Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatricularea unei masini

herz
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua,

Am si eu o problema la inmatricularea unei masini si as dori mai multe informatii.

Pe scurt:

1. se cumpara o masina de la A care a adus-o din germania pe data de 22.11.2013, vanduta pe 24.11.2013 lui B cu numere rosii pe numele lui A.

2. B o vinde lui C in mai putin de 30 de zile

3. C scoate inca doua randuri de numere provizorii, face identificare RAR si tot ce trebui.

In momentul in care C merge sa inmatriculeze masina, aceasta nu poate fi inmatriculata deoarece nu exista fiscal de la A, mentionez ca pe numele lui A masina a stat doar 2 zile, iar pe numele lui B si C exista fiscal.

Bineinteles ca se ia legatura cu A pentru fiscal iar acesta nu vrea sau nu poate sa ofere acest fiscal.

C se ofera sa plateasca el pentru perioada in care a fost detinuta de A numai sa reuseasca sa o inmatriculeze, merge la ANAF incercand sa plateasca.

La ANAF nu poate sa plateasca pentru ca din punctul lor de vedere nu trebui platita ca a stat doar 2 zile, si in plus de asta este si din alt judet.

In cazul acesta ce ar putea sa faca C sa reuseasca sa inmatriculeze masina?

Astept raspunsul dumneavoastra.

Multumesc anticipat.

• Moderator
  • Solution

Poliţia Română NU are nicio legătură cu primăriile sau serviciile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în competenţele sau atribuţiile poliţiştilor, decât dacă nerespectarea acestora îmbracă forma unei fapte ce atrage răspunderea penală.

Ori altfel spus, poliţia sau poliţiştii nu au nicio treabă cu certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme.

Pentru rezolvarea problemei tale trebuie să te adresezi instanţei de judecată pe cale civilă.

Dar trebuie neaparat certificat fiscal pe numele celui care a adus masina in tara si a tinut-o doar 2 zile?

Nu trebuia sa treaca 30 de zile, pentru a fi obligatoriu certificatul fiscal?

Buna ziua.Incerc sa va scriu pe scurt istoria masinii cumparate de familia mea:

AM CUMPARAT O MASINA DE LA UN OARECARE A care a adus-o din Germania prin februarie 2013 si care apare in cartea masinii.

ACEST A NE-A DAT FISCALUL SI CU EL AM FACUT NOI ( ADICA SOTUL MEU ) CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE PE 23 MAI 2013.

NU AM REUSIT SA INSCRIU INCA MASINA,CICA NEREGULI LA ACTE:

* ACEST A, IN PERIOADA DIN FEBRUARIE PANA IN MAI A MAI FACUT NISTE CONTRACTE DE V-C CU ALTI PRIETENI ASTFEL:

- PE 19 MAI A O VINDE LUI B,ACEST B LUCRAND LA UN BIROU DIN ASTA DE ACTE.

- TOT PE 19 C O VINDE LUI B,ACESTUI C SE SPUNE CA I A FOST VANDUTA IN APRILIE 2013,CONTRACT PE CARE EU NU-L AM.

- PE 20 MAI B O VINDE TOT LUI A

- PE 22 MAI B O VINDE TOT LUI A.

EU AM FISCALELE DE LA A SI DE LA C,B AVAND CICA DATORII SI NU NE DA FISCALUL.

DAR DACA EI AU AVUT MASINA DOAR O ZI,SAU S-AU DUS DUPA NUMERE ROSII TREBUIE SA O TREACA SI PE LA FISC?

VA ROG AJUTATI-MA CU UN SFAT SI CUM SA PROCEDEZ?
Oare scrie in vreo lege la cat timp trebuie sa inscrie masina la primarie sau la fisc si de ce ma priveaza pe mine de un lucru (masina) pe care eu l-am cumparat si am toate actele: contract V-C,timbru de mediu platit,itp,rovinieta,carte,asigurare...tot..am inscris-o si la primarie...si nu-mi da nici macar numere rosii,cica cei in cauza ,cei cu contractele sunt cercetati., si cei de la inmatriculare asteapta rezolutia de la parchet...dar ce vina am eu,asta poate dura mult timp....

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.