Jump to content
POLITISTI.ro

Modalitati de actiune in situatii neobisnuite

ghici

Recommended Posts

o înrebare ? ce faci în cazul în care dai semnal de oprire unui auto de orice fel (să zicem că șoferul oprește) , iar soferul se închide în mașină și nu stă de vorbă cu tine ? spre examplu se culcă .

revin cu o completare . ești la un post de poliție,sau într-un orășel mic de provincie.

Care e diferenta daca esti la un post de politie ori un orasel mic de provincie?

In primul rand informezi seful. El trebuie sa-ti spuna ce masuri trebuie luate. :D

diferența este că în 99% din cazuri te descurci singur ,iar șeful de fiecare dată este ocupat cu lucruri mai importante cum ar fi : situații urgente ,raportări la fel de urgente ,etc . Iar acest timp tu ești în stradă ,trebuie să aplici o măsură legală , ai spectatori (care ghici ce fac pe margine?) .

dacă dorți stimați colegi o să vă mai adresez și alte întrebări la fel de GHICI ?

• Moderator

Sunt multe necunoscute care pot influenta modul de actiune.

Ex: Motivul pt care este oprit respectivul conductor auto. Daca a comis o contraventie sau o infractiune, etc. ??? :hmmmt:

Pai daca nu se supune cererii politistului de a-i prezenta actele, asta-i nu e contraventie? :hmmmt:

Spuneti-mi voi, ca eu nu ma pricep la legislatie, dar nu poate sa fie in regula chestia asta.

chiar dacă este infracțiune ... ai dreptul să-i forțezi portiera? și dacă ai voie să -i forțezi portiera unde scrie ?

văd că uitati un mic amănunt ; ai spectatori pe margine și trebuie să aplici o măsură legală : legitimare, și eventual sancționare . și pentru a vă ușura problema , totul se petrece într-o localitate ,sau cartier cu mulți rromi .

Edited by ghici

• Moderator

Domnu' ghici, probabil vrea sa afle ce i se poate intampla in cazul in care procedeaza asa.

De exemplu, uite cum au procedat cativa politisti din Bucuresti intr-un caz asemanator.

Felicitari pt modul de actiune!

De exemplu, uite cum au procedat cativa politisti din Bucuresti intr-un caz asemanator.

Felicitari pt modul de actiune!

Cu mentiunea ca individul a fost introdus in masina neincatusat si fara a i se efectua control corporal in prealabil si mai mult decat atat politistii s-au multumit sa asigure portierele insa nicunul nu s-a urcat impreuna cu persoana pe bancheta din spate.

Edited by Viorake
  • Upvote 1

chiar dacă este infracțiune ... ai dreptul să-i forțezi portiera? și dacă ai voie să -i forțezi portiera unde scrie ?

văd că uitati un mic amănunt ; ai spectatori pe margine și trebuie să aplici o măsură legală : legitimare, și eventual sancționare . și pentru a vă ușura problema , totul se petrece într-o localitate ,sau cartier cu mulți rromi .

Da, are dreptul sa-i forteze portiera si are dreptul sa-i arda si una asa ca sa-i scoata fitzele din cap. :angry:

Daca soferul e tampit trebuie tratat ca atare. Parerea mea.

salut , revin , nu țin cu ursul ! ați uitat ce am întrebat ; vă rog pe toți să recitiți întrebarea! insist să-mi răspundeți :CARE ESTE PREVEDEREA LEGALĂ ÎN CARE ESTE SPECIFICAT FAPTUL CĂ POȚI FORȚA PORIERA !

cu respect pentru domnul Marius eu ,ghici ,SUNT POLIȚIST !

prin întrebările pe care le pun încerc să VĂ arăt că sunt carente grave în proceduri și legislație .

pentru domnul Marius ,cu același respect ,am văzut filmulețul ,dar eu știu cum trebuie procedat în cazul în care conducătorul auto coboară din vehicul .

Edited by ghici

Autoturismul este un bun mobil si nu necesita mandat de perchezitie,asa ca ii fortezi portiera il imobilizezi si-l duci la sectie. Ei ce zici? A fost greu?

Autoturismul este un bun mobil si nu necesita mandat de perchezitie,asa ca ii fortezi portiera il imobilizezi si-l duci la sectie. Ei ce zici? A fost greu?

mare dreptate,multi dintre colegi nu stiu asta si ingheata in astfel de situatii!!

Domnule ghici eu zic sa il astepti si cu un ceiut de plante medicinale.

Pai decat sa planga mama ta mai bine sa planga masa. :emo-yessir:

cu respect ,pentru domnul Dunelu ; sunte-ți în eroare domnule coleg .nu îi poți forța portiera! nu crezi ? întreabă un judecător sau un procuror ! o să ai o surpriză când o să afli că nu poți să faci ce ai sugerat dumneata . cu un avocat mediocru te face praf respectivul conducător auto . încă odată mă repet ,cu scuzele de rigoare UNDE SCRIE ( mă refer_care este prevederea legală ) CĂ ACOLO ÎN STRADĂ POLIȚISTUL, POATE SĂ FORȚEZE PORTIERA .

întreb încă odată :cum procedezi să-l scoți pe șofer din mașină repede ,eficient și fără se te faci de c_ _ _t .acolo în stradă ,unde ești singur ,în prezența acelor ”martori” care pot deveni oricînd ostili ?

vă reamintesc stimați colegi că 70%( poate) din colegii noștrii lucrează singuri pe schimb la un post de poliție .

la îmbinările dintre aripi ,portiere ,capotă ,prag, plafon ,etc . sunt spații mai sau mai mici prin care poți pulveriza spray iritant lacrimogen (pe care îl avem în dotare ) .

Vezi ca daca soferul este putin baut ,poti sa il dai sa il folosesca pentru amigdalite ,ce ai tu in dotare. :ner: :ner: :ner:

Edited by Elvis

vrei sa spui ca atacarea cu spray paralizant / lacrimogen a unui cetatean care nu este agresiv fata de politist nici macar verbal, ci dimpotriva este mult prea pasiv este in regula??? cred ca un avocat mediocru ti-ar umple dosarul cu reclamatii la unitate, corp control, comisie disciplina si plingere penala la parchet avind motive temeinice.

Unde scrie ca poti agrea in acest fel un cetatean? exista asa ceva in normativele sau metodologiile emise de MAI? sincer ma indoiesc, mai ales daca am in vedere tendinta europeana in domeniul folosirii fortei de catre organele de politiei si mai ales, jurisprudenta CEDO in materie de comportament abuziv, tortura, etc.

daca asta este solutia propusa de tine sper doar sa nu o aplici in practica ca nu te vad bine.

• Moderator

maxu08 interpretarea ta este exagerata, iar din ce ai scris cu privire la reclamatii, lasi impresia ca vorbesti din auzite.

E normal ca avocatul sa abereze cu astfel de acuze, dar astfel de povesti e mai indicat sa le spui clientilor tai.

nu comentez părerile dvs. îmi respect prea mult colegii .

acum 3 ani într-o comună din ȚARA noastră ,aproximativ 400 (patru sute ) de polițiști jandarmi și trupe de intervenție ,au ”mers” să execute 3 mandate . Datorită ”priceperii ”comandanților TOATE ACESTE FORȚE AU PLECAT BĂTUTE CU PIETRE (la propriu) de către domnii tigani .

Î N T R B A R E???

CUM APLICĂ LEGILE STATULUI NOSTRU CEI 4 POLIȚIȘTI RĂMAȘI ÎN COMUNĂ (in condițiile în care cei care erau căutați au și astăzi condamnări pentru ULTRAJ LA POLIȚIST) ??

SOLUȚIILE PROPUSE DE ȘEFI au fost ședințe cu reprezentanții domnilor țigani . BRAVOOO!!!

ca și curiozitate _în timpul intervenției au fost răniți mai mulți polițiști dar să știți CĂ TOTUL A RĂMAS CA ”ÎN TREN” _ să-mi scuzați limbajul ne academic_ .În alte cazuri s-ar fi întocmit dosare penale (măcar cu A.N.) ,dar în acest caz să știți că S-A FĂCUT DREPTATE!!! NU S-A FĂCUT NIMIC ; polițiștii au rămas și F _ _ _ _ _ și cu banii luați !!!

Sunt TRIST CĂ MĂCAR ȘEFII ,DUPĂ ACEASTĂ ”FAPTĂ DE ARME” NU AU FOST MĂCAR PREMIAȚI PT, MODUL ÎN CARE AU CONDUS ACEASTĂ DESFĂȘURARE IMPRESIONANTĂ DE FORȚE .

• Upvote 1
  • Downvote 1