Jump to content
POLITISTI.ro

Port arma neletala pentru autoaparare

VictorPolitia

Recommended Posts

Care este varsta minima pentru un permis de port-arma neletala , ma intereseaza pentru fiul meu deoarece este pescar inrait si merge in locuri periculoase.

Va multumesc anticipat!

• Moderator

Nu ştiam că în Ferentari există şi alt fel de peşti, dacă tot vorbim de locuri periculoase. Şi eu sunt pescar, însă natura acestei pasiuni îţi impune ca în locurile periculoase să îţi iei o vestă de salvare, nu o armă. Vârsta minimă este de 18 ani.

• 3 years later...

Buna ziua, dupa amiaza, seara, sau cand cititi dvs aceasta intrebare. Am 18 ani si din motive personale (la cere vor fi enuntate) doresc sa imi achizitionez o arma neletala (airsoft) sau un obiect de autoaparare. Am citit alte topicuri pe subiectul asta si nu am fost lamurit. Intrebarile sunt urmatoarele:

Am nevoie de permis pentru o arma neletala?

Care sunt conditiile de port ale uneii asemeni arme?

In ce conditii pot folosi aceasta arma neletala?

La un control corporal daca am asupra mea un astfel de obiect, in mod legal(daca exista o modalitate) cum ar trebui sa procedez?

A doua si a treia intrebare sunt valabile si pentru arme albe (nu, nu cutit/briceag).

Va multumesc anticipat pentru raspuns si va rog sa raspundeti doar in cunostinta de cauza.

• Marius changed the title to Port arma neletala pentru autoaparare
  • Member

Arma de tip airsoft nu e supusa niciunui fel de autorizare.

Armele neletale in schimb(de autoaparare), ma refer in speta la pistoalele cu proiectile din cauciuc, sau care imprastie diverse tipuri de gaze, sunt supuse autorizarii si in speta, unui regim aproape identic ca si in cazul armelor letale. Dupa cum se si intituleaza, arme de autoaparare, acestea pot fi folosite doar pentru a te apara in anumite situatii in care ai fi pus in pericol.

In cazul unui control nu are relevanta ca esti detinator de arma.Regula de baza este sa te comporti ca si in cazul oricarui alt tip de control.Sa fii cooperant si sa te supui intocmai dispozitiilor politistului care efectueaza controlul.Daca vrei sa te lamuresti complet asupra tuturor aspectelor in cauza, iti reocmand sa citesti Legea 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor in Romania.

Edited by BogdanAlx
  • Upvote 1

• 2 years later...

Va salut cu stima si respect! In speranta ca cineva binevoitor isi va face timp sa imi raspunda, as dori sa intreb in ce conditii as putea sa imi procur un pistol paralizant tip Piexon JPX4 Protector, sa il detin si sa il port exclusiv doar pentru autoaparare? Incarcatura acestui pistol este un gel paralizant, propulsat de o capsa pirotehnica. Este o arma neletala, care arunca un jet, (care contine acest gel paralizant OC) pana la o distanta de cca. 7, 8 metri, plus sau minus 1,2 metri.  Faptul ca incarcatura de gel este propulsata de aceasta capsa pirotehnica este de natura sa schimbe incadrarea acestui pistol (fata de sprayurile normale paralizante) si daca da, unde anume? Trebuie un permis special pentru acest tip de arma sau nu este nevoie, tinand cont ca ceea ce iese pe teava este doar un jet de lichid paralizant? As vrea sa port acest pistol, cu tot ceea ce trebuie in regula, legal, fara sa imi fie frica de vreun control de politie. Nu il iau ca sa ma joc cu el, e strict doar pentru autoaparare.  Traseul pe care merg la /de la serviciu trece prin niste zone dubioase, si nici nu am alta alternativa de a ocoli. Si as vrea ca in fata unui eventual atac, talharire, jaf, sa nu fiu o victima sigura, ci sa am o sansa macar de a avea ceva cu care sa "negociez".  Practic e un spray paralizant, cu steroizi, dar vreau sa stiu exact unde se incadreaza, la ce litera, si ce anume trebuie sa fac si eventual ce acte imi trebuie pentru a -l purta legal. E prima data cand postez aici si marturisesc ca nu cunosc legea din scoarta in scoarta, si tocmai de aceea , cu tot respectul cuvenit am indraznit sa postez aici , in speranta ca voi primi un raspuns clar, de la cineva care stie despre ce e vorba. Va multumesc anticipat si va salut cu respect!

Atasez mai jos cateva poze cu pistolul respectiv pentru a va face o idee cum arata :

piexon.jpg

piexon3.jpg

piexon2.jpg

Edited by MariusO

• Moderator

@MariusO, citeşte Legea 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor în România. Poţi începe cu Secţiunea a 5-a Condiții cu privire la procurarea, înstrăinarea, deținerea, portul și folosirea armelor neletale de către persoanele fizice, care începe de la art. 57.
Mai jos ai link către această lege:

Spor la citit!

• Upvote 1