Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Vecina cu care nu pot sa ma inteleg

grb196887

Question

- locuiesc intr-un apartament la etajul 2 al unui bloc din loc barlad, jud vaslui de vreo 3 ani .... cu chirie, stiti si dvs cum este cu serviciul in slujba patriei .... si nu doresc sa ies in evidenta ....

- vecina de la etajul 1 sta cu geamul deschis la bucatarie aproape tot timpul (inainte sa ma "iau" de ea statea cu geamurile deschise si la camera, balcon acum ma urmareste sa vada cand plec sau ma intorc si mai inchide geamurile) ... ma refer la perioada rece a anului sau mai concret toata iarna chiar daca temperatura este bine sub pragul inghetului

- ma deranjeaza faptul ca atunci cand spal cu mopul pe jos o portiune din gresia de la bucatarie se usuca foarte greu in comparatie cu holul (adica o ora) si nu pot circula fara sa murdaresc din nou, efortul de incalzire la mine creste ... am incercat sa vorbesc cu ea de cateva ori dar degeaba ..... raspund invariabil "la mine este totul in regula"

- acum cu permisiunea dvs va intreb cine incalzeste apartamentul si totodata sta cu geamul deschis ? (la ea in casa este cald !!!), cum se incalzeste daca la chitul de evacuare (noi avem centrale termice de apartament) a gazelor nu se vede nimic ? (iarna se observa cu usurinta eliminarea gazelor), poate la curent dar nu se raspunde la prima intrebare ............ , poate nu este nimic in neregula .... doar o ciudata (imi cer scuze pentru termen) ......sau poate acolo se desfasoara niste activitati .... nu stiu cum sa le denumesc .......

nu este gluma va rog sa ma credeti si daca este posibil un raspuns, eu nu am mai intalnit asemenea cazuri si nu stiu unde ar fi cel mai potrivit sa ma adresez .... totodata sa nu ma fac de ras (colegi se distreaza copios dar nu stiu ce sa zica, genul de raspuns ca "fiecare face ce vrea la el in casa" nu prea tine

cu respect

23 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Deci în esenţă ai dori să o reclami pe vecină pentru că nu-şi încălzeşte apartamentul corespunzător, corect?

Ce ar însemna "o încălzire corespunzătoare"?

Din postul tău reiese că te-ar mulţumi dacă şi-ar încălzi apartamentul astfel încât să ţi se usuce gresia mai repede.

Cel puţin asta se înţelege din ce ne-ai povestit.

• 0

imi cer scuze daca nu am fost clar asupra subiectului dar sunt subiectiv, problema este : cine a mai auzit sau vazut o asemenea situatie, sa stai iarna cu geamul deschis ? sunt foarte cimcuspect asupra  motivului vecinei mele, atat .... frustrarile mele le pastrez pentru mine

ca sa fiu mai clar nu este vorba despre aerisierea normala a unei locuinte ci despre un geam deschis aproape permanent indiferent de cate grade cu minus sunt afara .... daca este normal nu mai insist, detaliile mele erau pentru a creiona cat mai real situatia

• 0
  • Moderator

Daca vecina ta isi are originile mai de peste Prut, poate... La ei e ceva obisnuit sa stea in mediu mai racoros si stiintific s-a demonstrat ca e si mai sanatos.

Cumva o recunosti pe vecina in imagini? :)

http://youtu.be/l8YmvR-mZsw

• Upvote 1
  • 0

Acum fara suparare, dar eu nu pot sa cred ca ai intrebat asa ceva, daca vrei sa se usuce mai repede inchizi usa si deschizi geamul si ai rezolvat problema, nu vad de ce te-ar interesa ca vecina sta cu geamul deschis. 

• 0

am inteles, mergem pe varianta ca fiecare face ce vrea la el in casa, oare este corect asa ?, alt vecin ne terorizeaza cu muzica la maxim la ore dulci dar personal nu ma deranjeaza, mi-e simpatic pustiul, altul a inundat un alt vecin, se cearta ... poate se si bat, nu stiu, ce mai este "normal" in vremurile de azi ...

nu am un complex din aceasta cauza dar cred ca unele aspecte cotidiene ar putea fi schimbate ... in bine. noapte buna

• 0

Niciodata n-am sesizat cat tin vecinii gemurile deschise. Sincer ma minunez de postul tau.

Daca n-ar locui nimeni acolo si apartamentul n-ar fi incalzit?

E putin probabil ca gresia ta sa nu se usuce pentru ca vecinul de jos tine geamul deschis. Altul este motivul!

• 0
  • Moderator

grb196887 acum nu ştiu care este situaţia acolo, dar din câte ştiu poate fi vorba şi despre o boală. Ştiu că există persoane ce au "probleme cu glanda" (nu mă întreba diagnosticul exact sau care glandă, că nu ştiu) şi care indiferent de cât de frig ar fi afară curge transpiraţia de pe ei exact ca în toiul verii. Şi stiu pe cineva care are o astfel de problemă de sănătate şi care în toiul iernii nu avea nicio problemă să stea doar într-un tricou cu mânecă scurtă pe el. Poate că vecina are probleme de sănătate, nu ştiu, zic şi eu.

În altă ordine de idei, e cam greu de imaginat cum un poliţist ar putea merge la cineva şi să-l convingă să menţină o temperatură mai ridicată în casă. Pentru că nu încalcă nicio lege din câte ştiu eu. Dacă omul vrea să tremure în casă, nu văd cum l-ar putea convinge sau obliga acel poliţist să-şi modifice obiceiurile în privnţa comfortului termic din locuinţă.

• 0

sunt pe scara destule apartamente care nu sunt locuite si incalzite dar asta este alta treaba, problema semnalata de mine se refera la confortul general al unei comunitati si la cazuri particulare de cetateni .... mai parte, nu vorbim de 'deranjul general" dintr-o zona locuita gen copii, masini etc, incercam doar sa inteleg de ce ? si sa aflu despre alte cazuri pe care personal le consider iesite din comun, chiar ciudatenii, si mai cred ca oamenii legii au un rol foarte important de mediere sau rezolvare a unor cazuri care par marunte dar au dus la situatii extreme, activitatea profesionala ia pus in contact cu situatii deosebite chiar tragedii, ... depinde si de noi sa ne facem o viata mai buna

"glanda" ar putea fi un raspuns .... nu doresc sa o cunosc mai bine pentru a ma lamuri

parerea mea este ca acolo este cu totul altceva, nu vreau sa dau idei nimanui, nu doresc sa devin paranoic dar au fost situatii cand vecini stiau de tot felul de improvizatii dar au tacut .... pana .... s-a intamplat

va multumesc si nu mai reiau acest subiect

cu respect

• 0

Eu as suna la ea la usa si as intreba-o. Nu mi se pare ciudat ca cineva sa ma intrebe, "bah, da tu de ce ai factura la gaz numai 30 de lei?", caci daca dau drumul la centrala de 4 ori pe iarna, e mult. am apartamentul bine izolat si podeaua calda. o fi de la conductele de apa calda care alearga la baie, o fi de la vecinul de jos.. nu stiu, insa nu am nevoie si am 23°C in apartament.

Faptul ca se fereste de tine acum, intr-adevar, "spune" ceva

• 0

PS: la barlad sunt  -10 grade celsius, am iesit din casa de cinci ori de azi dimineata pentruplimbat catelul, cumparaturi , in fine .... cum credeti ca era geamul vecinei: larg deschis, mai crede cineva ca sunt eu cel nesanatos la cap. ... doritorilor le dau adresa, cu respect

• 0

- Ioane i-auzi mah ce zice astia, cica la tine ie -20°, asa e mah?

- Unde dracu ai auzit tu mah? Uite termometrul meu arata -10°.?

- Nu stiu mah, asa zice astia la radiu

- Aaaaaa... poate afara mah!

• 0

Vecina, cum arată vecina? câți ani are? este măritată? dă-ne datele și poate te ajutăm să rezolvi problema deosebită pe care o ai.

grb196887 chiar ești polițist?! sau ești altfel de polițist,pentru că dacă ești polițist veritabil, după felul în care gândești pot să-ți spun că ne faci de „băcănie”.Datorită unora ca tine se fac bancurile cu polițiști.

Nu te deranjează că vecinul dă muzica tare (ba chiar îți este simpatic), faptă care este o contravenție,dar te deranjează că vecina ține geamurile deschise pe timpul iernii,faptă pe care eu nu am găsit-o prevăzută în vre-o lege sau alt act normativ.

Am 24 de ani vechime ca polițist și am avut multe spețe ciudate, dar ca a ta nu am mai întâlnit.Cred că se amuză copios colegii pe seama ta.

Sper din toată inima că ai deschis acest topic doar pentru ca să te afli în treabă.

Dacă vecina nu te-a reclamat că te-ai „luat” de ea înseamnă că este o femeie foarte calmă .

• 0
  • Moderator

Nu este politist. Este un cetătean deranjat de obiceiurile unei vecine si a intrat aici să ceară niste sfaturi sau lămuriri, nu fiti atât de critici cu omul.

• 0

nu sunt politist si dupa "mistoul" unora nici nu vad de ce ar mai fi cazul sa intre lumea in contact cu uni politisti (apropo de aici apar bancurile: de la gandirea limitata sau chiar lipsa ei), acum serios nu intentionez sa supar pe nimeni dar cine incearca sa ia in serios anumite probleme intanite in viata cotidiana si chiar ar ajuta la rezolvarea lor cred ca multe intamplari nefericite, unele chiar cu final tragic, ar fi avut alt rezultat ... cateodata suntem jenanti ca natie, aveau mare dreptate eminescu si caragiale si pana nu vom incepe sa schimbam ceva in mentalitatea noastra chiar nu avem ce cauta printre statele cu adevarat civilizate care au eliminat de mult anumite carente ale societatii ...

• Downvote 1
  • 0
  • Membru

Esti absurd. Ce treaba ai tu cu femeia aia care tine geamul deschis iarna?! E problema ei, poate sufera de o boala.

Mie nu prea imi vine sa cred ca acea femeie tine geamul deschis iarna cand sunt -10 grade C doar ca sa nu ti se usuce tie gresia...

Cred ca tu esti un fan inrait al emisiunilor de cancan care trateaza "adevaratele probleme ale societatii". Eu iti propun sa trimiti un mail la un post tv cu povestea ta si poate te imbogatesti dupa mediatizarea ei. :doh:

Edited by BGeorge
  • 0
  • Moderator

Niciodată această natie nu se va putea compara cu statele civilizate tocmai datorită celor ca tine, grb196887. Faci parte din categoria celor incapabili să priceapă ce presupune să locuiesti într-o clădire alături de alti oameni. Ba mai mult, dai dovadă de o mentalitate specifică celor ce trăiesc cu impresia că ei sunt buricul pământului, doar interesele, nevoile sau capriciile lor contează si nu pot accepta faptul că ceilalti nu au aceleasi păreri, obiceiuri nevoi sau dorinte.

Iar ca tacâmul să fie complet si să ne dovedesti veridicitatea zicalei cu tichia de mărgăritar, mai si intri să ne ții lecții pe aici.

• Upvote 2
  • 0

- locuiesc intr-un apartament la etajul 2 al unui bloc din loc barlad, jud vaslui de vreo 3 ani .... cu chirie, stiti si dvs cum este cu serviciul in slujba patriei .... si nu doresc sa ies in evidenta ....

De aici am crezut că ești polițist m-am speriat,dar acum mi-a venit inima la loc.Nu trebuie să te superi,dar speța ta este foarte comică.

În urmă cu câțiva ani am avut un caz asemănător cu o bătrânică care era supărată rău pe vecinul ei că acesta a montat în curtea lui o antenă care o iradiază și din această cauză la ea în casă este foarte frig.

Bineînțeles că vecinul nu montase nicio antenă,iar ea nu avea lemne de foc pentru a se încălzi.Pe bătrânică am compătimit-o pentru că de la o vârstă memoria mai joacă feste,chiar, tu ce vârstă ai?

Vezi că substantivele proprii se scriu întotdeauna cu majuscule,iar singurul care trebuie să-și schimbe mentalitatea ești tu,în sensul că trebuie să lași femeia în pace.

Am impresia că vrei să intri în vorbă cu ea și nu știi cum,pentru că ești rușinos.

Umezeala de pe gresia din bucătărie mai poate proveni și de la cățelușul tău.

• Upvote 2
  • 0

"acum cu permisiunea dvs va intreb cine incalzeste apartamentul si totodata sta cu geamul deschis ? (la ea in casa este cald !!!)" - El afirma ca desi geamurile se tin deschise la persoana respectiva, totusi in casa dansei este cald. Daca este cald in casa persoanei pe care o reclama, care mai este obiectul reclamatiei? Pe mine asta m-a lamurit ca nu are sens reclamatia lui.

Edited by dumitruseverin
  • 0

Eu cred ca vecina este o nenorocita care urmareste cand spala el gresia si deschide geamul sa ramana cu gresia umeda si sa faca igrasie.

La modul serios acum , sunt subiecte care nu merita comentate. Inca nu ati intalnit pana acum iradiati de serviciile secrete, rapiti de extraterestrii sau bantuiti de fantome? O doamna reclama acum ceva vreme ca ii intra niste pitici pe gaura cheii si o violeaza. Daca posta pe acest forum credeti ca o convingea vreun raspuns? Unui "iradiat" i-am sugerat sa poarte staniol in captuseala sepcii, a stat putin pe ganduri si apoi a plecat mutumind pentru sfat. Asta-i viata! Nu pot fi toti multumiti.

• Upvote 3