Jump to content
POLITISTI.ro

Vandalizare masina parcata

Zatoichi

Recommended Posts

Expun situatia pe scurt.

Acum 2 zile seara pe la 21:00 incerc sa parchez dar imi gasesc locul ocupat de un necunoscut.
Opresc temporar pe un alt loc cat sa-mi duc fetita de un 1 an in casa si sa-i dau hainutele groase jos.
Totul a durat cam 10 - 15 minute max pentru ca m-am uitat la ceas.

Cand ma intorc, vecinul caruia i-am blocat masina, se intorsese acasa si era plin de... emotii.
Dau sa-i explic situatia dar sub efectul nervilor nu doar ca nu aude ci ma si ameninta terminand cu 'lasa ca ai sa ma cauti tu pe mine'.
Plec fara sa ma uit la masina mea, sa parchez intr-o parcare apropiata si imi aduc bagajul ramas.
Stiind ca in trecut mi-a fost lovita masina acolo ma intorc sa o mut din nou in spatele unui bloc vecin unde o mai parchez cand raman fara loc.

A doua zi (ieri) imi gasesc masina cu o urma de lovitura in portbagaj, fara stergatoare si cu apa cu mizerie (zoaie) turnata pe parbriz.

Pana acum am facut urmatoarele lucruri:
1. mi-am mutat masina pe locul meu
2. i-am lasat respectivului un biletel (mai mare) in care i-am explicat politicos intreaga situatie plus o invitatie la o discutie pe tema furtului si vandalizarii.

Mentionez ca:
1. am 0% dovezi/probe legale care sa-l invinuiasca pe respectiv. Exista o camera video in acel loc dar e indreptata in directia opusa.
2. nu am alarma pe masina

Iar conform zicalei ceasul rau, pisica neagra, nu am pus avariile, nu aveam un numar de mobil in masina, iar copilul mi-a plans tot drumul la intoarcere.
Deci e de inteles (cred eu) de ce am uitat de avarii.

Ce credeti ca ar trebui sa fac in continuare?

Am depus plangere si s-a deschis dosarul iar domnii de la Politie au fost foarte politicosi inclusiv criminalistul.

De curiozitate, as dori sa stiu, in cazul in care va fi gasit vinovat, ce risca respectivul.

Interesant este ca tot el m-a cautat primul la telefon si vrea sa ne intalnim azi la 17:30 sa... discutam.  :naughty:

Revin cu amanunte.

• Moderator

Riscă o pedeapsă cu închisoare de la o lună la 3 ani sau amendă. Dar cel mai probabil, dacă nu are antecedente penale magistratul îi aplică doar o amendă.

Asa..., si m-am intalnit sa vorbim. Traznai mai mari n-am auzit plus mers la cacialma la greu.

Mi-a aratat cum a fost furat el taman azi-noapte si m-a invitat sa-mi las amprentele pe toata masina lui (fara succes)

mi-a spus ca are martor ca nu aveam stergatoare cand am parcat pe locul lui.

Eu i-am spus ca e foarte bine ca are martor pentru poate sta linistit cand va fi cautat.

Dupa 20 de minute de teatrul jucat, vine cu stirea bomba.

'Hai sa-ti dau stergatoarele ca sa incheiem povestea'   :shock:  :shock:  :shock:

Nu mi-a venit sa cred cu cata nonsalanta recunoaste furtul!!!

EVIDENT ca nu am acceptat sa mi le dea, de fapt sa ma duc dupa el...

Pe langa faptul ca e mitoman este si rau-intentionat 

Maine fac programarea pentru constatare la asigurator sa vedem ce spun si ei de recuperarea prejudiciului.

Ce imi recomandati in continuare?

Sincer mi-as fi dorit sa fie doi politisti cu un teleobiectiv si sa-l fotografieze cu ele in mana dupa ce le-ar fi scos de unde le are (posibil chiar in una din masinile lui).

Sau sa fi aparut din senin in momentul cand ar fi incercat sa mi le dea.

Cu reportofonul nu stiu daca reprezinta o proba legala la noi in tara.

Multumesc mult pentru indrumari. Apreciez si le respect.

Teatrul s-a transformat in circ. El a inteles ma copieze si s-a dus si el sa depuna o plangere tot cu... furt de lamele de stergatoare (pentru asta ii trebuiau amprentele mele :naughty: ).

Azi cand am fost din nou la Politie unde erau vreo 7-8 persoane in camera de audienta si deja faptele au capatat un nou inteles. El practic mi-a facut un serviciu lasandu-si datele la sectie.

In tot circul asta exista un martor adus de el in discutie si care l-am observat si eu, cand se manifesta ca un copil de 10 ani, insa nu-l cunosc.

Daca acesta ar declara adevarul cred ar confirma ca tot individul asta mi-a lovit masina la nervi (presupun cu pumnul).

Domnii de la sectie mi-au propus sa imi iau stergatoarele doar cu 1-2 martori (vecini) DACA este si el de acord cu achitarea costurilor reparatiei pentru lovirea masinii.

Ramane de vazut ce se va intampla cu dosarele.

• Moderator

Te-au sfătuit foarte bine colegii de la secţie. Dacă te mai cheamă să discutaţi, nu te duce singur, dar mare atenţie şi cu cine te duci. Dacă te vei duce cu doi amici umflaţi de steroizi, cu cefe late accesorizate cu câte un lanţ de aur de câte un kg, există foarte mari şanse să creadă că ai cine ştie ce intenţii şi situaţia să degenereze sau chiar să te acuze ulterior de intenţii necurate, ameninţări, etc. Ia cu tine nişte oameni serioşi, care prin prezenţa lor acolo să nu-l irite. 

• 2 weeks later...

Pana acum nu m-a chemat nimeni de la Politie, nu s-a intamplat nimic. Pana azi nu am avut nevoie de masina (bine ar fi nici in urmatoarele 48 de ore :) )

dar

am nevoie pe weekend. Daca imi iau eu stergatoarele mai mult ca sigur am de trimis acte (factura) la casco + politie si incep complicatiile cu viramente, etc.

De la politie n-am decat biletelul cu numarul de dosar dar pana nu se fac cercetari nu mi se da dovada legala. Fara ea sunt blocat.

In concluzie, ce sa fac? Sa ma implic sau sa stau cuminte (daca pot).

• 4 years later...

În dată de 08.09.2018

Dimineață când sa deschid ușa mașini

Mele , am găsit pe ambele mânere , excremente "adică "💩 nu este posibil așa ceva ,am înjurat de tot neamul lui ăla care a pus așa Ceva in clipa aceea daca îl prindeam dădeam cu mașina peste el la cât mă înfuriat

Ce Este de făcut dacă eu nu l-am prins în fapt și știu cine ar putea Face așa ceva , și urăsc astfel de oamenii , eu i-aș spunzura ce acești nenorociți.

Incearca sa-ti controlezi instinctele si sa ai siguranta ca cel banuit e autorul, ca sa nu sufere altcineva fara nici o vina si daca te-ai asigurat 100% de autor, poti sa-l reclami si se va gasi o solutie sa fie pedepsit sau poti sa-i platesti cu aceeasi moneda, dar risti sa patesti si tu la fel in caz ca te prinde, in alta ordine de idei si mai optimist, incearca un bilet la pariuri sportive sau loto, e posibil sa ai mai mult noroc acum.

• 3 months later...

Eu am vazut din balcon (fumam o tigara) cum niste tiganasi se certau intre ei. La un momentdat unul din ei aplica cu o scurteica (s-ar parea o bara) o lovitura in masina mea. Pana am coborat, dragalasii s-au 'evaporat'. Am fost la Politie pentru o declaratie si mi s-a spus ca daca presupun ca a fost o 'vandalizare' atunci trebuie sa am rabdare pana se fac cercetari. Daca renunt la ideea de 'vandalizare' mi se da Autorizatia de reparatie. Ce credeti ca am facut?

Edited by ray51

• 6 months later...

Buna ziua.

Ma confrunt cu o problema de vanzaliare al autoturismelor pe care le detin.

Vecinii (de etnie rroma) au o satra de copii (sub 14 ani toti) care vandalizeaza masiniile vecinilor (toti le avem parcate pe un teren in apropiere neimprejmuit, proprietate privata a cuiva). Saptamana asta deja m-am trezit cu doua probleme: prima mi-au scris cuvinte obscene pe masina cu markerul iar a doua mi-au pus niste lipici cu sclipici pe sigla masinii.

Acum problema mea este sa nu se ajunga la mai rau (spart geamuri, zgariat vopsea etc), probleme cu care unii dintre vecinii mei deja s-au confruntat cu o luneta sparta si cu vopsea sarita.

As dorii sa stiu cum as putea eu sa ma "apar" de acesti copii, adica in cazul unor vandalizari grave sa pot actiona chiar si in instanta cu probe.

Un echipaj de politie sosit in urma apelarii 112 mi-au spus ca daca nu fac sesizare scrisa (masinile fiind pe numele tatalui care este plecat din tara), iar singurul care o poate face este proprietarul nu au ce sa le faca.

Daca pun o camera de supraveghere care sa nu inregistreze absolut deloc pe strada, dar sa se vada doar terenul respectiv pe care tin masinile, pot folosi imaginile camerei ca probe?

Edited by IulianDochiu

• Marius changed the title to Vandalizare masina parcata
  • 4 years later...

Buna ziua,

Acum 2 sapt mi-a fost vandalizata masina, aceasta fiind parcata in fata portii. Intrucat am camere de supraveghere, inregistrarea a surprins momentul in care mi-a fost zgariata masina, in mod intentionat de catre un copil. Nefiind prima oara si nici singura masina zgariata de pe strada noastra, am facut plangere la politie, s-a intocmit un dosar penal, copilul foarte probabil nu va pati nimic insa eu vreau ca parintii acestuia sa fie trasi la raspundere. Din pacate nimeni nu misca nimic. Ce variante am sa pot grabi cercetarea penala? Nu pot circula cu masina asa cum este acum, dar nici cu revopsirea nu merge prea repede intrucat costurile sunt foarte mari. Intre timp, mama copilului tot pe mine ma ameninta prin mesaje, iar fiul ei ma injura de cate ori ma vede. Va multumesc pentru orice sugestie

• Member

Nu poți circula cu mașina zgâriată?

Nu știu ce așteptări ai de la cercetarea penală, dacă minorul nu a împlinit măcar vârsta de 14 ani, deoarece acesta nu răspunde penal conform legii.

Totuși poți să te adresezi instanței civile împotriva părinților acestuia. O poți face direct, să nu mai pierzi timpul. Țin să menționez că lucrătorii de la Investigații Criminale au un volum foarte mare de dosare penale în lucru (chiar si peste 1000 de dosare de lucrător), din cauza deficitului mare de personal. Populației nu prea îi pasă de acest aspect, până când are nevoie de Poliție...

• Upvote 1