Jump to content
POLITISTI.ro

Cumpărare şi înmatriculare auto


acol

Postare recomandată

Buna ziua,

 

Am toate documentele in vederea inmatricularii auto pe numele meu, mai putin certificatul de autenticitate RAR. Am facut o programare pentru eliberarea lui, dar primul loc disponibil e abia peste o saptamana.

Intrebarea pe care o am este daca pot circula cu masina pana atunci ? 

 

Multumesc.

Link către comentariu

Buna ziua

La data de 11.10.2012 am vandut o masina cu ctr. de vanzare cumparare, - in talon am scris instrainat de data de 11,10 - la administratia fiscala a fost radiat.

Acum am primit un proces verbal de amenda -pe masina vanduta - circuland vara rovineta- masina nefiind inscrisa pe numele noului proprietar. Prolema mea este ca nu pot sa preiau legatura cu cumparatorul, nu raspunde ninci la telefon, posta etc. asa ca nu știu ce pot sa fac in acest caz, iar circuland pe drum - toate amenzile o sa primesc eu.

Ce cale exista pentru rezolvarea problemei

Multumesc mult pentru ajutor

Moni

Link către comentariu

1. Contestatie impotriva procesului verbal atasati copie de pe contractul de vanzare cumparare.

2. Actiune in instanta prin care solicitati emiterea unei hotarari judecatoresti necesara radierii autoturismului din circulatie.(atasati copii de pe pv. de la rovigneta)

Modificat de 25tess
Link către comentariu

adica eu acum de exemplu daca ma duc la Servicul Inmatriculari Auto si ii spun ca cumpar masina sa o inmatriculez imi elibereaza certificatul de inmatriculare?? trebuie sa dau o declaratie contract de vanzare cumparare nu?

Link către comentariu

buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie:am un autoturism dacia al carui leasing se incheie luna aceasta(precizez ca leasingul este facut pe firma mea).as dori sa trec masina pe numele meu ca si persoana fizica si mai apoi sa o inmatriculez in Germania unde voi locui.va rog sa ma sfatuiti care este procedura cea mai simpla.cu mii de multumiri anticipate.

Link către comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Poate ma lamureste cineva si pe mine. Am cumparat un autoturism acum 2 luni adus din afara. In Romania a mai avut un singur proprietar, care nu a tinut-o decat vreo 2 saptamani, nu a inmatriculat-o si nici nu a inregistrat-o pentru impozit la primarie, a scos doar un set de numere rosii dupa care mi-a vandut-o mie, care am mai scos 2 seturi de numere rosii. Acum cand vreau sa o inmatriculez permanent mi se cere de catre cei de la inmatriculari certificatul fiscal al inermediarului din Romania. Imi poate spune cineva in baza carei legi, ordonante, ordin, etc., mi se cere acest fiscal? Mai sublinez inca o data faptul ca masina nu este inca inmatriculata in Romania. Eu am studiat toate legile in legatura cu inmatriculatul autoturismelor si nu reiese din niciuna faptul ca imi trebuie certificatul fiscal al intermediarului in cazul primei inmatriculari in Romania. Poate nu am gasit eu toate legile sau nu le-am interpretat corect. 

Modificat de alecksutz
Link către comentariu

Nu stiu in baza carei legi,dar ITI TREBUIE.

Asta implica,ca primul propietar sa o declare la administratia financiara unde isi are domiciliu,sa plateasca o amenda de vreo 30 lei pentru nedeclararea ei in 30 de zile de la dobandire,dupa care solicita certificat fiscal si radierea din evidenta lui in baza contractului de v-c facut cu tine.

Link către comentariu
  • Membru

Art. 101. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:

1. conducerea unui autovehicul cu permis de conducere a carui valabilitate a expirat;

2. Abrogat;

3. conducerea unui autovehicul de catre o persoana cu domiciliul in Romania care nu a preschimbat permisul de conducere obtinut in alt stat, in termenul prevazut de lege;

4. neindeplinirea obligatiilor de preschimbare a certificatului de inmatriculare sau de inregistrare a autovehiculului ori remorcii in cazurile prevazute de lege;

In concluzie amenda este de la 6 la 8 puncte amenda+retinerea C.I. 

 

Dovada pentru CI este cu drept de circulatie 15 zile?

Link către comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

buna ziua

 

Am cumparat o masina de la cineva care a aduso din germania..am facut contract vanzare -cumparare cu romanu care a adus masina ca pe Brif este trecut numele lui dar si pe talon..etc...am scos numere rosi,..problema e la inmatriculare definitiva imi trebuie fiscalu de la roman si mi-a zis ca are datori etc...cand am luat masina el mia zis ca contrac trebuie sa il fac cu neamtu de unde a luat el masina..ca a adus el un  contract din germania si sa il completez eu..dar cine ma ajuta sa imi imatriculez masina mia zis ca eu contraxctu trebuie sa il fac cu ala care e in brif nu cu neamtu...ma puteti lamuri ce si cum..va multmesc

Link către comentariu

buna ziua. o mica problema am si eu, am vandut masina cu contract de vanzare cumparare  si am completat talonul pe verso dar noul proprietar nu binevoia sa o treaca pe dansul asa ca i-am luat numerele  numere, problema e ca au trecut vreo 6 luni de atunci si ma trezesc de o saptamana ca domnul are numere negre noi, acum ma intreb cine i-a eliberat numerele si pe ce baza? ma indoiesc sa fie legala treaba avand in vedere ca au trecut cele 30 de zile prin care legea il obliga sa o inmatriculeze si ca e trecut si pe certificat ca e instrainata , ce ma indrumati sa fac?multumesc anticipat

Link către comentariu
  • Moderator

Doar proprietarul din certificatul de înmatriculare poate ridica de la DRPICV plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare. Există însă posibilitatea să fie confecţionate artizanal.

Îţi recomand să faci o sesizare către DRPICV prin care să soliciţi lămurirea situaţiei, să-ţi comunice dacă numerele au fost eliberate de ei.

  • Apreciez 1
Link către comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua. De curand am achiziționat o motocicleta de unde si necazurile mele cu inmatricularea. Aceasta motocicleta a fost câștigată la o televiziune in anul 2010. Tot in acelasi an au fost scoase 3 numere roșii fara a fi trecuta la impozit. Nu a fost niciodată înmatriculată. Am factura de la ea, talonul, am chiar si un fiscal cum respectivul nu are datorii la impozit. Mi se cere un fiscal in care sa fie trecuta motocicleta. Cum pot sa o inmatriculez daca nu am acest fiscal datorita faptului ca nu a fost declarata la primarie si nici folosita din anul 2010? Mai precizez ca fostul proprietar a parasit tara. Cu respect

Link către comentariu

buna ziua, tocmai am primit raspuns la cererea mea in legatura cu eliberarea numerelor, citez : "la cererea dumneavoastra inregistrata sub nr 44......\20 09 2013 va comunicam urmatoarele; pentru autovehiculul marca ... serie sasiu.w...... inmatriculat sub nr ...... pe numele dumneavoasrta au fost eliberate in data de 08 09 2013 placute noi de inmatriculare la cererea numitului ........ caruia i-ati vandut masina  in data de 25 04 2013 " mentionez ca domnul de la politie sustinea sus si tare ca e perfect legal cu toate ca legea il obliga pe noul proprietar sa o inmatriculeze pe dansul in termen de 30 de zile, eu am vandut masina dar nu si identitatea mea, cred, eu va intreb acuma, nu este politia romana cea care pune in aplicare legea? nu trebuiau domnii politisti sa se autosesizeze si sa aplice legea in momentul in care noul proprietar sa prezentat la ei  in data de 08 09 2013 (din luna 04 pana in 09 consider ca a expirat termenul legal) pt a cere numere negre pe numele meu , adica amenda contraventionala si retinerea talonului pe spatele caruia este completat noul proprietar si data instrainarii, ce parere aveti despre situatie sau indrumari aveti pt mine

Link către comentariu
  • Moderator

Faci o confuzie majoră, pentru că înmatricularea autovehiculelor nu se mai face de către Poliţia Română încă din anul 2002 (de mai bine de 10 ani).

Îţi vine să crezi?

Autoritatea care se ocupă de această activitate este Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor care nu are legătură cu Poliţia Română, ci se află sub controlul şi coordonarea prefecturilor judeţene ori a Prefecturii municipiului Bucureşti. Eficienţa descentralizării! ;)

Link către comentariu
  • Moderator

Din ce ştiu doar proprietarul din certificatul de înmatriculare poate ridica de la DRPICV plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare, aşa cum am afirmat anterior şi dacă nu mă înşel acest lucru este prevăzut în legislaţie.

În răspunsul primit nu este precizată şi prevederea legală care permite acest lucru?

Link către comentariu

nu este precizata desi in cerere am  cerut si baza in care au fost eliberate si culmea ca si verbal a ocolit acest subiect spunand ca desi au expirat cele  30 de zile in care trebuia inmatriculata masina contractul este valabil deci prin urmare el poate sa scoata numere pe numele meu deoarece conform contractului el este proprietarul  de drept, are dreptate dar e proprietar doar pe masina nu si pe identitaea mea, din punct de vedere legal consider ca nimeni nu poate sa ia decizii in numele meu fara ai da acest drept printr-o imputernicire notariala, nu? citez din nou " pe numele d-voastra au fost eliberate numere noi la cererea  numitului ....... caruia i-ati vandut masina " deci ala vinde masina mai departe probabil ramane fara numere si  la cererea noului proprietar se elibereaza numere tot pe numele meu ca doar ala e proprietar de drept onform contractului

Modificat de davidescu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.