Jump to content
POLITISTI.ro

Permis auto retinut


Gabriela13

Recommended Posts

Buna seara , 

 

In aceasta zi mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 60 zile pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului . 

Am fost oprita in intersectie de catre Politia Romana , spunandu-mi ca am trecut pe rosu . 

Mentionez ca in momentul trecerii mele in intersectie semaforul nu isi schimbase culoarea, era verde . 

 

Mi-a fost data o dovada pentru 15 zile .

 Ce pot face in cazul acesta , pot face contestatie ?

 

 

Link to comment
 • Member

Daca sunteti de parere ca ati fost nedreptatita si ca politistul nu a apreciat corect situatia puteti contesta procesul-verbal prin care s-a aplicat sanctiunea la Judecatorie in termen de 15 zile. O sa aveti nevoie de exemplarul pe care l-ati primit de la politist daca nu ati refuzat semnarea procesului-verbal.

Link to comment

Si marmota invelea semaforul verde in staniol... De ce oare e forumul acesta plin de "soferi" nedreptatiti??

 

E dreptul dvs sa faceti contestatie impotriva masurii luate.

Link to comment
 • Member

Daca ai trecut pe culoarea rosie si nu ai provocat accident se retine permisul pe 30 de zile!Iar daca politistul ti-a intocmit proces verbal pentru acesta fapta inseamna ca asa si este, ca doar nu a avut vedenii!Tin sa-ti precizez ca din cate permise am retinut pentru culoarea rosie (si nu sunt putine) nici un conducator auto nu si-a recunoscut greseala, dar nici nu au castigat in instanta deoarece in momentul in care ceri ceva instantei de judecata trebuie sa si probezi acel lucru!

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 years later...

Buna ziua,

Astazi mi-a fost retinut permisul de conducere pentru :Art. 135 Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si in urmatoarele situatii:
h) pietonului care traverseaza drumul public, prin loc special amenajat, marcat si semnalizat corespunzator ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci cand acesta se afla pe sensul de mers al vehiculului ;

Ideea este urmatoarea , la momentul acela nu era absolut nimeni pe trecerea de pietoni, dupa aproximativ 1 km de la locul asa zis al producerii incidentului, am oprit la aprtamentul parintilor mei , moment in care in spatele meu a oprit o masina alba cu numere de MAI . Din masina respectiva a coborat un agent care m-a intrebat  : " daca stiu ce-am facut" . Mi-a solicitat actele masini, apoi permisul si cartea de identitate. Dupa ce a intrat in poesia lor s-a urcat in masina de politie " pentru verificare" . Dupa 10-15 minute a coborat , mi-a restituit cartea de identitate si actele masini , aducandu-mi la cunostinta ca imi va fi retinut permisul de conducere pentru ca nu am acordat " prioritate pietonului" . Intrebarile mele sunt  urmatoarele :  daca au participat activ la presupusul incident , fiind martori oculari, de ce nu am fost oprit la acel moment?  Daca si agentul constatator era  in miscare, asa cum mi-a relatat , in spatele dumneavoastra , nu avea nici o  metoda de a ma atentiona si de a ma opri ? 

Mentionez ca masina cu numere de MAI, un Logan alb ,  nu avea tehnica de inregistrare  , mentionez ca nu a fost solicitat nici un martor , singurul lucru care mia- fost comunicat de catre agentul constatator a fost acela ca " suntem suficientii, eu si soferul " . In masina de politie se mai afla un agent de politie care se afla la volan . 

Asa cum am si mentionat in rubrica " alte mentiuni " a procesului verbal, la momentul care mi-a fost indicat , eu nu am vazut pieton angajat in traversare . 

Link to comment
 • Moderator

Poţi să formulezi contestaţie în termenul legal de 15 zile. Nu avem de unde să știm și nu ar fi corect să ne pronunţăm noi, din moment ce nu am fost la faţa locului, pentru că aici ne este prezentată doar o variantă subiectivă a conducătorului auto.

Link to comment

Sunt de acord cu tine Marius, dar din 1998 sunt posesor permis de conducere, in acest interval de timp am fost sanctionat doar de doua ori contaventional, doar de doua ori. Prima data pentru viteza 62 de km/h in localitate si a doua oara pentru faptul ca nu aveam centura de siguranta. Este pentru prima data cand imi este retinut permisul..... Sincer ce m-a deranjat cel mai mult este faptul ca m-am trezit cu o masina neinscriptionata, cu numere de MAI,  si agentul constatator mi-a cerut actele pentru " verificare" si m-am trezit ca imi este retinut permisul de conducere pentru o fapta produsa la 1 km distanta si la 6-7 minute distanta ca si timp. Pentru ca mi-ai dat un raspuns obiectiv vreau sa te intreb ceva, cinsideri deplasata o audienta la ccomandantul brigazii rutiere?

Multumesc.

Link to comment
 • Moderator

Procedezi cum dorești, e dreptul tău. Nemulțumirile referitoare la autospeciala fără însemne, locul opririi și așa mai departe nu au absolut niciun fundament din punct de vedere legal. Mergi în audiență și te cei convinge.

Link to comment

Adrian121, așa cum probabil îți imaginezi, nu ești singura persoană care are ”o problemă” cu aceste autospeciale neinscripționate ale poliției rutiere, și pe care le consideri ca fiind ilegale. Nimic mai neadevărat. Acestea sunt perfect legale (sunt descrise în Legea 218/2002, Legea Poliției Române ca fiind legale) și nu văd care ar fi problema folosirii lor de către lucrătorii poliției rutiere. Munca de poliție folosind aceste mașini dă posibilitatea lucrătorilor să constate contravenții, sau infracțiuni, acolo unde poliția nu este la vedere și unde oamenii consideră că aceasta nu-i prezentă. Nu ai cum să prinzi o anumită categorie de ”șoferi” dacă nu-i pândești și dacă nu folosești astfel de vehicule.

Ai fost oprit după un km pentru că, probabil, nu te-au putut opri imediat după comiterea respectivei contravenții (mașina nefiind inscripționată nu deține sistem special de avertizare acustic și luminos, așa cum ar trebui să dețină toate vehiculele poliției indiferent că au însemne sau nu, pentru că Ministerul de Interne nu le-a dotat, nu te-au putut atenționa acustic și optic), motiv pentru care au făcut-o când au avut ocazia. Nu este o regulă strictă să fii oprit imediat după comiterea unei contravenții. Poți fi oprit chiar și în altă localitate.

Cât privește fapta, ca și Marius, nu mă pot pronunța (nimeni nu se poate pronunța) pentru că nu am văzut ce-ai făcut. Nevăzând, n-avem ce-ți spune. Totuși, audiența la șeful respectivei unități nu te ajută cu nimic pentru că singura entitate care poate anula acel proces-verbal este judecătorul, în baza legii desigur.

Conform OG 2/2001 și a OUG 195/2002, singurele contravenții unde ai nevoie de probe sunt cele de viteză și alcool. Asta pentru că ai nevoie de un aparat care să-ți confirme ceea ce nu poți face prin propriile simțuri. Polițistul fiind agent constatator, nu are nevoie nici de martori, nici de probe video pentru a constata și a sancționa o faptă antisocială.

Acesta este învestit de stat (iar statul ia de bun ce a cesta constată și consemnează), să îi aplice legile.

Unde s-a întâmplat? În București?

Link to comment
în urmă cu 4 ore, Adrian121 a scris:

din 1998 sunt posesor permis de conducere, in acest interval de timp am fost sanctionat doar de doua ori contaventional, doar de doua ori

Asta nu înseamnă că ești un conducător auto model,  care respectă regulile de circulație. Faptul că nu ai decât două sancțiuni contravenționale nu înseamnă absolut nimic.

Link to comment
8 hours ago, iav said:

Asta nu înseamnă că ești un conducător auto model,  care respectă regulile de circulație. Faptul că nu ai decât două sancțiuni contravenționale nu înseamnă absolut nimic.

Exact raspunsul care il asteptam sincer de la un " funtionar" . Ca sa fiu bine inteles nu e vorba de model , ci de conduita. Dar am fost edificat , a cata oara, ca functionarul de la stat in aplicarea legii e precum " soldatul lui Kafka". 

Edited by Adrian121
 • Downvote 3
Link to comment

Nu se pune problema așa. Funcționarul public își exercită profesia după o anumită conduită, legi și proceduri care nu de el sunt construite. El doar le aplică sau le urmează. Colegul de mai sus nu este la serviciu pentru a putea fi acuzat de așa ceva. Ca toți de aici, purtăm un dialog sau răspundem celor ca tine pentru că așa vrem, nu ne obligă nimeni, din dorința de a informa corect cetățenii cu privire la spețe, munca de poliție sau folosirea anumitor proceduri. Toate astea pentru că ne dorim un climat de ordine publică și disciplină rutieră care să ne facă drumurile mai sigure și participanții la trafic mai responsabili și civilizați.

Noi aici ți-am explicat, pentru a te lămuri cu privire la ceea ce nu știai, și anume auto neinscripționat, oprirea după ceva timp de la comiterea faptei, lipsa probelor video și a martorilor, și nu ne dăm cu părerea în ceea ce privește constatarea contravențiilor de către colegii noștri pentru că este lesne de înțeles de ce nu facem asta.

Cum a spus și Marius, poți beneficia de dreptul pe care îl ai contestând măsura luată la Judecătoria Giurgiu. Judecătorul se va pronunța pe speța ta și ce va decide el, aia va rămâne.

 

 

 • Upvote 3
Link to comment
în urmă cu 11 ore, Adrian121 a scris:

Exact raspunsul care il asteptam sincer de la un " funtionar"

Nu știu ce înțelegi prin  „funtionar” ( sper totuși că ai vrut să scrii funcționar), dar să știi că polițistul este un funcționar public cu statut special. Faptul că în cei 18 ani de când ai permis de conducere, nu ai fost sancționat contravențional decât de două ori, nu constituie unul din cazurile care înlătură caracterul contravențional al faptei. Am permis de conducere  de mai mult timp ca tine, nu am fost sancționat contravențional niciodată, dar asta nu înseamnă că dacă voi greși(pentru că sunt om și „errare humanum est”) voi impolra milă spunând că este prima dată.

Sunt „funtionar”(adică polițist) cu mult înainte de a fi tu conducător auto și nici nu ai habar de câte ori am auzit chestia cu „ e prima oară”, sau„ nu am decât două amenzi” așa că sunt imun la chestii din astea.

 • Upvote 2
Link to comment
 • 3 months later...

Buna ziua am și eu o problema dacă puteți sa m-a lămuriti in anul 2012 mi-a fost reținut permisul pentru depășire pe linie continu am făcut contestație și mi sa greșit numele mai bine zis am fost judecat pe alt nume mie nu mi-a venit setință judecătorească ca sa aflu astăzi ca am pierdut .In data de 26-12-2016 mi-a fost reținut permisu pentru viteza am dat testu am așteptat 30 zile când m-am dus sa scot permisu mi-a cerut hotărârea judecătorească urmând in cursul săptămâni sa o duc  vreau  sa știu dacă îmi retine permisul pe mai departe și pentru fapta din 2012.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.