Permis auto
Posted 29 August 2010 - 01:43 PM
Am si eu o intrebare la dvs mi s-a retinut permisul de conducere fiind testat cu alcooltestul a iesit 0.32 dar nu aveam actele la mine. Mi s-a intocmit PV in care aveam o amenda de 540 ron (240 in 48 h ) si permisul suspendat pe 90 zile. Am refuzat sa semnez acel PV si as dori sa stiu ce urmeaza acum?! Imi vine prin posta acel PV presupun prin care ma invita sa le duc permisul dar ce se intampla daca nu duc permisul?! Asta ar fi prima intrebare apoi ce se intampla daca nu iau la cunostinta acel PV care vine prin posta, sa zicem ca eu plec din tara sau plec in concediu ?! Imi pot anula permisul daca eu nu il duc?! Sau voi avea permisul suspendat indiferent daca eu, fizic, il am timp de 30 zile
Multumesc frumos
Posted 29 August 2010 - 01:54 PM
Faptul că refuzi să-l predai, o să te pricopsești cu încă 30 de zile în plus la perioada cât nu ai dreptul să conduci.
Aducerea la cunoștință nu depinde de semnătura ta. Dacă nu ești de găsit pe la domiciliu ori dacă refuzi să semnezi, legea prevede ca fiind îndeplinită procedura prin care ți-a fost adus la cunoștință, prin simpla afișare pe ușa imobilului unde locuiești.
Posted 29 August 2010 - 02:07 PM
1 . daca mie mi se fura actele acum imi vine chestia aia sa predau permisul ma duc la ei si declar permisul pierdut ce se intampla imi mai dai inca 1 luna?! sau nu dar imi anuleaza acel permis si ma pune sa fac altul nou adica acel permis in baza de date acea serie nu va mai exista?!
2. daca nu predau permisul inteleg va sta 4 luni dupa care eu am dreptul sa conduc din nou nu? acum intrebarea vine daca in aceste 4 luni ma opreste un agent si imi cere actele eu dau permisul si ok ma lasa sa plec, control de rutina sa zicem, se intampla ceva?! sau problema apare in momentul in care comit o sanctiune iau puncte si se constata ca eu am permisul suspendat ? pentru ca de multe ori ti se cere permisul dar nu se si verifica daca e valabil ok? deci daca mergi regulamentar nu e nici o problema ma gandesc ca problema apare in momentul unei contraventii
Multumesc frumos si poate ma poti lamuri si la aceste situatii numai bine
Posted 29 August 2010 - 02:45 PM
Nu mai căuta modalități prin care să ocolești și să eviți regulile și legea. Încearcă să privești lucrurile din alt mod, e greșit modul în care vezi acum lucrurile și cu timpul, vei vedea că cel mai păgubos este tot pentru tine acest lucru.
Trebuie să respecți legea și să conduci regulamentar din convingere și să nu percepi respectarea regulilor ca pe un favor pe care îl faci polițistului, poliției, statului, sistemului sau comunității din care faci parte. O faci pentru tine, pentru siguranța ta și pentru familia ta
E mică probabilitatea ca în patru luni de zile să nu ai vreun eveniment (să greșești în trafic, să te oprească, să ai vreo altercație sau tamponare, etc - posibilități sunt infinite), mai ales că din câte se vede, tu ești un „client fidel” al celor de la rutieră.
Încearcă să-ți canalizezi energia și interesul pentru a-ți schimba stilul de conducere și vei avea mult mai multe beneficii pe viitor, nu căuta modalități prin care să ocolești legea.
Posted 29 August 2010 - 03:10 PM
Posted 29 August 2010 - 03:16 PM
Doar nu te astepti ca pe forumul politistilor sa fie acceptate/incurajate discutiile ori sfaturile privind orice tip de activitate ilegala sau imorala. Pe acest forum se promoveaza respectarea prevederilor legale.
Fapta de a declara documentul pierdut sau furat, fara ca asta sa fie realitatea, constituie fapta penala. Nu e bine sa complici si mai mult lucrurile.
Posted 29 August 2010 - 03:36 PM
Posted 29 August 2010 - 03:46 PM
Posted 29 August 2010 - 06:15 PM
Posted 29 August 2010 - 06:22 PM
- a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulatie ;
- a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
- nu a mai beneficiat de o astfel de masura in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare;
- in ultimii 3 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
Cererea sa va fi inregistrata la unitatea de politie din care face parte agentul constatator, avand anexate urmatoarele documente :
- o copie a procesului verbal de constatare a contraventiei;
- o copie a dovezii inlocuitoare a permisului de conducere;
- o copie dupa chitanta de achitare a amenzii;
- o copie a BI/CI.
Conducatorii de autovehicul nu pot beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:
- perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
- a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
- a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
- sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune
Posted 29 August 2010 - 07:20 PM
Bongiovi, on 29 August 2010 - 03:10 PM, said:
Nu am spus-o cu răutate, e pur și simplu doar o concluzie a mea, din ceea ce ne-ai povestit tu aici.
Conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice este o abatere „mai specială” (spune mai multe despre cel ce o comite). Această faptă nu e comparabilă cu celelalte cazuri în care se reține permisul de conducere. Și știi de ce? Pentru că această faptă nu poate fi săvârșită din culpă (adică fără intenție), pentru că cel care a băut ceva, știe foarte bine că nu trebuie să mai conducă ... dar totuși o face, se urcă la volan și pleacă cu mașina. Ceea ce este incomparabil de exemplu cu o situație în care nu acorzi prioritate unor pietoni datorită neatenției, pentru că în acest caz există și o posibilitate ca cel ce greșește să o facă datorită unui concurs de împrejurări ce nu țin cu nimic de voința sa. Pe când la alcool, situația e alta, totul acolo ține de conștiința celui în cauză. Înțelegi care e diferența între cele două situații?
De aceea ce ai pățit tu, nu se poate încadra la categoria unei întâmplări, a unui accident.
Din experiența mea îți pot spune cu siguranță că nu este prima dată când te-ai urcat la volan după ce ai gustat ceva, numai că acum s-a adeverit zicala cu ulciorul și fântâna. Iar ceea ce îmi întărește convingerea mea este și faptul că în loc că conștientizezi că ai greșit și să accepți/suporți cu demnitate consecințele faptelor tale, ție ți-a trecut prin cap, ba chiar ai și căutat informații despre cum ai putea fenta sistemul, astfel încât să ocolești prevederile legale, de asemenea faptul că nu ai semnat procesul verbal spune multe despre comportamentul tău în momentul opririi de către polițist și despre mentalitatea ta în general (tu privești polițistul ca pe un adversar, iar încălcarea regulilor o vezi ca pe ceva firesc). Probabil așa ai ajuns și aici pe acest forum căutând pe internet.
De aceea eu cred că nu ești la primul și probabil nici la ultimul contact cu colegii mei de la rutieră, dar repet, nu o spun cu răutate sau pentru a te ofensa. Mi-aș dori să mă înșel în privința ta.
Bongiovi, on 29 August 2010 - 03:10 PM, said:
Nu poți cere polițistului sau oricui altcuiva să aibă grijă de permisul tău, dacă tu nu o faci. Tu ar trebui să fii primul care conștientizează valoarea permisului tău și să acționezi în consecință. Nu aștepta ca alții să o facă în locul tău.
Posted 30 August 2010 - 09:47 AM
Daca vei conduce in perioada suspendarii comiti o infractiune conform art.86 alin.2 din OUG.195/2002-Republicat,permisul iti va fi anulat si te vei alege si cu dosar penal !
Posted 30 August 2010 - 01:37 PM
Posted 30 August 2010 - 02:08 PM
Asa ca multa bafta draga pietonule, asta daca nu vrei sa ai dosar penal, daca vei conduce, oricum in baza de date in momentul asta ai dreptul de a conduce suspendat nu cartonul.
Obligatia politistului este sa verifice permisul de conducere a fiecarui conducator auto, scrie in OUG195/2002.
Posted 30 August 2010 - 05:30 PM
Posted 30 August 2010 - 05:38 PM
Posted 30 August 2010 - 05:51 PM
TOPIC INCHIS
Edited by Bongiovi, 30 August 2010 - 05:57 PM.
Posted 30 August 2010 - 05:57 PM
si fraieri sunt cei care dau spaga, in primul rand si apoi si cei care iau; mi-asi fi dorit sa ma intalnesc cu tine si sa-mi oferi spaga....
acum serios vorbind ai intrat in categoria: betivanilor; asta e...las-o asa cum a cazut!
bafta!
uitasem: de la 0,40 pe alcooltest ti se i-au probe de sange....
Edited by eti79ety, 30 August 2010 - 05:59 PM.
Posted 30 August 2010 - 06:11 PM
Bongiovi, on 30 August 2010 - 05:51 PM, said:
TOPIC INCHIS
Aoleu ce figurant este domnul "contribuabil"...0.32? Nene...esti nebun la cap? mai aveai nitel si o dadeai in dosar penal...poate era mai bine. De ce cauti sa dai vina pe altii pentru prostiile tale? Daca in lege scrie ca nu ai ce cauta la volan baut, apoi nu ai ce cauta la volan baut. Legat de legea din alte state...ia da-mi un exemplu unde 0.32 este alcoolemie "legala"... Sau, daca tot faci comparatie cu jurisprudenta internationala, stii ca in Afganistan inca se aplica legea talionului? Daca vrei sa se aplice si la noi norme internationale, gandeste-te ca poate nu te-ar avantaja deloc. In America, pentru alcoolemia asta, petreceai o zi doua dupa gratii si plateai ditai cautiunea. Lasa ciocul mic ca din astia ca tine mananc zilnic.
Cu stima,
Politistul rau.
Posted 31 August 2010 - 09:11 AM
Edited by Rusy, 31 August 2010 - 09:13 AM.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users