Jump to content
POLITISTI.ro

Vecinul in varsta

Postare recomandată

Publicat

Buna seara,

Postez acest nou topic in cautarea unui sfat.

Pe scurt:

Vecinul de deasupra se uita la televizor cu un volum considerabil in special intre orele 20:00 si 6:30.

Am vorbit cu dansul. L-am rugat sa reduca volumul dupa 12 noaptea. Ca urmare am fost amenintat si injurat.

Va rog sa ma sfatuiti privind o solutie amiabila pentru a rezolva aceasta problema.

Detaliat:

Vecinul de deasupra mea este un domn un varsta. Dansul are cateva probleme de sanatate printre care probleme cu auzul. Datorita acestui lucru isi petrece majoritatea timpului in fata televizorului, ascultand stirile si diferite programe cu un volum considerabil. Problema este ca acea camera in care dansul are televizorul este deasupra dormitorului meu. Apartamentul dansului este la etajul 9 din 9 astfel nu deranjeaza pe cineva de deasupra. Camera are perete comun cu un vecin care nu este deranjat de zgomot deoarece are sufrageria acolo si nu se aude pana in dormitor.

M-am mutat in bloc cu un an inainte. La blocul anterior, atunci cand un vecin facea galagie la o ora nepotrivita, se obisnuia sa se bata in calorifer de cateva ori si zgomotul inceta. Am incercat aceasta metoda insa nu a functionat. Nu am vrut sa deranjez tot blocul in continuare asa ca am decis sa port o discutie cu vecinul.

Am fost sa discut cu dansul. De multe ori nu mi-a raspuns la usa dar intr-un final a raspuns. Am avut o conversatie linistita in care l-am rugat sa scada volumul televizorului dupa 12 noaptea deoarece se aude foarte bine prin podeaua dansului. Conversatia a durat cateva minute bune, dansul mi-a spus de unde este, despre fii lui, despre starea lui de sanatate si probleme cu auzul. I-am spus ca la vechiul bloc mai bateam in teava cand cineva avea televizorul prea tare si i-am spus ca eu am batut cu cateva nopti in urma pentru a-i semnaliza. Am ras pe aceasta tema, mi-a spus ca a crezut ca sunt sobolani in tevi. (Am adaugat aceste detalii pentru a intelege ca discutia a fost relaxata si normala)

Pana aici, totul parea in regula. Am sperat ca totusi va incerca sa dea mai incet. Nu aveam motive sa ma supar, de altfel si tatal meu se apropie de varsta vecinului si imi imagina ca cea mai grea boala este batranetea.

Problema a aparut dupa o ora. Vecinul a inceput sa bata cu putere in calorifere si dupa cum se auzea, a continua a bate in podea. Se auzeau injuraturi si tot felul de amenintari. De mentionat ca se mai certa cu sotia dar acum parea ceva serios. Dupa cateva minute a incetat si cineva a sunat la usa. Vecinul la bustul gol tipa la mine ca sunt un "venetic" si cum imi permit eu sa ii spun sa dea mai incet televizorul, el face ce doreste in casa lui si daca mai zic ceva vine cu varul si cu baietii (3, mi i-a numarat pe degete) care sunt la BGS si ma face "praf" - acest lucru printre zeci de injuraturi.  Am incercat sa il calmez, desi am aproape 2 m inaltime sunt o fire calma iar domnul parea sa fi consumat bauturi alcoolice. Nu vroiam sa am asemenea probleme, abia ma mutasem in bloc, facusem un credit pentru apartament si stiam ca voi mai sta o perioada. Intr-un final a plecat dar zgomotele nu au incetat pana tarziu in noapte: injuraturi, trosnete, amenintari.

Regret enorm ca nu am sunat atunci la 112. Scriind aceste randuri realizez ca experienta a fost traumatizanta chiar daca nu am realizat in acel moment.

Am fost la administrator, mi-a spus ca a auzit galagia (domnul administrator locuieste la etajul 6). I-am explicat ca am fost sa am o conversatie si s-a transformat intr-o situatie incredibila. Mi-a spus un simplu "Trebuia sa chemi politia".

Au trecut 6 luni de la acel incident. Sunt constient ca trebuia sa chem atunci ajutorul politiei dar din motive inexplicabile, nu am facut acest pas.

Astfel, cer sfatul vostru, dragi prieteni. Mi-a fost sugerat sa ii tai cablurile de la RDS, sa ii tai alimentarea de la apartament, sa ii pun tot felul de lucruri la usa insa doresc o cale amiabila pentru a rezolva acesta situatie. Sunt constient ca voi mai locui in acest bloc mult timp. Ceilalti vecini par sa fie oameni cu bun simt, nu doresc sa ii deranjez prin a pune muzica la maxim pentru a-l determina pe vecin sa inceteze (o alta solutie sugerata de apropiati).

Multumesc pentru rabdare,

Adrian

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Pentru rezolvarea problemei pe cale amiabila ar fi bine sa iei legatura cu politistul de proximitate de la sectia de politie pe raza careia locuiesti si sa-i prezinti problema exact cum ai prezentat-o aici...si spun acest lucru de oarece una dintre atributiile colegilor de la proximitate este medierea si rezolvatea amiabila a conflictele interumane!

In cazul in care vecinul continua cu amenintari , injurii si tulburarea linistii te sfatuiesc sa suni la 112 pentru ca un echipaj de politie se va prezenta la fata locului si va lua masurile care se impun!

Modificat de cipri83
  • Apreciez 3
Publicat

Buna dimineata,

Multumesc pentru raspuns. Voi lua legatura cu politistul de proximitate pentru o discutie.

Adrian

• Moderator
Publicat

Mi-a fost sugerat sa ii tai cablurile de la RDS, sa ii tai alimentarea de la apartament, sa ii pun tot felul de lucruri la usa

În niciun caz să nu recurgi la astfel de fapte, dacă vrei să nu ai probleme.

Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.

• Apreciez 1
Publicat

Salut Marius, multumesc pentru raspuns. Am mentionat ca nu am intentia de a recurge la asemenea fapte. 

Publicat

In ce ai explicat tu aici, din punctul meu de vedere ai gresit la un singur lucru in arta comunicatiei.

I-ai sugerat ce sa faca el.

In astfel de situatii spui numai ce te deranjeaza pe tine, eventual vii cu solutii (fotoliu cu difuzoare de-o parte si alta, casti, aparat auditiv, dar numai DUPA ce-ti relateaza ca are probleme cu auzul)

batutul in calorifer nu e o solutie. irita si pe cel care te deranjeaza si ceilalti vecini.

Publicat

Pare o poveste rupta din reclama de la mercador.  :)) Va lipseste o bormasina. :) Glumesc.

Inarmati-va cu rabdare si urmati cu incredere sfaturile colegului cipri83.

• Apreciez 2
  • 8 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsuri. Lucrurile pareau ca s-au mai calmat, parca nu a mai fost zgomot dupa 12:00 noaptea. 

Problema este ca azi si-a batut nevasta. In general mai auzeam tipete dar acum parea ca a spart lucruri si ca a lovit-o (am auzit voce de femeie tipand).

Desi eram cu telefonul in mana pentru a suna la 112, am zis intai sa caut solutia cea mai buna si sa nu inrautatesc pentru victima situatia.

Mentionez ca este prima data cand aud ca intr-adevar iti bate nevasta. Episodul s-a intamplat acum 15 minute, acum este liniste. Inca am timp sa sun la politie.

Stimati politisti, va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat. Nu pot ignora asa ceva.

Multumesc,

Adrian

• Membru
Publicat

Am avut o situatie de genul acesta cand un individ si-a batut nevasta si au sunat vecinii ingroziti la 112...dar cand am luat legatura cu nevasta care desi avea urme vizibile de violenta a refuzat sa recunoasca ca a fost agresata de sot si cu atat mai mult a refuzat ajutorul nostru!Iar mascariciul statea in spatele ei si radea!

De sunat poti sa suni pentru ca acest lucru ar ajuta-o pe femeie si poate individul o va lasa mai moale cu aceste practici vazand ca vecinii se sesizeaza ca urmare a atitudinii sale violente fata de sotie!

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.