Jump to content
POLITISTI.ro

Au fost interzise mutarile, transferurile si incadrarile din alte structuri in Politia Romana

Postare recomandată

Publicat

Ce pot afirma sigur este faptul ca fără aprobarea raportului de mutare, la nivel de secretar de stat, nu se face nici o mutare a cadrelor din cadrul ministerului, nici cel puţin în cadrul unui Inspectorat judeţean pe altă funcţie. Din nici un motiv.Si asta până la noi ordine ;)

Publicat

Inspectorul General al Politiei Romane a emis Dispozitia Nr. 42793 din 05.08.2010 prin care se sisteaza absolut toate mutarile, transferurile si incadrarile din alte structuri in cadrul Politiei Romane, incepand cu data de 05.08.2010.

Cu aceeasi data au fost sistate si mutarile intre ordonatorii tertiari de credite aflati in subordinea Inspectoratului General al Politiei Romane.

Aceasta masura este motivata de procesul de reforma institutionala ce urmaza sa aiba loc la nivelul tuturor unitatilor Ministerului Administratiei si Internelor si pt. protectia personalului propriu.

desemenea este interzisa mutarea pol.de la OP la alte servicii...

cu alte cuvinte, esti in OP pe viata...

Publicat

desemenea este interzisa mutarea pol.de la OP la alte servicii...

cu alte cuvinte, esti in OP pe viata...

Legati de glie ca iobagi.........

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat
Pai au fost sistate doar mutarile intre ordonatorii tertiari de credite aflati in subordinea Inspectoratului General al Politiei Romane.

Asta inseamna ca mutarile in cadul aceluiasi IPJ, ori in cazul tau mutarile in cadrul DGPMB, nu sunt interzise. Nu mai sunt permise mutarile de la alte structuri (Frontiera, Jandarmerie, Pompieri etc.) catre IGPR si mutarile de la un judet la altul, ori in sau din cadul DGPMB.

Aici ai gresit :

intre ordonatorii tertiari - Asta inseamna numai intre unitatile subordonate IGPR (ordonator secundar) - IPJ + DGPMB (ordonator tertiar)

Nu are legatura cu mutarea de la IGPR la Frontiera etc. Astia sunt odonatori secundari.

Nu poate un ordin al sefului IGPR sa se aplice Politiei de Frontiera sau Jandarmeriei.

• Moderator
Publicat

Vezi in primul post:

Inspectorul General al Politiei Romane a emis Dispozitia Nr. 42793 din 05.08.2010 prin care se sisteaza absolut toate mutarile, transferurile si incadrarile din alte structuri in cadrul Politiei Romane, incepand cu data de 05.08.2010.

Cu aceeasi data au fost sistate si mutarile intre ordonatorii tertiari de credite aflati in subordinea Inspectoratului General al Politiei Romane.

Aceasta masura este motivata de procesul de reforma institutionala ce urmaza sa aiba loc la nivelul tuturor unitatilor Ministerului Administratiei si Internelor si pt. protectia personalului propriu.

Cat despre afirmatia asta:

Nu poate un ordin al sefului IGPR sa se aplice Politiei de Frontiera sau Jandarmeriei.

Nu ai dreptate, cei din Politia de Frontiera si Jandarmerie se pot muta oriunde doresc, mai putin in cadrul IGPR-ului.

Pentru a se muta in cadrul Politiei Romane este necesar acordul sefului IGPR, care a decis ca nu il mai acorda.

Citeste mai atent inainte de a face astfel de afirmatii.

Publicat

si totusi ?! cand se abroga dispozitia asta ? vreau sa ma mut si eu in judetul de domiciliu ca sa ma pot casatori cu prietena mea! :(

Publicat

deci sa inteleg ca daca la terminarea scolii sunt repartizat in alt judet decat cel de provenienta va trebui sa stau acolo pana la noi ordine fara sa pot sa ma transfer dupa perioada de tutela ?

• Moderator
Publicat

Cel mai indicat e să înveți și să obții o medie care să-ți permită să ajungi direct la tine acasă.

• 1 lună mai târziu...
  • Membru
Publicat

Încă a rămas în vigoare dispoziţia asta care sistează mutările dintr-un IPJ în altul?

• Membru
Publicat

Eu am vaga impresie ca ar merge o mica actiune in instanta, in special pentru cei casatoriti si care lucreaza in alt judet decat sotia/sotul...se pot invoca prevederile Codului Familiei unde scrie ca o familie nu poate fi despartita sub nicio forma sau ceva de genul. Nu mai retin exact, a trecut ceva vreme de cand am studiat dreptul civil.

Publicat (modificat)

Chiar nu mai stiu.

Daca da, in contractul ala este stipulat ca vei merge unde are ministerul nevoie, pentru ca din cauza asta baga niste bani in instruirea ta.

Treburile cu logodnica, continuarea studiilor etc nu prea tin pe la IGPR.

Cea mai buna metoda este sa inveti in scoala ,sa ai medie mare ,sa poti prinde judetul pe care il doresti.

Daca prin scoala prinzi fluturi si te gandesti la nemurirea sufletului pe principiul ,,dormi in pace scoala politist te face" risti sa ajungi in judetul Iasi.

Zic si eu, nu trebuie sa si am dreptate. :emo-yessir:

Modificat de Elvis
Publicat

Sau sa iti mai faci o logodnica in localitatea in care ai sa fii ¨aruncat¨... :clip:

Doua batai strica, dar doua logodnice..... nu.

• Membru
Publicat

Se mai semneaza contractele cu ministerul cand intri in scoala de politie, Kmcoio?

Da, se semnează şi se stipulează că pe o perioadă de 10 ani după ce termini eşti obligat să lucrezi, iar în cazul în care renunţi sau încetezi raporturile de serviciu din motive imputabile respectivului. plăteşti costurile aferente şcolarizării. Bineînţeles, cu cât ai lucrat mai mult, cu atât şi-au recuperat ei mai mult investiţia şi, implicit, cu atât are de plătit mai puţin respectivul.

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
Publicat

Imi aduc aminte ca am citit undeva intr-o lege sau HG despre mutari si undeva scrie ca institutia trebuie sa faca tot posibilul sa te mute cu familia sau sa aduca familia la tine. Pt. asta trebuie sa fii casatorit.. Nu stiu exact...cauta in statutul politistului sau in legea chiriilor...nu-i stiu numarul. E o lege si pe langa lege mai exista si o HG.

Publicat

Este un ordin al MI, ca acolo unde este posibil politistii sa fie transferati in localitatile de domiciliu.

Dar nu pentru ca vezi Doamne s-ar gandi la familiile politistilor, ci pentru a mai putea taia din chirii.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna, sunt membru nou dar am nevoie de sfaturile voastre pentru ca vad ca detineti mult mai multe informatii decat mine. Sunt si eu un "caz social" frontierist si vreau sa ma transfer intr-un alt judet pentru a locui cu sotia mea. Ma omoara transferu asta de un an, acum am tot asteptat sa treaca restructurarile dar in ritmul pe care il au cred ca ies la pensie...

Eu va rog sa imi spuneti care e pana la urma aplicabilitatea legii?! Se aplica si Politiei de Frontiera? eu am citit atent postarile voastre dar nu m-am lamurit:

1. sunt interzise transferurile in cadru Pol. Frontiera?Daca sunt interzise atunci e punct pana la noua lege, daca nu sunt interzise at trebuie ca in locul unde vreau sa ma transfer sa fie un loc vacant?pentru ca acum nu exista asa ceva deci ar trebui sa ma ia peste numarul de angajati actuali...

2. sunt interzise transferurile de la frontiera in politie, iar daca se aproba asa ceva poate fi doar o decizie a secretarului de stat?!

Sper sa puteti sa imi dati niste raspunsuri...

• Moderator
Publicat

1. Nu stiu daca sunt interzise transferurile in cadrul Politiei de Frontiere, dar normal si logic ar fi sa nu existe nicio restrictie (la intrebarea asta cu siguranta iti vor raspunde colegii de la frontiera care sant mai informati decat mine).

2. Am vazut si am citit cu ochii mei dispozitia IGPR prin care au fost sistate absolut toate mutarile, transferurile si incadrarile din alte structuri in cadrul Politiei Romane, iar alta dispozite care sa o abroge nu a aparut.

Publicat (modificat)

multumesc pentru lamuriri. Nu imi dau seama de unde sa iau informatii specifice frontierei :) pentru ca nu e nimeni interesat sa le ofere....

Din frontiera s-au transferat doi colegi de ai mei tot in frontiera dar alt judet, cu data de 1decembrie, deci teoretic ar cam trebui sa se poata...

eu retin ca s-a adaugat ceva legii acesteia in luna decembrie care a extins interdictia de transfer si la noi... dar stiu asta doar din zvonuri...

Legea despre care s-a discutat pe forum e intr-adevar asa... am primit si eu informarea oficiala.

Modificat de oracle
Publicat

Stimate Oracle, vreau sa te anunt ca si la noi in frontiera ca de altfel in tot MI sau sistat transferurile !

Publicat (modificat)

Mutarile din alte structuri in politie s-au interzis prin legea data de IGPR 50215/08.12.2010 dar asta nu spune nimic de alte structuri... exista o baza legala pentru decizia de sistare a transferurilor la noi sau e o decizie interna pana la terminarea "reformei'?

vreau sa stiu ce trebuie sa astept, abrogarea unei legi sau schimbarea unor decizii.. pt ca e o diferenta......

Modificat de oracle
Publicat

Deocamdata s-au sistat toate transferurile! Chiar si in cadrul aceluiasi inspectorat. Asta pana cand termina ei de dat oamenii afara! Pe urma om mai vedea!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.