Posted 29 November 2011 - 07:22 PM
Poate exemplul nu este prea bun, dar azi am văzut că la alţii, un descreierat care a omorât cu arme automate, deţinute legal şi culmea chiar în uniformă de poliţist, nişte copii nevinovaţi, este iresponsabil şi nu va face închisoare!. Paranoic şi schizofrenic cu permis de port-amă!. dacă era în Românica cădeau zeci sau poate sute de capete din diferite instituţii, acolo niciunul, parol am căutat pe NET şi nu se face nici un fel de astfel de referire la aşa ceva!!!. Şi cu riscul de a plictisi, am văzut tot azi pe un canal TV francez un documentar cu nişte triburi unde bărbaţii în costumul lui Adam se loveau cu niste araci descojiţi, din lemn iar pe lângă ei o grămadă de contribali ce ţineau în mâini pistoale mitralieră AKM, model 1963, culmea, după spusele reporterului, fabricate în România. Nu a tras niciunul nici măcar un foc în aer. De, dragostea pentru arme, dar oameni buni ăia nu aveau haine pe ei, erau mai negri decât căneala de pe tuciul cu sarmale la nuntă, aveau urechile şi buzele deformate de diferite obiecte circulare inserate şi cu pistoale mitralieră în mâini!.
Concluzia mea este că nu la legislaţia privind regimul armelor şi muniţiilor trebuie să umblăm ci la mentalitate, la respect reciproc şi disciplină în societate, la toleranţă, la reducerea apetitului de cocoş sau războinic. Sincer nu îmi doresc ca la noi să se adopte o lege prin care poliţistul să poată folosi arma asupra unui om la fel de uşor ca în state, deja asta ar însemna că au căzut la datorie mulţi poliţişti loviţi de gloanţe deţinute legal sau nu. Penru ce este lăsată la deţinere legală o armă de foc letală sunt cam suficiente boabele, că doar nu declanşezi un război.Nu este cazul să ne alarmăm, să fim oameni serioşi. Cum va apărea cauza, neîntârziat se vor lua şi măsuri de înlăturare şi eradicare, inclusiv a efectului.
P.S. Mie personal Marius îmi sunt de ajuns exact trei minute să fac o armă de vânătoare de tip AKM, care poate fi deţinută legal, să tragă şi la foc automat, şti din ce motive nu pot să-şi dau amănunte aici aşa că mă poţi crede pe cuvânt, şi sunt şi altfel de arme de vânătoare care funcţionează pe principiul P.S.L.,...uite piesa nu e piesa!. Să auzim de bine! şi de ce nu şi alte păreri, doar aşa ne putem corecta anumite percepte pe care poate nu l-am primit aşa cum trebuia.