Jump to content
POLITISTI.ro

Am facut o mare prostie

Adryan90

Recommended Posts

Buna seara...am facut marea prostie de a ma urca la volan dupa ce am consumat 4 pahare de vin cu colegii de munca..lucrasem de noapte pe taxy(de regula aproximativ 200 km pe noapte) in drum spre casa m-am intalnit cu niste prieteni care isi sarbatoreau ziua de nume Sfantul Alexandru si am consumat alaturi de ei 4 pahare de vin cu suc ..eram foarte aproape de casa la aproximativ 1 km jumate iar in momentul in care m-am urcat in masina fiind foarte cald  am adormit fara sa realizez si am acrosat 2 masini parcate..mi-am recunoscut vina..am rasp la toate intrebarile domnului politist si am ajuns la IML unde la a 2-a proba biologica a iesit aproximativ 1.40 alcool in sange ceea ce mi se pare enorm dupa doar 4 pahare de vin desi mi sa explicat ca oboseala si lipsa mancarii plus vinul creste foarte mult alcoolul..am platit analizele la IML iar de atunci n-am mai primit niciun rasp de la politie desi am incercat sa ma interesez de dosar de fiecare data persoana care se ocupa de caz comunica cu mine doar prin intermediul telefonului fix de la politistul de serviciu si imi spune sa ast sa ma caute dumneaei...intrebarea mea era urmatoarea cat timp dureaza un astfel de dosar in care am recunoscut ca sunt vinovat am facut tot ce mi sa cerut iar dupa mai bn de 4 luni eu nici macar nu am fost chemat sa dau declaratie???cum pot afla ce se intampla deoarece e pt prima oara cand am gresit cand mi se suspenda permisul si n-am avut accidente din vina mea in mai bn de 3 ani de cand am permisul si nu stiu cum se procedeaza...sunt disperat deoarece din cauza acestei greseli am pierdut ceea ce-mi aducea painea pe masa 

Sper sa ma puteti ajuta si lamuri...o seara buna 

Pai...permisul se anuleaza, momentan e suspendat dreptul de a conduce, iar apoi se anuleaza. Limita de alcool in sange pt constituirea infractiunii este de peste 0.80. Plus ca, compania de asigurari te va actiona in intsanta pe cale civila pentru recuperarea prejudiciului produs celorlalte masini.

Anularea permisului e singura solutie nu am nicio sansa sa scap cu o anumita perioada de suspendare??:(de firma de asigurari stiam...si dupa cat timp pot sa dau din nou de permis:(

• Moderator

Fiind vorba despre o infracţiune (adică dosar penal) şi nu despre o contravenţie (adică amendă plus suspendare), anularea permisului va avea loc automat la finalizarea dosarului, aşa prevede legea, nu depinde de voinţa poliţistului sau a magistratului.

• Upvote 1

Anularea permisului e singura solutie nu am nicio sansa sa scap cu o anumita perioada de suspendare??:(de firma de asigurari stiam...si dupa cat timp pot sa dau din nou de permis:(

La un an de la iesirea din penitenciar sau de la ramanerea definitiva a unei hotarari judecatoresti (amenda penala, inchisoare cu suspendare,etc....)
  • Downvote 1
  • 1 month later...

Buna ziua revin cu o noua intrebare datorita noului cod penal este posibil dat fiind dupa noul cod sa nu se anuleze permisu` si sa primesc doar amenda..am facut o intrebare unei cunostinte care este de profesie judecator i-am povestit cazul cum sa intamplat si mi sa spus ca dupa noul cod penal ar trebui sa redobandesc permisul si sa primesc o amenda si o perioada de suspendare..sunt in ceata datorita noului cod ma puteti ajuta..Mi se va anula permisul sau nu pt alcoolemie la 1.30-1.40 in sange fiind la prima abatere si am recunoscut fapta ??Multumesc si o zi buna!!