vreau sa intreb si eu ceva. mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 3 luni nu am dat examen mi s-aprelungit cu o luna
intre timp am plecat din tara si permisul meu a ramas in romania.se poate face ceva ca eu sa am permisul in tara in care ma aflu akm respectiv spania?
daca da sa imi explice si mie cineva cum.va multumesc anticipat.
Spete rutiere - neclaritati din circulatia rutiera
Started by Marius, May 14 2010 10:19 PM
91 replies to this topic
Posted 27 January 2012 - 07:50 PM
Posted 27 January 2012 - 08:03 PM
Cu o împuternicire notarială în care se specifică expres pentru ce anume este împuternicită persoane „să ridice permisul de conducere “ spre exemplu, permisul poate fi ridicat de la poliția rutieră la expirarea celor 120 zile și înaintat către dvs.
Dacă permisul de conducere a fost eliberat de o autoritate străină puteai să-l ridici personal de la poliție imediat ce părăseai țara da nu cu mai mult de 24 ore înainte.
Dacă permisul de conducere a fost eliberat de o autoritate străină puteai să-l ridici personal de la poliție imediat ce părăseai țara da nu cu mai mult de 24 ore înainte.
Posted 06 March 2012 - 07:47 AM
Am o rugaminte si anume vreau sa intreb daca in cazul unui accident intre doua masini cu pagube materiale, cand un conducator auto refuza sa-i dea asigurarea celuilalt, agentul de politie constatator are voie sa faca copie dupa asigurare si sa i-o dea celui pagubit?
Posted 06 March 2012 - 07:54 AM
Char daca primeste o copie dupa asigurarea contucatorului auto vinovat, tot este necesar acordul scris al acestuia, in caz contrar nu se plateste despagubirea de catre compania de asigurare.
Posted 06 March 2012 - 08:03 AM
Trebuie sa fac copie dupa PV de constatare a contraventiei si dupa asigurarea celui vinovat si sa i le dau celui pagubit, desi contin date cu caracter personal?Mentionez ca a fost culpa comuna, iar numai un autovehicul a fost avariat.
Posted 06 March 2012 - 08:17 AM
Daca e vorba de o tamponare, ambii conducatori auto primesc cate o copie a procesului verbal de constatare a contraventiei (care contin date cu caracter personal). Aspectul cu despagubirea nu prea e treaba politistului, sunt probleme ce se clarifica de conducatorii auto impreuna cu companiile de asigurare.
Posted 06 March 2012 - 08:47 AM
Problema este ca unul dintre conducatorii auto imi solicita copia de pe asigurare si PV de contraventie al celuilalt . Am voie sa i le dau? Multumesc pt. raspuns
Posted 06 March 2012 - 09:55 AM
Numai dacă vrei și dorești acest lucru.
Dar nu înțeleg de ce dorește o copie după pv, din moment ce și el a primit una?
Dar nu înțeleg de ce dorește o copie după pv, din moment ce și el a primit una?
Posted 06 March 2012 - 10:06 AM
Fiecare si-a primit copia de pe pv al sau, dar unul dintre ei solicita copia pv celuilalt si copia asigurarii pe motivul ca vrea sa-l dea in judecata si nu-i stie datele.Ce fac in acest caz?
Posted 06 March 2012 - 10:08 AM
Păi dacă el are deja un exemplar, de ce îi mai trebuie o copie și a exemplarului celuilalt? Sunt la fel.
Posted 06 March 2012 - 10:35 AM
In pv s-a specificat ca a avut loc o coliziune intre x si y ; in pv a lui x este mentionat numai nr. de inmatriculare a lui y, de aceea vrea copia pv a lui y, pentru a-l da in judecata .Sunt obligata sa-i dau pv si copia de asigurare a lui y la x?
Posted 06 March 2012 - 10:40 AM
Ți-am răspuns deja, nu înțeleg de ce tot repeți obsesiv această întrebare.
Copia ta este exact la fel ca și a lui. Nu conține alte date suplimentare care să nu se regăsească și în exemplarul pe care l-a primit el. Pricepi?
Copia ta este exact la fel ca și a lui. Nu conține alte date suplimentare care să nu se regăsească și în exemplarul pe care l-a primit el. Pricepi?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users