Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme de vedere - miopie


Ozene

Recommended Posts

Imi doresc foarte mult sa fiu admis la Academia de Politie...doar ca am dioptria -6 ( am miopie, vad in ceata la distanta ). Nu se poate face nimic? Am inteles de la cineva ca daca iti pui lentile de contact reusesti sa pacalesti examinatorii. Este adevarat? Si...cam in ce ar consta proba medicala?

Link to comment

nu...facand abstractie de faptul ca am spus o aberatie  cu lentilele de contact, chiar nu exista nici o posibilitate sa intru la academie, in ciuda acestor probleme? probele sportive si teoretice le iau. e frustrant sincer sa stii ca ai capacitate, poti sa faci fata si nu esti primit datorita ochilor :( 

Edited by Ozene
Link to comment
 • Moderator

Dacă te gândeşti serios "să păcăleşti examinatorii" şi nu e o glumă, îţi dau un sfat prietenesc: orientează-te către alt domeniu!
Baftă!

 • Upvote 1
Link to comment

multumesc de sfat, poate am pus porblema gresit dar, repet, as dori sa intru in academie. ce am auzit a fost o discutie ca intre adolescenti de clasa a 12-a. mi-a trezit interesul si m-am gandit sa postez si aici de curiozitate. sincer, sper ca nu te-am enervat sau altceva de genul, pari suparat, imi cer scuze. vroiam sa stiu daca am vreo sansa reala sa intru, daca imi pot declara dioptria si pot primi o derogare. multumesc anticipat de raspuns. ( si te rog, fara suparare, daca intreb ceva, nu ma trimite la plimbare. multumesc anticipat )


in ce constau probele medicale? imi cer scuze Marius, imi poti raspunde?

Link to comment
 • Moderator

Examen oftalmologic facut de specialisti din clinicile MAI, ceva mai serios decat pentru permis de conducere. Asa ca s-ar prinde daca folosesti lentile de contact, nu crezi?

 

Si mai imi pun o intrebare (retorica) daca la admitere vrei sa umblii cu "cioara vopsita", atunci pe viitor ce-o sa faci?!

Link to comment
 • Member

Probele medicale constau intr-o serie de verificari amanuntite din punct de vedere medical pentru a se vedea capacitatea fizica si psihica a candidatului!Si te rog sa ma crezi ca nu ai cum sa primesti derogare pentru astfel de afectiuni la ochi si nu ai cum sa fentezi medicul cu lentilele de contact...pentru ca , repet se fac verificari amanuntite...nici decum nu te prezinti la medic la usa si iti pune parafa si ai plecat!

Cum a spus si Marius...incearca in alt domeniu!

Link to comment

Vezi ca pentru problema ta s-a inventat chirurgia oftalmologica. Da un search pe google si o sa gasesti cu siguranta. Dar ca toti pustii din ziua de astazi, ai o gandire standard, preferi sa "furi" decat sa fii onest si sa iti asumi unele lucruri. Cum spunea si alt coleg mai sus, orienteaza-te catre altceva.

Link to comment
 • 2 years later...

Buna ziua ! Miopia mea este de -2 la fiecare ochi iar in barem scrie ca se accepta pana la -3 ..dar am o nelamurire totusi...suma celor doua dioptrii sa nu depaseasca -3 sau fiecare ochi in parte ? Multumesc anticipat pentru raspuns !

Link to comment
 • 2 years later...

Salut! Cand vine vorba de trupele speciale se poate vorbi despre o limita la dioptrii, la fel ca si la intrarea in politie sau aici nici nu se poate vorbi de ochelari? Si daca exista, e aceeasi cu cea acceptata pentru politie (nu mai mult de +-2) ?

Link to comment
 • 4 weeks later...

Bună seara! Am verificat postari anterioare din cadrul acestui forum, inclusiv alte surse externe, dar nu am gasit un raspuns sigur la intrebarea mea. Daca am dioptriile de -6, pot sa fiu declarata inapta la examenul medical? S-au facut modificari recente in baremul medical? Mentionez ca port lentile de contact. Nu am posibilitatea de a intreba la un centru de examinare M.A.I. , fiind la o distanta mare de domiciliu, iar eu sunt inca in perioada de orientare.

Link to comment
 • Marius changed the title to Probleme de vedere - miopie
 • 8 months later...

Salut,sufăr de miopie (-4d la ochiul stang si -4,25d la ochiul drept) și doresc să devin polițist. Știți cumva dacă se mai pot obține derogări pentru problema mea? 

Edited by silviutoiahuhu
Link to comment
 • 1 year later...

Salut! Sunt aproape   de finalul liceului si doresc sa dau la Academia de Politie  , iar apoi sa merg pe criminalistică.  Din pacate, am miopie de -3,5 si nu pot trece examenul medical :( Astfel, vreau  sa intreb: Daca ma operez  la ochi sa scap de miopie  sau sa o reduc, voi putea  fi admis?

Multumesc!

P.S: Sper ca am nimerit  forum-ul :)

Edited by RobertBZ
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.