Jump to content
POLITISTI.ro

Prioritatea in intersectie

Postare recomandată

Publicat

Salutare,

Am avut o discutie in contradictoriu cu un prieten si as vrea sa stiu cine are dreptate.

Se da urmatoarea situatie: intersectie dritor. Sens de mers dinspre Camil Ressu spre Calea Dudesti. Din cate stiu marcajele sunt: banda 1 obligatoriu dreapta banda 2 mers inainte banda 3 inainte si la stanga. Doua autovehicule se afla pe banda 2 si 3 si isi doresc sa mearga inainte pe Calea Dudesti. Care din cele doua autovehicule are prioritate la intrarea pe Calea Dudesti (nu luam in calcul linia de tramvai). Eu sustin ca banda 2 va avea prioritate, prietenul meu sustine ca banda 3 pentru ca in intersectia asta el merge inainte. De mentionat ca intersectia are marcaj hasurat. Deci liniile de mers sunt imaginare.

M-ar ajuta foarte mult un articol de lege. Le-am rasfoit pe toate dar nu am gasit ceva asemanator.

Va multumesc anticipat

Publicat

”(nu luam in calcul linia de tramvai)” 

Ba luam in calcul linia de tramvai, aceasta se transforma in banda 2. Evident ca tramvaiul are insa ”prioritate”. In situatia teoretica in care ar incerca sa intre pe dudesti 2 masini si un tramvai, cel de pe banda 3 ar trebui sa permita celui din banda 2 sa isi continue deplasarea, dupa care sa ocupe banda 1 (sau permite trecerea tramvaiului dupa care ocupa banda 2).

Nu exista un articol anume, se ia de baza art 41 din oug 195/2002 rep

In practica, benzile 2 si 3 ocupa banda 1 asigurandu-se la incadrarea pe aceasta.  :emo-yessir: 

Publicat (modificat)

Bun si in intersectie daca ambele isi doresc sa ajunga pe banda 1 care din cele doua autovehicule va avea prioritate? De mentionat ca daca se merge drept... fara a trage de volan autovehiculul de pe banda 3 ajunge pe banda 1 de pe Calea Dudesti iar autovehicul de pe banda 2 este nevoit sa traga putin stanga pentru a ajunge pe calea dudesti

Si o schema. In intersectie este marcaj hasurat pe jos

post-12361-0-88479600-1389297318_thumb.p

Modificat de toadertk
Publicat

In situatia teoretica in care ar incerca sa intre pe dudesti 2 masini si un tramvai, cel de pe banda 3 ar trebui sa permita celui din banda 2 sa isi continue deplasarea

Nu m-am facut inteles?! cel din banda 2 ocupa banda 1. 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.