Jump to content
POLITISTI.ro

Detasarea unui agent de pază în cadrul unei alte societăţi de pază


mariuscta

Recommended Posts

Poate fi detasat un agent de paza al unei societati care isi asigura paza proprie la o alta societate care , la fel ca si prima , are propriul serviciu de paza ?

Link to comment
  • Moderator

Art. 45. - Detaşarea din Codul muncii

Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.

Link to comment

Multumesc pentru acest raspuns . Dar , in speta data , va rog sa faceti apel la Legea 333/2003 , precum si la Normele metodologice de aplicare a L333 , aprobate prin HG 301/2012 ,in special la urmatoarele articole :

1. "  Art. 12. - (1) Paza proprie se realizeaza cu personal calificat, angajat al unitatii beneficiare, conform legii. " - Legea 333/2003;

2. " Art. 19. - Paza proprie a obiectivelor, bunurilor sau valorilor aflate in patrimoniul unitatilor se organizeaza si se executa cu personal de paza calificat si atestat potrivit legii, aflat in raporturi de munca sau de serviciu cu respectiva unitate. "- NM

In cazul unei detasari, angajatul (agentul de paza) nu se afla in raporturi de munca cu unitatea la care este detasat,implicit  nefiind angajat al acestei unitati beneficiare.

Link to comment
  • Moderator
In cazul unei detasari, angajatul (agentul de paza) nu se afla in raporturi de munca cu unitatea la care este detasat,implicit  nefiind angajat al acestei unitati beneficiare.

 

Fals! Ce te face să crezi că detaşarea nu se încadrează în noţiunea de "raporturi de serviciu cu respectiva unitate"?

 

Noţiunea de "raporturi de munca sau de serviciu cu respectiva unitate"  nu exclude "detaşarea" aşa cum e prevăzută de Codul Muncii, ci chiar la astfel de situaţii se referă.

Link to comment

Textul art.12 alin 1 din Legea 333 . Ori , prin detasare , agentul nu este angajat al societatii la care a fost detasat .

Mai mult , consider ca Legea 333 este o lege speciala care contine dispozitii specifice derogatorii de la Codul Muncii .

Link to comment
  • Moderator

Există mai multe forme de angajare prevăzute de legislaţie, dar dacă tu cunoşti mai bine, nu-i nicio problemă din punctul meu de vedere.

Chiar nu mă interesează absolut deloc soarta paznicilor şi nici nu merită efortul să mă interesez despre ei. Rămâi cu părerile tale şi îţi doresc succes.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.