. Citeam intr-un articol ca aceasta masura a fost luata pt ca multe femei se plang de hartuire de genul asta. Stiu ca postarea initiala a fost facuta de un barbat , asa ca li se poate intampla si lor. Dar femeile se dau mai sensibile si pot depune plangere pt orice fel de insistenta a unui "fost". 

Domnule, mi-a trimis doua mesaje si mi s-a facut frica.

Pana la urma trebuie sa fie o diferentiere intre hartuire in adevaratul sens al cuvantului (amenintari, sunat foarte insistent, vorbit urat) si un simplu stres care se poate rezolva cu schimbarea numarului de telefon. 

Ca una este sa ma duc sa pun telefonul in bratele unui politist sa vada ca sunt amenintata la modul real si violent , si alta este sa ma duc sa ii spun ca ma suna unul cu numar ascuns de 20 de ori pe zi si sa ii pun sa vada cine si de unde , cand pot activa optiunea de blocare a numerelor necunoscute, chiar si a unui anumit numar. 

Aceasta modificare in codul Penal va umple sectiile de Politie de femei ce se simt din ce in ce mai des vulnerabile din cauza unor telefoane si Sms uri. 

Daca legea prevede ca pt fiecare plangere de acest gen sa se ia masuri de urmarire, neexplicandu-se gravitatea necesara pt o astfel de plangere, inseamna ca hotii, violatorii si restul infractorilor au primit o veste buna: Politia va fi foarte ocupata .  :faint:

Curiosii mor repede. Mai terminati cu copilariile astea,  politistii au de rezolvat probleme mult mai importante. Maturizati-va si voi!!

drAGO5...deci , sa inteleg , daca-i sparg capul sau il bag in spital politia este ocupata ?? atunci fara frica :hmmmt::emo-box:  politia si legea nu-mi face nimic . sanatate si numai bine la totii , sa aveti un weekend placut

• Upvote 1
  • Downvote 5

Bine ca s-a legiferat "renuntarea la urmarire penala" pentru situatii  care nu prezinta interes public, pentru ca altfel aveam mult de lucru cu adolescentii astia.  :hmmmt:

raspunsul putea la ce am intrebat aici , putea fi foarte simplu....va adresati politiei ,la serviciul ???? dar ce sa-i faci , una intrebi ,alta ti se raspunde

• Upvote 1
  • Downvote 2
  • Moderator

Nu e nimeni obligat să răspundă aici. Mulți nu răspund pentru că după feul cum expuneți problemele, nelămuririle și/sau întrebările, consideră că nu meritați să-și piardă timpul.

Ifosele ăstea cu cetățeanul plin de drepturi și obligația polițistului să fie la cheremul acestuia prind doar în instituția publică, la serviciu, nu aici.

mihai23sb, poate iti convine mai mult acest raspuns:

ART. 314 Cod de procedura penala :

Soluţiile de neurmărire şi netrimitere în judecată

(1) După examinarea sesizării, când constată că au fost strânse probele necesare potrivit dispoziţiilor art. 285, procurorul, la propunerea organului de urmărire penală sau din oficiu, soluţionează cauza prin ordonanţă, dispunând:

...................................................................................................................................

b) renunţarea la urmărirea penală, când nu există interes public în urmărirea penală a inculpatului.

• 3 weeks later...

De peste 8 ani sunt sunata pe telefonul mobil cu numar ascuns, cu numere vizibile, primesc mesaje injurioase (cu numar vizibi). In cei 8 ani: mi-am schimbat nr. de tel - a fost gasit si noul numar; am facut plangere la politie - mi-au raspuns ca daca mesajele nu contin amenintari la viata mea, ei nu pot face nimic. La compania de telefonie mi-au spusca nu pot interveni in nici un fel. NU STIU CINE ESTE PERSOANA (PERSOANELE) CARE face asta. Nu am nici cea mai vaga idee. Acum primesc si peste 100 de apeluri in 1-2 ore. Telefonul se descarca. Mesajele curg - 30 pe zi - toate foarte vulgare si jignitoare.Intrebare: CE POT FACE SA DESCOPAR CINE ESTE ACEASTA PERSOANA SI SA O TRAG LA RASPUNDERE PENTRU CEEA CE FACE? - VA MULTUMESC

• Downvote 2

De peste 8 ani sunt sunata pe telefonul mobil cu numar ascuns, cu numere vizibile, primesc mesaje injurioase (cu numar vizibi). In cei 8 ani: mi-am schimbat nr. de tel - a fost gasit si noul numar; am facut plangere la politie - mi-au raspuns ca daca mesajele nu contin amenintari la viata mea, ei nu pot face nimic. La compania de telefonie mi-au spusca nu pot interveni in nici un fel. NU STIU CINE ESTE PERSOANA (PERSOANELE) CARE face asta. Nu am nici cea mai vaga idee. Acum primesc si peste 100 de apeluri in 1-2 ore. Telefonul se descarca. Mesajele curg - 30 pe zi - toate foarte vulgare si jignitoare.Intrebare: CE POT FACE SA DESCOPAR CINE ESTE ACEASTA PERSOANA SI SA O TRAG LA RASPUNDERE PENTRU CEEA CE FACE? - VA MULTUMESC

laleliro,uita-te in factura lunara de telefon.acolo trebuie sa apara numarul de telefon de la care primesti mesajele. apoi incearca sa apelezi zilnic numarul cand te afli cu "prieteni" . da si tu cu nr ascuns apeluri si ai sa-l gasesti . eu asa l-am depistat . iti urez succes .

• Downvote 3
  • Moderator

mihai23sb, tu ai avut vreodata telefon cu abonament? Adica dinala la care sa primesti acasa factura?

• 4 months later...

Buna, am si eu o intrebare, de catva timp ma tot suna noaptea pe la ora 12 (atunci incepe), un individ cu numar ascuns, din ''conversatiile'' avute cu el asa mai pe scurt am aflat ca e un individ de vreo 30 de ani din Suceava (eu sunt din Baia Mare, lui nu i-am specificat de unde sunt) si o data mi-a dat si numarul de telefon, iar cand am incercat sa sun sa vad daca e chiar al lui, mi-a raspuns el intr-adevar, dar desi l-am ''amenintat'' ca am facut reclamatie la politie si la compania de telefonie orange, acesta nu se sinchiseste si suna in continuare, tot cu numar ascuns, intrebarea mea este daca am numarul de telefon, al individului se pot lua anumite masuri impotriva lui? problema e ca eu lucrez intr-un domeniu unde chiar nu prea am cum sa blochez numerele de telefon necunoscute pentru ca de multe ori sunt sunata in interes de serviciu de pe numere de acest fel, iar telefonul curent nici nu are functia de blocare a apelurilor fara numar,si nu mi se pare normal ca din partea unor psihopati, ca altfel nu stiu cum sa le zic, sa trebuiasca ca eu sa am grija ca in fiecare noapte sa imi pun telefonul pe silent, ca nu cumva sa fiu trezita in miez de noapte de tembeli care nu au ce lucra, plus ca se descarca si telefonul repede din cauza apelurilor multiple primite. Numarul de telefon al individului este 0748831521. Multumesc anticipat.

• Moderator

Cam ce măsuri crezi tu că se pot lua împotriva lui?
Si ce măsuri ti-ai dori să se ia împotriva individului?

Edited by danpin
editare text
  • Member

Art. 208 Hărţuirea

(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.