Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Litigii privind custodia copilului

ingerluminos

Question

La multi ani in noul an va doresc tuturor!

Va rog sa ma lamuriti in problema pe care o am!Nu stiu cui sa ma adresez;nici pasii de urmat!

-in urma casatoriei am un copil minor/am divortat de 4 ani, copilul imi e incredintat legal/fostul sot m-a tot purtat prin tribunal pt tot felul de motive;mai nou a facut apel la o hotarare judecatoreasca privind custodia comuna

Problema este ca de cate ori ia copilul il aduce bolnav,plin de bube,cu vanatai ...etc,dar eu nu am martori sa dovedesc nimic.Am facut plangeri la politie, protectia copilului,dar toti ma trimit la tribunal motivand ca nu e de competenta lor

in data de 31 dec 2013 fostul a venit la usa si a facut scandal sa-i dau copilul ca asa scrie in hot judec./dar repet el a facut apel si nu este data definitiva-a dat cu pumnii si picioarele in usa,a urlat ...etc

am chemat politia

acestia au venit;erau doi/cel mai in varsta s-a purtat f recalcitrant, m-a amenintat ca fac o infractiune pt ca nu respect legea,ca pe el nu-l intereseaza cum aduce fostul copilul si nici ce face cu el cat timp il are in custodie, ca pe el il intereseaza strict legea

am cerut sa imi dea procesul-verbal intocmit si a refuzat pe motiv ca eu nu am acces

am cerut sa fac plangere impotriva fostului pt scandalul facut si politistul a refuzat motivand ca nu am dreptul

a trebuit sa dau copilul

dar tot acest politist a venit ,tot asa in urma cu doi ani ,tot la un scandal facut la scara blocului de fostul;atunci am cerut la fel sa fac copie la imprimanta de pe pv si m-a mintit ca merge la fostul sa il semneze si apoi mi-l da;mi-au promis ca fostul imi va aduce copilul asa cum am cerut in 3 zile

nu a fost asa!fostul nu mi-a adus copilul decat dupa 2 saptamani, timp in care nu am avut acces la copil!am fost la politie si stupoare!nu era inregistrat nimic in data scandalului,nu exista pv si nimeni nu stia de vreun echipaj venit la adresa mea

am ajuns la parchet/deja era infractiune pt fostul dar am renuntat din mai multe motive(ca ma ameninta fostul mereu-asa e si acum/ca nu stiam de echipajul care a fost atunci..etc)

acum insa nu mai tac

vreau sa se termine odata cu toate acestea!si sunt dispusa sa merg pana la capat pt drepturile mele si ale copilului

multumesc

Sa nu uit!!!!!!!!!!!!Fostul este si el oarecum politist

Edited by ingerluminos

11 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

În primul rând titlul topicului nu are nicio legătură cu povestea de aici şi se datorează unor stereotipuri şi prejudecăţi care pe lângă faptul că nu au nicio legătură cu realitatea sunt şi jignitoare la adresa noastră. Din ce povesteşti nu reiese de nicăieri vreun indiciu privind vreo faptă de corupţie. 

Problemele privind custodia copilului NU sunt de competenţa poliţiei, iar atât timp cât există o decizie a unui judecător care spune că custodia este comună, fie că îţi convine sau nu, trebuie să respecţi această decizie a magistratului. Acum dacă nu îngrijeşte bine copilul, este doar o afirmaţie a ta şi tot instanţa este cea care trebuie să stabilească dacă e reală sau nu. Dar până atunci, conform legii tu ai obligaţia de a respecta decizia judecătorului privind custodia comună. Poliţistul nu are ce face şi nici nu poate el să modifice condiţiile stabilite de magistrat.

Referitor la scandalul provocat la care a venit acel poliţist, dacă s-a ajuns la parchet (spui că: "deja era infractiune") asta înseamnă că poliţistul şi-a făcut treaba din moment ce dosarul a ajuns la parchet. Mai departe nu mai e treaba lui, ci a procurorului, dar dacă ţi-ai retras plângerea, nu înţeleg de ce te mai miri că fostul soţ a prins curaj şi face scandal când şi cum doreşte. Prin faptul că ţi-ai retras plângerea l-ai încurajat, i-ai întărit convingerea că poate să facă absolut orice şi nu va fi tras la răspundere, pentru că ţie ţi se va face milă de el şi îl vei scăpa de răspunderea penală prin retragerea plângerii. Şi uite aşa, poliţiştii muncesc de pomană, pentru nişte capricii şi dispoziţii de moment ale celor ca tine, dar care ulterior le aruncă la gunoi munca, după care se plâng că scandalagii nu sunt pedepsiţi.

De asemenea e bine să ştii că după procesul ăla verbal nu poţi face fotocopie. Sunt nişte reguli pe care poliţistul trebuie să le respecte.

Ce înseamnă "oarecum politist"?

• Upvote 5
  • 0
  • Membru

Cam greu imi dau seama despre problema ta datorita proastei exprimari!
De ce acest topic are titlul "politist corupt"? Pentru ca asa vrei tu? Stii ce inseamna asta? Exista organe abilitate care stabilesc acest lucru si carora ar trebui sa te adresezi...insa trebuie sa ai motive bine intemieiate! Daca ai solicitat prezenta Politiei prin 112 sau direct la unitatea de Politie, acest lucru se inregistreaza intr-un registru iar politistii intocmesc anumite documente prin care se arata ce au constata si ce masuri au luat...asta daca tu nu ai chemat (pt ca asa ai precizat ca ai chemat) vreun politist local care de altfel este un impostor prin definitie si habar nu are ce sa faca in astfel de situatie! Ce inseamna "fostul este oarecum politist", este si el local?
Daca ati castigat in instanta custodia copilului iar judecatorul a hotarat un anumit program incare sotul poate sa vada copilul, program pe care acesta nu il respecta, atunci sa depunetj o plangere penala fata de acesta la sectia de politie pe raza careia domiciliati pentru infractiunea de nerespectare a unei hotarari judecatoresti!
Iar daca mai face scandal apelati cu incredere 112!

• 0

Concentreaza-ti atentia pe ce ai de facut, nu-ti proiecta supararea asupra politistilor. Regulile nu le fac ei, dar trebuie sa le respecte. Mai bine spune-ne ce anume ai de reclamat, si poate stim incotro sa te indreptam. 

Pe de alta parte probabil ca ti-au spus deja politistii care au fost la tine, dar nu ai incredere, sau ai vrea sa fii crezuta pe cuvant pur si simplu si sa se faca asa cum vrei tu...

• 0

Nu..nu m-ati inteles!

Tocmai de aceea am tacut tot timpul!Pentru ca fostul ne-a terorizat psihic si verbal tot timpul:in timpul casniciei si dupa!

Nu am nimic cu politia!Dimpotriva!Insa acel politist chiar nu merita sa poarte uniforma de politist!Nu-i face cinste!Mai ales ca ...eu consider ca in asemenea situatii el,reprezentantul legii trebuie sa aiba o conduita si o exprimare demna de un bun psiholog.El trebuie sa fie un bun ascultator si...desi impartial el trebuia sa puna mai presus de toate binele copilului.Poate cer prea mult, insa eu asa vad lucrurile!

il consider corupt pt ca prima oara cand a venit a facut pierdut pv si nici nu era inregistrat nimic...desi at cand s-a prezentat la usa a zis ca a fost chemat prin apel tel la112 si tocmai pt ca nu stia nimeni de acest politist ca a fost at in casa mea, iar fostul imi radea in fata si ma ameninta am retras plangerea;nu...nu a facut nimic politistul pt a ma ajuta atunci;dimpotriva:a trebuit sa astept pana am putut face plangere la politie cum ca fostul mi-a rapit copilul...asta insemnand cateva zile...deci daca el era corect si inregistra pv nu trebuia sa trecem prin asta...

iar acum sigur ca e inregistrat totul pt ca -stiind ce am patit data trecuta- am sunat la 112

si chiar voi merge luni sa cer audienta la cdtul pol si ii voi spune tot ce am patit

• 0
  • Moderator

Daca tot esti atat de critica, mai bine te-ai analiza pe tine insati si ti-ai da seama ca daca ai fi cascat bine ochii atunci cand te-ai maritat, acum nu ai mai fi trecut prin astea.

Referitor la politist, daca merita sau nu sa poarte uniforma, sunt destui abilitati in masura sa se pronunte...

• 0

si...chiar aveam o oarecare senzatie ca voi deranja pe cate cineva prin mesajul meu...dar nu asta mi-a fost intentia...chiar am nevoie de ajutor ,de un sfat...pt ca fostul e un monstru...am poze cu copilul cum il aduce ...cu vanatai, cu bube...am documente cu plangeri la politie,la protectia copilului...nu vb doar ca sa fiu grozava...chiar nu stiu ce sa mai fac...

fostul ma da tot timpul in tribunal pt pensie...program de vizita..custodie..in fiece luna gaseste ceva...si cand ies din sala de judecata ma asteapta afara si ma ameninta,tipa ma jigneste...m-am dus plangand la jandarmul din holul tribunalului si i-am spus ce am patit...mi-a zis ca nu e de competenta lui...sa ma duc la sectoristul de domiciliu si sa nu mai vin singura in tribunal..sa iau un martor cu mine...

vi se pare normal?

• 0
  • Moderator

Mergi la autoritatile pentru protectia copilului. Ei sunt in masura sa verifice conditiile in care este tinut copilul de catre sot, sa stea de vorba cu copilul iar la final sa traga concluzii.

Edited by danpin
  • 0
  • Moderator

Probabil că tu chiar crezi că stai de vorbă cu vreun telespectator al televiziunilor tabloide, care habar nu are de prevederile legale şi practicile curente ale celor aflaţi în astfel de situaţii şi astfel crede povestea mot-a-mot. Nu este treaba poliţistului sau a poliţiei să îţi producă "dovezi" pentru procesul de custodie, divorţ sau partaj. Avocaţii ăia care vă învaţă aşa sunt doar nişte incapabili.

Dacă poliţistul ăla a fost chemat acolo în urma unui apel de urgenţă şi a constatat adevărata stare de fapt, ar trebui să-i fii recunoscătoare că nu te-a sancţionat pentru apelarea nejustificată a serviciului de urgenţă. Probabil a făcut-o tocmai pentru a nu-i oferi ex-soţului ceea ce urmăreai chiar tu prin apelul acela. Tocmai pentru a vă lăsa să vă rezolvaţi problemele în instanţă în mod corect şi obiectiv fără tertipuri sau şmecherii. Dacă înţelegi!?!

Ţi s-a mai spus mai sus, acel poliţist nu-ţi poate da documentele pe care le întocmeşte să le fotocopiezi tu. A procedat foarte corect când a aşteptat să depui plângere şi timpul a dovedit-o tocmai prin faptul că ulterior ţi-ai retras-o. 

Dacă tu consideri că acel poliţist merită sau nu ceva, asta nu înseamnă că este corupt, tocmai de aceea afirmaţia ta din titlu este una calomnioasă specifică fanilor otv, ce trăiesc cu impresia că au dreptul să ne jignească oricând şi oricum.

• Upvote 4
  • 0

INGERASLUMINOS?

Apropae mi-au dat lacrimile, nici nu stiu ce sa mai cred, vorbesc cu un inger!

Eu sunt unul care priveste din partea cealalta, adica sunt barbat nu inger!

Pentru o cearta este nevoie de doi si sincer nu cred ca esti mai putin vinovata decat fostul sot.

Tu nu ai nicio vina ingeasluminos? Chiar nu ai sa-ti reprosezi nimic?

Il aduce plin de vanatai si bube? Este violent, betivan si curvar? Hai lasa-ma.......

Uite ca eu nu te cred!

Hai sa-ti spun cum sta treaba. Ati divortat pentru ca nu va mai intelegeati! Din x motive! Neinteresant!

Nimic iesit din comun, oamenii se cunosc, se iubesc si raman impreuna sau se despart, adica divorteaza.

Nu sunteti nici primii nici ultimii.

Din cate imi povestesti tu tatal copilului te cheama in instanta pentru custodia copilului, pensie de intretinere si program de vizita!

Un dezinteres total fata de copil! Vai ce tata denaturat! Ce nenorocit.......

Te-a terorizat psihic si verbal? Facem pariu ca si el spune la fel?

Oare tu chiar nu ai nicio problema, esti perfecta?

Este violent isi bate copilul nu? Din cauza asta are vanatai!

Eu zic sa-ti raspunzi la niste intrebari simple si vei gasi rapunsuri potrivite.

Lasa-l tu sa-si viziteze copilul cand vrea, nu-i mai face scandal pentru ca poate atunci cand ti-l aduce acasa mai are niste vanatai.....te-ai gandit ca poate s-a lovit cand s-a jucat, este copil nu ingeras!

Folosesti acest copil ca pe o arma impotriva lui si nu prea mi se pare corect.

De ce ? Pentru ca acum nu poti sa-i mai faci nimic! Sunteti divortati! Este sigurul mod de-ai face rau, de a te razbuna!

Sunteti doi nebuni care se cerata pe nimic si nu-si dau seama cat rau ii fac copilului!

Asta vis-a -vis de problema voastra.

In referire la titlul topicului bati campii cu veselie!

Instanta de judecata s-a pronuntat si banuiesc ca exista o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva privind programul de vizita al fostului sot, tatal copiluli tau, barbatul cu care l-ai facut, ca nu l-ai facut singura si nu este decat al tau!

Te vei convinge foarte repede ca nu-i poti fi si mama si tata.

Dar la bunicii din partea tatalui te-ai gandit?

Oare ce o fi in sufletul lor?

Sunt prosti daca nu te dau si ei in judecata pentru un program similar de vizita cu al tatalui.

De ce? Pentru ca pot, le permite legea!

Politistul ala,,corupt", sectoristul, proximistul , agentul etc s-a deplasat la adresa unde locuiesti pentru ca fostul sot i-a solicitat spijinul, pentru ca tu, o mama responsabila, stiind ca instanta s-a pronuntat, ai respectat intocmai si la timp dispozitiile hotararii judecatoresti, nu?

Nu cumva a venit acolo tocmai pentru ca tu ai crezut ca poti face orice vrei?

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti este infractiune daca nu stiai!

Nu-l cunosc pe fostul sot ca l-as invata ce trebuie sa faca, iar politistul ala,,corupt" cu siguranta nu l-a invatat, in concluzie a cam tinut cu tine nu cu el!

Pentru ca i-a mai facut si un dosarel pe care l-a trimis la parchet iti da dreptul tie sa spui ca este corupt!

Nu tu esti vinovata ca ti-ai retras plangerea si ti-ai batut joc de munca lui.........el este ,,corupt"!

Uite insa ca iti dau dreptate, politistii trebuie sa fie psihologi, moase comunale, centalisti, veterinari, negociatori etc.

Au salarii foarte bune, motivante iar societatea civila nu mai pridideste cu aprecieri materiale si laude la adresa lor!

De respectul nemasurat ce sa mai vorbim, este la ordinea zilei!

Nu vorbesti singura, dar nu suntem obligati sa fim de acord cu tine!

Iar atunci cand nu poti sa-ti dai seama daca ti-ai cuplat creierul in timp ce tastezi ne jigneti pe toti!

Am o singura intrebare, daca vrei sa raspunzi, ca spui ca esti divortata de 4 ani.

Cati ani are copilul?

Edited by Elvis
  • Upvote 3
  • 0

Desi este vecji thread-ul, as mentiona xa sunt un tata care are de relationat cu o fosta sotie exact ca autoarea postarii, pentru cresterea unui minor. Am parte de aceleasi acuze din partea ei, inclusiv un apel la 112 pentru inscenarea unei bruscari la preluarea minorului.

Este de admirat ca sunt oameni in politie si justitie care nu cred toate minciunile turnate pentru a obtine custodie sau domiciliul copilului.