Jump to content
POLITISTI.ro

Modalitati de actiune in situatii neobisnuite

Postare recomandată

Publicat

nu stie amanunte e vorba de Lehatus si era in timpul liber la un conflict spontan , a subestimat oponentul care era mai mic de statura si care avea cutit ascuns.

Publicat (modificat)

Lehatus a fost politist si fost campion de box .

pentru arcan = atunci cand organul vamal gaseste ascunse tigari in rezarvor sau in roti crezi ca are nevoie de aprobare procuror?? :rolleyes: , face si control corporal , mai nou se aplica la fiecare auto si persoana stat tert .

Modificat de relu65
  • Membru
Publicat

Parca s-a mai discutat pe acest forum, exista o decizie juridica la nivel international parca, prin care autoturismul nu poate fi considerat domiciliu, drept pentru care poate fi supus controlului fara autorizatie de perchezitie, de catre organele abilitate. Cine stie exact ce si cum, rog sa posteze aici.

Publicat (modificat)

Corect Relu. Corect referitor la organul vamal. Pentru ca un politist sa faca asta, (taierea rezervorului etc) e nevoie de autorizatie de perchezitie.

Si exact cum spune si Kmcoio, la armonizarea legislatiei romana cu cea europeana s-a stipulat expres ca autoturismul nu poate fi considerat ca facand parte din domiciliu, deci nu este nevoie de autorizare judecatoreasca pentru controlul lui.

Modificat de arcan
  • 1 lună mai târziu...
  • Membru
Publicat

speta: azi in jur de 17.00 imi suna telefonul, la celalalt capat era dispecerul de la ipj...112. imi spune sa ma deplasez intr-unul din satele comunei in care imi desfasor activitatea unde un cetatean(pe care il voi numi X ) sesizeaza ca un consatean ( pe care il voi numi Y) i-a gasit bovina pascand pe terenul sau si a luat-o si i-a dus-o in curtea sa, iar acum refuza sa i-o inapoieze. cum nu eram la prima situatie de acest fel, stiam cam ce am de facut ca sa rezolv amiabil problema, insa cand am ajuns(singur, cum de altfel se intervine la evenimente in mediul rural) la fata locului, respectiv acasa la Y am constatat ca acesta era in stare de ebrietate iar din curtea sa facea un scandal monstru. De asemenea, am vazut si bovina cetateanului X ce era legata in curte si de dupa gard Y imi spune ca el nu da declaratie, ci vrea sa-i "vina ancheta de la bacau la fata locului"(cum de altfel cer majoritatea specimenelor ce urmeaza invataturile lui Bachus). boon...si incep sa il iau pe toate partile, c-o fi c-o pati poate il conving sa lase bovina libera din curte insa fara succes, asa ca sun inapoi la dispecerat si comunic exact situatia de fapt (cetatean sub influenta bauturilor alcoolice recalcitrant tine fara drept in curtea sa bovina cetateanului X) si solicit sprijin pentru luarea unor eventuale masuri (macar sa-l duc cateva zile la psihiatrie ca si asa isi dispera toata familia); atunci dispecerul mi-a rostit acel cuvant de care m-am saturat sa-l tot aud de aproape 1 an de cand sunt in acest minister(promotia 2010) si anume.....ati ghicit...ORIENTARE.....in sensul sa mai incerc sa-l conving si daca nu si nu sa apelez la seful de post care sigur trebuie sa fie mai capabil sa gestioneze o astfel de situatie. dupa aceea am audiat pe cetateanul X(un batran) si am plecat acasa. acum e un fel de bomba cu ceas pentru ca X are cativa baieti care oricand pot intra peste X in casa si de aici realizati si voi unde se poate ajunge.

Recunosc ca nu sunt marele cunoscator al procedurilor tactice insa as vrea sa va spuneti parerea despre cum ar fi trebuit sa procedez in aceasta situatie.

Publicat (modificat)

latura subiectivă, latura obiectivă ,FURT...

- o infractiune ( de orice gen ) nu poate fi ” reparată ” prin altă infracțiune !!!

pentru domnul GuessWho ești simpatic , chiar amuzant , ori ești din afara sistemului , ori nu ai ieșit în viața ta din birou ...

eu am afirmat că tragi la propriu de portiere și pulverizezi spray lacrimogen , dar nu am pus ghilimele ... îmi cer scuze că nu am fost înțeles ...

credeam că este evident ... că în astfel de cazuri polițistul este hotărât , determinat , orientat și de bună credință să aplice legea ,procedurile etc ... așa încît să nu ” pice ” in abatere!!! baftă ...

Modificat de ghici
  • Apreciez 1
  • 7 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Doua lucruri mi-au placut pe langa fermitatea interventiei :

- piedica politistului si spiritul civic al cetateanului cu tricou albastru :good: . La un moment dat a venit si a ajutat politistii ... De asemenea oameni ducem noi lipsa !

O mica obs. - greseala primului politist : niciodata nu te intorci cu spatele catre o persoana pe care o legitimezi !

Modificat de Eduard
  • Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Cetateanul in tricoul albastrul e politist in timpul liber din ce zice naratorul.

Si da piedica e cea mai tare si pica la fix. :ner:

De asemenea felul in care se urca pe el si il tine imobilizat plus faptul ca tipa la el are efect maxim, suspectul recunoaste cu ocazia asta in sfarsit care e problema. :good:

Publicat (modificat)

Sincer...mi se pare o sceneta realizata pentru camere.Vi se pare reala treaba? Mie nu...

Dar, este evident, parerea mea...

Modificat de arcan
Publicat

Probabil(daca e regizata) este un film de instruire a tinerilor politisti.... :hmmmt:

• Membru
Publicat (modificat)

regizata clar... in realitate nu cred ca mai puneau mana pe el

Modificat de bozo
Publicat

Nu este absolut nimic regizat. Este vorba de reality show-ul britanic Traffic Cops difuzat pe BBC în anul 2011. Verificaţi dacă vreţi. Cu toate acestea spun şi eu ce a spus Eduard, poliţistul care a întors spatele şoferului a făcut o greşeală imensă.

• Membru
Publicat

mie mi se pare ca l-au prins cu noroc atunci... Nu mi se par prea buni... Doar ca au dotare si sunt multi (observati cati sunt si cat de repede a ajuns inca un echipaj).

Publicat

Noroc, inspiraţie, dotare dar şi respectul sunt ceva caracteristici ce ies în evidenţă. Şi poate şi solidaritatea colegilor. Ceva ce la noi rareori vezi din păcate. Cei păţiţi ştiu despre ce vorbesc.

• Membru
Publicat (modificat)

totul e bine cand se termina cu bine.

Pot sa evidentiez cateva greseli, cu scop educativ, nu critic:

Persoana incatusata mai ales cea care se poarta ca in cazul de mai sus nu se tine de catuse, de haine, sau de oriunde ar putea sa se zmuceasca, ci se tine de brat, limitand mobilitatea acesteia, sau una din prizele facute cu doua maini.

La controlul corporal nu se baga mana direct in buzunar, inainte de asta pipai cu grija pe exterior sa te asiguri ca nu e vreo seringa, cutit sau orice alt obiect in care te poti intepa, si in cazul de fata trebuia sa il faca cu suspectul in pozitia culcat. Cei care lucreaza in zone cu drogati stiu despre ce e vorba.

Modificat de bozo
  • Apreciez 1
Publicat

DE acord cu o singura exceptie: tinand-ul de catuse, il controlezi mult mai bine prin ridicarea lor.De brat ai nevoie de mai multa forta...

• Apreciez 1
Publicat
o înrebare ? ce faci în cazul în care dai semnal de oprire unui auto de orice fel (să zicem că șoferul oprește) , iar soferul se închide în mașină și nu stă de vorbă cu tine ? spre examplu se culcă .

In situatia de fata recomandat ar fi sa intrebati un politist de rutiera, caci el se poate confrunta cel mai des cu asa ceva si ar trebui sa va spuna *conform PRO-PS/PR 05 cap VI, lit H*

1. "Atentie, va rugam sa coborati din autovehicul...Vom folosi forta!"

2. *sariti peste* :)) deoarece ar trebui montat un dispozitiv care sa sparga pneul la deplasarea fata/spate

3. se aplica substante lacrimogene prin dispozitivul de aerisire

4. daca nici asa nu merge se procedeaza la deschiderea portierei/spargerea geamului si deschiderea ei si extragerea fortata a individului din auto

*treburile de mai sus se aplica in orice cazuri in care soferul se inchide in masina si refuza sa se supuna indicatiilor legitime ale politistului, fie el un simplu contravenient sau chiar infractor

*daca vine apoi avocatul la tine si iti spune "Bad cop! Bad cop! no donut" iii arati frumos procedura si iii arati usa :)

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

foarte buna indormatia!

daca ai procedura pune aici sa fie la indemana, si chiar putem sa facem un topic separat.

Publicat

Eu nu sunt de acord să fie pusă aici procedura. Toate procedurile se găsesc pe intranet şi pot fi accesate de orice poliţist. Pe aria publică nu facem decât să le dăm idei beţivanilor. Părerea mea. Acum ceva timp se discuta ceva în acest gen iar un coleg a postat faptul că se pot chema colegii de la SPIR care au în manualul de proceduri printre altele faptul că pot sparge geamul autoturismului în astfel de cazuri.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

de ce? Ca vede toata lumea ca nu are rost sa te ascunzi in masina si sa te incui, ca politia tot te va scoate de acolo?

Daca e clasificata ai dreptate, daca nu, chiar e bine sa stie toata lumea ce se poate intampla daca se incuie in masina.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.