Jump to content
POLITISTI.ro

Martor posesie marijuana


fursecu

Recommended Posts

Recent un prieten a fost prins cu o cantitate foarte mica de marijuana,sub 0,5,si din pacate politia ne-a gasit fix cand isi rula tigara...am fost la sectie ,am dat declaratie..eu in calitate de martor,mi a luat si numarul de telefon(nu am inteles de ce?).Precizez, ca tipul a spus numele aluia de la care a cumparat si zic eu ca a cooperat.Mie mi a zs ca nu afla nimic parintii, si ca ma ajuta ,ca sunt martor daca cooperez.Ce credeti ca o sa se intaple..ne mai cheama la sectie..ia colegu amenda?

si credeti ca vor afla parintii de asta(suntem minori)..eu fiind doar martor la cele intamplate trebuie neaparat sa ma duc..sau sa raspund la apelurile lor?in ce ar consta pedeapsa in cazul colegului meu?eu chiar nu am nici o legatura cu chestia asta...

Link to comment
 • Moderator

Cum adica nu ai nicio legatura? Detinerea de droguri in vederea consumului este infractiune in Romania. Zii mersi ca ai doar calitatea de martor si nu de invinuit in cauza. Iti recomand sa colaborezi cu colegii daca vrei sa nu ai probleme.

Link to comment
 • Moderator

Ascultarea ta s-a facut legal, in temeiul art 81 Cpp.

Cum adica sa nu te duci cand esti chemat?

Daca nu te prezinti vei fi adus in baza unui mandat de aducere si nu cred ca iti doresti asa ceva.

Link to comment

eu cu siguranta o sa colaborez...am dat deja declaratie...dar as vrea sa va intreb daca voi mai fi chemat?

si daca da cum voi fi chemat...sau voi fi sunat sa ma prezint in aceiasi zi..va intreb pt ca eu chiar nu vreau sa afle parintii

Link to comment

luand in considerare faptul ca nu am consumat ori detinut orice fel de drog vreodata..

si ce ar insemna daca este necesar?

va rog sa imi dati un raspuns mai concret daca vreti sa ajutati un tanar care chiar nu intelege ce o sa se intample...nu mai dorm seara de gandu asta..

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Acolo s-a întocmit un dosar penal. Dacă din cercetări mai ies la iveală si alte aspecte de interes pentru lămurirea conditiilor in care s-a comis infractiunea, dacă există contradictii în declaratiile voastre, dacă rezultă că au mai fost comise si alte infractiuni, etc, etc poti fi contactat din nou de colegii nostri pentru a fi reaudiat. De asemenea acest dosar penal o să ajungă pe masa unui procuror, iar dacă el consideră că este necesar să te audieze si el, vei fi contactat de colegii nostrii sau chiar de procuror.

Link to comment
 • Moderator

Ascultarea ta s-a facut legal, in temeiul art 81 Cpp.

 

Daca ai fi avut curiozitatea sa vezi ce inseamna asta...

 • Upvote 1
Link to comment

am avut curiozitatea(deci sa inteleg ca nu)..insa altcineva pe un alt forum m a dezinformat spunandu-mi ca am nevoie de un parinte si un avocat pt ca sunt minor..

Link to comment
 • Moderator

Da, probabil nu stia mai multe...

O sa fii surprins, dar din februarie se schimba codurile ... Ce te faci daca te vor chema dupa intrarea in vigoare a noilor Coduri?  :naughty:

Link to comment

 

dar din februarie se schimba codurile ... 

 

Care va fi statutul dosarelor penale intrate în lucru înainte de intrarea în vigoare a celor 2 coduri? Se vor aplica în paralel 2 legi penale, legea mai favorabilă sau legea nouă? Intră în vigoare toate prevederile în acelaşi timp? La NCPC e varză cu procedura de regularizare a cererii de chemare în judecată, obligativitatea întâmpinării. Oricum voi colaboraţi cu procurorii, un avantaj enorm, dacă toată lumea e corectă.

Edited by rudy30
 • Downvote 2
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.