Jump to content

Inasprirea sau relaxarea regimului armelor de foc

• You cannot reply to this topic
105 replies to this topic

#101 avam

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 352 posts

Posted 28 November 2011 - 05:09 PM

Daca esti posesorul legal al unui pistol Stecikin, la care unitatea este de 84 cartuse (9 mm), cu glont ce faci?. Tocul acestuia este prevazut din fabricatie cu port sase incarcatoare si mai ai unul in patul pistolului. Si daca colegul de mai sus are dreptate si inca se mai afla la populatie ilegal arme, cate astfel de arme date exemplu de mine ar fi disparut?. Aici este un mic paradox, chestia cu 12 cartuse ca unitate de foc pentru pistol si 50 acasa este pur ruseasca, ca in caz de.... sa nu se riposteze cu... . Cel care detine ilegal o arma, face ceva pe aceasta prevedere legislativa. In ultima periada ni se arunca in fata legi, legi care modifica legi, legi care modifica legile ce modifica legi. Nu in prevederile legale d.p.m.d.v. sta ca baza la eradicarea detinerilor ilegale de arme si munitie, statistic stam mult superior altor coeuropeni si nu numai.
P.S. eu unul personal in ultimii 2 ani nu am mai auzit sa fi fost prins vreun braconier care a vanat cu o arma detinuta ilegal,(nu vorbesc de arma artizanala), ci doar cu arme detinute legal, si nici nu am auzit sa mai fi fost executtat cineva cu vreo arma de foc letala bineinteles. Intrebare: sunt sau nu arme si munitii detinute ilegal la populatie de natura a pune in pericol valorile sociale ocrotite sau nu sunt?. Daca sunt de ce cei indrituiti a -i descoperii pe cei care detin astfel de obiecte prohibite nu au nici o descoperire?, daca nu sunt atunci de ce trebuie sa aducem modificari caduce la legislatie?. Nu trageti este doar o parere personala!

Edited by avam, 28 November 2011 - 05:12 PM.

#102 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 28 November 2011 - 05:58 PM

avam, exemplul nu este prea bun, intrucat Stecikin-ul nu poate fi detinut legal in Romania ca arma de autoaparare, iar asta pentru ca poate trage foc automat.
In privinta detinatorilor de arme fara forme legale, eu sunt de alta parere, exista arme detinute ilegal intr-un numar destul de mare, am gasit la multe dintre perchezitiile la care am participat, iar acum doi ani interlopul craiovean "Caiac" a fost omorat cu un revolver (arma cu glont) detinut ilegal.
Intradevar, nu putem sustine ca astfel de evenimente/cazuri sunt generale, dar totusi ele trebuie sa traga un semnal de alarma pentru ca asta e directia spre care tinde infractionalitatea din ziua de azi.

#103 avam

Loial

• +Members
  • PipPipPip
  • 352 posts

Posted 29 November 2011 - 07:22 PM

Poate exemplul nu este prea bun, dar azi am văzut că la alţii, un descreierat care a omorât cu arme automate, deţinute legal şi culmea chiar în uniformă de poliţist, nişte copii nevinovaţi, este iresponsabil şi nu va face închisoare!. Paranoic şi schizofrenic cu permis de port-amă!. dacă era în Românica cădeau zeci sau poate sute de capete din diferite instituţii, acolo niciunul, parol am căutat pe NET şi nu se face nici un fel de astfel de referire la aşa ceva!!!. Şi cu riscul de a plictisi, am văzut tot azi pe un canal TV francez un documentar cu nişte triburi unde bărbaţii în costumul lui Adam se loveau cu niste araci descojiţi, din lemn iar pe lângă ei o grămadă de contribali ce ţineau în mâini pistoale mitralieră AKM, model 1963, culmea, după spusele reporterului, fabricate în România. Nu a tras niciunul nici măcar un foc în aer. De, dragostea pentru arme, dar oameni buni ăia nu aveau haine pe ei, erau mai negri decât căneala de pe tuciul cu sarmale la nuntă, aveau urechile şi buzele deformate de diferite obiecte circulare inserate şi cu pistoale mitralieră în mâini!.
Concluzia mea este că nu la legislaţia privind regimul armelor şi muniţiilor trebuie să umblăm ci la mentalitate, la respect reciproc şi disciplină în societate, la toleranţă, la reducerea apetitului de cocoş sau războinic. Sincer nu îmi doresc ca la noi să se adopte o lege prin care poliţistul să poată folosi arma asupra unui om la fel de uşor ca în state, deja asta ar însemna că au căzut la datorie mulţi poliţişti loviţi de gloanţe deţinute legal sau nu. Penru ce este lăsată la deţinere legală o armă de foc letală sunt cam suficiente boabele, că doar nu declanşezi un război.Nu este cazul să ne alarmăm, să fim oameni serioşi. Cum va apărea cauza, neîntârziat se vor lua şi măsuri de înlăturare şi eradicare, inclusiv a efectului.
P.S. Mie personal Marius îmi sunt de ajuns exact trei minute să fac o armă de vânătoare de tip AKM, care poate fi deţinută legal, să tragă şi la foc automat, şti din ce motive nu pot să-şi dau amănunte aici aşa că mă poţi crede pe cuvânt, şi sunt şi altfel de arme de vânătoare care funcţionează pe principiul P.S.L.,...uite piesa nu e piesa!. Să auzim de bine! şi de ce nu şi alte păreri, doar aşa ne putem corecta anumite percepte pe care poate nu l-am primit aşa cum trebuia.

#104 SandoKhan

Senior

• Banned
  • 1,063 posts

Posted 30 November 2011 - 08:27 AM

Avam stai linistit ca nici la noi nu cadea nici un cap. Nimeni nu poate demonstra ca boala nu a aparut dupa obtinerea permisului...
Iar aia cu AKM-ul facut sa traga la foc automat... e treaba usoara.

#105 mihai81

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 97 posts

Posted 30 November 2011 - 10:56 AM

Breivik nu a folosit arma automata.Doar semi.Conform manifestului sau planuia sa faca ceva inca inainte de a-l obtine.Asta e fapt.Dar pe marginea subiectului e mult de vorbit.Cei care au vorbit cu el declarau ca omul nu e un simplu sonat,e ceva greu de incadrat in tiparele cunoscute. Expertiza e posibil sa fie scoasa din burta sau sa fie scoasa din alt motiv:in Norvegia daca e declarat diliu sta in azil pe termen nedefinit,posibil pe viata.Puscarie facea doar 20 de ani. In legatura cu masacrul,problema a fost ca politia norvegiana s-a miscat ca melcul iar nimeni pe insula nu vrut sa opuna rezistenta.Si daca nu avea legal,facea rost.
Nici nu are rost sa vorbim de AKM ca fiind mai ''malefic''.O arma semiautomata de vanatoare e mult mai ''periculoasa'' decat un AK daca omul din spatele ei stie ce face. Sa zicem ca nu dam detalii(nu ca asta ar conta,deoarece astazi oricine poate obtine ce vrea.La foc automat poate sa traga cat vrea.Are sanse mai mici sa nimereasca ceva.

#106 Browning

Forumist

• Members
  • PipPip
  • 156 posts

Posted 23 January 2012 - 01:35 PM

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users