Jump to content
POLITISTI.ro

Catalin

Postare recomandată

  • Moderator

Compania Peak Gain Systems a dezvoltat şi a lansat un sistem radar denumit "Cordon", capabil să monitorizeze simultan viteza de deplasare a tuturor vehiculelor ce circulă pe secorul de drum, indiferent de sensul de mers şi până la patru benzi de circulaţie.
Noutatea şi particularitatea sistemului RADAR CORDON, este că acesta stabileşte şi monitorizează continuu viteza de deplasare simultan şi pe toată perioada cât vehiculul traversează zona respectivă, spre deosebire de majoritatea aparatelor radar care pe un anumit sector de drum stabilesc şi monitorizează pe rând viteza vehiculelor ce se deplasează prin raza lor.
Cordon are o cameră video cu o înaltă rezoluţie şi un sistem automat de recunoaştere a plăcuţelor de înmatriculare, precum şi un display cu touch-screen pentru efectuarea setărilor.

294244fhj4tu97.png

Aparatul are dimensiuni compacte şi poate fi monat la o înălţime de 5-8 metri pe orice obiect de pe marginea drumului sau poate fi folosit cu ajutorul unui trepied.
Radarul Cordon crează automat şi ataşază pe imagine două layere pe care apar menţionate viteza de deplasare a ţintei şi numărul acesteia de înmatriculare, pe toată durata cât ţinta traversează zona monitorizată, mulţumită imaginilor wide-angle înregistrate de camera video şi a sistemului automat de recunoaştere a plăcuţelor de înmatriculare.

2101648lwakrqf3.png

Datele pot fi salvate automat pe un card de memorie SD, dar pot fi şi transmise în timp real, către un dispecerat prin 3G, WiMAX, Wi-Fi, softul acestuia permiţând criptarea datelor.
De asemenea aparatul dispune şi de un sistem de localizare GPS / GLONASS, astfel încât probelor furnizate de acesta li se poate stabili exact locul în care au fost obţinute.

În acest clip puteţi vedea cum funcţionează radarul Cordon. Pentru vehiculele ce depăşesc limita de viteză culoarea afişată pe layer este de culoare roşie, iar în funcţie de modificarea vitezei de deplasare, acesta îşi schimbă culoarea, devenind verde.

http://www.youtube.com/watch?v=vqVbRghKZKI



sursa: Peak Gain Systems
  • Apreciez 3
Link către comentariu

Cred ca sunt 2 conditii esentiale ca acest tip de radar sa functioneze perfect in Romania:

-Infrastructura rutiera sa permita fluenta traficului la cote demne de U.E astfel incat conducatorul auto dupa ce iese dintr-un ambuteiaj de o ora sau mai mult, sa nu calce pedala de acceleratie pentru recuperarea timpului pierdut.

-Aceste aparate sa fie amplasate "inteligent". Excluzand zonele cu pericol de accidente, cred ca amplasarea nu isi atinge scopul pe toate portiunile de drum in aliniament unde majoritatea sar peste limita admisa. De exemplu de la Sibiu la Brasov intalnim un D.N şuntat tot la 3, 4 km de localitati unde viteza admisa e 50. Imediat ce iese din localitate, soferul roman e cu pedala la podea.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.