Jump to content
POLITISTI.ro

Sondaj de opinie, 2011


CostelusAngel

Recommended Posts

Un material extraordinar.

Ce sa spun... Multi prefera sa nu dea importanta la ceea ce se intampla in tara, desi ii intereseaza in mod direct. Cam asta e spiritul civic in Romania. Speram ca ne vom trezi odata si odata.

Link to comment
 • Moderator

Costeluș dragă, ce se întâmplă, v-ați trezit acum din anestezie?

Nu cu multă vreme în urmă, huleați și bălăcăreați peste tot acei militari, că au pensii și salarii „nesimțite”, ba chiar toată societatea striga la unison că dușmanii acestei țări sunt cei ce beneficiază de acele legi de salarizare speciale, după care ați dat toți fuguța la cabina de vot cu găleata și punga de mălai la subțioară.

Iar acum, după trezirea din starea euforică, le aduceți aminte militarilor, ce până mai ieri erau „nesimțiți”, că au jurat și trebuie să vă scape de cei cărora le-ați luat găleata. Cam multă ipocrizie, nu crezi?

Cei pe care acum îi huliți au ajuns acolo unde sunt datorită și mulțumită vouă, iar regulile și legile acestei țări le dau dreptul să-și bată joc de noi toți după cum le dorește suflețelul.

Dar ce să-i faci ... asta e democrația! Știu e o lecție dură pe care ne-o servește această democrație, dar să știi că ne merităm soarta ...

Link to comment

eu zic ca este un lucru bun taierea pensilor fiindca majoritatea si-au calculat pensiile dupa ultimele 6 luni de munca, plus de asta au mai luat la iesirea in rezerva la 45 de ani si cate 10000euro compensatoriu, altii au luat poate si mai mult...voua vi se pare normal ca noi care lucram zilnic in misiuni tot mai dificile sa luam nici jumate din cat iau ei pensia si dupa toate astea ni s-au mai taiat si 25% din salar, iar ei nu ne-au tinut apararea... Eu nu sunt de acord cu pensii mai mari de 2500 ron tinand cont ca majoritatea au prins vremuri bune in politie, nu ca si noi acum, iar ei nu se zbat deloc pentru drepturile noastre, sa nu uitam ca sunt multi pensionari care toata viata au lucrat in politie ca portari iar in ultimele sase luni au mers sefi de politie, au luat salarii de merit,prime doar pentru a avea o pensie mai mare! LA NOI CINE SE GANDESTE? Noi atunci de ce sa gandim la ei?

P.S. E singurul lucru pe care il apreciez la guvernul Boc, in rest mi-as dori sa plece cat mai repede fiindca restul legilor sunt un esec total

 • Downvote 2
Link to comment

Hai uimeste-ne dumneata cu ce mai zici si cu parerile personale..... despre cum sa moara capra vecinului.

Atitudinea asta este cea mai paguboasa. Daca nu te afecteaza masura cu pensiile si spui ca asa le trebuie nesimtitilor ca se ingrasa pe spatele altora asta nu inseamna ca nu trebuie sa ii sustiii si sa iei atitudine sociala.

De ce? Pentru ca se creeaza un precedent si asta inseamna ca peste 20 de ani sau chiar maine e posibil sa urmezi TU la rand sa intri in malaxorul nedreptatilor, si atunci e posibil sa se bucure cei in care dai cu bata acum. Nu uita: maine poate muri si capra ta, si poate si gainile si vacile..... si poate chiar tu.

Imi pare rau sa iti spun ca nu stii sa vezi mai departe de varful bocancului.... in esenta, politica actuala a guvernului se bazeaza pe dictonul "divide e impera" si pe urechisti ca tine care sa puna botul la vrajelile si dezbinarile aruncate de ei pe media.

Cert e un lucru: faptul ca printre noi sunt de-al-de tine care gandesc asa, arata ca in principiu noi romanii ne meritam soarta si conducatorii.

Edited by SandoKhan
 • Upvote 5
 • Downvote 1
Link to comment

SandoKhan eu am spus ca sunt de acord cu taierea pensilor fiindca cei care iau pensie acum nu au lucrat in politie cum lucram noi...iar cand ne-a fost taiat salariul ei nu ne-au luat apararea, nu i-am vazut cu noi la proteste

Ti se pare normal ceea ce au facut ei? toata viatza majoritatea au fugit de raspundere, ma gandesc ca cunosti nenumarati politisti care doar in ultimele sase luni de activitate au lucrat in functii de raspundere ca sefi de birou, sefi de politie oras, sefi de post, specialist 1, iar dupa toate astea in ultimele sase luni si-au luat si prime de merit, plus salar de merit cu toate ca nu meritau acest lucru... Eu sunt de acord cu pensile mari dar, doar la cei care au lucrat efectiv si au avut salariul pe merit, (ceea ce sunt foarte putini) stii doar ca prime si salarii de merit in politie luau doar smecherii

Nu mi se pare normal ca doar pentru ultimele sase luni de activitate (cand au ocupat functii de raspundere si si-au pus sporuri nesimtite) sa ia pensie de 4000 Ron. era ok daca lucrau macar 5 ani pe functia aia (dar nu cum au facut ei! toata viata au fugit de munca iar la sfarsit vor pensie mare...acum sa ia pensie de portar, ca doar aia au facut 30 de ani)

4000 Ron merita cel care o viata intreaga a lucrat ca sef de birou, sef de post , etc, nu merita acela care a lucrat doar sase luni pe acest post.

Eu am privit taierea pensilor din punct de vedere moral fiindca nu este moral sa aibe o pensie doar pentru ultimele sase luni de activitate...Nu imi doresc sa moara capra vecinului dar nici nu mi se pare normal sai plang tocmai pe ei, pe care din punct de vedere moral nu-i pot intelege si nici nu i-am vazut sa ne sprijine cand ne-au fost taiati cei 25% din salar

P.S. eu mi-as dori sa le dea 4000 de euro pensie fiindca ma gandesc ca intr-o voi fi si eu pensionar, numai ca mie spre deosebire de ei nu o sa-mi fie frica, ca poate mi se usuca mana cand ridic acea pensie! Totodata nu mi se pare normal ca tot noua cei care lucram sa ne mai taie din salarii pentru ca tara este in faliment, bine ca ei care stau acasa nu pot lua 2.500ron, dar eu care lucrez pot sa iau 1.500 ron si sa mai si traiesc

P.P.S. daca tie ti se pare moral sa-i sprijini nu am nimic cu tine, dar eu nu pot sa-i sufar pe cei care au fost trantori prin politie si smecheri in ultimele sase luni, iar acum tot mie sa-mi taie din salar fiindca pensia lor este un drept castigat...atunci salariul meu ce este???

scuze nu mai am timp sa corectez greselile de ortografie care probabil sunt multe fiindca m-am grabit

Link to comment

Ce era de demonstrat, ai demonstrat acum! Asta face sa nu retrag nimic din afirmatiile postarii precedente. Nu mai are rost sa iti explic. Multi din cei de aici vor intelege ce si cum.

p.s. Salariul tau nu este un drept castigat ci e un drept obtinut pentru viitor in urma muncii prestate in prezent. Nu iti convine ce salariu iei in viitor? Atunci nu munci pentru el in prezent.

Asta nu inseamna ca nu sunt de acord ca suntem platiti prost si foarte prost, dar crede-ma, aceasta nu are legatura cu pensionarii din sistem.

Edited by SandoKhan
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Dar nu au nicio vină ei (pensionarii) pentru că legea le-a lăsat aceea posibilitate. Cred că ești de acord, da?

Cei ce au elaborat o astfel de lege sunt cei vinovați. Și în plus nu-i putem include pe toți în aceeași categorie a „orientaților”.

Să nu cazi în capcana populistă pe care ne-o servește pigmeul ăla și marinarul, pentru că țara nu e deloc în faliment, numai că banii cei mulți sunt canalizați în „investițiile dedicate unor firme colorate”, iar retribuția privind salariul ori pensia, nu trebuie să fie aceeași pentru toți. La fel cum nu e corect ca tu, cel care ai anumite responsabilități, prin care poți schimba destinul unei persoane pentru toată viața dacă îl bagi la pușcărie sau îți asumi zilnic riscul de a primi un cuțit în jugulară, să primești un salariu similar cu un brancardier ce împinge targa pe culoarele unui spital, tot la fel de inechitabil și incorect e ca un rezervist subofițer să aibă o pensie similară cu a unui general. Responsabilitățile și munca nu sunt aceleași, iar retribuția trebuie să fie și în funcție de acestea.

Știu că prăpastia dintre retribuția ofițerilor și a agenților este nejustificat de mare, dar asta e altă discuție și nu trebuie să cădem în derizoriu, înghițind găluștile populiste pe care ni le aruncă marinarul și acoliții săi. :clip:

Link to comment

Catalin eu nu am cazut niciodata in capcana populista si nici nu i-am votat vreodata!

cred exact ca si tine ca a fost o lege proasta ca restul facute in tara asta, dar uita ca de pe urma acestor legi proaste noi suferim...ei stau bine mersi acasa cu 4000Ron, iar mie imi taie 25% din salariul de 2000Ron! Eu zic ca trebuie indreptata legea, iar 4000Ron sa primeasca doar cei care au muncit cu adevarat si au cotizat cu adevarat la contul de pensii , nu doar ultimele sase luni!

E o discutie mai complexa, aici pe site nu iti pot spune toate argumentele, dar daca vei analiza si tu din alt punct de vedere situatia vei constata ca legea aceea trebuie indreptata pentru a ne putea bucura si noi de slariu decent, iar apoi de o pensie decenta...

P.S. exista un proverb DUPA FAPTA SI RASPLATA...asa imi doresc sa aibe si pensile ! dupa cat au cotizat la casa de pensie

 • Upvote 1
 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Colega, nouă nu ne-au fost imputate mișelește salariile din cauza pensiilor rezerviștilor.

Da, suntem toți de acord cu faptul că legea trebuie îmbunătățită, dar nu așa pe genunchi. Nu e corect să schimbi regulile în timpul jocului. Nici noi doi nu avem o cotizație completă, pentru că cei ce au condus această țară au stabilit ca de la bugetul de stat să fie subvenționate cotizațiile pe care noi le-am făcut, tocmai ca o recompensă a privațiunilor și limitărilor ce ne-au fost impuse prin lege datorită specificului meseriei. Acum dacă vii și-mi spui că nu se mai ia în calul aceea „subvenție” a cotizației mele ... eu ce vină am? Atunci când am hotărât să o apuc pe acest drum am acceptat acele limitări și privațiuni pe care nu le are orice cetățean, în compensație cu alte avantaje printre care și cel amintit mai sus. Iar acum statul vine și îmi spune că sunt un nesimțit că am beneficiat de acele condiții pe care tot el le-a stabilit, nu eu. Ți se pare corect?

Procentul salariilor din produsul intern brut, este de aprox 30%, cel mai scăzut din statele europene. Oare ăia cum s-or descurca cu cheltuieli salariale mult mai mari, iar noi nu?! Probabil că dacă și ăștia mai aveau ceva de vândut din țara asta, nu se ajungea aici ... :clip:

Link to comment

Patriot ? cum dovedesti asta cand tu ataci chiar "familia" ta? Daca tu ai o astfel de parere, ce sa mai vorbim de "civili" ? Am impresia ca esti tot un pui de sef, daca afirmi ca cei care ar meritau o pensie mare trebuia sa aiba o functie de conducere cel putin cinci ani. De ce nu spui ca meritau o pensie mare, cei care 27-30 ani au desfasurat serviciul doar pe timp de noapte, prin frig si ploaie, numai pe jos, asa cum multi agenti de ordine faceau serviciul pana in 2002-2003? Cunosti astfel de oameni, ai vorbit cu ei? Vei avea multe de invatat. In functie de pensiile pe care le vor primi in prezent fostii politisti si cum va fi aplicata legea, asa vom fi si noi tratati ulterior. Trebuie sa fim solidari cu cei care ne-au fost colegi.Drepturile lor sunt si ale noastre.

Link to comment

Catalin si dragos... uzati tastatura de pomana pe el. Nu vede mai departe de varful bocancului...

El acum ia 1500 lei dar probabil cand va avea vreo 53-54 ani (si probabil o sumedenie de boli duse pe picioare) si foarte putin pana la pensie, probabil ca si el va fi pus pe o functie mai ferita de intemperii...

Si atunci va veni unul tanar si ii va reprosa ca din cauza lui o duce el asa de rau si munceste atat de mult.

 • Downvote 1
Link to comment

Eu am spus ca nu sunt de acord cu pensille smecherilor care au lucrat toata viata la poarta iar in ultimele sase luni au lucrat pe functii mari, au luat prime si salarii de merit numai pentru a avea o pensie mai mare...eu zic ca acelor persoane le trebuie recalculata pensia. Nu este corect ca cel care a stat in frig , ploaie, nenumarate filtre si patrule pedestre sa aibe pensie mai mica decat a unui smecher care doar ultimele sase luni a avaut cat de cat putina responsabilitate.

SandoKhan problema este ca multi toata viata au stat in functie ferita de temperii si doar in ultimele sase luni au fost operativi doar pentru o pensie mai mare. Eu sunt de acord doar cu o recalculare de pensie, lucru care mi se pare corect dupa tot ce am enuntat mai sus fiindca cei care au lucrat o viata intreaga merita o pensie mai mare decat a unui smecher care a lucrat doar ultimele sase luni....cel putin la mine in judet au facut smecheria asta cam 20% din pensionari

drAGO5 sa stii ca nu sunt un pui de sef si mor cand vad lupta asta pentru scaun doar pentru ca este un salariu si o pensie mai mare....eu mi-as dori ca toti sa aibe salarile decente si cu mici diferente intre ele, nu un sef de serviciu sa aiba cu 40-50% salar mai mare decat un sef de birou sau sef de schimb...as apropia salariile cu mici diferente, ca sa ocupe acea functie de sef serviciu doar cel caruia ii place intradevar munca aceea, nu doar pentru salar mai mare.

Catalin vei vedea ca anul acesta va fi mai greu ca si anul care a trecut, vei constata ca nu mai sunt bani fiindca avem un guvern care face antireforma si are obligatii fata de firmele care i-au sustinut in campania electorala (de ex. la autostrada Timisoara-Arad licitatia a castigat-o o firma care are in dotare doar doua generatoare de curent, restul utilajelor se inchireaza cu sume intre 3000-10.000 ron ora de la simpatizantii portocalii) Urasc ceea ce fac portocalii in tara asta, dar nici nu pot sa tolerez cea ce se intampla in propria ograda...

Pana nu se termina cu smecherii din sistem nu cred ca noi cei devotati o vom duce bine, fiindca nu vom avea loc de ei! Aici am incheiat subiectul cerandu-mi scuze pentru ca mi-am permis sa vorbesc de pensile unor smecheri!

Link to comment
 • Moderator

Peste jumătate din banii obţinuţi prin tăierea salariilor bugetarilor s-au folosit pentru plata clientelei politice sub forma suplimentării bugetelor diferitor ministere, printre care cele conduse de Elena Udrea şi Anca Boagiu se situează din nou în fruntea clasamentului.

O sumă importantă de bani au luat drumul AVAS pentru reprezentarea României la Curtea Internaţională de Arbitraj, deci acoperirea costurilor proceselor în care statul este pârât. Toate aceste realocări s-au realizat prin 40 de hotărâri de guvern, aprobate pe ultima sută de metri, între 17 şi 28 decembrie 2010.

Mai exact, prin trei hotărâri de guvern (1280/2010, 1318/2010, 1381/2010), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Nuți Udrea, a primit 182 de milioane de lei (peste 42 de milioane de euro), iar Ministerul Transporturilor, condus de Anca Boagiu, a primit peste 720 de milioane de lei (peste 167 de milioane de euro), prin cinci hotărâri de guvern (1380/2010, 1312/2010, 1313/2010, 1278/2010, 1279/2010). De asemenea, fondurile alocate AVAS pentru reprezentarea României la Curtea Internaţională de Arbitraj sunt suplimentate prin HG 1325/2010 cu 2.700 de mii de lei (peste 627 de mii de euro).

În total, prin cele 40 hotărâri ale guvernului, s-au împărţit peste 2,3 miliarde de lei, adică peste 546 de milioane de euro, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din suma pe care Guvernul a economisit-o prin tăierea cu 25% a salariilor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.