Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Permis suspendat 90 de zile pentru viteză

Claudiu95

Question

Salut ! Am mai putin de un 1 an de cand am luat permisul, si mi-a fost suspendat pe o perioada de 90 de zile din cauza faptului ca am depasit viteza maxima legala cu 51 km/h (161 km/h pe autostrada).Sunt constient de faptul ca nu pot beneficia de acel test 13/15 pentru reducerea suspendarii la 30 zile,dar am vazut pe unele site-uri cum ca pe langa cele 90 zile ar mai da inca 30 zile (total 120 zile) de suspendare daca nu dau acel test...Poate cineva, care cunoaste sa-mi zica daca este adevarat,sau cineva care a trecut prin asta??

13 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Art. 106 Oug 195/2002
(1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să
se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor
privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de
circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a
dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art. 91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art. 104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul
permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b), sau
nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.
In cazul tau trebuie sa astepti doar cele 90 de zile dupa care poti reintra in posesia permisului de conducere.

• 0

deci sa inteleg ca nu ma incadrez in niciuna din aceste fapte...si ca pe 17 ian.,a 91-a zi de la expirarea dovezii,pot merge sa imi ridic permisul fara nici-o problema?

• 0

Dupa expirarea dovezii inlocuitoare a permisului de conducere, permisul e suspendat 90 de zile dupa care poti reintra in posesia acestuia.

• 0

ok,credeam ca se mai adauga inca 30 zile daca nu dau testul 13/15 ,deci acum pot sta fara griji :X...mersi multtt !

• 0
  • Moderator

Aceste "secrete măreţe" le-ai fi ştiut dacă citeai şi cunoşteai codul rutier. Sunt doar nişte prevederi legale, ce se presupune că le cunoaşte orice deţinător al unui permis de conducere. Îţi vine să crezi?

• Upvote 1

• 0
  • Membru

Cata nu ai vazut din prima lui postare ca are permisul de "10 ani" nu de un an :slapb: !Clar ca dupa asa mica perioada ar trebui sa stie teorie mult mai bine...dar na...daca nu apar pe feisubuc astfel de informatii sunt neinteresante!

• 0

Atat timp cat stiu semnele de circulatie si totodata regulile, pe langa faptul ca stiu sa conduc de la 10 ani, zic ca nu este chiar nevoie sa stiu aceasta "teorie" la care te referi tu.

• Downvote 8

• 0
  • Moderator

Eşti obligat de lege să cunoşti aceea teorie, tocmai din acest motiv există şi un examenul teoretic pentru obţinerea permisului.

• 0

Inca o intrebare as mai avea...permisul mi-a fost suspendat pe autostrada Pitesti-Bucuresti, si eu sunt din Craiova...banuiesc ca de aici il ridic nu?

• 0
  • Membru

De la Serviciul Rutier Dolj daca ai domiciliul in Craiova!Dar tu trebuia sa sti asta daca conduci de la 10 ani si cunosti semnele de circulatie!Nu?

• 0

Circul des pe autostrada si nu am vazut nicaieri restrictie 110km/h

am depasit viteza maxima legala cu 51 km/h (161 km/h pe autostrada).

• 0

Salut ! Am mai putin de un 1 an de cand am luat permisul, si mi-a fost suspendat pe o perioada de 90 de zile din cauza faptului ca am depasit viteza maxima legala cu 51 km/h (161 km/h pe autostrada).

Circul des pe autostrada si nu am vazut nicaieri restrictie 110km/h

E vorba de limita generala de 130 km/h din care se scad 20 km/h pentru ca e incepator ;)