Jump to content
POLITISTI.ro

Loc de parcare neaccesibil (nu am spatiu de manevra)

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua!

Adresez si eu o intrebare legata de un loc de parcare ADP sector 2 pe care tocmai ce l-am primit. Astfel mi s-a alocat de la vecinul care a vandut apartamentul locul lui de parcare - fericire maxima ca asteptam de 2 ani. El avea un Tico, eu am un SUV. Problema mea este ca nu pot intra in locul de parcare platit pentru ca nu am spatiu de manevra: in fata este o alee mica si un trotuar mic pe care sunt parcate 3 masini. Astfel, nu pot intra in locul de parcare fara sa lovesc una dintre acele masini. Intrebarea este ce pot face in acest caz: daca vorbesc cu vecinii si isi iau masinile, o sa vina altii sa parcheze. Pe acelasi trotuar mai incolo sunt pusi stalpisori tocmai din acest motiv. Sa vorbesc la sectia de politie, la primarie, unde sa ma adresez?

Multumesc!

• Moderator
Publicat

Trebuie să vă adresaţi primăriei sau gardienilor locali. Poliţia nu are cu ce să vă ajute.

• Apreciez 2
Publicat

Deja am scris la ADP, sa vad ce raspuns primesc. Politistul de proximitate poate sa ma ajute in discutia cu vecinii, daca nu o rezolv pe cale amiabila?

• Moderator
Publicat

Spuneai mai sus că discuţia cu vecinii nu e o soluţie, pentru că vor veni alţii şi vor parca acolo. 

Primăria ţi-a închiriat/vândut/concesionat un loc pe care nu-l poţi folosi. Deci plăteşti pentru ceva de care nu te poţi folosi. Ei sunt cei ce trebuie să facă acolo amenajările necesare astfel încât să te poţi folosi şi banii pe care-i plăteşti către primărie să fie justificaţi.

• Apreciez 2
  • 7 ani mai târziu...
Publicat

Buna seara. 

In momentul conduceri autovehiculului pe o strada cu sens unic am gasit un loc de parcare in care am dorit sa parchez cu lateralul. 

In momentul efectuari acestei manevre o masina care se afla in spatele meu nu a dorit sa se dea inapoi pe motiv ca el are alta masina in spate si a insistat ca eu sa mai dau un ocol

si apoi sa revin sa parchez in locul respectiv (Mentionez ca eu depasisem locul de parcare cu lungimea masini mele pentru a putea efectua manevra de parcare). Vreau sa stiu legal care ar fi fost prodeceul corect.

Va multumesc!

• Moderator
Publicat

Legislatia nu obliga pe ceilalti participanti la trafic sa dea inapoi ca sa te lase sa parchezi, ci pe tine te obliga sa ai grija, ca la efectuarea acestei manevre, sa nu lovesti pe cineva! (adica, daca poti sa parchezi lateral cu spatele in siguranta, bine, daca nu, mai dai o tura!)

Cat despre spiritul de breasla (sau mai bine zis lipsa lui) al soferilor din Romania...se pot scrie sute de pagini!!!

• 3 luni mai târziu...
Publicat

Bună ziua. Apartamentul în care stau nu dispune de CF, așa că am parcat în spatele blocului cât mai aproape de gărdulețul ce împrejmuiește spațiul verde. Nu am avut nici o problemă timp de 2 luni însă astăzi șeful asociației a venit și mi-a atras atenția că locatarii se plâng de faptul că eu le blochez accesul și le este foarte greu să facă atâtea manevre pentru a ieși din parcare. Eu sunt pe domeniu public, m-am parcat în așa fel încât să aibă spațiu de orice manevră și nu încurc din punct de vedere al șoferiei bune pe nimeni. Întrebarea mea este dacă îmi pot face ceva pe cale legală? Sau dacă aș putea cumpăra bucata aceasta de la primărie.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua. As vrea un sfat ce as putea face in urmatoarea situatie: am loc de parcare inchiriat de la primarie. El se afla in fata intrarii unui bloc, putin lateral. Sunt multe masini, deci inteleg ca se parcheaza si in fata locurilor de parcare inchiriate (nu ma deranjeaza). Cu toate acestea, exista o masina care parcheaza in fata intrarii in bloc, cu botul aproape la mijlocul strazii astfel incat devine foarte dificil pentru mine sa pot intra in locul meu de parcare. Trebuie sa ma feresc de 5 masini parcate in fel si chip ca sa pot intra in/iesi din locul de parcare. Manevrele le fac la centimetru.

Nu vreau sa supar pe nimeni insa efectiv cateodata sunt blocata sa pot folosi locul de parcare. Daca nu se poate face nimic, inteleg.

Multumesc!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.