Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Rural sau urban?

lucian04

Question

Lucrez la un post de politie comunala si mi s-a facut oferta sa fac schimb cu un coleg de la OP-oras.

Pe de o parte m-as baga ca e vorba de orasul natal si sunt acrit bine bine de munca la tara cu babe si mosnegi natangi, spete de doi lei cu pamanturi si animale, apa de la fantana, naveta, praf, noroi etc.

Pe de alta parte e cam delicata treaba ca se discuta ca vor muta OP-urban la primarii.

Poate sunt pe aici unii care sunt mai aproape de civilizatie si mai up-to-date.

Dati-mi va rog sfaturi, pareri, impresii.

13 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Nu "se vor muta OP - urban" la primarii.

Te poti convinge singur de acest lucru, daca strudiezi legea politiei locale si regulementul de aplicare al acesteia.

• 0

Luciane parerea mea e sa nu te pripesti; asteapta sa vezi ce schimbari o sa fie prin reorganizarea despre care vorbeste seful IGPR si apoi sa iei decizia corecta; cam majoritatea de la OP vor sa se cam traga pe la posturi, o sa vezi; deocamdata nu ne putem lua dupa zvonuri pana nu e nimic concret; unii de la OP din ce cunosc o sa lucreze cot la cot cu cei de la Politia Locala sau chiar o sa fie mutati acolo; eu unul de 6 ani tot la post am lucrat si stiu ce inseamna....la fel cu naveta si celelalte incoveniente, departe de orasul natal dar asta e; astept si eu ca tine sa vad ce vremuri o s vina...:D bafta

• Downvote 1
  • 0
  • Membru

dany85, e posibil ca cei de la OP sa lucreze cu localii, dar nu vor fi mutati acolo cu siguranta, parerea mea

Edited by eti79ety
  • 0

probabil eti79ety asa va fi cum spui, dar oricum vremurile ce vin nu imi miros a bine deloc, din contra parerea mea e ca va fi din ce in ce mai rau :doh:

• 0

rugaminte: nu o dati in polemici si filosofii ca stiu si eu muuuuulte!!!! daca stie vreunu ceva concret bine daca nu....UP UP!!

Edited by lucian04
  • 0

UP..UP... tu nu vezi scimbarile care sunt in derulare? de unde ai vrea un raspuns concret? pot sa te ajut, da un telefon pana la popa liviu, ca te ajuta el si iti da un raspuns cu siguranta...:) nu te mai pripi, acest site este pt. pareri pro si contra....up ... up...

Iar in legatura cu schimbarea de la rural la urban, ce sa zic pe vremurile astea si eu as zice sa nu te grabesti, vei putea alege sa fi la o sectie aproape de oras sa zic unde vei putea face naveta.

La post acum sti cum este traiul, o babuta un mos da macar nu te "bati" cu toti smecherii si nepoteii sefilor si barosanilor, ca oricum pierzi teren... si toata lumea cunoaste acest lucru, cat este de mizer sistemul...asta e... pana nu va fi inteles cu exactitate si fermitate "LEX ET HONOR" va fi vai de noi si probabil sa fie introdusa inchisoarea contraventionala si pedeapsa cu moartea, atunci va fi ok si vei face cu satisfactie aceasta meserie...pana atunci sa visam in continuare cat mai putem ca probabil astia vor sa desfiinteze si visurile... Din pacate traim intr-o realitate foarte cruda, in care ne este luata si speranta... pacat....

Edited by jack
  • 0

Eu unul am lucrat la post.... imediat ce am terminat scoala, am fost repartizat in functie de media de absolvire la un post de politie, la aproximativ 30 km de localitatea natala.Ulterior m-am mutat la OP urban si tin sa te anunt ca a fost o alegere buna.In felul asta am scapat de bordeiul in care locuiam cu chirie, am scapat de spetele de doi bani, am scapat de taranii incapatanati si stii la ce ma refer, am scapat de scandalurile de la discoteci unde de cele mai multe ori am fost singur, am scapat de ordinele sefului de post care ma punea sa am grije de animalele sale, am scapat de acele simpatii si legaturi pe care le avea seful de post cu unele persoane din comuna, am scapat de noroiul de pe strazi s.a.m.d..Si uite asa am scapt de acea comuna izolata si de acel "sef de post " care se numea coleg al meu...si am venit la 8 ore, la un colectiv mai mare, la acele "strambe" care sunt in aceste colective de op urban. dar ce purin aici am colegi pe care ma pot baza si ei stiu ca se pot baza pe ine la interventii..eu zic sa te muti...

• 0

Legat de nelamurirea ta cred ca cel mai bine e sa vorbesti cu cineva care lucreaza acolo si sa-l intrebi despre colectiv,sefi,si multe altele iar daca balanta inclina in privinta mutarii nu ezita sa o faci,caci zvonurile astea cu mutatul la primarii e o mare cacealma de care eu unul sunt satul ca tot aud de vreo 5 ani despre asta.Un lucru sa-l intelegi ca nu are cum sa mute lucratorii de la O.P. la primarii pentru ca nu permite statutul de politist.Iar daca se vor detasa politisti vor fi ofiteri(cel mult 2) pentru ca ei vor instructori care sa-i invete munca de politie(mai rau ca multi sunt incuiati la propriu si nu ai pe cine sa inveti) si tu ca agent nu prea cred ca ai atributii de instructor.Dar cum ti-am mai zis asta e o mare bulibaseala care intr-un final o sa aiba si un sfarsit.

Ca un sfat,intreaba si tu cam cate nopti pe luna lucrezi, daca faci mai mult pedestru, cum sunt sefii,adica daca ai cu cine sa te intelegi, cum e munca in teren, dar vorbeste cu cineva pe care il cunosti.

• 0

Prieteni, lucrez la rural, intr-o zona de munte. imi place foarte mult aici. singurul dezavantaj e ca sunt la 50 km de casa. oricum locuiesc in apatamentul de serviciu care imi ofera oarece conditii.

programul ti-l faci singur, iar cu colegii, seful de post ma inteleg foarte bine.

Banuiesc ca in viitorul apropiat o sa fie o migrare la posturile de politie daca se va lucra in schimburi, mai ales ca am discutat cu jandarmii montani ce-i am in comuna si au spus ca o sa se infiinteze curand jandarmeria rurala si astfel nu o sa te mai duci singur la interventii...

parerea mea e ca daca nu-ti place unde esti PLEACA si nu te mai chinui.

• 0

Cosmin 86 eu zic sa stai mai mult de vorba cu politistii care sunt colegi cu tine.

Datorita iubitorilor de jandari suntem in cacao.

Auzi ,,jandari montani"? In curand o sa apara si jandari colinari, jandari dre campie, jandari de delta, jandari de Dunare, jandari de Marea Neagra etc.

Si uite asa politistii o sa devina o specie pe cale de disparitie si ocrotiti de lege precum capra neagra.

Jandarii aia montani nu ti-au spus cam cat se chinuie sefii lor pe la Bucuresti ca tu sa fii inlocuit cu un jandar?

Cam cat pupa in funt actuala putere si ce marcaje fac pentru a prelua ordinea publica?

• 0

Elvis nu cred ca stiu nici ei ce se intampla la bucuresti asa cum nu stiu nici eu. Acum aud pentru prima data de la tine.

eu zic ca am ajuns unde suntem din cauza mai marilor nostri Sefi din IGPR care nu sunt in stare sa ne apere si sa-si sustina argumentele in fata opiniei publice dar si celor din Minister.

Am vazut ca la bilant dupa critica Domniei sale Base singurul om care a luat apararea POLITISTILOR (a nu se intelege si frontiera) a fonst primul procuror al romaniei, deci o persoana inafara sistemului. De ce nu s-a ridicat vreun chestor sau sef de inspectorat, de ce nu l-a infruntat cineva cu argumente, de ce nu au tarie de caracter sefii politiei si se lasa terfeliti , de ce, de ce, de ce... ?!

• 0

Pentru ca base si-a luat toate masurile sa nu fie vreunul din aia ,,revolutionari " prin sala.

Sindicatele de ce nu au fost invitate te-ai intrebat.?

• 0

nu stiu de ce nu au fost lasati reprezentantii sindicatelor dar banuiesc... Cand tine Maria Sa discursul toata lumea sa taca si sa asculte dar astea sunt alte probleme care ma depasesc si scarbesc deopotriva.

Sper la vremuri mai bune!