Jump to content
POLITISTI.ro

Accident Auto Intentionat

Cezar
Go to solution Solved by Catalin,

Recommended Posts

Sunt foarte curios cum ar considera un politist un accident ca cel din film.

Parerea mea este ca a fost intentionat provocat de cel care filmeaza pentru "a-i da o lectie" celui care forteza intrarea pe banda.

http://youtu.be/dP9pM9WsbuY

Multumesc.

Actiunea se petrece dupa minutul 1:12

• Upvote 1

Citat din spusele soferului pagubit  :

"Am fost sunat azi de politistul care se ocupa de caz, m-am dus la politie ca sa-mi dea procesul verbal si asigurarea tipului. Tipul nu era ajuns si spre surprinderea mea, nu m-a recunoscut, a trecut pe langa mine si a intrat in biroul politistului unde a inceput sa debiteze minciuni, ca venea din alta directie, ca a vrut sa-mi dea asigurarea si eu nu am vrut, ca eu nu am avut nici o pretentie, etc.

Cand am vazut ce om este, am hotarat ca nu merita sa deschid vreo discutie cu el, l-am asteptat sa scrie declaratia in timp ce discuta cu un prieten, am pus telefonul pe rec si m-am amuzat de povestile, amenintarile si etichetarile primite – “dobitocul avea camera la bord” , “sa nu-i dai doi pari in cap?” :) .

Intr-un final, am fost deconspirat de politist, tipului i-a picat fața cand si-a dat seama ca a vorbit vrute si nevrute cu mine la 2 m de el, evident a mintit din nou spunandu-i politistului ca stia ca eu sunt soferul masinii lovite de el. :) "

Cred ca ai raspunsul . :)

P.s Soferul care a fost de vina  nu s-a prezentat in 24 de ore la politie si a ramas fara permis . 

Edited by JustMeAlex
  • Moderator
  • Solution

Ăsta e efectul pervers al camerelor de filmat. Cei ce îşi motează camere de filmat devin mai arţăgoşi în trafic, mai băşicaţi şi avizi să prindă ceva "scandalos" pe cameră, cu care să se laude pe site-ul ăla. 

• Upvote 9
  • Downvote 1

Citat din spusele soferului pagubit  :

"Am fost sunat azi de politistul care se ocupa de caz, m-am dus la politie ca sa-mi dea procesul verbal si asigurarea tipului. Tipul nu era ajuns si spre surprinderea mea, nu m-a recunoscut, a trecut pe langa mine si a intrat in biroul politistului unde a inceput sa debiteze minciuni, ca venea din alta directie, ca a vrut sa-mi dea asigurarea si eu nu am vrut, ca eu nu am avut nici o pretentie, etc.

Cand am vazut ce om este, am hotarat ca nu merita sa deschid vreo discutie cu el, l-am asteptat sa scrie declaratia in timp ce discuta cu un prieten, am pus telefonul pe rec si m-am amuzat de povestile, amenintarile si etichetarile primite – “dobitocul avea camera la bord” , “sa nu-i dai doi pari in cap?” :) .

Intr-un final, am fost deconspirat de politist, tipului i-a picat fața cand si-a dat seama ca a vorbit vrute si nevrute cu mine la 2 m de el, evident a mintit din nou spunandu-i politistului ca stia ca eu sunt soferul masinii lovite de el. :) "

Cred ca ai raspunsul . :)

P.s Soferul care a fost de vina  nu s-a prezentat in 24 de ore la politie si a ramas fara permis . 

Nu zic ca nu si-ar fi meritat-o, dar nu fac astia legea-n trafic. Daca poti sa-l feresti, o faci. Individul cu camera a accelerat "sa-l prinda".

Sunt foarte periculosi cei care vor sa te invete sa conduci.

• Member

Nu merge pe distrugere pentru ca intentia lui  nu a fost sa-i provoace pagube materiale celuilalt ci doar sa intre pe banda respectiva.

Cu mersul inapoi am avut si eu o speta si mi-a fost tare greu sa demonstrez insa datorita declaratiilor martorilor din auto care a efectuat manevra respectiva am reusit acest lucru.

• Upvote 3
  • Downvote 1

Exact Ziggye, cel care filmeaza, a plecat mai tarziu, eu cred ca premeditat, tupeistul a vazut posibilitatea, a dat semnal si a intrat, asta cu camera, desi l-a vazut, a accelerat.

In conditiile astea, cum vad eu legal, cel cu Audi trebuie sa-si ia amenda, dar sa fiu asigurator si sa vad filmul nu i-as da astuia cu camera nici un ban

• Upvote 1

La cel care filmează se vede clar că accelerează cu intenţia de al lovi pe cel ce forţează intrarea...aşa că cel cu camera în loc să încerce să evite o potenţială tamponare, o produce, cu scopul  de ai da o lecţie celui care încalcă regulile de circulaţie".

• Upvote 1

Este foarte interesant cat de usor poate fi transformat in victima un jeg al carui scop este sa-i "faca" pe toti in trafic. Se vede ce "poama" este si in discutiile ulterioare.

Este plin traficul de astfel de specimene, dar ne canalizam atentia pe un sofer care a avut curajul sa infrunte un astfel de specimen. Ok, eu n-as face asta niciodata, pentru ca nu vreau sa pierd timpul inutil... si poate nici ceilalti 99% din soferi n-ar face asta. dar sa ne gandim cum l-am putea "arde" pe unul care circula corect si n-a avut "bunul simt" sa-l lase pe unul care-l forteaza, mi se pare cam aberant.

@cezar1

Mi-ar fi placut sa spui ca tu iti respecti colegii de trafic si nu incalci legea, iar daca totusi ai gresit incadrarea, astepti cuminte pana te poti baga si nu-i fortezi pe ceilati sa te lase... nu ca nu i-ai da asigurarea unuia care nu te-a lasat.

P.S.: politistul care a facut constatarea a vazut filmarea.

Vad o oarecare atitudine ostila pentru acel site si nu prea inteleg de ce. Scopul lui este de a educa soferii, atat cat se poate, pe teme rutiere, nu de a face ordine. Pentru asta existati voi, politistii. Ca exista si crengi uscate pe acel site, mna, exista, ca peste tot.

Mai precizez ca si Biroul Rutier Bucuresti are cont pe site si el insusi a postat vestitele filmulete foarte apreciate cu masina neinscriptionata filmand si sanctionand abaterile rutiere. Poate ca a fost inspirat de acel site sau poate ca nu, insa faptul ca a postat acolo reprezinta ceva, iar existenta acelui site ar trebui sa va bucure.

• Downvote 5
  • Moderator

Acel site n-are nicio legătură cu "educarea şoferilor", este doar un pretext pentru naivi. Vei găsi destule exemple în care cei ce frecventează acel site provoacă incidente doar pentru a face rost de imagini ce se pretează a fi urcate acolo. Este un site ce colecteză imagini cu întâmplări scandaloase din trafic, exact cum şi la emisiunile mondene sunt promovate subiecte "scandaloase" cu persoane nespălate, analfabete ori a căror igienă corporală este precară sau chiar inexistentă. 

Probabil că tot din dorinţa nemărginită de a educa şoferii proprietarii site-ului au devenit importatori şi comercianţi de astfel de camere video, nu?

• Upvote 3

@Catalin

Gresesti! Total!

Ah, si sa nu credeti ca nu a fost apostrofat, ci doar adulat cu privire la manevra si nu i-au fost indicate aspecte din legislatie in defavoarea lui si pe acel site.

Edited by DOD
  • Moderator

Sigur că da. Uite aici o altă mostră de şofer educat de site-ul respectiv:

http://youtu.be/dyRBw8jBZ3M

Ce părere ai? Oare educatul ăsta putea sau nu să evite accidentul? 

Nu-i iau apărarea cocalrului, dar nici şoferică ăsta nu este mai breaz, e la fel ca celălalt. L-a lovit tocmai datorită educaţiei de care beneficiază în urma frecventării acelui site.

• Upvote 1

Confuzi experienta, atentia, intelectul si dibacia diversilor soferi cu educatia rutiera. Evident ca era un accident de evitat. Tu chiar ai impresia ca soarecul ala de 30 de kg cu tot cu haine ar fi vrut sa dea peste un cocalar cu so masina? Crede-ma ca nu.

Si chiar asa sa fi fost, sunt mii de de clipuri de pe acel site. Le selectezi doar pe cele cateva mai "grave" si cu priza la public pt. a-ti sustine teoria? Iti pot arata sute de clipuri doar cu teme rutiere banale pt. unii, fara absolut nimic spectaculos, fara injuraturi sau diverse conflicte. De fapt, asa sunt majoritatea.

Edited by DOD
  • Moderator

Nu confund nimic. Acel şofer deşi putea să evite un accident, nu a făcut-o tocmai pentru că este conştient că are camera şi reacţionează după cum se vede. Dacă nu avea camera video, evita accidentul. Existenţa camerei le dă un fals sentiment de justiţiari, iar nerăbdarea de a posta ceva acolo îi face să-şi modifice comportamentul în trafic. Tocmai pentru că sunt manipulaţi de proprietarii site-ului, ce le tot invocă acel pretext al "educaţiei rutiere", când de fapt ei urmăresc şi solicită ca membri să vină cu clipuri "extraordinare". 

• Upvote 3

@Catalin

Ai o falsa impresie. Nu le spune nimeni sa vina cu clipuri extraordinare. Pentru ce ar face asta? Ce ar avea de castigat? Nici macar nu sunt reclame pe site. Ba mai mult, de obicei, cei cu astfel de accidente care ar fi putut fi evitate sunt luati la misto si sunt, in general, din astia mai noi pe site. Sunt altii care si-au sters clipurile cu avenimente, tocmai datorita reprosurilor.

Imi pare rau ca ai o astfel de impresie, dar am incheiat aici, ca e destul de offtopic. Mai continuam in PM.

• Downvote 3
  • Moderator

Păi tocmai în asta constă ideea site-ului. La clipurile banale nu se uită nimeni, în schimb videoclipurile scandaloase au vizualizări. Îmi pare rău dar te-ai lăsat manipulat şi îndoctrinat. Repet întrebarea de mai sus. Probabil că tot din dorinţa nemărginită de a educa şoferii, proprietarii site-ului au devenit importatori şi comercianţi de astfel de camere video, nu?

• Upvote 2

Faptul ca proprietarul site-ului a inceput sa fie unicul importator autorizat in Romania al unei marci de camere, printre cele mai scumpe de pe piata si cu putini clienti, dupa cativa ani buni de la aparitia site-ului, cu siguranta este o afacere buna  :)  . Probabil in cateva zeci de ani de indoctrinare o sa aiba si profit. :) 

• Upvote 1
  • Downvote 1

@cezar1

Mi-ar fi placut sa spui ca tu iti respecti colegii de trafic si nu incalci legea, iar daca totusi ai gresit incadrarea, astepti cuminte pana te poti baga si nu-i fortezi pe ceilati sa te lase... nu ca nu i-ai da asigurarea unuia care nu te-a lasat.

P.S.: politistul care a facut constatarea a vazut filmarea.

Exact asta fac prietene, EU nu ma bag, stiu ce e ala respect, si pentru ca am indeletniciri mult mai importante decat sa fiu pe locul intai in trafic, chiar nu vreau mers la politie, declaratii, asigurari, reparatii, nici nu vreau sa ma gandesc, dar sunt altii care se baga, forteaza.

Daca vrei si ti se pune sa nu-i lasi, esti atent si conduci cat mai aproape de cel din fata. Nesimtitii nu se vor mai baga, ei cauta "victime" usoare, care ezita, nu sunt atenti cand se misca coloana, care vorbesc la telefon.

Dar, nu pierzi nimic daca-i lasi.

Oricum nesimtitii care-ti iau tie fata sunt mult mai putin periculosi decat "justitiarii cu camera" care vor sa-ti dea o lectie. Pentru ca prin accidentele pe care le provoaca, apar de multe ori si victime colaterale, nevonovatii. De care tu, ca justitiar esti responsabil moral, retine.

Cei care provoaca accidente d-astea, triseaza, dau sentimentul ca nu sunt atenti sau ca ii lasa sa intre, pentru ca sa-i loveasca ulterior, sa apara pe camera. Ce dracu, doar n-au cumparat camera degeaba. Nu stiu, poate sunt eu mai calm pentru ca am invatat de la motocicleta ca dreptatea e de partea celui pe 4 roti si sunt calm. Eu cand ies pe strada e ca un joc la calculator si am atitudinea: "Hai mah, care va mai feresc azi?".

Sa stii ca pana la urma cei "suparati" in trafic, cei care-si cumpara camere peste camere, sunt si cel mai putin experimentati, si frustrarea ii impinge la actiuni d-astea periculoase.

Eu am pe site-ul moto o "maxima" personala la semnatura. Ea zice asa:

"Lipsa de experienta ca sofer, este direct proportionala cu numarul nesimtitilor care te enerveaza in trafic", si cred ca asta spune tot.

Faptul ca proprietarul site-ului a inceput sa fie unicul importator autorizat in Romania al unei marci de camere, printre cele mai scumpe de pe piata si cu putini clienti, dupa cativa ani buni de la aparitia site-ului, cu siguranta este o afacere buna  :)  . Probabil in cateva zeci de ani de indoctrinare o sa aiba si profit. :)

Ce l-a mirosit Catalin, ha ha, are acum totul sens.

Eu o sa fac tot posibilul ca toate agentiile de asigurare sa aiba site-ul respectiv pentru ca se poate dovedi usor daca un accident e provocat sau nu.

Okay, atunci, raman la parerea mea, INVATATI sa conduceti defensiv.

Conducand defensiv ocoliti si greselile si tupeul celorlalti

NU EDUCATI voi traficul.

Cu experienta vine si docilitatea si nu va mai enerveaza mitocanii.

• Upvote 5
  • Moderator

Chiar crezi că educaţia rutieră se face prin aşa ceva? Vorbeşti serios? 

Păi atunci ruşii, ar trebui să fie după atâţia ani în care au umplut youtube-ul, nişte sfinţi în trafic. Traficul la ei ar trebui să fie unul exemplar, având în vedere răspândirea camerelor auto acolo.

• Upvote 2

@cezar1, @Catalin

De ce va adresati mie?! Unde am spus eu ca acel filmulet inseamna educatie?! Despre ce vorbiti? Dumnezeule! Ce am spus eu si ce sugerati voi!

@cezar1

Cand te plimbi de ici-colo tratezi astfel de faze pe care le vezi rar cu lejeritate. Cand asta faci toata ziua ti se acreste de astfel de faze si mai clachezi cateodata. Nu vorbi de experienta pentru ca n-o ai. Experienta ta se rezuma doar la plimbari de "n-am ce face".

Edited by DOD
  • Downvote 2

@cezar1

Cand te plimbi de ici-colo tratezi astfel de faze pe care le vezi rar cu lejeritate. Cand asta faci toata ziua ti se acreste de astfel de faze si mai clachezi cateodata. Nu vorbi de experienta pentru ca n-o ai. Experienta ta se rezuma doar la plimbari de "n-am ce face".

E treaba ta sa crezi ce vrei despre mine. Eu iti spun si chiar iti pot demostra ca merg mult mai mult decat media.

Anul trecut am facut 55,000km cu masina si 24,500km cu motocicleta. Ultimii 15 ani 3 accidente usoare. Toate stand pe loc, ceea ce iti poate spune ca atunci cand sunt in miscare, evit greselile altora

Chiar am si un clip in care am ferit un autocar in Bulgaria care a intrat in depasire fara sa se asigure. Nu pun pe site asa ceva.

Dar nu e locul aici sa ma dau in spectacol.

Iti spun atat, daca tu ai avea dreptate, primii care si-ar instala camera si ar incerca sa educe soferii nesimtiti ar fi soferii de autobuz, soferii de camioane, soferii de taxi, soferii-curieri.

Asa cum a spus si Catalin ala e un site care urmareste sa vanda camere si care sa ceara spectacol cu pretul accidentelor. Cei care trebuie educati nu stau pe site-ul ala. Ei stiu ca incalca legea, de regula o fac deliberat.

Cu experienta o sa ajungi sa nu mai te enerveze greselile sau tupeul obraznicilor. Te astepti la asa ceva.