Jump to content
POLITISTI.ro

Auto vandut - acte neperfectate

Postare recomandată

Publicat

Salutare,

Am o intrebare (va rog nu aruncati cu pietre) : am vandut unui prieten (mai bine nu) un Cielo....urmand ca sa mergem sa facem actele.....Tolomacul de mine, crezand in prietenie, i-am dat si cartea masinii... :slapb: ...el a dat-o mai departe si eu si acum platesc impozitul la ea (de 7 ani) :)) ....

Va rog mult de tot, sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez ? Am o copie xerox dupa cartea masinii....ma poate ajuta cumva acest lucru ?

Multumesc mult de tot.... :beer:

Publicat

Tocmai ca nu am facut nimic....acum vreo 3-4 luni venind  de la Bucuresti...surpriza..am vazut-o in trafic....am aflat ulterior ca o instrainase la randul sau....si numarul nu i s-a schimbat....avea acelasi numar.

Multumesc.

• Moderator
Publicat

Demersul legal pe care îl poți face, e să-l acționezi în judecată pe cumpărător ori să întocmești cu acesta un contract de vânzare cumpărare valid.

Nu prea e de glumit cu astfel de chestiuni, pentru că de exemplu tu ești cel care primește amenzile pentru rovinietă în situația în care actualul deținător nu o plătește.

Publicat

Eu cred ca este mai sigur ca daca tot platesti impozitul la masina, sa mergi sa verifici si sa ii platesti si rovigneta ca nu se stie cand o sa inceapa sa vina avalansa de procese verbale pe numele tau.

Publicat

Bun, am inteles...dar cum poate circula acea persoana cu masina daca nu are actele pe numele lui ? Daca persoana careia i-am vandut-o nu are CV cu mine, atunci nici celalalt nu are asa ceva...am inteles (sper sa nu gresesc) ca dupa legea noua, daca nu inscrii masina in maxim 30 zile de la cumparare...primesti amenda...sau cam asa ceva.....Deci acum nu ar trebui sa ma caute cel la care a a juns masina sa o inscrie pe numele lui, pentru ca pe carte este numele meu ?

Asta ar fi una...daca primesc amenda pentru neplata rovignietei sau o amenda oarecare de circulatie....macar asa pot sa aflu la cine este masina....cum pot sa fiu ajutat de catre Politie ca sa finalizez odata cu balamucul asta ?

Merci mult

• Moderator
Publicat

Dacă cel ce are maşina circulă cât de cât corect, pot trece ani buni fără să fie oprit. 

Eventualele amenzi le primeşti pe numele tău, deci nu văd cum ai putea să afli la cine este în prezent. Poliţia nu are nicio treabă în această ecuaţie. Trebuie să iei legătura cu amicul căruia i-ai vândut-o şi să întocmeşti un contract de vânzare-cumpărare sau să-l acţionezi în judecată.

• 4 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Salutare,

In primul rand, daca am ratat un subiect asemanator, scuzele mele.

Recent, m-am lovit de urmatoarea situatie:

Acum 5-6 ani am vandut o masina cuiva, si, pe langa actele standard a existat si un contract de comodat. Aceasta persoana a incearcat, la randul ei, sa vanda masina altcuiva. Aici intervine problema.

Pe talon nu este completat nimic la rubrica "instrainat catre". Discutand cu cel caruia i-am vandut eu masina, am inteles ca a scos fiscalul, a facut contract de vanzare-cumparare insa nu a oferit cartea masinii persoanei catre care vrea sa vanda masina intrucat nu s-a inteles cu individul privind rubrica "instrainat catre" - acesta, nedorind sa ii apara nimic scris acolo. Singur lucru la care ma gandesc acum sunt posibile amenzi pe care le-as putea lua eu.

De ce nu a vrut ultima persoana sa apara nimic scris la "instrainat catre"? Ce pot face eu( figurez in carte si talon ca ultim proprietar) ca sa pot rezolva situatia?

Mentionez ca sunt in relatii bune cu persoana careia i-am vandut initial masina.

Multumesc.

Modificat de gambiano
  • Marius a modificat titlul în Auto vandut - acte neperfectate
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Help! Am avut o masina pe care am vandut-o in 2017 catre cineva din Baia Mare, ulterior am aflat ca acesta nu a tinut masina in posesie decat 2 zile dupa care a revandut-o. Legal nu avea voie sa o vanda pana ce facea transcrierea pe el(termen de 30 zile)...dar totusi s-a intamplat. Fiind prima masina vanduta nu cunosteam riscurile, nu am stiut nici sa trec pe talon ,,instrainat catre...'',nu ma condamnati. Problema reala este ca cel care o are acum in posesie (cunosc datele lui/adresa) a savarsit numeroase contraventii/infractiuni la regimul circulatiei rutiere atat in Romania,cat si in cel putin 2 tari. Spun asta pentru ca am primit amenzi din Romania, Ungaria si Italia, in ultima tara a strans amenzi in valoare de peste 2500 Euro prin trecerea in 34 puncte de autostrada fara a achita. Ca fapt divers, am transmis politistilor italieni faptul ca eu nu am calcat niciodata in Italia si au binevoit sa astepte rezolvarea situatiei din tara, asta pentru mine arata nivelul josnic unde suntem ca natie,pentru ca apeland la politia comunei unde isi are ,,infractorul'' cuibul, am fost refuzat. Revenind.....In instanta totul e greoi, am incercat initial sa cer transcrierea pe primul cumparator,cel caruia i-am vandut eu masina,dar totul stagneaza iar cel de-al doilea aduna amenzi pe numele meu. Imi e teama ca nu le voi putea anula, fiind facute in afara teritoriului RO este mult mai dificil. Ce solutii am sa il opresc cat mai repede din a circula cu masina? Acest politist la care am apelat oare chiar nu avea autoritatea necesara sa il opreasca cand iesea din curte pe drumul public si sa ii ia placutele? Gasesc si eu pe aici vreun politist mai indraznet si cu putin spirit civic de intrajutorare (din judetul Maramures)? :)) Sau macar niste sfaturi ... In ultima instanta sunt in stare sa merg sa trag placutele jos de pe masina, doar actele sunt pe numele meu, la ce fapta as fi incadrat? ... 

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

Stimate domn, trebuie sa aveti un tupeu fantastic sa invinovatiti politistii pentru prostiile facute de dumneavoastra. Solutia problemei se afla la instanta de judecata, unde trebuie sa il chemati pe cel caruia i-ati vandut masina spre a se recunoaste legal prin hotarare civila transcrierea dreptului de proprietate, cu aceasta hotarare urmand a va radia masina de pe numele dumneavoastra. Repet, nu politistii s-au bucurat la bani cand ati vandut masina fara a intocmi formalitatile legale. 

• Apreciez 1
  • 2 luni mai târziu...
Publicat

Bina ziua

In data de 13.06.2018 am vandut un autovehicul prin contract de vanzare-cumparare, am scos fiscalul, am completat, datat si semnat rubrica "instrainat catre...". Cumparatorului i-a expirat in luna noiembrie 2018 polita RCA si s-a folosit de copia mea de C.I. ca sa-si incheie alta polita RCA- FARA ACORDUL MEU !!!

Mentionez ca am anuntat firma asiguratoare ieri 11.01.2019, acestia mi-au raspuns in scris ca i-au reziliat polita respectica si nu mai are posibilitatea de a mai incheia o alta la firma dânsilor.  In concluzie, el in acest moment circula fara o polita de adigurare valabila. Il poate verifica cineva in acest sens?

De la inceputul acestui an (2019), primesc amenzi de circulatie din Germania si Ungaria pentru depasire de viteza, posibil sa mai primesc...

Unde pot sa ma adresez si ce demersuri sa mai fac ?

Se foloseste de actul meu de identitate !!!

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Dețin un autovehicol care l-am achiziționat cu ceva timp în urmă . La cumpărare am făcut contractul de vânzare cumpărare dar am rugat fostul proprietar să nu scrie pe talon înstrăinat astfel mi-a dat talonul și fiscalul cu numele lui . Eu circulând doar cu contractul de vânzare-cumpărare . Acum contractul a expirat dar eu nu am mai reușit să reinmatriculez mașina pe numele meu . Acum ve ar trebui să fac ca să scriu mașina pe mine fiindcă vreau să o vând și mă tem să nu cauzez careva probleme . Vă rog cine cunoaște să mă îndrumeze ce ar trebui să fac 

• Membru
Publicat

O poți vinde și asa, cu condiția sa oferi cumpărătorului și "fiscalul" pe care l-ai primit tu și sa ii dai și tu la rândul tău, "fiscal"

Impropriu spus fiscal, pt ca nu se mai da fiscal, ci se pune stampila pe contractul de vânzare-cumpărare.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.