Jump to content
POLITISTI.ro

Evaluarile profesionale in vederea disponibilizarii politistilor

Postare recomandată

Publicat

n-ar strica, dar nu risc sa le postez aici din cauza eventualelor "represalii"; oricum, situatia scandaloasa a detasarilor pe posturi de functionari publici intr-un minister care reduce din personal nu e un secret, e cunoscuta si usor de verificat.

Publicat

iar titularii au fost eliminati... asta ca sa vedeti in ce tara traim si la ce minciuni "punem botul"....

Poate tu, ziaristii si altii din afara sistemului ati pus botul. Eu personal si multi altii ca mine, nu! :P

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

sa traiti....bine...spuse cineva candva cu mult entuziasm dar de cand l-am facut noi ,javra ordinara, numai bine nu s-a mai trait in politie destituiri peste desituiri in fine. am si eu o intrebare legata de acest interviu care produce atatea insomnii lucratorilor din M.A.I si sper ca cineva sa ma lamureasca; in urma cu 2 luni am fost trimis la centrul Chinologic Sibiu in vederea participarii la un curs de 3 luni patrulare in speta am fost sunat ,mi s-a adus la cunostinta ca am fost pus la dispozitie dar, viz-a-vi de interviu nu m-a sunat nimeni de la dragiii lucratori S.M.R.U sa mi se spuna si mie de interviu, arat faptul ca am lucrat la post de politie si ca in cadrul acestor noi sectii comunale nu sunt locuri de conductori caini de unde cred eu, ca trebuia sa particip la examen dar de ce as face-o daca nimeni nu m-a chemat. astazi a fost ultima zi de inscriere si nu m-am inscris oare am facut bine?

Publicat

stiu ca cei care au caini in primire..sau sunt la cursul de dresaj nu pot fi pusi la dispozitie...sau cei care au fost pusi la dispozitie un baza acestui ordin au fost repusi pe functii....sau pe alte functii fara concurs..cel putin la Pol de frontiera asa a fost...!!!

Publicat

astazi a fost concursul iar eu am fost trecut ca si absent :) ma mira mintile stralucite de la conducerea ipj urilor,

Publicat (modificat)

Cauta si vei gasi.

Legal trebuiau sa te anunte cu 20 de zile inaintea concursului si sa semnezi ca ai luat la cunostiinta ca esti pus la dispozitie.

Fa raport in dublu exemplar ,dai numar de inregistrare si solicita sa ti se puna la dispozitie actul semnat de tine prin care ai luat la cunostiinta ca ai fost pus la dispozitie si urmeaza sa dai interviu.

Asteapta raspunsul 30-45 de zile si pe urma, in functie de el, te vei adresa instantei de contencios administrativ si fiscal.

Multa sanatate. :emo-yessir:

Modificat de Elvis
Publicat

mai sunt politisti in tara asta inca pusi la dispozitie...????..Rog sa mai purtam discutii....oare mai avem sanse sa mai ramanem in sistem...???..stie cineva concret ce s a intamplat cu cei de la ISU si Jandarmerie...avand in vedere ca perioada de punere la dispozitie a expirat...???? Multumesc...pt orice raspuns..!!!

• Moderator
Publicat

Ministrul MAI Traian Igas a prezentat ieri stadiul restructurărilor în minister, menţionând că începând de ieri au încetat raporturile de serviciu a 1.015 angajaţi din cadrul IGJR şi a 1.127 de angajaţi din cadrul IGSU.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

<< Totuşi, sindicatule, trebuie să susţii mai abitir cauza noastră, deoarece 2 persoane s-au autosuspendat pentru 3 ani, iar pentru ei locurile se păstrează, fără a fi scoase la concurs! Aşa că… tot atâţia se dau afară… >>

bingo! vesti bune! pana la urma cele doua locuri au fost scoase la concurs, iar cei doi care au luat vor avea contract pe perioada determinata de 3 ani... nu e solutia perfecta, dar, ma rog, e mai bine ca ce era sa fie...

si asta se datoreaza poate, sindicatului, care a facut ceva demersuri, si celor care au luptat pentru locurile lor!

felicitari ambelor tabere!

in fine, niste vesti bune... :good:

Modificat de castana
Publicat

Acest lucru e valabil si pentru cei care au sustinut examenul si au promovat?Sau mai bine zis ,daca am luat examenul - cit timp nu mai trebuie sa sustin altul dupa promovarea lui.Cu stima astept raspunsuri.

• 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

buna ziua tuturor... ma numesc adrian am 35 de ani si sunt unul dintre politistii care in urma ,, examenelor,, am ramas fara serviciu... vreau sa mentionez ca sunt absolvent al scolii militare de subofiteri si absolvent al academiei de politie a.i. cuza. am lucrat ca ofiter la cercetari penale din 2008 pana in iulie 2011cand am fost pus la dispozitie... vreau sa te informez ca ai fost contactat de pomana... sau mai bine zis ... ,,ca sa vezi ca totusi ne pasa,, ...si eu am contactat inclusiv televiziunea in legatura cu nenumaratele abuzuri care s-au facut cu ocazia asaziselor examene de departajare... am trimis inclusiv pagini intregi de probe cu fraudarea examenelor corpului de control al ministrului si nu am primit niciun raspuns.... mai exact, ministerul a trimis spre solutionare problemele semnalate catre i.g.p.f iar ig.p.f. - ul catre i.j.p.f. si uite asa... nu s-a rezolvat nimic. care este speta de fapt? fosarte simpla... pe mine m-au lucrat sefii cu cineva care are 53 de ani si nici macar studiile care erau stipulate in conditiile de participare la examenul pentru functia pentru care am candidat. raspunsul acestora la nenumaratele contestatii facute de mine a fost ca ...intrucat din studiul foii matricole a candidatului a reiesit ca pe parcursul anilor de studiu acesta a studiat materii care au tangenta cu profilul cerut in anunt nu mai este necesara pentru el diploma de licenta asa cum era normal. si, colac peste pupaza... dupa ce mari sefi din inspectorat au fost in stare inclusiv sa comita infractiuni pentru a-l pune pe functia respectiva pe numitul ofiter capabil... dupa doar doua zile, acestia l-au promovat pe alta functie... cred ca pentru a i se pierde urma. ar fi foarte multe de spus.. as putea scrie un intreg roman numai cu cele intamplate la aceste examene dar nu vreau sa plictisesc pe nimeni... bafta celor plecati in a-si gasi un nou loc de munca si celor ramasi in a manca o pensie daca va fi cazul..

Modificat de Catalin
Verifică te rog, dacă nu cumva ai caps lock-ul activ. Nu mai scrie exclusiv cu majuscule.
  • Apreciez 3
Publicat

BUNUL DUMNEZEU, TE VA AJUTA SA TRECI PESTE GREUTATI, CACI ESTI INVATAT SA MUNCESTI.

IAR PE CEI CARE AU PRODUS UN RAU CAT DE MIC, VOR AVEA PARTE TOT DE ...CEEA CE MERITA.

SUNTEM MULTI CA TINE, ADRIAN.

EU AM PESTE 18 ANI IN SLUJBA PATRIEI.SI? CONTEAZA?

• Apreciez 1
Publicat

nu esti singurul si asta e foarte rau.eu am terminat academia in 1998 la pol.de fr.si incepand cu 06.07.2011 am fost pus la dispozitie.acum sunt in c.c.c. pana pe 15.01.2012,dupa care voi fi trecut in rezerva.nu te poti lupta cu mafia,sunt prea multi.sa le dea Dumnezeu ce ne-au facut ei noua iar tie sa-ti dea multa sanatate si numai bine.

• Apreciez 2
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Este tragic ce se intampla! In nici o tara din lume nu s-a facut asa ceva!

• 6 luni mai târziu...
Publicat

Ioan Rus: Reducerea personalului MAI a dus la scăparea de sub control a infracţionalităţii

5277901-mediafax-foto-gigi-ciuncanu.jpg?width=630

Reducerea personalului MAI a dus la scăparea de sub control a infracţionalităţii, eficienţa sistemului de ordine publică a fost puternic afectată, iar infracţiunile au înregistrat constant o creştere, potrivit rezultatelor auditului realizat la MAI, prezentate, vineri, de ministrul Ioan Rus.

"Diminuarea activelor Ministerului Administraţeii şi Internelor (MAI) cu 10.000 prin disponibilizări a fost prezentată ca o victorie a binelui, făr a se lua în calcul efectelor, scăparea de sub control a fenonemului infracţional, aflat în trend ascendent", a spus Ministrul Internelor, Ioan Rus.

Ministrul a precizat că dacă în 2010 structurile de ordine şi siguranţă publică au înregistrat un deficit de personal de 13 la sută, ca urmare a punerii în aplicare a Legii 286/2010 şi a bugetului de stat pe 2011 a fost diminuat semnificativ numărul poliţiştilor şi jandarmilor.

Astfel, potrivit rezultatelor auditului realizat la Ministerul Administraţiei şi Internelor, 65 la sută din angajaţii Poliţiei Române cărora le-au încetat raporturile de serviciu în 2011 au fost din structurile de ordine şi siguranţă publică.

Totodată, potrivit rezultatelor prezentate de ministrul Ioan Rus, personalul Jandarmeriei destinat asigurării pazei unor obiective s-a diminuat cu 23 la sută, iar la Oficiul Român pentru Imigrări au fost disponibilizaţi 11 la sută dintre angajaţi.

De la Poliţia de Frontieră au fost disponibilizaţi 800 de poliţişti, în condiţiile în care structurile de ordine publică din unele judeţe situate în proximitatea frontierei de stat erau oricum subdimensionate, a adăugat Ioan Rus.

"Eficienţa sistemului de ordine şi siguranţă publică a fost comprimisă ca urmare a diminuării dispozitivului de ordine şi siguranţă publică cu 49%", a mai spus Ioan Rus.

Infracţionalitatea sesizată a înregistrat constant un trend ascendent, cu patru la sută, infracţiunile de natură judiciară au crescut cu 11 la sută, infracţiunile contra patrimoniului au crescut cu 14 la sută, iar infracţiunile stradale cu patru la sută.

În mediul rural, situaţia înregistrată în octombrie 2011 - aprilie 2012 comparativ cu perioada similară a anilor precedenţi indică o creştere cu aproape şapte la sută. Astfel, au crescut furturile din locuinţe cu 23 la sută, tâlhăriile cu 17 la sută, furturile din autoturisme cu 15 la sută, infracţiunile grave comise cu violenţă cu 14 la sută, furturile din societăţi comerciale comise cu violenţă cu 8,2 la sută.

sursa : gandul.info

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.