Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

  • Moderator

Avand in vedere ca o mare parte dintre politisti poseda arme de foc personale, am zis sa discutam in acest topic despre locurile unde putem merge sa tragem cu arma, sa schimbam impresii si sa ne spunem parerile despre poligoanele de tir vizitate, sa postam aici diferite experiente sau neplaceri intalnite in poligoane. Iar ca sa nu exista interpretarii ca facem reclama anumitor poligoane, va rog sa nu postati niciun fel de link catre alt site, scrieti in acest topic tot ce aveti de spus.

Desi am arma de un an, nu am reusit sa ajung decat in doua poligoane de tragere. In ambele am fost de mai multe ori si mi-am format deja o parere.

Primul poligon despre care o sa povestesc este poligonul celor de la UTI, situat in Bucuresti, chiar in cladirea UTI de pe Sos. Oltenitei, la subsol. Poligonul este amenajat frumos, foarte curat si cu o fonoizolatie / antifonare de exceptie. Nu poti rezista in poligon fara casti de protectie.
La acest capitol, al dotarilor, un lucru pozitiv este ca absolut toate castile de protectie folosite in poligon sunt active, ce dispun de un sistem de amplificare a vocii si protectie pt. zgomote puternice care depasesc 80dB (nu sunt sigur daca asta e limita, nu am retinut exact valoarea).

Poligonul dispune doar de trei linii de tragere, cu tinte comandate electric si nu exista posibilitatea unor trageri dinamice. Iluminarea e buna, dar in ansamblu poligonul este foarte mic si inghesuit.
Preturile sunt destul de mari, respectiv 100 lei / ora, dar poti inchiria si doar o jumatate de ora cu 50 lei. Munitia cumparata de la ei are pret dublu fata de cea din magazin (ma refer la 9x19 parabellum).

Al doilea poligon la care am ajuns este cel dela Joita, poligonul "Anatolie Salceanu", aflat la aprox 15 km langa Bucuresti. Un poligon mare in care se pot efectua si trageri cu arme lungi. Nu o sa vorbesc decat despre poligonul pt arme de foc scurte.
Poligonul dispune de un numar mare de tinte, cu posibilitatea efectuarii si de trageri dinamice, la tinte mobile, cat si pt precizie. Un minus fata de cel de la UTI sunt castile de protectie fonica care sunt de duzina, probabil cele mai ieftine posibil si preturile practicate, care sunt dintre cele mai scumpe din bansa, chiar exagerate.

La capitolul preturi un dezavantaj important este ca aici nu poti inchiria linia mai putin de o ora si nu poti cumpara munitie decat impreuna cu inchirierea unei arme.
Exista si preturi mai mici, reduse cu 50% pentru membrii clubului de tir sportiv ce administreaza poligonul, dar din informatiile obtinute cotizatia anuala depaseste 100 euro, ceea ce mi se pare prea scump pentru posibilitatile noastre.

In plus, un alt minus este patronul poligonului, un personaj plin de ifose ce are impresia ca e buricul pamantului. NU recomand.

  • Apreciez 2
Link către comentariu

Salutare!

In Bucuresti macar ai de unde alege,in Constanta nu sunt poligoane private.

Din acest motiv m-am inscris in IPSC,cei de acolo spun ca vor dota cu poligoane(mobile la inceput) fiecare filiala.

Problema ar fi ca validarea filialelor este contitionata de atingerea unui numar de membri.

Tirul dinamic este la inceput in tara noastra dar sa speram ca va prinde.

  • Apreciez 1
  • Displace 1
Link către comentariu
  • Moderator

Referitor la poligonul "Anatolie Salceanu", de la Joița aș vrea să menționez că mi s-a părut cam greu de găsit pentru cel care se duce pentru prima oară acolo, dacă nu e însoțit de cineva ce a mai fost. E puțin ca îmbârligat traseul și îl poți foarte ușor rata și să treci de el.

Link către comentariu

Bună!

În Timişoara se poate merge în poligonul Mag Tehnica. Preţurile sunt acceptabile- 50 lei închiriere pentru o ora linia de tragere sau 30 lei jumătate de oră. Poligonul indoor are trei linii de tragere cu ţinte acţionate electric, Căştile de protecţie sunt de tip pasiv.

Un mic dezavantaj îl reprezintă locaţia , respectiv poligonul este amplasat într-o hală a unei foste întreprinderi ,greu de găsit fără un ghid, dar se compensează prin faptul că băieţii de acolo sunt OK .

  • Apreciez 1
  • Displace 1
Link către comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutare !

La Oradea este un Poligon de tragere super OK, un personal foarte bine pregatit, preturile sunt foarte bune , 30 lei /jumate de ora inchiariat arma, linia, tinta si 2 ron fiecare cartus.....locatia e usor de gasit, ventilatie foarte buna, tinte actionate electric, trei linii de tragere....meritaaaaaa...... :mellow::P

  • Apreciez 1
Link către comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Membru activ

Are cineva cunostinte despre poligoane private de tir ce inchiriaza si arme+munitie, nu doar linii de tragere, in apropiere de Tg-Jiu? Singurele pe care le-am identificat ca fiind "aproape" sunt Bucuresti si Timisoara din ce am citit mai sus. Eventuale si niste date de contact sau link pt site.

Multam.

Link către comentariu
  • Moderator

Ben, din ce am auzit exista si in Tg. Jiu un poligon privat, care apartine fostului sef de la SIR (cel care a fost propus pt functia de prefect, nu stiu daca a si fost numit).

Nu am ajuns acolo, ce am afirmat mai sus e doar din auzite.

Link către comentariu
  • Membru activ

Ben, din ce am auzit exista si in Tg. Jiu un poligon privat, care apartine fostului sef de la SIR (cel care a fost propus pt functia de prefect, nu stiu daca a si fost numit).

Nu am ajuns acolo, ce am afirmat mai sus e doar din auzite.

Mersi pt info. M-am interesat la colegii mei de asa ceva, dar nu aveau cunostinte, ce-i drept nici nu prea-i interesa subiectul. Cel mai probabil o sa vb cu cineva de pe la Arme sau de pe la SIR.

Link către comentariu

am vazut ca ati spus ceva de Joita. O rugaminte ( total offtopic ) Cum se poate ajunge de la Spitalul militar ..sau de la gara de Nord pana la poligon la Joita ? este vreun mijloc de transport in comun ? multumesc anticipat>

am nevoie pentru saptamana viitoare, trebuie sa ajung pana acolo si nu le am cu Bucurestiul..

Link către comentariu
  • Moderator

E foarte simplu de la Gara de Nord. Mergi pe Calea Grivitei pana la Podul Constanta si faci stanga spre Chitila (nu mergi inainte spre Bucurestii Noi), iar de acolo mergi tot inainte pe Soseaua Chitila si urmaresti indicatoarele. Trebuie sa faci stanga imediat dupa coborarea unui pod in Pardurea Raioasa.
Daca imi permitea situatia financiara mergeam si eu. :)

  • Apreciez 1
Link către comentariu

stai stai ca eu nu vin cu masina :D daca era cu auto personal ..atunci aveam GPS-ul. am intrebat in speranta ca exista vreun mijloc de transport in comun.

Oricum, multumesc..am notat si ce ai zis mai sus

Link către comentariu

Cum se poate ajunge de la Spitalul militar ..sau de la gara de Nord pana la poligon la Joita ? este vreun mijloc de transport in comun ?

 

Nu exista mijloc de transport in comun. Nu este foarte dificil de ajuns cu nici cu masina, dar daca nu ai mai fost pina acum, recomand sa ai un ghid. GPS-ul s-ar utea sa nu te ajute. 

Succes.

Link către comentariu

am fost de 2 ori deja si va pot spune traseul:

De la gara de nord luati 62 pana la autogara militari si de acolo autobuzul bucuresti - cosoba .... circula din ora in ora in timpul saptamanii si in weekend plecarile din bucuresti sunt din 2 in 2 h ..respectiv in orele pare. Coborati in Joita, va lasa autobuzul la intersectia cu str. Scolii. Mergeti cca 400m trecepti primul pod apoi peste alte 200-300 m ajungeti la un pod dezafectat unde faceti stanga in camp. Deja ar trebui sa vedeti poligonul amenajat.

Link către comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am remarcat că ați vorbit aici despre Poligonul de tragere UTI și vreau să povestesc și eu experiența personala în legătură cu acest poligon. Deși am sunat de foarte multe ori la cele două numere afișate pe site-ul lor, am trimis și câteva mail-uri la adresa de contact, nu am reușit vreodată să vorbesc cu cineva ori să primesc vreun raspuns prin corespondență.

Nu intenționam decât să merg la poligon și să trag cu armele disponibile pentru închiriat, dar am rămas cu un gist amar fața de acestă lipsă de interes si ignoranță a reprezentanților acestui loc de agrement.

Vă recomand să optați pentru acest poligon doar dacă nu puteți merge în altă parte.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.