Jump to content
POLITISTI.ro

Martor la un control al unei masini!


PopaFlorin

Recommended Posts

Buna ziua! Ma numesc Popa Florin si am 18 ani! Astazi 22-01-2014 am fost sa imi platesc o amenda pe care o luasem pentru deranjarea linistii publice. Dupa ce am platit-o la Taxe si Impozite am mers la sectia de politie unde mi-a fost intocmit respectivul proces verbal pentru a confirma plata acesteia. Acolo am gasit un domn politist afara si i-am spus pentru ce am venit. El mi-a luat procesul verbal impreuna cu chitanta respectiva si i le-a inmanat celui de la intrare. Acesta m-a intrebat daca am 18 ani, eu i-am spus ca da si mi-a cerut buletinul. I l-am inmanat si mi-a zis sa il urmez. Eu nestiind ce s-a intamplat, l-am intrebat unde merg iar acesta mi-a spus ca ma pune martor la un control al unei masini. Respectivul politist fusese amenintat de cei din masina, nu stiu in ce imprejurari si cum s-a intamplat totul, doar atat am auzit cand vorbeau ei acolo ca l-ar fi amenintat. Verificarile au fost facute fara sa se gaseasca vreo arma alba sau altceva in masina. Dupa ce au plecat respectivii politistul m-a luat la el in birou si a inceput sa scrie o declaratie in care a spus ca s-au facut controale la masina, bla bla bla, si ca nu s-a gasit nici o arma alba sau altceva. La sfarsit m-a pus sa semnez. Din prostia care e in capul meu am acceptat si am semnat. Mentionez ca in acea declaratie s-a scris DOAR faptul ca s-au facut verificari in masina pentru a nu exista arme. DOAR ATAT! Acum intrebarea mea este. La ce riscuri m-am expus eu acum, avand in vedere ca am fost martor doar la verificarile facute la masina, nu si la ceea ce s-a intamplat in trafic sau unde s-or fi certat ei. Exista riscul sa fiu chemat prin instante sau ceva de genul??

Link to comment

Florine, e o obligatie morala

Iar daca esti chemat in curte ca martor, trebuie sa spui numai adevarul.

Stii? Viata in legalitate e mult mai simpla.

 

 

Probabil o echipa de asasini platiti e pe urmele tale chiar in acest moment.... Sa-ti ajute d-zeu, erai tanar...!

nu esti sanatos, :lol:

Link to comment
  • Moderator

Din ce povesteşti ai fost martor asistent, nu martor ocular ce a asistat la săvârşirea vreunei fapte. 

Ai asistat la efectuarea acelui control. Ca să înţelegi îţi dau un exemplu, legea cere ca un martor să asiste la efectuarea unor activităţi procedurale, tocmai pentru a se evita situaţiile în care apar acuzaţii de genul: poliţistul a plantat în maşină arme, droguri, etc sau invers, a găsit acolo arme, droguri, etc şi nu a consemnat acest lucru în procesul verbal.

Din moment ce spui că nu s-a găsit nimic şi exact acest lucru s-a consemnat în procesul verbal, e bine nu ai de ce să-ţi faci probleme. Ai făcut o faptă bună.

Link to comment

Nu s-a gasit nimic in masina, si da,am fost acolo si am auzit tot ce au scris in acea declaratie. 


I-am spus si politistului ca daca se intampla ceva, pentru ca aia erau de etnie, ce fac... si a zis ca nu are ce sa se intample iar daca se intampla ceva sa merg la sectie si sa intreb de dansul. :)

Link to comment

Multumesc tuturor pentru raspunsuri , dar mai ales celor care mi-au oferit informatia exacta de care aveam nevoie!! Oricum, altadata nu o sa mai semnez nimic ! :lol:

  • Downvote 13
Link to comment

Multumesc tuturor pentru raspunsuri , dar mai ales celor care mi-au oferit informatia exacta de care aveam nevoie!! Oricum, altadata nu o sa mai semnez nimic ! :lol:

cu atitudinea asta, iti bati joc de timpul politistilor

Link to comment
  • Moderator

Cu astfel de indivizi sa tot faci treaba. De fapt, omul ne-a spus cam ce hram poarta din primele randuri ale primei postari, cand a spus ca venea de la fisc unde a platit o amenda pentru tulburarea ordinii si linistii publice...

Link to comment

Ha... atunci va doresc vecini ca ai mei, care suna la politie fiindca odraslele lor nu fac parte din acelasi grup. Nu vreau sa intru in detalii, si nu dau explicatie nimanui pentru ceea ce AM FACUT. Nu, nu am luat-o pentru ca am mers beat pe strada, sau m-am certat cu cineva. E cu totul alt motiv. Dar asta nu conteaza. Eu am vrut sa cer ajutorul unor specialisti in domeniu, daca dumneavoastra considerati ca sunt un derbedeu, este strict parerea dumneavoastra si nu ma intereseaza.

Link to comment

:doh: ... :slapb:  Mai fecior, statul iti multumeste pentru ajutorul oferit, amu' meri' acas'...si stai linistit, ca nu o sa te mai "deranjam" cu dorinta noastra de a face un pic de ordine in mizeria asta in care traim.

Edited by Ziggye
  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.