Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

  • Membru

 

Cristian Mihalca a fost rănit în timpul exploziei de la Bușag și a fost dus cu o aeronavă medicală în Capitală.

Miercuri, 15 iulie 2015, la ora 12.20, medicii de la Spitalul Floreasca din București au declarat decesul agentului Cristian Mihalca, în vârstă de 28 de ani. Acesta a fost resuscitat timp de 45 de minute însă starea lui de sănătate era grav afectată. La căpătâiul lui se afla mama acestuia și logodnica, dar și colegi din Capitală.

 

De menționat ar fi faptul că, pe toată perioada internării polițistului, ministrul MAI, Gabriel Oprea, a cerut în permanență rapoarte despre starea acestuia. Mai mult, ministrul a făcut toate demersurile pentru a aduce un medic specialist din Franța pentru a-i salva viața. Aici facem precizarea că, datorită deflagrației puternice, pe lângă arsuri, lui Cristian i-au fost distruse atât organele genitale cât și bazinul.

Soarta nu i-a surâs tânărului luptător deoarece acesta l-a înlocuit pe tură pe un coleg de-al său, care chiar astăzi a ajuns în Capitală pentru a-l vizita.

 

Colegii de la SNPPC România și DPIR București au fost în permanență lângă Cristi.

"Mulțumesc, pe această cale, colegilor de la DPIR București. Aceștia stăteau în permanență lângă Cristi, câte doi, în ture. Cristi nu a fost lăsat niciun moment singur. Am vorbit și cu mama lui Cristi, care mi-a spus că nu știe ce să facă. Am asigurat-o că noi ne vom ocupa de tot. Am vorbit și cu directorul adjunct DPIR București, Alexandru Scurtu și împreună ne vom ocupa de transportul lui Cristi acasă, de organizarea funeraliilor cu tot ce implică. Mă întreb: Oare când populația și guvernanții își vor da seama că noi, polițiștii, murim pentru ei? ", a declarat pentru blastingnews.ro, vicepreședintele SNPPC România.

 

Vă reamintim faptul că, Cristian era unul din polițiștii de la Serviciul de Intervenție Rapidă Maramureș, care a căzut victimă în timpul exploziei produse în seara zilei de 8 spre 9 iulie, din localitatea Bușag. Acesta era la o fabrică ilegală de alcool, unde se derulau percheziții pentru a doua oară în acea zi, sub coordonarea procurorului de caz Varga Zoltan, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Lui Cristian i s-a ordonat să scoată dintr-o cisternă cu alcool o probă însă, când a băgat pompa electrică în priză s-a făcut un arc electric. Datorită vaporilor de alcool din aer s-a declanșat explozia. Flacăra a avut cinci metri înălțime. Cristian a fost aruncat în fund pe o bordură unde a rămas inconștient. Colegul acestuia, tot de la DPIR, care era poziționat la o distanță mai mare a reușit să scape cu răni ceva mai minore.

 

L-am cunoscut personal pe Cristi, fiind colegi ai promotiei 2013 Cluj-Napoca. Acesta ne-a fost seful de detasament si chiar si in scoala si-a indeplinit sarcinile cu seriozitate, fiind un exemplu pentru restul colegilor. Un om de nota zece ! Si-a iubit meseria si i-a fost intru totul devotat. Azi am pierdut, un politist, coleg ...un prieten.  

 

post-6931-0-03763300-1436973823_thumb.jp

 

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace !

 

sursa www.blastingnews.com

Link către comentariu

Garda lui Cristian Mihalca, până la înmormântarea acestuia, va fi asigurată de colegii lui de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Maramureș, sub coordonarea conducerii Inspectoratului de Poliției al Județului Maramureș.

 

Un expert în electricitate a explicat de ce s-a produs explozia. Nu încape în discuție o culpă a lui Cristian pentru ceea ce s-a întâmplat.

 

Mai multe detalii gasiți la următorul link

 

 

http://ro.blastingnews.com/actual/2015/07/luptatorul-de-la-ac-iuni-speciale-maramure-va-fi-inmormantat-in-aceasta-duminica-00479323.html

Link către comentariu
  • Moderator

Ana38 bănuiesc că eşti autoarea articolului. 

 

Aş vrea să te întreb de ce colega ta care a scris acest articol Un poliţist rupt de beat a omorât o femeie care traversa strada, dezinformează şi ne jigneşte pe noi poliţiştii?

 

Dacă cumva nu înţelegi la ce mă refer, e bine să ştii că "poliţiştii locali" nu sunt "poliţişti". Poliţist (termenul simplu) este atribuit angajaţilor Poliţiei Române (IGPR), care sunt funcţionari cu statut special. Legea de funcţionare a Poliţiei Române este 218/2002 şi legea privind statutul poliţistului 360/2002 NU îi includ şi pe "poliţiştii locali". Acesti "poliţişti locali" sunt foştii gardieni publici, sunt un serviciu din cadrul primăriei, sunt simpli funcţionari publici, un fel de firmă de pază a primăriei, NU au nici cea  mai mică legătură cu Poliţia Română, cu legea 218 sau cu statutul poliţistului. LOCALII au propria lor lege de funcţionare, legea 155/2010. 

Deci când cineva foloseşte termenul de "poliţist", conform legilor acestei ţări face referire la poliţiştii ce fac parte din Poliţia Română, cei cărora li se aplică prevederile legii statutului poliţistului.

Iar când cineva foloseşte termenul de "poliţist LOCAL" conform legilor acestei ţări, face referire la foştii gardieni publici, la angajaţii primăriei. Pentru că aceştia nu au nicio legătură cu Poliţia Română, au alt statut, altă lege de funcţionare, alte atribuţii, alţi şefi, etc. 

 

Acum, te rog frumos să reciteşti articolul colegei tale şi să urmăreşti de câte ori, colega ta face referire la "poliţist" nefolosind termenul complet acela de "poliţist local", deşi pentru o informare corectă a cititorilor, aşa ar fi fost corect.

 

Ştiu probabil că o să ţi se pară complet neimportant, o să ne spui că nici nu suntem mai breji şi alte asemenea stereotipuri. Iar pentru a nu mai fi nevoie, îţi spun eu că da, suntem şi noi poliţiştii conştienţi că avem uscături printre noi, că poate nu suntem aşa cum şi-ar dori fiecare, că mai şi greşim şi aşa mai departe. Întradevăr nu suntem prefecţi, dar nici nu e corect să încasăm noi poliţiştii din Poliţia Română "şuturile" pentru ce fac alţii, cu care nu avem nicio legătură. Pentru că omului de rând chiar şi dacă se folosesc corect termenii de poliţist şi poliţist local îi este greu să facă diferenţa, ce să mai vorbim despre acest gen de articole unde intenţionat se omite folosirea corectă a denumirii foştilor gardieni, aceea de "poliţist LOCAL".

 

Ca să-ţi dai seama cam ce simţim noi atunci când citim genul acest de articole, încearcă să-ţi imaginezi cam cum te-ai simţi tu undeva în străinătate unde vreun străin nu va face diferenţa între român şi rrom şi va spune despre tine că eşti ţigancă. Ţi s-ar părea corect? Dar colegei tale? O poţi întreba?

  • Apreciez 8
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.