mZq Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 o persoana detine material lemnos in curtea locuintei sale... fara a poseda acte de provenienta pe el. in afar de faptul k politistul, conform legii art 19 , 171/2010 e obligat sa il confiste, c baza legala are sa continue sa stea in domiciliul omului knd respectivul om la auzul k i se vor lua lemnele.. o ia razna si striga sa paraseasca toti domiciliul sau(politist,padurar etc). variante, si imi spuneti daca sunt bune sau nu,,, si sper sa ma completati: 1.in constitutie scrie la cazuri de intrare in locuinta: .punerea in primejdie a bunurilor unei persoane(partea vatamata si-a identificat lemnele, p cat d bizar ar parea, la asta in curte) in cazul in kre , sa zicem k e doar la nivelul de contraventie se poate baza doar pe..... prevederea aceasta?!! oricum as da-o TOT i se confisca =)) dar ramane ,,problema e k lemnul e la om in domiciliu...si refuza sa il predea. 2.... p.s. in cazul materialului lemnos mentionez k se poate substitui, dupa caz si,, noroc ,, orice alt obiect detinut contrar legii Link to comment
Rusy Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Sper ca nu scrii la fel si cand faci un proces verbal de constatare daca esti politist. Incearca totusi sa scrii decent si corect in limba romana pentru ca acest forum este citit si de civili, daca intelegi ce vreau sa zic. Te rog sa dai edit la postul tau. 2 1 Link to comment
sined Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 nu il confisti la 171,il confisti deoarece e un bun provenit din savarsirea unei fapte penale il dai in custodie tot la om,ii pui in vedere sa nu instraineze materialul,chiar daca omul sustine ca e cumparator de buna credinta. asa am facut eu acum vreo doi ani,am fost reclamat la parchet -abuz in serv.,violare de domicilui-NUP fara discutie. 5 Link to comment
mZq Posted January 21, 2011 Author Share Posted January 21, 2011 normal ca nu am o astfel de exprimare scriptica. Pe net mi-am permis o oarecare libertate de exprimare... Mi-as edita si postul meu doar ca momentan nu realizez cum as putea sa fac asta . Link to comment
Moderator Cristi Posted January 21, 2011 Moderator Share Posted January 21, 2011 (edited) mZq, citeste cu atentie regulamentul acestui forum si vei vedea ca aici nu sunt admise exprimarile de tip mIRC si messenger. Folosim limba romana si ne exprimam coerent si corect, deoarece avem o educatie si trebuie pusa in valoare. Este un forum serios, nu o circarie. Nu te grabeste nimeni, trage aer in piept si scrie corect sa intelegem si noi si sa pastram totul curat. Cu stima. Edited January 21, 2011 by Kmcoio 2 1 Link to comment
mZq Posted January 21, 2011 Author Share Posted January 21, 2011 Merci Sined pentru raspuns ,ai precizat o rezolvare foarte buna a situatiei,cu materialul lemnos am lamurit-o, insa cum spuneam anterior, facand o paralela, presupunem ca la domiciliul persoanei respective ai gasi alt obiect despre care ai date foarte clare ca este furat sau ma rog, o grenada exemple sunt multe, si ii soliciti sa te lamureasca cu privire la provenienta acesteia ,cel in cauza declarand [..] mai nimic. e vorba de un obiect care provine dintr-o fapta penala. Conform, ori a legii speciale,depinde de caz, ori chiar in baza codului penal, orice obiect detinut contrar legii se confisca, organul de urmarire penala fiind obligat sa procedeze la ridicarea acestuia in vederea confiscarii. in cazul in care persoana respectiva refuza sa il predea de bunavoie, se procedeaza la ridicarea silita intocmindu-se proces-verbal in acest caz. problema se pune,, daca respectivul nu intentioneaza sa lase organele de politie sa intre in domiciliul sau pentru a confisca/ridicara in vederea confiscarii acel obiect(nici macar aplicare de sechestru ),,, de aici mai departe am eu nelamuriri.. pentru ca totusi,personal, nu cred ca mai suntem in cazul de dare in custodie. merci anticipat Link to comment
Dan Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 (edited) Si as mai adauga eu, daca tot esti reclamat si ti da NUP, fa si tu ulterior plangere pentru denunt calomnios, nu de alta dar sa vada si ei cum este sa te plimbi pe la instanta. Edited January 22, 2011 by copman Link to comment
Dan Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 (edited) o persoana detine material lemnos in curtea locuintei sale... fara a poseda acte de provenienta pe el. in afar de faptul k politistul, conform legii art 19 , 171/2010 e obligat sa il confiste, c baza legala are sa continue sa stea in domiciliul omului knd respectivul om la auzul k i se vor lua lemnele.. o ia razna si striga sa paraseasca toti domiciliul sau(politist,padurar etc). variante, si imi spuneti daca sunt bune sau nu,,, si sper sa ma completati: 1.in constitutie scrie la cazuri de intrare in locuinta: .punerea in primejdie a bunurilor unei persoane(partea vatamata si-a identificat lemnele, p cat d bizar ar parea, la asta in curte) in cazul in kre , sa zicem k e doar la nivelul de contraventie se poate baza doar pe..... prevederea aceasta?!! oricum as da-o TOT i se confisca =)) dar ramane ,,problema e k lemnul e la om in domiciliu...si refuza sa il predea. 2.... p.s. in cazul materialului lemnos mentionez k se poate substitui, dupa caz si,, noroc ,, orice alt obiect detinut contrar legii 1. Intai de toate verifica procedurile de intrare in locuinte si domicilii, emise de IGPR, ai sa vezi ca acolo scrie clar cand ai voie sa intri. (din situatia descrisa de tine nu prea ai avea voie, daca esti politist sigur le vei gasi pe intranet, sau ti le-ai conspectat deja in caietul de profesional ) 2. Nu vad din ce scrii daca ar exista presupunerea rezonabila ca ar fi vorba de un flagrant, vis a vis de urmarirea in cazul infractiunilor flagrante. 3. Cum ai stabilit ca lemnele in cauza ar fi ale celui care afirma ca ii apartin? dupa ce le-a recunoscut? Astept lamuriri. Edited January 22, 2011 by copman Link to comment
mZq Posted January 22, 2011 Author Share Posted January 22, 2011 1.in procedura singurul caz acceptabil ar fi situatia descrisa de mine. 2.nu este vorba de infractiune flagranta 3.partea vatamata declara organelor de politie ca i-a vazut pe cei doi care au taiat si sustras materialul lemnos din padurea sa,vanzandu-l persoanei care momentan il detine. Partea vatamata(consilier ) a fost anuntata de padurar ca cei doi au fost surprinsi de el in apropierea padurii,proprietate personala a partii vatamate, transportand prezentul material lemnos spre sat, fara acte de provenienta, in cauza neintocmind niciun proces verbal, sI desigur, partea vatamata a intrat in locuinta actualului proprietar al materialului lemnos alaturi de politie si padurar, declara verbal ca acesta ii apartine si solicita confiscarea acestuia pentru ca ii este teama ca materialul lemnos va fi...folosit la foc si astfel va ramane fara..bunul sau. Ok, lasand la o parte speta mea, politistul se afla in domiciliul unei persoane, identifica ,clar fara indoiala,un obiect furat(ajungand la concluzia asta dupa simpla examinare a obiectului,verificari,discutii etc). conform codului penal bunul provenit dintr-o fapta penala trebuie ridicat in vederea confiscarii. in momentul acela politistului i se cere sa paraseasca domiciiul persoanei.dati-mi solutia legala pentru a se confisca, totusi, acel bun din domiciliul persoanei pe loc(fara perchezitie si masuri asiguratorii, cand in cazul acestora ai dreptul de a patrunde in domiciliu) p.s. Art. 97: Predarea obiectelor si inscrisurilor (1) Orice persoana fizica sau persoana juridica, in posesia careia se afla un obiect sau un inscris ce poate servi ca mijloc de proba, este obligata sa-l prezinte si sa-l predea, sub luare de dovada, organului de urmarire penala sau instantei de judecata, la cererea acestora. Art. 99: Ridicarea silita de obiecte sau de inscrisuri (1) Daca obiectul sau inscrisul cerut nu este predat de bunavoie, organul de urmarire penala sau instanta de judecata dispune ridicarea silita. (2) In cursul judecatii dispozitia de ridicare silita a obiectelor sau inscrisurilor se comunica procurorului, care ia masuri de aducere la indeplinire prin organul de cercetare penala. Link to comment
Dan Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 (edited) 1. nu este singurul caz acceptabil cel descris de tine 2. nu este de ajuns ca partea vatamata declara faptul ca i-a vazut cand au taiat lemnele si unde le-au depozitat, mai ales ca padurarul nu a intocmit niciun act de constatare. 3. in cazul in care declaratia partii vatamate se "pupa" cu cea a celui unde ai gasit lemnele (in sensul in care si acesta recunoaste cumpararea lemnelor) si cu niste masuratori facute impreuna cu padurarul si ceva martori ar fi situatia ideala 4. ce te faci daca omul nu recunoaste si nu mai ai alte probe? va fi cuvantul partii vatamate impotriva suspectului sau a cumparatorului 5. nu am inteles cum si in ce baza ai ajuns in curtea omului, mai ales ca din cate ne spui nu era o infractiune flagranta si nici perchezitie daca am inteles bine? Spui ca partea vatamata solicita ridicarea lemnelor. Din cate stiu eu tu faci verificarile si cercetarile, nu altcineva. De cercetare la fata locului nu ne spui nimic, nici de CFL de la locul de unde au fost sutrase nici de la domiciliul cumparatorului, in ipoteza ideala in care te aflai acolo respectand prevederile legale, privind intrarea in curtea acestuia, ceeea ce eu nu cred din ce ne descrii. Edited January 22, 2011 by copman Link to comment
sined Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 ,,La data de 18.01.2011, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, au organizat o acţiune pe linie silvică în bazinul Ciucul de Sus, în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Braşov. Astfel, pe raza localităţii Valea Rece, la domiciliul lui K.L. de 26 de ani a fost identificat un volum de 83,58 mc cherestea de esenţă răşinoase şi 23,39 mc lemn rotund de esenţă răşinoase, material lemnos pentru care cel în cauză nu deţinea documente legale de provenienţă. Materialul lemnos, în valoare de 33.360 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Miercurea-Ciuc, iar tânărul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 2000 lei. În continuare se efectuează verificări în vederea stabilirii provenienţei materialului lemnos şi a condiţiilor în care acesta a fost exploatat şi prelucrat.,, ,Preluat de pe site-ul Politiei Romane Link to comment
mZq Posted January 22, 2011 Author Share Posted January 22, 2011 pt sined: in cazul aratat de tine contravenientul a fost de acord cu confiscarea, in speta mea...Nu pt copman: 'cum si in ce baza ai ajuns in curtea omului ? ' nu s-a pus niciodata problema legalitatii intrarii mele(plus padurar si parte vatamata) in domiciliul cumparatorului pentru ca am avut acordul verbal al acestuia. problema a fost cand s-a pus discutia sa ii ridic materialul lemnos in vederea stabilirii provenientei pentru ca a cerut insistent sa ii parasim domiciliul ceea ce ulterior am si facut, dupa ce am intocmit proces verbal in care am descris tot ce am constatat la fata locului etc mai pe scurt. si cu asta am incheiat :.la modul general,lasand speta mea, un obiect despre care ai date foarte clare ca provine dintr-o fapta penala(nu mai zic de cazul in care nu trebuie neaparat sa provina dintr-o fapta penala), si se afla in domiciliul unei persoane, il poti ridica in vederea confiscarii, pe loc ,daca titularul domiciliului iti solicita sa ii parasesti domiciliul...? (ma repet: exceptand perchezitia si masurile asiguratorii ) da sau nu atat vreau sa aflu. ms anticipat pebtru toate raspunsurile acordate Link to comment
Dan Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 Nu, nu poti. Este abuz, mai ales daca nu te afli in curtea lui intr-un cadru legal. (perchezitie, urmarire la infractiune flagranta, calamitati naturale, etc.) Daca doresti sa obtii o perchezitie, procurorul te va intreba daca i-ai cerut bunul respectiv sa il predea. Altfel iti va respinge referatul cu propunerea de autorizare a unei perchezitii. Nu iti spun asta din povesti, iti expun din munca de zi cu zi. Trebuie sa stii ca simplul acord verbal sau scris nu iti rezerva automat dreptul de a te intra in curtea, domiciliul unei persoane, fizice, juridice, dupa caz, cu cateva mici exceptii. Te vei intreba de ce. Pentru ca oricand respectivul se poate intoarce impotriva ta ca si ceilalti dealtfel si sa declare in instanta ca nu a fost de acord sa intri. Te va mai intreba procurorul in cazul nefericit in care te bate gandul si intri, de unde aveai presupunerea rezonabila ca bunul provine din furt? Si atunci te-a blocat. Te va intreba de unde stiai faptul ca, bunul aflat in curtea, domiciliul respectivului are aceleasi caracteristicii cu ale bunului cautat. Si trebuie sa iti mai pui o intrebare..daca nu este bunul cautat, ce te faci?! Sfatul meu sincer cand ai genul asta de spete, urmeaza calea legala, lasa filmele cu cowboy ca nu tin la noi. Mai studiaza procedurile si cazurile cand politistii au voie sa intre in locuintele persoanelor fizice si juridice. Parerea mea. In rest numai de bine. Link to comment
mZq Posted January 22, 2011 Author Share Posted January 22, 2011 ms copman.. si deci: in speta prezentata mai sus de Sined, daca K.L refuza patrunderea in domiciliul lui a organelor de politie..[..] cam acolo se oprea totul iar tanarul nu mai era sanctionat... trist toate bine si tie Link to comment
patriotul Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 Eu din experienta iti spun ca nu poti! Trebuie sa astepti dupa autorizatia de perchezitie domiciliara. stiu ca suna aiurea dar astea sunt legile! eu am avut o speta in care am urmarit o masina plina cu tigari de contrabanda, acea masina a intrat in curtea unei ferme si nu am avut ce sa-i facem. Asta se intampla pe la ora 17:00 iar autorizatia de perchezitie am primit-o a doua zi la ora 16:00, iar cel in cauza, in timpul asta a dat foc la toate tigarile...aproape 24 de ore noi am pazit ferma ca niste prosti, i-am spus procurorului ca asta da foc la tigari, dar el ne-a spus ca nu are ce face pana nu semneaza si judecatorul care era plecat la ... Iar dupa toate astea tot eu am fost cercetat de abuz in serviciu, hartuire sexuala fiindca cand l-am prin in trafic, i-am facut control corporal, furt (pretindea ca a avut 1000 de euro la el) si fals ...eu am avut toata scena filmata si am prezentat-o procurorului, iar procurorul mi-a dat NUP la 10 lit. d, in loc sa imi dea la 10 lit. a, pentru a ma putea indrepta impotriva lui pe denunt calomnios. p.s. atata timp cat legile sunt facute pe dos, adica in favoarea infractorului! sa ti mine un lucru " CU CAT TE IMPLICI, TE COMPLICI!!! " http://www.agenda.ro/news/news/13556/sport.html am postat doar articolul ce a aparut in presa, inca mai am si filmarea dar nu cred ca este cazul sa o postez aici in public, as descarca filmarea in privat unde o pot vedea doar politistii, dar nu am accept 4 Link to comment
mZq Posted January 22, 2011 Author Share Posted January 22, 2011 avand in vedere specificul zonei unde lucrez eu, am si o sa mai am multe spete de gen dar ... asta e! pe de-o parte codul penal ma obliga ,, pe de alta parte constitutia imi interzice vorba ta...mai bine nu ma complic atunci cand nu e cazul Link to comment
patriotul Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 ai observat ca dupa noua lege avizul de insotire al materialului lemnos este valabil 72 de ore! de exemplu unul care pleaca de la Bucuresti la Timisoara cu lemn, are 72 de ore valabilitatea avizului pana la descarcare, lucru despre care sa zicem ca este ok! dar nu mi se pare ok ca unul care vine de la 50 km sa aibe tot 72 de ore, fiindca ala face probabil 10 transporturi cu material lemnos pe acelasi aviz in 72 de ore! Ar trebuii o lege in care valabilitatea avizului in ore sa fie in functie de distanta pe care o parcurgi, nu este in regula ca unul care parcurge 100 de km sa aibe tot acelasi timp ca si unul care parcurge 2000 de km! si asta este o lege facuta de cei care fac reforma in toate institutile...intradevar e foarte buna noua lege a materialului lemnos! fiindca inainte de a intra in vigoare eu confiscam cam 20 de camioane cu material lemnos pe an, iar acum am confiscate maxim 2 sau 3 camioane pe an, iar transportatorii unii dintre ei recunosc ca se afla al 4-lea sau al 5-lea transport ilegal, dar eu din punct de vedere legal nu am ce sa le fac, fiindca daca as confisca materialul lemnos doar pe cele relatate de sofer si nu il confisc pe ceea ce reiese din acte, voi ajunge sa urc scarile la parchet ... nu confisc lemnul ci doar le scriu in aviz ca au fost controlati in data , locul si ora, pentru a nu mai putea folosi acel aviz, Link to comment
mZq Posted January 22, 2011 Author Share Posted January 22, 2011 ai dreptate totala.. Link to comment
Moderator danpin Posted January 22, 2011 Moderator Share Posted January 22, 2011 Eu din experienta iti spun ca nu poti! Trebuie sa astepti dupa autorizatia de perchezitie domiciliara. stiu ca suna aiurea dar astea sunt legile! eu am avut o speta in care am urmarit o masina plina cu tigari de contrabanda, acea masina a intrat in curtea unei ferme si nu am avut ce sa-i facem. Asta se intampla pe la ora 17:00 iar autorizatia de perchezitie am primit-o a doua zi la ora 16:00, iar cel in cauza, in timpul asta a dat foc la toate tigarile...aproape 24 de ore noi am pazit ferma ca niste prosti, i-am spus procurorului ca asta da foc la tigari, dar el ne-a spus ca nu are ce face pana nu semneaza si judecatorul care era plecat la ... Iar dupa toate astea tot eu am fost cercetat de abuz in serviciu, hartuire sexuala fiindca cand l-am prin in trafic, i-am facut control corporal, furt (pretindea ca a avut 1000 de euro la el) si fals ...eu am avut toata scena filmata si am prezentat-o procurorului, iar procurorul mi-a dat NUP la 10 lit. d, in loc sa imi dea la 10 lit. a, pentru a ma putea indrepta impotriva lui pe denunt calomnios. p.s. atata timp cat legile sunt facute pe dos, adica in favoarea infractorului! sa ti mine un lucru " CU CAT TE IMPLICI, TE COMPLICI!!! " http://www.agenda.ro/news/news/13556/sport.html am postat doar articolul ce a aparut in presa, inca mai am si filmarea dar nu cred ca este cazul sa o postez aici in public, as descarca filmarea in privat unde o pot vedea doar politistii, dar nu am accept in articol nu scrie nimic de tigari... iar daca transportul a intrat intr-o ferma, puteai sa soliciti ajutorul Garzii Financiare, acestia pot intra la agentul economic fara autorizatie de perchezitie. 3 Link to comment
Moderator Catalin Posted January 22, 2011 Moderator Share Posted January 22, 2011 Păi vedeți de ce e bun forumul!? Discutând între noi și povestindu-ne spețe prin care am trecut, putem primi sfaturi, modalități de soluționare, etc Link to comment
patriotul Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 danpin! ai dreptate dar ferma era cumparata de el doar pentru a depozita tigarile, nu era o firma ci doar o proprietate privata unde isi depozita el tigarile. articolul nu spune nimic de tigari, fiindca in trafic l-am oprit cu alta ocazie...de fapt de la acea persoana am avut formulate minim 10 plangeri penale. Link to comment
maxu08 Posted January 22, 2011 Share Posted January 22, 2011 si GF are nevoie de mandat daca locatia apartine unei persoane fizice, in baza acelorasi articole din Constitutie care va impiedica si pe voi sa intrati. singura problema juridica care se discuta prin instante este daca problema se extinde si asupra spatiilor persoanelor juridice avind in vedere prevederile art.7 din OUG 91 / 2003. desi in instante regula generala este ca ptr locatiile apartinind persoanelor juridice (cu exceptiile din practica neunitara) nu este necesar un mandat de perchezitie, in mod sigur ptr llocatiile detinute de persoane fizice (care nu sunt comercianti, pfa or something) nu se poate intra nici ca GF, ptr aceleasi motive ca si cele aplicabile politiei. asa ca trebuie identificat posesorul (nu prrietarul) spatiului, daca este persoana fizica , GF nu poate intra. 1 Link to comment
Moderator danpin Posted January 22, 2011 Moderator Share Posted January 22, 2011 De acord, dar vorbeam despre un agent economic, nu persoana fizica. 1 Link to comment
patriotul Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 ti-am dat o bulina verde fiindca vad ca stapanesti subiectul Link to comment
maxu08 Posted January 23, 2011 Share Posted January 23, 2011 cui ai dat bila verde?mie sau lui danpin? Link to comment
Recommended Posts