Jump to content

Inasprirea sau relaxarea regimului armelor de foc

105 replies to this topic

#1 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 03 February 2010 - 02:17 PM

Probabil toti stiti ca regimul armelor din Romania este restrictiv.

Conform Art. 14 alin.2 din Legea 295/2004, armele letale de aparare si paza pot fi procurate numai de catre:

[indent]
  • - demnitarii, magistratii, diplomatii, militarii si politistii, pe perioada cat sunt in activitate si dupa pensionare, trecerea in rezerva sau retragere, dupa caz, cu exceptia situatiei in care acestia si-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;
  • - persoanele prevazute de lege, care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii publice, pe perioada in care au aceasta calitate, cu exceptia personalului de paza din cadrul societatilor specializate de paza;
[/indent]

Avand in vedere ca in ultima perioada infractiunile cu violenta implica din ce in ce mai mult folosirea armelor de foc, considerati ca se impune inasprirea sau relaxarea regimului armelor de foc?

#2 luky

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 57 posts

Posted 07 February 2010 - 01:54 PM

Intotdeauna am fost un sustinator al controlului cat mai strict al armelor in cadrul societatii.Este simplu si logic, cu cat sunt mai putine arme cu atat sunt mai putine incidente.Dupa parerea mea ar trebui sa detina arme de foc numai persoane care au o pregatire temeinica in legatura cu acestea. In ultimul timp am observat ca aproape orice "patronache" cu doua clase si cu un psihic controversat poate obtine permis de port arma. Si astfel cand ti-e lumea mai draga o pune de un western pe strada sau intr-un local de alimentatie publica.

#3 Daniel

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 224 posts

Posted 10 February 2010 - 12:23 PM

Avind in vedere cazurile tot mai dese de folosire ilegala a armelor de foc , eu sunt pentru inasprirea regimului armelor de foc . Acestea sa ramina in dotarea celor care trebuie sa la poarte conform legii si profesiei detinute si nu trebuie sa mai fie acordate permise la te miri cine . Altfel in scurt timp se va ajunge ca in alte state sa iesi pe strada sau intr-un magazin si sa te pomenesti impuscat atit tu cit si toata familia, asa din placere sau pentru ca unul crede ca esti milionar , iar tu nu ai bani decit la nivelul de jos al portmoneului . Sunt multi care au la ei actualmente asa jucarii periculoase si se plimba pe strazile oraselor . :angry:

#4 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 02 March 2010 - 11:59 AM

Parerea mea e ca problemele apar de la cei care detin arme ilegal.
Din cate stiu, Politia a propus modificarea legislatiei privind folosirea armelor de autoaparare.
Acum folosirea unor arme neletale in alt scop decat autoapararea se pedepseste cu amenda, iar propunerea de modificare a legislatiei priveste pe cei care folosesc armele neletale in alt scop decat autoapararea sa fie pedepsiti cu inchisoare intre sase luni si trei ani.

#5 gaby

Banned

• Banned
  • 95 posts
  • LocationTIMISOARA

Posted 04 March 2010 - 07:44 PM

Se pare ca cei care detin arme ilegale sunt din ce in ce mai multi si acest lucru ma face sa nu ma mai simt "in siguranta"in tara in care traiesc si cred k nu doar pe mine ci pe altii mii.sute de oameni.Datorita regimului armelor de foc pe care il avem si cred eu ca va fi din ce in ce mai relax vom ajunge ca 1 persoana din 10 sa detina astfel de arme.........si atunci vom fi in VESTUL SALBATIC :lol: nu va mai fi nevoie de noi politistii fiecare isi va face propria lege......

Edited by gaby, 04 March 2010 - 07:45 PM.

#6 copjob

Forumist

• Banned
  • 110 posts

Posted 10 March 2010 - 10:43 PM

View PostMarius, on 03 February 2010 - 02:17 PM, said:

Avand in vedere ca in ultima perioada infractiunile cu violenta implica din ce in ce mai mult folosirea armelor de foc, considerati ca se impune inasprirea sau relaxarea regimului armelor de foc?

Încă nu am ajuns într-un stadiu în care forţele de ordine să nu poată stăpâni fenomenul infracţional, dar vreau să amintesc cum în anii trecuţi, Moldova a scăpat de fenomenul rakeţilor... şi anume a legalizat portul armelor letale, concomitent cu relaxarea legislaţiei... :naughty:

#7 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 10 March 2010 - 10:50 PM

Ce exemplu elocvent :ner: Cred ca va este foarte dor de C.C.C.P.

#8 copjob

Forumist

• Banned
  • 110 posts

Posted 10 March 2010 - 10:54 PM

În CCCP portul armelor era permis în mod identic cu cel din România de azi! :naughty:
Şi, ca să fiu sincer, da! Îmi este dor!
Şi mâine aş merge iar.... între oricare capitală occidentală şi Moscova, de la distanţă prefer Moscova!
Iar între orice metropolă occidentală şi Sank Peterburg, evident că îl prefer pe acesta!

Şi vorbesc din proprie experienţă! :emo-yessir:

Edited by copjob, 10 March 2010 - 10:56 PM.

#9 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 10 March 2010 - 10:54 PM

Stiti vorba aia: "Frica pazeste via"?
Din moment ce infractorului oricum nu-i pasa de lege si isi procura arma ilegal, ce e asa absurd ca omul de rand, cinstit si onest, sa aiba posibilitatea sa-si procure o arma legal, cu care sa se poata apara si sa-si apere proprietatea?

#10 copjob

Forumist

• Banned
  • 110 posts

Posted 10 March 2010 - 11:00 PM

Dar dacă infractorul va şti că oricând el va scoate arma pe care va avea de gând să o folosească ilegal (şi pe deasupra o mai şi deţine aiurea) oricare dintre persoanele prezente, poate să scoată şi el arma şi să îl poată pune în dificultate, eu cred că se va gândi de două ori la a o comite.... logică pe care au mizat şi autorităţile din Moldova... :naughty:

#11 ayrton

Forumist

• Banned
  • 51 posts
  • Locationploiesti

Posted 14 March 2010 - 10:46 AM

cred ca ar trebui inasaprit regimul armelor de foc,poate din 2 motive ..1.pentru ca ritmul nostru de viata ,stresul,nevoile cotidiene,etc duc cu usurinta la stari confictuale ce pot fi transate fara prea mult discernamant cu o arma la indemana si 2.oricate reguli s-ar impune detinatorilor legali de arme de foc,manevrarea lor la serviciu,in poligon,acasa,etc duce uneori la accidente regretabile ,vedem si auzim frecvent..in concluzie mai putine arme mai putine vieti puse in periciol !!

#12 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 14 March 2010 - 02:24 PM

De acord domnule ayrton.

#13 aromas

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 108 posts

Posted 17 March 2010 - 09:45 PM

inasprirea legii priveste doar detinatorii legali de arme si nu si pe cei ilegali.
totusi degeaba ne cumparam arme de foc deoarece avem foarte putine poligoane autorizate, deoarece cred ca antrenamentul la rece nu egaleaza tragerea propriu-zisa

Edited by aromas, 17 March 2010 - 09:45 PM.

#14 Florio

Junior

• Banned
  • 35 posts
  • LocationCernavoda

Posted 20 March 2010 - 09:48 PM

Nu cunosc legea in legatura cu detinerea armelor.

Frica pazeste vila :D E adevarat dar unui politist banuiesc ca i se verifica profilul psihologic la 6 luni.
Unui civil indiferent ce magnat ar fi el sau om simplu care "are el placerea asta" ar trebui verificat serios de 3 ori mai mult si sa nu fie doar o stampila pe hartie.
Politistul raspunde pt. fiecare cartus tras.
Civilul raspunde cand e prea tarziu.

#15 Elvis

Senior

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,170 posts
  • LocationCRAIOVA

Posted 21 March 2010 - 10:52 AM

Da domnule Florio ,arma greseste decat o singura data.

#16 Marius

poliția română

• +Members
  • PipPipPipPipPip
  • 4,172 posts

Posted 21 March 2010 - 12:24 PM

Voua vi se pare corect ca un demnitar sau un diplomat sa aiba dreptul de a procura o arma letala pentru aparare, iar un cetatean simplu, cinstit si onest nu. :huh:
De ce trebuie etichetati cetatenii simpli din aceasta tara ca posibili infractori? Chiar crede-ti ca in tara asta nu exista oameni cinstiti si de buna credinta?
Eu cred ca sunt destui oameni cu principii morale sanatioase si mult mai cinstiti decat o mare parte dintre demnitari si diplomati, iar astfel de oameni au acest drept ingradit.

#17 Florio

Junior

• Banned
  • 35 posts
  • LocationCernavoda

Posted 21 March 2010 - 01:16 PM

Nici gand sa lezez dreptul cetateanului d.l MariusPosted Image
La cate prostii fac parlamentarii si diplomatii,,,, poate ar avea o justificare.Posted Image .

Legea aia de care vorbiti dvs. impune si un pret scazut de cumparare a armelor?? sa si le poate permita oricine???? sau va face parte din dotarea copiilor de bani gata ale diferitilor baroni locali care merg cu 120km/h noaptea prin orase???

Nu vad unde se interzice acest drept,,, am scris ca trebuie testat psihologic,,, si asta si datorita celor scrise de dl. Ayrton care are experienta turelor de noapte si care a scris, citez;

..1.pentru ca ritmul nostru de viata ,stresul,nevoile cotidiene,etc duc cu usurinta la stari confictuale ce pot fi transate fara prea mult discernamant cu o arma la indemana.
ceeace pentru mine este = testare psihologica severa.

Stima si respect. Posted Image

#18 Rookie

Loial

• Banned
  • 417 posts

Posted 21 March 2010 - 01:29 PM

Intrebarea lui Marius e destul de clara: crede-ti ca in tara asta nu exista oameni cinstiti si de buna credinta?
Pretul armelor nu are nico legatura cu legea.
Prietene, ai scris mai sus ca nu ai avut nici macar curiozitatea sa citesti aceea lege, te rog lectureaz-o, nu de alta, dar postezi pe lanaga subiect din moment ce nu ai idee despre ce contine. ;)

#19 Florio

Junior

• Banned
  • 35 posts
  • LocationCernavoda

Posted 21 March 2010 - 03:25 PM

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image
Imi cer scuze public d.le Rookie!
Am cautat toata legea si am citit cum bine m-ati sfatuit, si aveti perfecta dreptate.

Avand in vedere ca in ultima perioada infractiunile cu violenta implica din ce in ce mai mult folosirea armelor de foc, considerati ca se impune inasprirea sau relaxarea regimului armelo r si munitiei.

Omul obisnuit care e si cinstit pe deasupra, e bine sa nu aiba arma, asa ca cel care are arma si e om de rand poate fii catalogat infractor si deosebit de ceilalti mult mai usor.
Cei care detin arme cu exceptia cadrelor (care au testare psihologica si lectii de tact-politienesc), sa fie verificati mai atent.
Posted Image Posted Image Posted Image
Am gresit si imi cer scuze!!

#20 aromas

Forumist

• +Members
  • PipPip
  • 108 posts

Posted 10 April 2010 - 06:23 AM

Studiind legislaţia altor state am găsit două prevederi interesante care ar putea fi introduse şi la noi:
1. unele state sud americane interzic deţinerea de către civili a pistoalelor de calibru considerat militar- de la 9 mm Parabellum în sus
2. în statul Texas prin construcţie capacitatea încărcătorului pistolului trebuie limitat la un număr de maximum 10 cartuşe.
S-ar putea introduce şi la noi astfel de limitări, mai ales că marii fabricanţi de arme s-au conformat . Vezi http://www.pistoaleg...-.380-auto.html

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users