Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme cu vecinii. Lipsa vizei de flotant

Firuta

Recommended Posts

Buna ziua!

Initiez si eu un topic nou, poate deja folosit, dar pe care eu nu l-am intalnit in primele pagini.

Locuiesc in apartamentul unei doamne, prietena de familie, insa nu am viza de flotant. Lucrez in deplasari si de foarte multe ori sunt plecata de acasa.

Vecina care locuieste cu un etaj mai jos, sub apartamentul in care locuiesc, are 95 de ani si probabil o boala psihica. La ore tarzii in noapte vine si bate la usa, pretinzand ca e galagie si ca se intampla lucruri clandestine in casa. Ori de cate ori a venit a intrat in casa cu forta, fara sa fie invitata, tipand si urland ca ea nu poate sa se odihneasca din cauza mea si a prietenilor care imi vin in vizita. (si spunand ca eu nu am niciun drept in acea casa pentru ca nu e casa mea).

De asemenea, de fiecare data ma ameninta cu politia si cu darea in judecata, pe un ton extrem de ridicat.

Ce as vrea sa stiu eu sunt doua lucruri:

1. Ce se poate intampla daca aceasta femeie cheama politia, iar eu nu am viza de flotant? Mentionez ca nimeni din bloc nu a mai venit la usa mea sa pretinda ca fac galagie.

2. As putea sa chem eu politia pentru ca imi intra in casa fara niciun drept, chiar daca nu am niciun act prin care sa dovedesc ca eu locuiesc acolo?

Va multumesc anticipat!

• Moderator

1. Dvs. aveţi dreptul să locuiţi acolo din moment ce propietarul şi-a dat acordul, chiar şi verbal. Pentru faptul că nu aţi efectuat formalităţle cerute de lege (adică să obţineţi viza de flotant) puteţi fi sancţionată contravenţional (adică puteţi primi o simplă amendă). 

2. Da puteţi chema poliţia, chiar dacă nu aveţi viză de flotant acolo, pentru a pătrunde în locuinţă vecinii trebuie să aibă acordul dvs.

• Upvote 2

Proprietarul apartamentului poate fii sanctionat pentru ca nu v-a facut viza de resedinta. Pentru a nu putea intra vecina in apartamentul dvs. in primul rand trebuie sa nu mai stati cu usa descuiata si apoi sa nu-i permiteti accesul. Puteti chema politia oricand, insa trebuie sa aveti in vedere si varsta si problemele persoanei respective. Adica eu discut si incerc sa conving pe cineva, insa sa am pe cine.

• 4 months later...

Locuiesc de 3 ani impreuna cu o prietena in apartamentul unchiului ei. Nu avem contract de inchiriere pentru ca nu platim si n avem nici viza de flotant(stiu ca unchiul ei o sa primeasca amenda contraventionala pentru asta). Problema este urmatoarea: vecinul de deasupra ne tot ameninta ca o sa cheme politia daca mai fumam in apartament pentru ca el nu poate sa respire de fumul nostru si nici sa doarma noaptea. E normal sa faca plangere pebtru asa ceva? Mentionez ca nu suntem galagioase si nici nu deranjam pe nimeni iar asta poate fi confirnata de restul vecinilor. Eu o sa l anunt pe unchiul colegei mele si o sa i aduc la cunostinta situatia dar as vrea sa stiu ce fel de plangere poate depunde. (Fumam in bucatarie nu pe balcon, nu in holul blocului sau in scara deci nu e spatiu public) multumesc anticipat

Tutunul dauneaza grav sanatatii. Lasati-va de fumat si ati rezolvat problema. Blocati aerisirea sa nu mai mearga fumul la vecini. :clip:

• Upvote 1